Hajde bar se u nećemu slažemo.Orvel je napisao/la: ↑31 avg 2025, 10:50E u ovom zadnjem se slazemo. Ja sam zadovoljan sa bodom, da je prije tekme neko rekao da uzimamo bod, potpisao bih, a Zejnilhodzic prije tekme i rece da smo dosli da ostanemo neporazeni. Jasno je da smo isli na bod, a ako udje frljoka kakva, dobro je. Na kraju krsjeva ubo sam x ovdje.Levin je napisao/la: ↑30 avg 2025, 23:35Ne pije ti priča vodu ali nikako. Itekako umanjuješ uticaj sudie ovdje ali i činjenicu da nam je 5 igrača u 66 minuti imalo žuti. Uglavnom defanzivci : Šuki, Osmo, Alić i Erick. Kasnije je i Lagumdžija požutio. Jednostavno si morao napadati sa premalo igrača. Da ti je ijedna kontra prošla to je crveni.Orvel je napisao/la: ↑30 avg 2025, 22:53
![]()
I sta sad ako su nas prosle god dobili mi trebamo skinuti gace kako kazes i ne pokusati napasti? Ne kritikujem, ok je bod al nmg da vjerujem da nismo napali jer svi smo vidjeli da su ranjivi.
Sto se tice sudije, realno i ja sam mislio da ce biti masakr ali realno ono je klasicno domacinsko sudjenje. Nismo bili osteceni, vecina kartona pravilno dosudjeni, neke je propustio dsti njima, ponistio gol. Klasicno domacinsko sudjenje i sad nam to treba biti alibi sto necemo napasti i ujedno govoris kako cemo zaganjati borca..
Mislim da je ovdje rizik bio prevelik i sigurno ispravna odluka da se ne krene u totalnu ofanzivu a i tako si imao par vrlo izglednih prilika. Npr, onaj pas Koningsa kroz peterac koji je morao neko bolje pokupii ili šut Boljevića.
Nejse, ova ekipa još nije dovoljno uigrana (a ni kvalietna) da vrši pritisak koji bi ti volio.
Ali eto posto ti volis pogledati tekmu 2 puta, obrati paznju na kraj prvog i sredinu drugog poluvremena. Igraci sloge nemaju snage nj za sta, a mi ne pokusavamo kreirati napad nego cuvamo x.
Mislim da je u ovoj utakmici Koninga katastrofalno odigrao, od primanja lopte koja se odbija od njega 5 metara do vodjenja lopte. Imamo 4 napadaca koja trce kao muha bez glave. Ok vrse pritisak, ali treba nam onda jedan napadac koji vrsi pritisak i drugi koji se zna naci u prilici za gol.
Adzem je objavio na storyu svom skor 3-3-0, jasno je na cemu trebamo raditi u pripremi za borac. Od te utakmice nemam nikakva ocekivanja osim da xe mi trebati nesto za smirenje, ali da moramo poraditi na IZGRADNJI napada, moramo. Mi napadamo opet preko krila a niko ne trci u 16, ni blizu.
Lično mislim da ekipa nije dovoljno zrela da, uz onakvo suđenje, napadne i izdominira Slogu u Doboju ili bilo koju drugu ekipu. Realno, po kvalitetu imamo četvrtu ekipu u ligi i sve iznad toga je uspjeh. Možda to nije nešto što neki žele čuti ali dovoljno je pogledati odakle smo sve doveli igrače. Žao mi je ali to je realnost i trebat će vremena da se to sve uigra i izvuće najbolje od njih.
Ne slažem se da Sloga nije imala snage. Utakmica je bila u vrlo laganom ritmu i obje ekipe su više čuvale svog gol i napadale bez mnogo rizika nego što je bilo trke. Više mi je djelovalo da se takmičimo ko će kome dati loptu i inicijativu na terenu. Ti momenti o kojima govoriš su, po meni, bili pokušaji da se naša odbrana izvuće visočije. Uostalom, nema ekipe koja može održati isti ritam 90 minuta.
Koningsu će trebati vremena da uđe u ritam i meni je vrlo zanimljiv igrač. Što se tiče ove utakmice, da je Erick malo bolje ispratio pas na drugu stativu sad bismo o njemu govorili vrlo pohvalno o njemu a ovako je krivac za sve. Valjda je to normalno za nas.
Nejse, nije to najbolje u napadu a da bi bilo mora se preuzeti više rizika. Naši vezni skoro da i ne učestvuju u napadu i to je veliki problem. Prošle sezone je svojim potezima i pasovima (koji su nas znali i koštati) Jaber je donosio prevagu. Čak je to radio i Radovac u prvom dijelu sezone. Sad su i Erick i Lagumdžija previše orjentisani na defanzivne zadatke ali nadam se kako sezona bude odmicala da će se to mijenjati i da će preuzimati više rizika ka naprijed.
Realno, nije igrač kao prekidač za svjetlo pa da ga pališ i gasiš kad ti zatreba. Naš najbolji ofanzivac je povrijeđen (Boljević), najbolji napadač je, zbog svog ponašanja, uklonjen iz ekipe (Krpić), najkreativniji igrač potpuno van ritma (Šošić), najbolji asistent bez stvarnog učinka (Cveta). Još kad tome dodaš da ti je otišao jedan od najkorisnijih igrača (Danga) i da si doveo igrača koji nije u takmičarskom ritmu (Konings) i dvojicu vrlo mladih napadača (Jaganjac i Rakić) imaš vrlo konfuznu ofanzivnu liniju. Trebat će vremena da se to sve uklopi i uigra.
Plaćamo cijenu promjene velikog broja igrača i manjla kontinuiteta u radu sa igračima. Ja sam lično zadovoljan ovim do sada ali vidjet ćemo kako će to izgledati poslije ove pauze. Mislim da bismo trebali biti mnogo bolji.