KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 16 okt 2010, 01:26

Genije je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Genije je napisao/la:@neno
Upoznat sam sasvim ok,imamo kvalitet za 4 mjesto bez ovih gadnih klubova iz ove jugoslavenske lige+nymburk
ali za očekivat je staru politiku od nove godine a to je par polovnjaka taman toliko da smo jači od ovih klubova izuzev ovih ratnoprofiterskih a jedan od njih će biti zadnji.
Očekuju se oko nove godine pare od grada kao i od ovih manjih kompanija počev od ećo komp. pa nadalje pa će se ponešto uzeti što bude slobodno a biće toga.
Kako ti kazes...
Mada ja znam totalno suprotno...

A sto se tice toga, ko placa kartu a ko ne, tu si sigurno na krivoj adresi...

Neno je vlasnik godisnje ulaznice zadnjih pet sezona, prije nisam mogao biti jer imam tek 21 godinu, i to svaku platio po 117, odnosno 120 KM...

Sto se tice nove - stare politike, stvari stoje ovako, Bosna ili ce propasti do decembra ili ce nesto da se radi...Sta, to cemo jos da vidimo....

Ovo sto pricas, za Ećo Kompany i slicno, nema od toga nista, ja cu da ti kazem, UO kluba nece da se sastane vec mjesec dana, znaci pun mjesec....Niko iz Uprave nece da cuje za sastanak, a kamoli sta drugo...

Sto se tice para od grada, pod uslovom da Nihad napusti klub moze nesto biti, sve ostalo je iluzorno ocekivati....
Ma ok,možda i ti plaćaš kartu ali znaš ti o čemu ja pričam.

Ja sam sa sudom jako dobar prijatelj i znam kako se kotrljaju neke stvari a pomoć grada će ići svim sportskim kolektivima po zasluzi pa će tako bosni ići poprilično malo ali eto vadi nas taj osvojeni kup iz prošle godine.
Mada je sve upitno i zavisi od mogućnosti kantona i budućeg ministra odnosno prioriteta koalicije u KS.

Ima i razlog što neće da se sastanu,nešto slično izborima u državi svi bježe od obećanja.
Nije mozda, nego sam sigurno placao...
Buduci ministar sporta ce biti ili Brane Crnogorac ili Dino Konakovic....

Ne da je sve upitno, nego nema nicega....Sve vlade su u tenickom mandatu, Besim Mehmedic je ovaj citavi period kad god je zagustilo prebacao pare.....

Ima i drugi razlog, ako ne zele da daju pare, nek odu, nek napuste fotelje....

Sto se tice tih para na koje ti ciljas, to je sve na dugu stapu...
Ionako kako Kozadra kaze, rebalans i sve ostalo je vrlo upitno....

Igraci su primili do sada samo pola jedne plate..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 17 okt 2010, 13:15

Izgleda da nam se sprema veliko rasulo, vec dvojica clanova UO su odstupila, a sama cinjenica da jos nisu prikupljena sredstva da bi se mogle organizirati utakmice, govori za sebe. Ovo ne zvuci nikako dobro, ali sam ubijedjen kada bi oni grobari na celu sa Nihadom otisli, krenulo bi na bolje, ali otom potom.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 okt 2010, 15:42

Ja sam fino govorio da se ne daju komentari, ovo je tek pocetak...

Bosna je u rasulu, nek nam je Bog na pomoci...

Sa Ahmetagicem, Imamovicem na celu, nemamo sta da trazimo....

Neki dan sam napisao ako prezivimo Novu godinu, izvuci cemo se..

Ostalo je samo ime.....

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 17 okt 2010, 16:14

Nekadašnji evropski prvak u teškoj situaciji: Bosni prijeti rasulo
Upravni odbor, iako izabran prije samo četiri mjeseca, već je ostao bez dvojice članova, a nekolicina ih je najavila ostavke

Prema informacijama koje smo dobili, dvojica od desetero članova Upravnog odbora (Fahrudin Hasanović, Nihad Selimović) podnijeli su ostavke. Nekolicina ih je najavila da će krenuti njihovim stopama, i to samo četiri mjeseca nakon što je izabran novi Upravni odbor.

Zbog toga posljednja sjednica, koja je bila zakazana za 15. oktobar, nije ni održana. A na tom se sastanku, apsurda li, trebalo razgovarati može li Bosna uopće funkcionirati s upravom koja postoji samo na papiru i ne ispunjava ni najminimalnije potrebe takmičarskog pogona i klupske administracije.

Takvu neozbiljnost ne bi trpjeli ni kolektivi daleko ispod rejtinga kluba koji u svojim vitrinama ima pehar prvaka Evrope, a danas mu prijeti najcrnji scenarij.

Informacija je provjerena - da u ovom momentu počinje Prvenstvo BiH (a počinje za šest dana), Bosna ne bi imala novca da podmiri ni najnužnije troškove organizacije utakmice!

Komentar smo potražili kod predsjednika Upravnog odbora Emira Ahmetagića, koji, međutim, kaže da će možda u ponedjeljak, za kada je zakazana nova sjednica uprave, ponuditi više informacija, ne želeći govoriti o finansijskoj i kadrovskoj situaciji u klubu. No, ne poriče da je daleko od idilične.

Ahmetagić: Preispitati pozicije

- Situacija je takva kakva jeste. Bit će preispitane pozicije članova Upravnog odbora s aspekta zaštite poslovnih aktivnosti kluba, odnosno mogućeg sukoba interesa. Bosni su potrebni samo ljudi koji žele istinski pomoći - rekao je Ahmetagić.

Igrači dobili po pola plaće

Bosna je, nakon godina rastrošnosti, formirala finansijski prilično jeftin, ali i za naše prilike kvalitetom sasvim pristojan sastav. No, i ovi minimalni zahtjevi igračkog pogona očito su prevelik zalogaj za upravu. Prema našim saznanjima, igrači su dobili tek po pola plaće od avgusta, a administracija ni toliko.

Plus 46 protiv El-Vasla

Košarkaši Bosne jučer su u kontrolnoj utakmici rezultatom 90:44 deklasirali ekipu El-Vasla iz Dubaija, koja se priprema u Sarajevu. "Studenti" su nastupili u sastavu: Rahimić 12, Hodžić 17, Batina 6, Pašalić 4, Buza 14, Demić 6, Radić 4, Zimić 10, Mujić 8, Krušlin 7, Vuković 2.

Srećom, susret je bio prijateljskog karaktera. U suprotnom, bio bi otkazan, jer glavni i pomoćni semafori u Maloj dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija nisu u funkciji niti su prilagođeni izmjenama košarkaških pravila, mada bi nekoliko sarajevskih klubova svoje ligaške mečeve trebalo igrati u ovoj dvorani.

Svaki komentar je suvišan.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 okt 2010, 23:37

Gotovo je, ostalo je samo ime...

Nek vam je na cast.....

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 okt 2010, 01:02

Ajd sta te briga, imas Partizan. :P A cek, pa i od njih smo bolji. :P :D
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 okt 2010, 01:16

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ajd sta te briga, imas Partizan. :P A cek, pa i od njih smo bolji. :P :D
Decko, za one poruke u kasne sitne sate, ces platiti ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Vidjet cemo da li ste bolji nakon 10. kola sto masinerija krene...

A i sam znas da navijam za CSKA sad 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Ali naravno poslije PAO - a...

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 18 okt 2010, 01:17

neno#4 je napisao/la:Gotovo je, ostalo je samo ime...

Nek vam je na cast.....
IME je najbitnije,šta bi da nosimo ime(bivše) kojeg se i mi sami stidimo. 8-)

Ko je onaj vuković u KKB ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 okt 2010, 01:30

Genije je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Gotovo je, ostalo je samo ime...

Nek vam je na cast.....
IME je najbitnije,šta bi da nosimo ime(bivše) kojeg se i mi sami stidimo. 8-)

Ko je onaj vuković u KKB ?
Marko Vukovic, junior....

Ime je najbitnije koje poslije sutra mozda nece vrijediti nista....
Pred jednim smo zidom, ali bas tako....
Za dobrobit svih nas sutra Nihade, Sabovicu, Ahmetagicu napustite klub, jer ocigledno da ne mozete da date pare/necete....

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 okt 2010, 10:56

neno#4 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ajd sta te briga, imas Partizan. :P A cek, pa i od njih smo bolji. :P :D

Nista sad Partizanovac, dzaba ti pricati i mijenjati klubove na nekakve CSKA-ove. :P :D Nek' Umre Svak' 'Ko Ne Voli Partizan! :P
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 okt 2010, 20:20

ŠB_Fidelis je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Nista sad Partizanovac, dzaba ti pricati i mijenjati klubove na nekakve CSKA-ove. :P :D Nek' Umre Svak' 'Ko Ne Voli Partizan! :P
Samo Dule i nista vise 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) ...

Jesi vidio sta bi sa Cavsima, Dule ih dobio, zamisli koja je to masinerija...

Ostalo je samo ime.....

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 18 okt 2010, 22:14

nadam se da će se bosna izdignuti iz ove "krize" jer ipak je derbi bosne i širokog (najveći derbi bh sporta poslje rata) nešto najbolje u sportu u bih po meni je igokea tu samo sporadična i ona će pasti za koju godinu a onda ostaje stara borba imeđu bosne i širokog sjećam se svih finala i dobiveni i izgubljenih to je nešto za pamtiti nadam se skorom povratku te atmosfer jer ne tako davno na duelima ove dvije ekipe u sarajevu je znalo bit i do 8 000 gledatelja a i u širokom je to bilo dobr oko 5 000 cjela je država pratila derbi nadam se skoro povratku tog starog ozračja koje nam vjerujem svima nedostaje
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 19 okt 2010, 01:30

@ neno
Znao sam da će se ovo desiti ali nisam htio da se pravim pametan ali ima nekih šansi da bude još para oko nove godine a dotad jedan od dva ***** garant će zadnji završiti u retardionalnoj ligi i možemo sa djecom u istu ligu.

forum nije mjesto za iskazivanje mrznje
Zadnja izmjena: Genije, dana/u 20 okt 2010, 01:40, ukupno mijenjano 2 puta.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 okt 2010, 01:43

Genije je napisao/la:@ neno
Znao sam da će se ovo desiti ali nisam htio da se pravim pametan ali ima nekih šansi da bude još para oko nove godine a dotad jedan od dva gada garant će zadnji završiti u retardionalnoj ligi i možemo sa djecom u istu ligu.
Ko nije znao to, molim te...

Pa Nihad se povlaci na vanrednoj sjednici Skupstine, sve je izrezirano....

Bjezi, sakriva se, jer SDP krece u otvorenu hajku protiv njega....

Para ce tesko biti, opet se nema nikakvog rjesenja...

Covjek koji je postavljen za v.d. predsjednika UO je covjek koji je vratio Bosnu u Skenderiju...

Da nije njega bilo sada bi trenirali u nekoj od lokalnih dvorana...

I da,Dixona vise nema u rosteru 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 19 okt 2010, 08:04

Kako stoji ova Bosna sto se bruka, na tabeli i finansijski, izgleda kako se politika mjenja u državi, mjenja se i stanje kluba!?
>Vamos Sevilla<

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 okt 2010, 12:23

neno#4 je napisao/la:
Znao sam da će se ovo desiti ali nisam htio da se pravim pametan ali ima nekih šansi da bude još para oko nove godine a dotad jedan od dva gada garant će zadnji završiti u retardionalnoj ligi i možemo sa djecom u istu ligu.

Covjek koji je postavljen za v.d. predsjednika UO je covjek koji je vratio Bosnu u Skenderiju...

neno vidim promijenio si stil pisanja. jako zanimljivo, prije su tu bili kilometri a sada izgleda kao pjesmica neka a rimu slazes sa ovim tackama na kraju stihova :D pohvalno stvarno, znao sam ja da ce taj umjetnicki duh jednog dana iz tebe progovoriti
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 okt 2010, 14:02

Bukva o krizi u KK Bosna: Još samo da kažemo da radimo i igramo besplatno

Ne znam kako, ali igračima moramo isplatiti po jednu plaću do početka sezone

Ima li spasa Košarkaškom klubu Bosna ASA BH Telecom? Pitanje smo postavili direktoru "Studenata" Admiru Bukvi, koji ne želi potvrditi da je golemi teret funkcioniranja kluba spao isključivo na njegova pleća, ali kaže da očekuje značajan angažman ne samo klupskih struktura već i "svih kojima je Bosna na srcu".

Za početak, Bukva sa žaljenjem potvrđuje našu konstataciju od prije nekoliko dana da "Bosna trenutno ne bi mogla izdržati ni organizaciju obične prvenstvene utakmice".

Očekuje strpljenje

- Kao prvo, dugujem veliku zahvalnost pojedincima van kluba koji su, bez ikakvog ličnog interesa, dali podršku Bosni. No, mi bez radikalnih promjena unutar klupskih struktura ne možemo više funkcionirati. Naredni korak može biti samo još da igrači, struka i mi u klubu zvanično kažemo "od danas igramo i radimo besplatno", što je slučaj već mjesecima - kaže Bukva.

O uzrocima krize za sada ne želi govoriti, već snage usmjerava na spašavanje onoga što se spasiti može.

- Najpozitivniji dio kluba su upravo igrači i struka. Stručni tim, na čelu sa Dejanom Parežaninom, Sejom Bukvom i Jasnom Bajraktarević, radi veoma kvalitetno. Stvorena je perspektivna ekipa koju želimo održati barem dvije godine na okupu.

Smanjen budžet

Atmosfera je dobra, a normalno je da igrači osluškuju šta se dešava. Zbog toga sam organizirao sastanak, objasnio im situaciju i tražio samo jednu stvar, strpljenje. Ne znam kako, ali moramo im tokom sedmice isplatiti po jednu plaću da bi tim bistre glave ušao u sezonu - ističe Bukva.

Prema njegovim riječima, novi Upravni odbor (konstituiran u junu) usvojio je budžet u iznosu od 1,3 miliona maraka kojima bi se finansirale sve aktivnosti kluba, odnosno plaće, tekući troškovi, saniranje dugovanja...

- To je dvostruko manje nego prošle sezone, ali i realizacija takvog budžeta ide jako slabo, posljednjih mjeseci uopće nema priliva novca. Izdvajanja za igrače zaista su smanjena na minimum i ako to ne možemo ispoštovati, moramo se dobro zamisliti šta dalje. Ipak, vjerujem da ima i ljudi i volje da se izvučemo - izjavio je Bukva.

Ostaju u Skenderiji

Iako ima dugovanja i prema KSC Skenderija, Bukva kaže da će Bosna prvenstvene utakmice igrati u ovoj dvorani.

- Menadžment Skenderije pokazao je veliko razumijevanje. Mi ćemo u narednim danima pokušati izmiriti barem dio obaveza za protekli period - kaže Bukva.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 okt 2010, 19:07

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

neno vidim promijenio si stil pisanja. jako zanimljivo, prije su tu bili kilometri a sada izgleda kao pjesmica neka a rimu slazes sa ovim tackama na kraju stihova :D pohvalno stvarno, znao sam ja da ce taj umjetnicki duh jednog dana iz tebe progovoriti
hahahahah.....Mogu ja opet kilometarske samo mi treba materijala 8-) 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 19 okt 2010, 19:37

U prostorijama KK Bosna danas je potpisan novi sponzorski ugovor između Bosne i Intesa Sanpaolo Banke. Ugovor su potpisali direktor KK Bosna Admir Bukva i direktor pomenute banke Almir Krkalić.

Direktor KK Bosna Admir Bukva zahvalio se čelnicima ove banke što su uprkos teškoj situaciji kroz koju prolazi naš najveći klub prepoznali u Bosni partnera s kojim vrijedi poslovati.

"Ovo je veliki dan za KK Bosna. Četvrtu godinu uzastopno potpisujemo sponzorski ugovor s istim partnerom što je dokaz da su u nama prepoznali jedan kvalitet. Ovo je jedna od rijetkih banaka koja je odlučila investirati u naš klub. Hvala im što su u jednom teškom trenutku zha naš klub odlučili da nas podrže", istakao je direktor

Genijalna izjava,mnogo smo kvalitetni u svakom pogledu :D

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 19 okt 2010, 19:47

black hole je napisao/la:nadam se da će se bosna izdignuti iz ove "krize" jer ipak je derbi bosne i širokog (najveći derbi bh sporta poslje rata) nešto najbolje u sportu u bih po meni je igokea tu samo sporadična i ona će pasti za koju godinu a onda ostaje stara borba imeđu bosne i širokog sjećam se svih finala i dobiveni i izgubljenih to je nešto za pamtiti nadam se skorom povratku te atmosfer jer ne tako davno na duelima ove dvije ekipe u sarajevu je znalo bit i do 8 000 gledatelja a i u širokom je to bilo dobr oko 5 000 cjela je država pratila derbi nadam se skoro povratku tog starog ozračja koje nam vjerujem svima nedostaje
Hvala na podršci.Sigurno da je dobrodošla iako dolazi od fanova naših ljutih rivala i ovo treba cijeniti.Nadam se skorom povratku kao i ti.Ali biće .ebeno teško vratiti se.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.