statističari će opet upisat da je Messi opet odigrao tekmu bez asista

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Ma Rakitic isto nista ne radi ove sezone, krpi Robertovu stranu i to je to. Sto je krivica trenera jer stavlja lika koji nije bek. Pa hajmo realno, svaki napad je isao po nasoj desnoj strani. Umjesto da stavis normalnog beka i das Rakiticu malo slobode za naprijed pa da na nesto i licimo. Jer recimo Messi je igrao odbranu danas.barca_87 je napisao/la:cuj ocajno se brane jer je izaso gomes ,kakav defanzivni ucinak on to bgt ima
rakitic je izaso i to se osjeti al rec da gomes nesto ima uticaja u defanzivi vise od npr rafinhe je smijesno
lik ne zna odizet lopte ko slinu ga otresaju i plusu napadu ko q
rafa je dva puta bolji
raketa i rafinha ekstra par ,kad nema inieste
Sve si upravu, ali odbrana je bila dobra u prvom poluvremenu. U drugom nije ( pogotovo desna strana izlaskom Rakitica) i sama sreca i njihova neefikasnost nas je spasila , moglo je lagano biti i 3:2 za njih. Mascherano je odigrao dobro , ali je imao jednu katastrofalnu gresku gdje sam loptu vec vidio u golu , ali su promasili.let3 je napisao/la:Ne treba se puno žaliti na ovaj rezultat. Ipak se igralo ne yebenom Calderonu
Jest da smo ih mogli dotuci nekim momentima (Neymar zapuca 5 metara iznad gola šansu koju mu je Messi na tanjiru plasirao) ali se mogao komotno i primiti još neki gol
![]()
Zato kažem da je odbrana bila sasvim dobra veceras, plus Mascherano ispred njih![]()
Treba imati u vidu da je Barca veceras igrala bez svoja glavna dva veznjaka Inieste i Busquetsa, normalno da ce njihov izostanak itekako osjetiti na ovako teškom gostovanju.
A vidi nešto.leorey je napisao/la:Sve si upravu, ali odbrana je bila dobra u prvom poluvremenu. U drugom nije ( pogotovo desna strana izlaskom Rakitica) i sama sreca i njihova neefikasnost nas je spasila , moglo je lagano biti i 3:2 za njih. Mascherano je odigrao dobro , ali je imao jednu katastrofalnu gresku gdje sam loptu vec vidio u golu , ali su promasili.let3 je napisao/la:Ne treba se puno žaliti na ovaj rezultat. Ipak se igralo ne yebenom Calderonu
Jest da smo ih mogli dotuci nekim momentima (Neymar zapuca 5 metara iznad gola šansu koju mu je Messi na tanjiru plasirao) ali se mogao komotno i primiti još neki gol
![]()
Zato kažem da je odbrana bila sasvim dobra veceras, plus Mascherano ispred njih![]()
Treba imati u vidu da je Barca veceras igrala bez svoja glavna dva veznjaka Inieste i Busquetsa, normalno da ce njihov izostanak itekako osjetiti na ovako teškom gostovanju.
Naravno da je ovo super rezultat, jednom smo nogom u finalu, ja bih prije tekme potpisao na Calderonu i 1:1.
Ne budali. Kako ti sezona moze zavisiti od bekamessilla je napisao/la:Da se hoće ovaj **** Roberto povrijediti. Bukvalno nam sezona od toga zavisi.
Nije ti vala prica korektnamessilla je napisao/la:Da se hoće ovaj **** Roberto povrijediti. Bukvalno nam sezona od toga zavisi.
Ja bih pre Roberta (za probu) gurnuo jedno mesto napred umesto Rakete......a da mu Maskerano "čuva ledja"....ili drugim rečima PSG-u bi suprotstavio:messilla je napisao/la:Da se hoće ovaj **** Roberto povrijediti. Bukvalno nam sezona od toga zavisi.
A šta misliš @Romariooo što li se Messi konstantno uvlači u sredinu i zarađuje drugima platu radeći njihov posao ?Romariooo je napisao/la:Desna strana je kriticna nasa i u napadu i defanzivi pogotovo, svi kritikuju roberta, medjutim tu je messi razlog zato sto napusta svoju poziciju i igra vecinom u sredini terena, i tako imamo situaciju da se skoro uvijek po nasoj desnoj strani lagano duplaju protivnicko lijevo krilo i bek, lako se primijeti koliko smo tu suplji i logicno je da mali roberto ne moze to sam zatvoriti
Normalno da zavisi i od beka. Covjek je i u odbrani i u napadu igrac manje na terenu. U napadu sterilan, u odbrani rupa. To u prevodu znaci da u napadu ne mozes stvoriti visak i zbog toga rijetko kad napadamo s desne strane, sto nije bio slucaj kad je igrao Alves. A u odbrani, konstantno protivnicki timovi forsiraju napade preko njegove strane, jos od City-a u Engleskoj. Pa onda Rakitic krpi njegovu stranu i to ti je odmah 2 igraca manje u napadu. Onako mogu i ja igrati beka. Nije problem kad igramo protiv Gijona na Campu , tad nam bek ni ne treba. Zar nisi primjetio kako to prirodnije izgleda kad igra pravi bek, Vidal iako nije u formi ? Pa imaju isto asistencija a ovaj igra svake prestupne godine.Mokes je napisao/la:Ne budali. Kako ti sezona moze zavisiti od bekamessilla je napisao/la:Da se hoće ovaj **** Roberto povrijediti. Bukvalno nam sezona od toga zavisi.
Problem Barce je veza, a ne to sto umjesto Vidala igra Roberto
Uostalom, da se Roberto ne daj Boze povrijedi, to opet ne znaci da bi Vidal igrao, jer je Lucho znao na tu poziciju stavljati tvog miljenika Rafinhu.
E moj @Romario, da ti danas Messi ne udje u sredinu, kruzili bi do Bajrama oko 16 i primali na kontru gol kao i uvijek. Covjek je danas na sredini sam igrao, bukvalno odradio kompletan posao.Rajaz je napisao/la:Nakon svakodnevnog pljuvanja po Alvesu ne mogu da kažem da smo mi navijači zaslužili išta bolje od trenutnog stanja.
Elem, tek kad izgubiš shvatiš šta si imao.
A šta misliš @Romariooo što li se Messi konstantno uvlači u sredinu i zarađuje drugima platu radeći njihov posao ?Romariooo je napisao/la:Desna strana je kriticna nasa i u napadu i defanzivi pogotovo, svi kritikuju roberta, medjutim tu je messi razlog zato sto napusta svoju poziciju i igra vecinom u sredini terena, i tako imamo situaciju da se skoro uvijek po nasoj desnoj strani lagano duplaju protivnicko lijevo krilo i bek, lako se primijeti koliko smo tu suplji i logicno je da mali roberto ne moze to sam zatvoriti
Cinici bi ti sad odgovorili - tako su za Messija radili godinama Xavi i Iniesta, dok je on trpao golove i ubirao slavuRajaz je napisao/la: A šta misliš @Romariooo što li se Messi konstantno uvlači u sredinu i zarađuje drugima platu radeći njihov posao ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.