FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dajte ljudi malo realnosti, nista ni s cim je bilo jucer..totalno smo bezopasni, nema nikakve smislene igre. Bodova imamo solidno s obzirom na igru, ali je pitanje do kad ce nas ici.
I ta prica prvi smo prvi smo, evo veceras necemo vise biti prvi..
I ta prica prvi smo prvi smo, evo veceras necemo vise biti prvi..
Mislim da tu puno otezava ova situacija sa Krpicem i Radovcem,jer nismo mi u situaciji da bacamo svaki mjesec 8-12 hiljada (zajedno) na njih dvojicu,nadam se iskreno da ce se nesto dogovirti s njima,makar neki sporszumni raskid.godrina je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:49Znam i ja fali, to pisem od jula. Bar to je lahko provjerit. Znaju svi osim onih koji to odlucuju. Zato je valjda bolje dovest napadaca od 2 gola po sezoni i nadat se da ce procepit. Onda 3 mjeseca govorit uigravamo se.NoDi80 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:27Fali nam brate i jedan vezni box to box
Erick i Lagumdzija su vise igraci koji ce ti dati na kontroli,stabilnosti, skok igri…
Fali nam jedan Jaber ili Meka sto je bio koji zna povuci loptu, gurnuti izmedju linija,sutati sa distance..
Njega kad budemo imali siguran sam da ce i napadaci imati vise prostora
Npr onaj Loncar iz Istre bi bio super za nas, taj tip vezog ne mora striktno on biti
Za ovih 8-12hiljada mozemo dovesti ekstra veznjaka,po meni to je i najveci problem nase igre prema naprijed,jer presporo dolazimo na protivnicku polovinu i haman nam nikad krila nemaju situaciju da trce 1 na 1 sa protivnickim bekom.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Lafo on zna kolko Krpic i Radovac primaju ..
Evo da ti kazem odma, daleko je veca cifra , gube se mnogi novci.
Mislim da ce Adzem vratiti Radovca, vidjet cemo
Ma samo polahko ja bi rekao da je ovo bolja igra nego prosle sezone . Prosle sezone u prvih 6 kola smo imali 13 bodova i gol razliku 10-4 . Zabijali smo puno golova ali smo puno i primali . Pogotovu u drugom dijelu sezone sa slucajem da smo zavrsili sezonu sa 38 primljenih golova i to bilo i vise da muftic nije branio neodbranjivo . Ove sezone ti je odbrana beton i to stoji . Ali taj napad ja nekontam . Mi na papiru bi trebali imati 2 najaci napad poslije sarajeva. Imas lijevo cvetanskog , ofanzivnog veznog boljevica , sosic na krilu i na spicu konnings ili rakic. Imas Alica koji je opasan sa lijeve strane , imas lagumdziju koji moze iztrcati naprijed i napraviti priliku i u skoku je jak . Joae erick sa svojim sutevima sa distance . Na papiru mi bi trebali biti jaki . Ali nama je odbrana dobra a napad nikako .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Ja koliko znam Adzemu ne smeta Radovac kao covjek . Inace svi kazu da radovac nije problem u svlacionici ali cinjenica da je dosao u ovu sezonu fizicki nespreman . Ja sam cak cuo da je radovac govorio da bi volio zavrsiti karijeru kod nas sto je meni malo i cudo sa slucajem na njegovu proslost.Hrammm1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:26Lafo on zna kolko Krpic i Radovac primaju ..
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
- Riquelme1921
- Kontakt:
Samir je više puta pod injekcijama za bolove igrao za naš klub.Pact1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:28Ja koliko znam Adzemu ne smeta Radovac kao covjek . Inace svi kazu da radovac nije problem u svlacionici ali cinjenica da je dosao u ovu sezonu fizicki nespreman . Ja sam cak cuo da je radovac govorio da bi volio zavrsiti karijeru kod nas sto je meni malo i cudo sa slucajem na njegovu proslost.Hrammm1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:26Lafo on zna kolko Krpic i Radovac primaju ..
Grupa iznad svakog pojedinca.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Pact1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:28Ja koliko znam Adzemu ne smeta Radovac kao covjek . Inace svi kazu da radovac nije problem u svlacionici ali cinjenica da je dosao u ovu sezonu fizicki nespreman . Ja sam cak cuo da je radovac govorio da bi volio zavrsiti karijeru kod nas sto je meni malo i cudo sa slucajem na njegovu proslost.Hrammm1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:26Lafo on zna kolko Krpic i Radovac primaju ..
Ma momak ne pazi na ishranu, nije radio individualno nista, nespreman totalno. Za mjesec dana se moze u top formu vratiti, ako bude ozbiljan i radio dobro
Hrammm1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:26Lafo on zna kolko Krpic i Radovac primaju ..
Nisam rekao da znam,al pretpostavljam da bi trebali imat tolike.
Cemu odma tako retardirano pisanje,ako ti znas bolje napises i to je to,mada nije poenta uopste jel cifra 8-12 ili 15-18 nego je poenta da mi nemamo taj luksuz da te pare bacamo niz vodu dok Zrinjski,Sarajevo i Borac opet imaju taj luksuz.
Šansa i šut Cvetanovskog lošiji nego šut nekog ko je redovan na terminu. Dakle, popravljati šut, što prije, kako zna i umije.
Šut Boljevića, i sad protiv Sloge i ranije, jako loš, da ne kažem katastrofalan. Popravljati što prije i bolje. Šutevi moraju biti, jaki i precizni, a ne suprotno od toga.
Mora, bolje, al mora...
Šut Boljevića, i sad protiv Sloge i ranije, jako loš, da ne kažem katastrofalan. Popravljati što prije i bolje. Šutevi moraju biti, jaki i precizni, a ne suprotno od toga.
Mora, bolje, al mora...
-
- Kontakt:
Afan Fočo teška povreda sada protiv juniora Željo BL
-
- Kontakt:
Bod na strani protiv Sloge nije los rezultat. I vise nego OK. Ne bih rekao da Sloga ima nesto dobru ekipu. Ali kombinacija iskusnih igraca, domaceg terena i da dolazi iz RS komponente je rezultat da su stabilni, i to ih cini neugodnim. Meni licno uvjek odvratna bila, a nisu mi npr Radnik ili Rudar. Bitno je mi da donosimo bodove, da ekipa iz utakmice sve vise raste, a to se upravo samo postize kad ne izgubis u ovakvim utakmicama. Treba isto dodatni da je pobjeda protiv Zrinjskog na Grbavici bila dodatno znacajna, jer bi vec bili naslovi koliko utakmicama nemamo pobjedu na domacem terenu. Tako da se nema taj dodatni pritisak. Nema golova ali nije to samo zbog Krpica, nego fale i golovi Sosica i Boljevica. Npr protiv Sloge jer Erick sa strane finu loptu uputio i nema niko da prati i uleti prije njihovog golmana.
Ma realno je da nama trebao veznjak i pored Radovca. On je i u godinama i nije siguran da moze sam iznijet sezonu i povrede, kartoni.Ejnur je napisao/la: ↑31 avg 2025, 16:21Mislim da tu puno otezava ova situacija sa Krpicem i Radovcem,jer nismo mi u situaciji da bacamo svaki mjesec 8-12 hiljada (zajedno) na njih dvojicu,nadam se iskreno da ce se nesto dogovirti s njima,makar neki sporszumni raskid.godrina je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:49Znam i ja fali, to pisem od jula. Bar to je lahko provjerit. Znaju svi osim onih koji to odlucuju. Zato je valjda bolje dovest napadaca od 2 gola po sezoni i nadat se da ce procepit. Onda 3 mjeseca govorit uigravamo se.NoDi80 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:27
Fali nam brate i jedan vezni box to box
Erick i Lagumdzija su vise igraci koji ce ti dati na kontroli,stabilnosti, skok igri…
Fali nam jedan Jaber ili Meka sto je bio koji zna povuci loptu, gurnuti izmedju linija,sutati sa distance..
Njega kad budemo imali siguran sam da ce i napadaci imati vise prostora
Npr onaj Loncar iz Istre bi bio super za nas, taj tip vezog ne mora striktno on biti
Za ovih 8-12hiljada mozemo dovesti ekstra veznjaka,po meni to je i najveci problem nase igre prema naprijed,jer presporo dolazimo na protivnicku polovinu i haman nam nikad krila nemaju situaciju da trce 1 na 1 sa protivnickim bekom.
Tako da trebao se dovest neko prije njegove "suzpenzije". Ovo sad samo otezava slazem se.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Radovac je prirodni talenat sto se tice fudbala, jednostavno ima osjecaj, smirenost, fin pas. Najveci problem je sto ga je ljubav prema nargili sprijecila da napravi neku karijeru.
A ovi sto placu i dan danas za Dangubicem ko da je Aguero, to mi je vec za proucavanja
A ovi sto placu i dan danas za Dangubicem ko da je Aguero, to mi je vec za proucavanja
-
- Kontakt:
Sta ce procepit lik izgubljen. Ne znam na osnovu cega bilo kome on minute uzima.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:40spic nije imao sanse ali bukvalno, mislim na rakica prvo Konings je nedorecen al procepit ce
- Hrammm1921
- Kontakt:
Sta bi za Denijem, jel zavrsen
Kasnije da, ali do 12-tog kola i utakmice sa Širokim potpuno nebitan faktor u ekipi.Riquelme1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 11:32Istina, ali je on razigrao cijelu ekipu i otvarao ih.Levin je napisao/la: ↑31 avg 2025, 09:03Prvi pogodak prošle sezone Dangubić je postigao 29.09.2024. u našoj 9-toj ligaškoj utakmici a njegovom petom nastupu.Riquelme1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 01:38Je li Dangubić još slobodan...
Konings, Krpić, Jaganjac i Rakić i dalje nisu dali gol.
Do tog trenutka Krpić je imao 3 pogotka, Boljević je imao 2 pogotka i 2 asistencije, Al Jaber 2 pogotka a Cvetanovski 1 pogodak i 3 asistencije.
Stoga bih pozvao na strpljenje za momke koji su tek stigli. Nama je problem što ne rade ono što trebaju oni koji su ostali od prošle sezone a tu mislim na Boljevića, Cvetanovskog i Šošića.
Boljević povrijeđen, Šošić van forme potpuno a Cveta bez učinka.
Uostalom, nadam se da je Krpićevo prošlo, kad nismo sa njim mogli ni bajramski turnir osvojiti možda mognemo bez njega.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Željezničar - Zeljeznicar ST 2:1 U19
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Konings na krilu jucer Boze sacuvaj, vidjet cemo sad pauzu. Idemo na neke mini pripreme, nadam se da ce povesti Krpica i Radovca. Ako ih ne povede i definitivno ih je prekrzio, a tim potezom priznao Adzeme sebi ili ne, pucas u nogu. Opet uvijek uz tebe i ti to dobro znas 

IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
-
- Kontakt:
adzem se vodi politikom pukovnik ili pokojnik al vidjet cemo ocel bit druge sanseMerhaba je napisao/la: ↑31 avg 2025, 18:20Konings na krilu jucer Boze sacuvaj, vidjet cemo sad pauzu. Idemo na neke mini pripreme, nadam se da ce povesti Krpica i Radovca. Ako ih ne povede i definitivno ih je prekrzio, a tim potezom priznao Adzeme sebi ili ne, pucas u nogu. Opet uvijek uz tebe i ti to dobro znas![]()
nek crknu dusmani, najjaci smo
Raja mi moramo biti zadovoljni ovim do sada, nemamo ni jedan poraz, niko nas nije nadigrao a napokon smo limitirali Zrinju i pobijedili nakon sest godina na Grbavici. Jucerasnja utakmica se mozda mogla i dobiti al vjeruj te mi bi dobili , izmislili bi nam bar jedan ili sva crvena jer sljedeca tekma je protiv Borca. Pogledajte samo ko su nam bile sudije, oni sami izmedju sebe neznaju kako ce suditi. Pomocnik mase jedno, glavni svira drugo. Sreca pa nije bilo puno za vara al i tu bi nas pokrali sigurno, onaj gol se iz aviona vidjelo da je lik bio u ofsajdu. Pred kraj tekme cist faul nad Sosicem onaj pomocnik mase u njihovu korist. Suma sumarum, trebamo biti zadovoljni i samo nek nastave napredovati. Na kraju bi samo rekao jedno a to je da nasi trebaju obratiti paznju na malog Keranovica iz Rudara dok ga neko drugi nije uzeo po meni momak je odlican igrac a ima samo 18 godina…..Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑31 avg 2025, 18:23adzem se vodi politikom pukovnik ili pokojnik al vidjet cemo ocel bit druge sanseMerhaba je napisao/la: ↑31 avg 2025, 18:20Konings na krilu jucer Boze sacuvaj, vidjet cemo sad pauzu. Idemo na neke mini pripreme, nadam se da ce povesti Krpica i Radovca. Ako ih ne povede i definitivno ih je prekrzio, a tim potezom priznao Adzeme sebi ili ne, pucas u nogu. Opet uvijek uz tebe i ti to dobro znas![]()