FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 02 feb 2017, 20:24

JoeBleck je napisao/la:Bit ce na ljeto fijasko.
U pravu je parangal.

Nemoguce je ispratiti unutrasnjost kluba jer se ljiga ustanila u Barcu.
Platne liste su vec bolest i poraz klubske politike.
Trojac u napadu zaradjuje kao ostatak kluba ,sto je hajmo reci u blazoj varijanti smijesno.
Ma da Bog da neka oni osvoje sve.....ne želim im ja fijasko daleko im bio.....samo volim da se prave stvari počnu zvati pravim imenom.

Ali kad stvari ne idu kako treba onda niko ne treba biti aboliran od kritika ma kako da se on zove.....uostalom ne kaže se džabe da "riba smrdi od glave"...ovo za plate napadačke trojke je tačno.....i treba iskreno reći SRAMNO prema ostalim momcima od kojih neki itekako imaju zasluge za Barsine uspehe u poslednjoj dekadi....iako će naravno neko reći šta to nas briga ne plaćamo ih mi.....

Da ne pričamo o "UNICEF" i tradiciji od preko 110 godina, što je upravo Barsu i činilo "Més que un club".....trebam li da kažem ko je sve to promenio? Sandruco......naravno! Zato danas šljašti na grudima, rukavima, gaćama, sutra i guzici.....možda je sledeće i sponzorsko tetoviranje? Uskoro ćemo Barsu moći gledati samo ako poranimo izjutra.....Smeta li (možda) kome Adidasovo sponzorstvo Mesija? itd. itt....OK, kad se dobro igra sve to postaje manje bitno ali kad škripi.....hmmm

PS. prisetih se.......zašto Arda a ne potrebniji joj Koke iz Atletika?.......možda odgovor zna "Turkish Airways"? Možda....

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 feb 2017, 21:16

Tradicija :lol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 feb 2017, 22:29

Sto se tice uprave, ja sam misljenja da su oni veliki "lopovi" i da su uz to jos nesposobni. Sumnja se da su mnoge pare prali preko agencija u Brazilu, dovedeno je puno anonimnih igraca iz Brazila cija je kvaliteta u najmanju ruku upitna. Jos od Laporte mi nemamo normalnu upravu koja ce stati iza kluba. Slucaj poreza Neymara, Messija, Mascherana i ostalih se vuce po 5-6 godina i to do sada samo kod nas. Niko nije stao iza igraca. Pa pogledajte samo izjave sportskih direktora u ove 3-4 godine. Pa onda dolazak stopera- nakon 5 godina su uspjeli ubosti sa Umtitijem. Jedva cekam izbore nove i novu upravu.

Takodjer, pustite smijesna pisanja Klixa i ostalih nerelevantnih medija da Barcelona prodaje 5 igraca da otplati MSN i slicne naslove koji proizilaze iz Marce jer nemaju o cemu vise pisati. Barcelona nece propasti, jer je vodi dionicarsko drustvo, nema jednog vlasnika. Ukljucite malo logiku, Neymaru je plata 30 miliona eura- ali sta mislite koliko on donese novaca godisnje klubu? U najgorem slucaju dvostruko vise! Sve je to ekonomija. Ne dovodis nekog ako ga ne mozes platiti- ne dajes im pare ako nemas. Znaci imamo ih. Kako i ne bi imali s obzirom da smo takav brend i ispred nas su mozda samo Machester United i Real Madrid u tom pogledu.

Medjutim, pustite se smijesnih zavjera, treba se okrenuti nogometu, mi smo Barcelona i to trebamo pokazati na terenu. Svi igraci u ovom klubu su svjetske klase koji su donijeli mnostvo titula. Isti su igraci kao prije 2 sezone kad smo osvojili tripletu, plus sto smo sada pojacani sirinom. Znaci ne treba biti izgovora. Ove sezone je najvise rotirao i umora isto tako ne bi trebalo biti.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 02 feb 2017, 23:01

leorey je napisao/la:Sto se tice uprave, ja sam misljenja da su oni veliki "lopovi" i da su uz to jos nesposobni. Sumnja se da su mnoge pare prali preko agencija u Brazilu, dovedeno je puno anonimnih igraca iz Brazila cija je kvaliteta u najmanju ruku upitna. Jos od Laporte mi nemamo normalnu upravu koja ce stati iza kluba. Slucaj poreza Neymara, Messija, Mascherana i ostalih se vuce po 5-6 godina i to do sada samo kod nas. Niko nije stao iza igraca. Pa pogledajte samo izjave sportskih direktora u ove 3-4 godine. Pa onda dolazak stopera- nakon 5 godina su uspjeli ubosti sa Umtitijem. Jedva cekam izbore nove i novu upravu.

Takodjer, pustite smijesna pisanja Klixa i ostalih nerelevantnih medija da Barcelona prodaje 5 igraca da otplati MSN i slicne naslove koji proizilaze iz Marce jer nemaju o cemu vise pisati. Barcelona nece propasti, jer je vodi dionicarsko drustvo, nema jednog vlasnika. Ukljucite malo logiku, Neymaru je plata 30 miliona eura- ali sta mislite koliko on donese novaca godisnje klubu? U najgorem slucaju dvostruko vise! Sve je to ekonomija. Ne dovodis nekog ako ga ne mozes platiti- ne dajes im pare ako nemas. Znaci imamo ih. Kako i ne bi imali s obzirom da smo takav brend i ispred nas su mozda samo Machester United i Real Madrid u tom pogledu.

Medjutim, pustite se smijesnih zavjera, treba se okrenuti nogometu, mi smo Barcelona i to trebamo pokazati na terenu. Svi igraci u ovom klubu su svjetske klase koji su donijeli mnostvo titula. Isti su igraci kao prije 2 sezone kad smo osvojili tripletu, plus sto smo sada pojacani sirinom. Znaci ne treba biti izgovora. Ove sezone je najvise rotirao i umora isto tako ne bi trebalo biti.
Evo ja uključio tu hebenu logiuku i o na kaže ovako:

Neymar------Transfer 100 miliona (da ne cepidlačimo).....4 godine u klubu 15+15+15+30 (ovo 15 sam lupio jer ne znam raniju platu izvinjavam se)
Zaključak.......Neymar Barsinu kasu za 4 godine duži za cirka 180 miliona......da li joj je doneo 360? ne znam.....ali ne verujem

Inijesta Transfer 0 ......plata 6-7-8 pa neka bude 8 prosek kroz celu karijeru
Zaključak......Inijesta za celu karijeru duži Barsu 80-ak miliona.....ako se slažeš?

Xavija, Pikea, Busa i ostalu "decu" ne pominjem.......Naravno ne pominjem ni Mesija ali se da lako izračunati da je i njegova celokupna zarada u karijeri ne prelazi Neymarov trošak za samo 4 godine.......da li Neymar donosi finansijski više klubu godišnje od Mesija? Ne znam.....ali ne verujem iskreno.

To je neka moja logika.....možda je i pogrešna ali meni ne deluje tako.......

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 feb 2017, 23:16

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Sto se tice uprave, ja sam misljenja da su oni veliki "lopovi" i da su uz to jos nesposobni. Sumnja se da su mnoge pare prali preko agencija u Brazilu, dovedeno je puno anonimnih igraca iz Brazila cija je kvaliteta u najmanju ruku upitna. Jos od Laporte mi nemamo normalnu upravu koja ce stati iza kluba. Slucaj poreza Neymara, Messija, Mascherana i ostalih se vuce po 5-6 godina i to do sada samo kod nas. Niko nije stao iza igraca. Pa pogledajte samo izjave sportskih direktora u ove 3-4 godine. Pa onda dolazak stopera- nakon 5 godina su uspjeli ubosti sa Umtitijem. Jedva cekam izbore nove i novu upravu.

Evo ja uključio tu hebenu logiuku i o na kaže ovako:

Neymar------Transfer 100 miliona (da ne cepidlačimo).....4 godine u klubu 15+15+15+30 (ovo 15 sam lupio jer ne znam raniju platu izvinjavam se)
Zaključak.......Neymar Barsinu kasu za 4 godine duži za cirka 180 miliona......da li joj je doneo 360? ne znam.....ali ne verujem

Inijesta Transfer 0 ......plata 6-7-8 pa neka bude 8 prosek kroz celu karijeru
Zaključak......Inijesta za celu karijeru duži Barsu 80-ak miliona.....ako se slažeš?

Xavija, Pikea, Busa i ostalu "decu" ne pominjem.......Naravno ne pominjem ni Mesija ali se da lako izračunati da je i njegova celokupna zarada u karijeri ne prelazi Neymarov trošak za samo 4 godine.......da li Neymar donosi finansijski više klubu godišnje od Mesija? Ne znam.....ali ne verujem iskreno.

To je neka moja logika.....možda je i pogrešna ali meni ne deluje tako.......

Postujem tvoje misljenje, ali si otisao daleko u ekonomiju , tako da mi ne mozemo dati tacan odgovor jer ni predsjednik kluba to sam ne zna. Knjigovodstvo u takvom klubu tj firmi vodi vise osoba :mrgreen:

Ali Neymar koliko god da je kostao, sigurno se isplatio jos u prvoj godini jer je marketinski najjaci igrac na svijetu- jaci i od Ronalda trenutno! Iza Messija i Ronalda sigurno u zadnje 3 godine najjaci PR. Iniesta je druga stvar, ni priblizno marketinski jak igrac kao Neymar. Legenda jeste. Bolji jeste. Zaduzio Barcu vise jeste. Ali jaci brend NIJE. Niti ce ikada biti.

Medjutim ovdje nije rijec samo o Neymaru, toliko toga Barca zaradi od dresova, suvenira i cega sve ne. Ako si bio na Nou Campu u njihovom oficijalnom shopu mogao si vidjeti strahovito visoke cijene za neke bezveze stvari. Npr futrola za mob, obicna, pamucna je bila 9 eura i to 2010 godine! Da ti ne pricam koliko je donji dio trenerke i ostalo. Hocu da kazem da je sve to biznis, jedna velika firma koja SIGURNO ne posluje u minusu i nije u dubiozi. Jer da je tako bili bi u rangu Hull City-a. A ne najjaci po svemu.

Da ne govorim o strahovitim ugovorima s Nikeom i ostalim sponzorima. Bonuse od UEFE i ostalih organizacija samo za ucesce necu ni spominjat, pa onda ulaznice , godisnje, sezonske, pa onda turneje po Americi i gdje sve ne. Sve se to masno naplati.

Svi se cude zasto je npr United toliko platio Pogbu, medjutim dosta njih ne zna da je Pogba vec vratio novac Unitedu. Znaci mozda igracki toliko ne vrijedi- ALI njima vrijedi i oni su ga platili jer su znali da ce im donijeti duplo vise novca. Ne gleda se tu samo kakav si igrac. Pogba je npr u zadnje 2 godine bio medijski najvise eksponiran igrac. Zato je i placen toliko para.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 02 feb 2017, 23:27

Šta će onda Barsi Pike?.......Marketinški Šakira puno više vredi.......a siguran sam da joj i dres bolje stoji :mrgreen:

Možemo se mi vijati danima........ali činjenica je da tu svega ima osim logike.........pa sve i da kokain sere, a naročito da predsednik nije upoznat sa tim :lol:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 03 feb 2017, 12:52

Šta sada, velika plata triju MSN. Najbolji trio svih vremena. Treba to skresat :lol:

Gdje će ko sa Bošnjacima :lol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 feb 2017, 15:13

Neandertalac je napisao/la:Šta sada, velika plata triju MSN. Najbolji trio svih vremena. Treba to skresat :lol:

Sreca pa se misljenje ostatka svijeta razliku u 90 % slucajeva od misljenja Balkanaca. Zato i jesmo ovako zaostali, nista nam zivo ne valja :lol: Jedna Bugarska nam bjezi bar 10tak godina u svemu, kud ces dalje :lol:
27.10.2020

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 03 feb 2017, 15:30

leorey je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Šta sada, velika plata triju MSN. Najbolji trio svih vremena. Treba to skresat :lol:

Sreca pa se misljenje ostatka svijeta razliku u 90 % slucajeva od misljenja Balkanaca. Zato i jesmo ovako zaostali, nista nam zivo ne valja :lol: Jedna Bugarska nam bjezi bar 10tak godina u svemu, kud ces dalje :lol:
Kaže jedan; treba se Messiju zahvaliti. Ne trči mu dovoljno :lol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 feb 2017, 01:13

Ne znam zasto se dize frka oko neymarove plate, ne vjerujem da ima vecu nego messi, nije da se bavim nesto tim stvarima, al nekako mi se cini da je rossel tu napravio jedan marifetluk prilikom njegovog dovodjenja, jer specificno je bilo sve to oko neymara, nije bio ko svi drugi igraci u santosu pod klasicnim ugovorom i da je klub vlasnik prava, pa da se onda klubu daje odsteta tolika i tolika i da je jasno koliko je onda transfer kao u vecini slucajeva.

Koliko se sjecam neymar je bio igrac u vlasnistvu ne samo santosa nego jos dva subjekta,odnosno agencije i zbog toga sve ove zavrzlame, santos je dobio 18 miliona za svoja prava,nesto i agencije, a ostatak je kako se meni cini rosel je uredio tako da se na neymarovu platu standardnu manju od mesijeve doda iznos neki kojim se kvita transfer preko njegovog oca vjerovatno, to je uradjeno zbog poreza i santosa kojem bi se moralo platiti vise u slucaju da je odmah zaokruzen neki veci iznos prilikom transfera.

Ovako je rosel klubu ustedio fin iznos sgurno, sama situacija oko vlasnistva nad neymarom diktirala je to da izgleda komplikovano, sve kad se sabere barca je neymara platila 50-60 miliona, nesto odmah nesto jos uvijek otplacuje s tim dodatkom na platu, znaci nikakav ogroman novac za aktuelne cijene u danasnjem fudbalu,sad da neymara prodaju vjerovatno bi mogli uzeti preko 100 miliona, sto je puno vise nego sto je placen i jos uvijek se otplacuje, igracki u barci je nesto pokazao, mozda ne sav svoj potencijal, al sigurno ne moze se reci da je bio flop, tako da ga sad prodaju generalno sve vezano za njega bio bi jedan izuzetno dobar posao, i sto se mene tice ne vidim tu nikakav problem.

Veci je problem recimo arda koji je dosta placan, tu je dvije godine, igracki nije dao neki doprinos, a da ga sad prodamo ne bi mogli izvuci ulozene pare, ili gomes ili paco ako propadnu,to bi mogli biti promasaji, neymar sigurno nije, jer ima i vecu trzisnu vrijednost nego koliko je placen i igracki je dao znacajan doprinos
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 04 feb 2017, 01:16

Must win game danas protiv Bilbaa. Bit će teško, nadam se opet nekoj čaroliji Messija
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 feb 2017, 15:12

Paco okej, Vidal okej. Rafinha okej. Ovo ostalo kurcu ne valja. Yebo mu Arda majku u vezi, a bgmi i Robocop na beku.
slika

Gledajući ovih zadnjih nekoliko postava u ligi, čini mi se da se odustalo od iste i da se svim silama ide na kup takmičenja. Što opet nije dovoljno dobar razlog za ovakve nebulozne postave.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 04 feb 2017, 15:25

Umtiti je tu. To je bitno. A čim je Messi tu to je znak da će biti pobjeda
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 feb 2017, 15:34

Nadam se da vezni red neće izgledati užasno na terenu kako izgleda na papiru. Kreacija u minusu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 04 feb 2017, 15:37

al' ih rotira

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 feb 2017, 15:42

Katastrofa od postave :roll:
Bek koji to nije, veznjak koji to nije, napadac koji to nije (:mrgreen:).
Okey, neka rotira, ali neka nauci na greskama koje igrace moze gdje stavljati :roll:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 feb 2017, 16:02

:rol: :rol: kakva postava :lol:

Covjek cvrsto odlucio da kiksa danas.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 feb 2017, 16:05

Ne mogu da vjerujem da covjek svaku ali SVAKU utakmicu izvede drugu sredinu :problem: i onda se mi cudimo sto smo losi u veznoj liniji. Pa Enrique yebem ti najblize, hoces li uigrati ijednu prvu postavu, imas jos 4 mjeseca do kraja sezone ?

Konjino jedna ne znas uvesti Paca kad gubimo u 70oj minuti, sad pocinje od prve i to protiv Bilbaa kad je Suki konacno u formi.

KIKS NA POMOLU.
27.10.2020

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 feb 2017, 16:06

Paco 2 komada :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 feb 2017, 16:07

Ma liga je svakako rijesena ,ova ekipa u punom sastavu ce svakako izlaufati sigurno jos 4-5 gostovanja.
Meni se postava svidja jer se daje konacno prilika Pacu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.