FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Inkognito
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Inkognito » 17 jan 2012, 00:42

Cirih poslao ponudu za Zebu, čeka se odluka Amara Osima

Menadžer „Plavih“ nije zadovoljan sa ponuđenih 250 hiljada eura

Zajko Zeba ipak bi mogao napustiti Željezničar u zimskom prelaznom roku, nakon što je u klub sa Grbavice stigla konkretna ponuda od švicarskog prvoligaša Ciriha.

Iako je plejmejker „Plavih“ već dogovorio uslove novog ugovora sa Željom, čeka se odluka Amara Osima, menadžera kluba, koji pregovara sa Cirihom. Navodno su Švicarci spremni ponuditi 250 hiljada eura, jer Zebi ugovor istječe za nekoliko mjeseci

- Još sam u Sarajevu, istina je da postoji ponuda Ciriha, ali sve je isto kao prije. Sve je vezano za Željezničar, ukoliko klub želi da me proda, onda idem, ukoliko želi da ostanem, onda ostajem.
Sad nam je pola miliona maraka postalo malo a Sanel Jahić otišao za, khm, 10-20 hiljada maraka, mislim da nije eura :lol:

Primjer, Zebi se ide da zaradi, ima ugovor još pola godine, "zadužio nas je", mi izbijemo još 50-100 eura. Sretan put majstore, hvala, sve najbolje u votaži i to je to.

To je bolja, pametnija i poštenija opcija nego da imamo nezadovoljnog igrača u timu. Logika, zar ne. Pitanje je šta Zeba želi, kakvi su mu planovi, koliko je zaradio para u karijeri i koliko hoće još da zaradi. To je sva priča. Vidjećemo u narednih par dana šta će biti. Ono što me blago rečeno zadovoljava jeste činjenica da smo počeli redovno da uzimamo "solidne iznose" za naše igrače. Nema više ponuda od 50.000 eura :mrgreen:

Lično, prezadovoljan sam šta god bilo. Tu zaista nemam zamjerke.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jan 2012, 00:44

Ma vjeruj mi druze boli njih briga za to gleda se CV najvise i je li perspektivan da bi zaradili na njemu. ;)
Neki KLUBOVI mare za REZULTATE sine, i moras znati da dobar igrac vrijedi 1.000.000 ako ce ti donijeti toliko golova i asistencija u ekipu, sa kojima mozes postici vrhunske rezultate, a tada vrijednost enormno skace cijelom koletivu, i to treba da bude cilj. Na taj nacin je Dinamo postao to sto jeste.

Ne kazem da Zeba nece otici za tih 500.000 KM, ali kazem da ipak nisu svi takvi, nego je bitan CV, i to jako...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 17 jan 2012, 00:59

Šta je vama vaš Aldin pisao prije mjesec dana ko sve ide, a vi se keslali.
Ko se zadnji smije .. :lol:
Potpis!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 17 jan 2012, 01:04

Inkognito je napisao/la:
Cirih poslao ponudu za Zebu, čeka se odluka Amara Osima

Menadžer „Plavih“ nije zadovoljan sa ponuđenih 250 hiljada eura

Zajko Zeba ipak bi mogao napustiti Željezničar u zimskom prelaznom roku, nakon što je u klub sa Grbavice stigla konkretna ponuda od švicarskog prvoligaša Ciriha.

Iako je plejmejker „Plavih“ već dogovorio uslove novog ugovora sa Željom, čeka se odluka Amara Osima, menadžera kluba, koji pregovara sa Cirihom. Navodno su Švicarci spremni ponuditi 250 hiljada eura, jer Zebi ugovor istječe za nekoliko mjeseci

- Još sam u Sarajevu, istina je da postoji ponuda Ciriha, ali sve je isto kao prije. Sve je vezano za Željezničar, ukoliko klub želi da me proda, onda idem, ukoliko želi da ostanem, onda ostajem.
Sad nam je pola miliona maraka postalo malo a Sanel Jahić otišao za, khm, 10-20 hiljada maraka, mislim da nije eura :lol:

Primjer, Zebi se ide da zaradi, ima ugovor još pola godine, "zadužio nas je", mi izbijemo još 50-100 eura. Sretan put majstore, hvala, sve najbolje u votaži i to je to.

To je bolja, pametnija i poštenija opcija nego da imamo nezadovoljnog igrača u timu. Logika, zar ne. Pitanje je šta Zeba želi, kakvi su mu planovi, koliko je zaradio para u karijeri i koliko hoće još da zaradi. To je sva priča. Vidjećemo u narednih par dana šta će biti. Ono što me blago rečeno zadovoljava jeste činjenica da smo počeli redovno da uzimamo "solidne iznose" za naše igrače. Nema više ponuda od 50.000 eura :mrgreen:

Lično, prezadovoljan sam šta god bilo. Tu zaista nemam zamjerke.

sve je to ok,ali prodaj zebu ko ce igrat,mogo si 2 godine protitnjat kroz ligu na misice u trecoj su ljudi vec poceli da zvizde, ruku na srce ali sta ocekivat od evrope? sehic,visca zeba puno je to izostanaka ako imas neke ambicije
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 17 jan 2012, 01:08

Sve ja to znam ali ako Zeba hoće da ide, on ode i to je to. Nema tu puno pametovanja. Ove pare nisu sića za naše uslove, vjerujem da će i on dobiti(ako ode) dobru lovu. Šta mi tu možemo ? Vrlo malo. Nismo mi Dinamo pa da kažemo, evo ti pola miliona, ostani kod nas. On kod nas može dobiti stotinjak hiljada za sezonu i to je to. ****, realnost.

Opet, ima ko o tome misli i odlučuje. Na svu sreću to nisam ja :mrgreen:

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 17 jan 2012, 01:17

Aldinn1 je napisao/la:Šta je vama vaš Aldin pisao prije mjesec dana ko sve ide, a vi se keslali.
ja i :?:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 jan 2012, 01:19

Aldine ne bude li otisao ima da te svaki dan prozivam ovdje na forumu ;)
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 17 jan 2012, 01:23

Treba Zebu prodati jer on je svoje odradio sad mu je ovj transfer najvazniji za njega a i za Zelju da cuknu pola miliona to je dobra lova za nase uslove a i Zeba bi vise zaradio vani nego u Zelji .A Zeljo nek dovede Galesica ili Osmanagica

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 17 jan 2012, 01:27

Rodeni je napisao/la:Treba Zebu prodati jer on je svoje odradio sad mu je ovj transfer najvazniji za njega a i za Zelju da cuknu pola miliona to je dobra lova za nase uslove a i Zeba bi vise zaradio vani nego u Zelji .A Zeljo nek dovede Galesica ili Osmanagica
čuj Galešića :lol: bolje dovest mehu iz čekrčića
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 jan 2012, 01:28

Aldinn1 je napisao/la:Šta je vama vaš Aldin pisao prije mjesec dana ko sve ide, a vi se keslali.
...zato sto zadnji skonta fol...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 jan 2012, 01:48

Zurich ponudio samo 250 hiljada € za Zebu. Treba se to glatko odbiti, a vala i ne bi valjalo da Zeba sada ode, a i ako će ići ispod 500 hiljada € ne smije otići.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 jan 2012, 02:42

Odbit jasta, neka ga nek ostane da uzmemo titulu a onda sto se mene tice nek ide dzabe..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jan 2012, 02:55

Jedini uslov pod kojim bi prihvatio prodaju Zebe za ovu cijenu je povratak Bekrica. U tom slucaju mislim da ne bi izgubili na kvaliteti ekipe i bilo bi to dvoljno za nasu ligu, ali bi tesko napravili neki iskorak u Evropi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 17 jan 2012, 03:01

KB-TM87 je napisao/la:
Ma hoce da kaze da je jedan od glupljih na forumu. On je nagadjao za Zebu onda kad ponuda jos nije ni bilo. Eto on ima veze u Cirihu pa je znao prije Amara. :lol:

Koji bolestan slucaj. Imam osjecaj da na forumu provede po 10 sati dnevno. Amar je juce dobio ponudu. Sudeci po ljudima bliskim Amaru njemu se ponuda nikako ne svidja. Svako normalan pa eto i nenormalan kao on je mogao skontati da ce doci ponuda za najboljeg igraca u PL BiH. Ali eto on je izmislio toplu vodu. Koliko komplekse lijeci na 3 zadnje stranice on pise govorio sam ja vama na svakoj stranici.

Gori je onaj sto mu je kupio racunar.

Laka vam noc.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 17 jan 2012, 10:25

Seyo_TM je napisao/la:Pocelo je...sretno! :D
EDIT: nije OBN u pitanju...
Znaci pocelo je :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 jan 2012, 10:47

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Pocelo je...sretno! :D
EDIT: nije OBN u pitanju...
Znaci pocelo je :mrgreen:
Samo da je kako prespavati...

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 17 jan 2012, 11:16

PL BiH -1 je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:
Ma hoce da kaze da je jedan od glupljih na forumu. On je nagadjao za Zebu onda kad ponuda jos nije ni bilo. Eto on ima veze u Cirihu pa je znao prije Amara. :lol:

Koji bolestan slucaj. Imam osjecaj da na forumu provede po 10 sati dnevno. Amar je juce dobio ponudu. Sudeci po ljudima bliskim Amaru njemu se ponuda nikako ne svidja. Svako normalan pa eto i nenormalan kao on je mogao skontati da ce doci ponuda za najboljeg igraca u PL BiH. Ali eto on je izmislio toplu vodu. Koliko komplekse lijeci na 3 zadnje stranice on pise govorio sam ja vama na svakoj stranici.

Gori je onaj sto mu je kupio racunar.

Laka vam noc.
Volio bi ja da nam Aldin objasni neke detalje ponude, kad je već tako dobro upućen.

Prvo bi da istaknem da mi je drago da smo došli na nivo da se razmišlja o ponudama, a ne da se svaka ponuda prihvata. Nekima igrači đuture idu na probu a nekome dođe konkretna i civilizovana ponuda sa solidnim iznosom, pa se (vjerovatno) odbije. RESPECT za AO!

Jedini razlog što bi se mogla ponuda prihvatiti je da se Zeba obezbijedi i eventualno ako bi bile neke druge opcije u ugovoru iz kojih bi mi mogli profitirati.

Što se cifre tiče, ovo je nedovoljno za FK Željezničar! Opet moram naglasiti da mi je drago što smo došli na taj nivo. Da je ovakva ponuda došla za bilo kojeg igrača u vrijeme od prije 3-6 godina, udarali bi se nogama u guzicu.

Ponuda je mala iz razloga što bi mi osvajanjem titule (čemu smo daleko bliži sa Zebom!) dobili više od ovih 250.000€. Bolje onda ispadne odbiti ponudu, uzeti pare od UEFA-e, pa makar Zeba otišao džaba na ljeto (mada je već dogovoreno da se to neće desiti). U najboljoj varijanti ostaje Zeba i igra evropu sa nama i zarađujemo duplo i troduplo više. U malo manje dobroj varijanti, osvajamo titulu i prodajemo Zebu za još bolje pare od ovih 250.000€ + dobijemo pare od UEFA.

Al jbga, ne razmišljaju tako svi, pa ni Aldin.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 jan 2012, 11:33

Ne razmislja ni Amar tako :mrgreen:
Prodas Zebu i osvojis sa Pericom :mrgreen: prvenstvo, ne treba nam ni Tuce :mrgreen: ...ovako dobijes pare i od Zebe i od europe i od Coce, rata od Dzeke itd, i idemo lagano ka onih 6-8mil :mrgreen:
Zeba je ipak u vecim utakmicama slabiji, tako da nije toliko presudan za titulu uopste. A logika prodavanja igraca od kojeg ovisi nasa igra pred europsku tekmu je uzasna, nece trebat izraelce izvuci da nas natrpaju. Bolje sada da ide nego na ljeto...sta je nama sada 100k€ gore dole :mrgreen:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 17 jan 2012, 12:09

Nije htio o novcima? Sto dalje implicira..."da se Kokni Kol,ipak setio gde je deda."

Salu na stranu,slazem se,ne treba najbolje igrace prodavati za neku mizernu lovu.
F.K.SARAJEVO

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 jan 2012, 12:15

Po ovome, kako Amar govori, da bi mogli prodati samo jednog igrača u ovom prijelaznom roku, onda bi to vjerovatnije mogao biti Niyema. Čisto sumnjam da će Zeba otići. Mogao bi i on, ali onda ponuda mora biti nemoralna. Lovu koju nam daje Cirih bi i od bilo kog drugog kluba mogli klepiti na ljeto. Čisto sumnjam da će Amar rizikovati sa prodajom Zebe.

Na kraju krajeva i moral poastoji da bi se nekada nešto dogodilo nemoralno :mrgreen:, a ponekada ima i takvih ponuda.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, Levin i 20 gostiju.