ja bih druže uz sve to, dodao i ovoBaltazar je napisao/la:Imao sam malo vremena veceras pa sam istrazivao ove nize i slabije lige za sutra. Naravno nece sve proci ali evo nekoliko zanimljvih parova sa finim kvotama na koje treba obratiti paznju...
Energetyk - Katowice - 1 (2,50)
Poljska druga je uglavnom domacinska liga i svega par timova se moze pohvaliti nekim ucinkom u gostima i to su timovi koji se bore za promociju. Katowice su losom formom u zadnje vrijeme sami sebe izbacili iz te borbe. Sa druge strane domacin ocajnicki treba bodova za opstanak. Zadnje 4 utakmice kuci su izgubili samo jednom. Katowice u najlosijoj formi u ligi, nisam nasao podatke ali pretpostavljam da su prodali neke bitne igrace na polusezoni jer su u drugom dijelu osvojili svega 2 boda.
Tavriya - Sevastopol - 1 (2,50)
Uz ranije otpisani Arsenal samo su dviej ekipe ostale koje se bore za opstanak. Domacin ima svega 9 bodova a Metalurg koji je mjesto iznad ima 11. Gosti su obezbjedili opstanak skoro pa sigurno sto se moze primjetiti na njihovim igrama. Tavriya je u zadnje 4 utakmice kuci osvojila 4 boda sto je poprilicno dobro za njih jer su porazi bili od Dnipra i Dinamo K. koji su timovi iz samog vrha. Sevastopol je ocajno odigrao zadnjih 5 utakmica u gostima gdje su sve izgubili i to bez postignutog gola.
Bronshoj - Vejle - 1 (2,60)
Ni jedni ni drugi jos matematicki nisu otpisani iz borbe za ulazak u prvu ligu. Drugi dio sezone u Danskoj je tek nedavno poceo. Bronshoj je nastavio gdje je stao krajem prvog dijela. U 4 utakmice upisali su isto toliko pobjeda od cega su tri bile u gostima. Dok god postoji sanse vjerujem da ce se boriti za jedno od dva mjesta koja vode u prvu ligu. Sa druge strane Vejle je susta suprotnost. Nakon dobrog otvaranja upali su u krizu. Nakon 5 kola bez pobjede napokon su slavili u proslom kolu i to kuci 1 0 protiv tima koji se bori za opstanak. Ovdje se vidi i njihova forma cak su i prijateljske jako lose odigrali.
Hvidrove - Fredericia - 1 (2,70)
Gosti skoro sve bodove sa strane koje su donijeli, to su uradili na samom pocetku sezone. Nakon 2 vezane pobjede na pocetku na strani u narednih 7 osvojili su sevga 4 bod. Hvidrove treba bodove spasa. U zadnje vrijeme popravili su formu kuci i u zadnjih 6 kola odnijeli za njih jako dobrih 9 bodova uz svega jedan poraz.

šta misliš? po meni kec glat, a kvota 1,80