FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 26 okt 2019, 16:44

9 and counting :tokralju:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 26 okt 2019, 16:58

Jaaaao kakvo ispadanje sredine i odbrane bayerna, kao naubeci amateri u 65.oj minuti... nevjerovatno, imamo srece sto unionci ne znaju, nije ni cudo sto svaku tekmu skoro primamo 2 gola...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 okt 2019, 17:16

a napali ste @coelho kad je rekao da primamo po 2 svaku
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 okt 2019, 17:24

I ovu bi da nije Neuera :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 okt 2019, 17:27

Meni su ubili volju za gledanjem, zamisli gledo sam ovo smeće od utakmice u rurskom derbiju.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2019, 17:27

Na kraju pobjeda uz hrpu straha i nevjerovatnih promašaja.
Ne znam sta se desava sa ekipom, ali ocito je da im samopouzdanje i nije na nekom nivou.

Igra je prosječna ali se i iz takve igre izrodi veliki broj prilika, koje se jednostavno moraju realizovati.

Zadnji put kad su pogadjali kako treba, dali su 7 golova.

Drugo poluvrijeme je jos jedan od dokaza koliko je Gnabry vazan za ovu ekipu i da jednostavno mora igrati kada je spreman.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 26 okt 2019, 18:33

Mučno je gledati Bayern kako igra :guz:

Pragmaticar mora letjeti sa klupe

Hames je izmislio fudbal za Kutinja kakva **** trenutno od igrača

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 27 okt 2019, 12:29

Jel mi se čini ili Coutinho ima iste probleme kao u Barci? :hmmmmm:

Je.bo sve svoje mentalno patuljasto

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 okt 2019, 12:56

On, kao i James, ne želi da se dokazuje ovdje niti želi tu da ostane. Oni nas gledaju samo nekog ko će im dići formu da se vrate odakle su došli ili da se prodaju gdje žele. Jbg, mentalitet im je takav.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 okt 2019, 13:19

Sa ovom igrom Coutinho se jedino može vratiti u Vasco da Gamu, i prije nego je došao rekao sam da od njega neće biti velike koristi.Precjenjen igrač.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 27 okt 2019, 13:50

Zaključci su vam ishitreni i nevažeći.
Trenutmo niko ne igra osim Lewija i povremeno Gnabrija, te Nojera koji igra svjetsku klasu već deceniju bez ikakvog pada. Njega ne treba ni uzimati u tu računicu, dovoljno je samo da se kaže Nojer i sve je jasno.

Znači da je problem negdje drugo a ne u igračima, jer kadar je kvalitetan, te više nema fizički nespremnih igrača.
Kovač kaže medijima i narodu zašto uvijek krivite trenera, uvijek vam je trener kriv kada nešto ne ide.
Šta mislite imaju li pravo ove njegove riječi?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 okt 2019, 15:35

Kad citava ekipa igra toplo hladno i ne moze sastaviti dva kvalitetna poluvremena i par dobrih utakmica problem nikako ne moze biti u individualcima, nemoguce da 8 igraca igra losije nego sto moze, tu krivac moze biti samo trener. Individualci se mogu kriviti kad igras dobro al vidis da pojedinci podbacuju i igraju ispod ocekivanja, ovako kad je citava ekipa zakurac - mora trener platiti. Jel treba protiv fenjerasa i vjerovatno ekipe koja ce nazad u cvajtu da strepis do zadnje sekunde...
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 okt 2019, 00:45

harden je napisao/la: Individualci se mogu kriviti kad igras dobro al vidis da pojedinci podbacuju i igraju ispod ocekivanja, ovako kad je citava ekipa zakurac - mora trener platiti
Logični zaključak kojem se nema šta dodati ni oduzeti. Čim Uli ode Kovač ostaje na brisanom prostoru i ako nešto bitno ne promijeni u svom načinu igre odlazi u zimskom roku.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 28 okt 2019, 09:26

Kako bi damo volio Ten Haga vidjeti na klupi... Apsolutno sam ubjedjen da bi vratio Bayernu onu ptepoznatljivu napadacku igru i ljepotu i siguran dam da bi malfi igraci naprrdovali mnogo brzr i boljr nego ood kovacem a ganabry i coman bi tek proigrali.... Citam juce overmars govori kako ga nebi zadrzavali jer je bayern velika prilika ocigkedno ima tu nesto jer se previse o tome prica da bi samo bila patka

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 28 okt 2019, 10:01

I do not exclude anything... But I’m almost 50 and not a dreamer, it’ll happen — or it won’t happen. I’m totally happy and happy with Ajax, even though I know that I will not be a coach here for 10 years... The day will eventually come to say goodbye.
Ten Hag misteriozan za Kicker.

Kovač ima predug ugovor, do 2021, ne vjerujem da će ga ovo ljeto išta otjerat osim da ne osvoji nijedan trofej.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 okt 2019, 16:07

Nakon što su me zaista pozitivno iznenadili protiv Leipziga prvo poluvrijeme ( možda i najbolje Kovačevo poluvrijeme na klupi Bayerna ) i nakon toliko hladnokrvnosti u utakmici protiv Tottenhama, mislio sam i očekivao da je sada konačno vrijeme da se krene samo uzlaznom putanjom.

Međutim, hladan tuš u zadnje 4 tekme. Opet, nije toliko iznenađujuće s obzirom da nam kiksevi kod Kovača nisu strani ali opet sam onako ( vjerojatno i naivno dakako ) očekivao bolje partije.

Ovo prekjučer je bilo teško gledati. Mučenje protiv objektivno puno slabijeg protivnika a nije takvih utakmica pod Kovačom bilo malo. Znači izuzetno sam razočaran načinom na koji igra naš Bayern. Ima toliko loših stvari u našoj igri da se zapitam šta Kovač radi na treningu. Da li je taj čovjek spreman učiti i naučiti nešto novo ili jednostavno nema potrebno znanje? Prije mislim da je ovo drugo u pitanju.

Bukvalno odron od igre smo prikazali prije dva dana. Ništa više. Kaos.

U igri ne vidim niti jednu dobru stvar. Obrana nam je loša, u sredini smo loši, naprijed osim Lewandowskog i povremeno Gnabrya nema igrača koji će uraditi prevagu.

Da u napadu nemamo Lewandowskog u TOP formi ( možda igra najbolje otkad je u Bayernu ) mislim da bi Kovač već prije mjesec dana bio bivši. Ali upravo je to i žalosno. Jedino je po meni Lewandowski u vrhunskoj formi. Mogu reći još da je Neuer blizu tome. Za kojeg drugog igrača možemo to isto reći? Koji igrač je u tako dobroj formi osim ove dvojice?

Po meni nitko više. Svi stagniraju, nekima je čak forma i pala drastično.

Kimmich je desni bek. Nema dalje. Po meni je pokazao veoma dobre stvari na beku, igra puno bolje nego dok igra veznog. Momak je za Bayern pružio najbolje partije upravo na beku. U mojem shvaćanju ove pozicije bek mora prije svega imati fenomenalan centaršut a Kimmich to radi fenomenalno. I onda ove sezone kreće njegovo stalno rotiranje od beka na veznog pa u krug. Ne može to tako. Nije to igrica, ne funkcionira to tako. Normalno da onda i on gubi kontinuitet igranja na jednoj poziciji i to je veoma loše za bilo koga pa tako i njega. I još ono izuzetno važno, zašto se Kimmich ne odmori utakmicu-dvije? Igra konstantno otpočetka sezone. Ok, ima tu vrlinu koja ga krasi kao ratobornog igrača i koji će svaku tekmu dati 200% i zato možda i smatra da može igrati svaku tekmu ali ne ide to tako. Ne može čak niti on jer mu je razina igre zadnjih par tekmi drastično pala upravo zbog preforsiranosti. Odmori ga malo, nije robot.

Ovdje mogu reći da je to isto vrijedilo i za Sulea koji se nažalost ozlijedio. Frajer je igrao svaku tekmu, bilo repka ili klub. Mislim, ne mora značiti da ovo što govorim je neko pravilo ali možda da ga se odmorilo koju utakmicu ne bi došlo do toga. Ne možeš ubijati igrača svaku tekmu, treba ih odmarati bez obzira na milijune koje primaju, bez obzira na skrb koju imaju i sve te preparate koje koriste. Zato treba imati trenera koji to može prepoznati. Ovaj pojma nema o tome.

Alaba već godinama ne igra ama baš ništa. Ovdje se pitam od trenutka kad sam saznao da smo doveli Hernandeza slijedeće: ako je Hernandez lijevi bek, to igra u reprezentaciji i to je igrao u klubu onoliko koliko sam ja upratio njegove igre, zašto ga dovodiš da igra stopera? Kao stoper u ovih par utakmica je pokazao samo jedno: on to ne može igrati. Znači ovdje dovodiš igrača od 80 milijuna kojemu je prirodnija pozicija lijevog beka? Ono što sam ja vidio u ovo malo vremena otkako je momak u Bayernu jeste to da je on po meni lijevi bek a ne stoper. I zato je nelogična ova kupovina. Ono isto tako veoma važno je to da za 80 milijuna eura to mora biti stroj od igrača, zvijer koja jede protivnika i radi prevagu.

Hernandez dakako nije loš igrač ali svakako ne vrijedi tih 80 milijuna kao prvo a kao drugo nisam uvjeren da je na beku bolji od Alabe koji zaista po meni već godinama ne igra ama baš ništa.

I Hernandezova ozljeda je primjer preforsiranosti igrača. Znači igrač se vratio nakon pola godine izbivanja i otkako se vratio, on kao da mora igrati svaku tekmu. Pa zašto se to radi tako neprofesionalno? Zar u trenutnom Bayernovom stožeru nema čovjeka koje će prepoznati takve stvari i pokušati ih na vrijeme spriječiti?

Znači ovdje sam naveo primjer od 3 igrača koja konstano igraju, svaku tekmu. Moramo ovdje dodati i Lewandowskog. Dva su se ozlijedila, dajte više odmorite Kimmicha i Lewu jer neće niti oni proći bolje ako se tako nastavi.

Thiago je blijeda sjena igrača kakav je bio. Znači u najboljim je godinama, ima Coutinha za suigrača u veznom redu, pa to bi trebala biti simfonija u sredini. Ali, upravo je suprotan slučaj. Thiago djeluje loše, govor tijela mu je loš, nema one kreativnosti i vica u igri, daleko je od top forme.

Coutinho je solidan ali ništa više od toga. Ovom čovjeku treba dobrih pola godine da se vrati u formu zbog sjedenja na klupi Barcelone. Po meni ono što je igrao u Liverpoolu i sada, Coutinho je sada za 70% slabiji igrač. Dakle treba ga istrpjeti da bi se vratio u formu. Da li smo spremni čekati toliko ako znamo da ga možda i nećemo otkupiti iduće ljeto?

Za Mullera se stvari znaju odavna, nema se tu puno toga za reći osim da je s njim situacija slijedeća: ili će igrati svaku tekmu na poziciji polušpice gdje je najbolji ili ga treba prodati. Ako dovodiš Jamesa Rodrigueza, nema smisla da imaš Mullera. Ako dovodiš Coutinha, nema smisla da imaš Mullera. Dakle, zbog čega je Muller još ovdje ako ne igra a znaš da će raditi probleme ako ne igra?

Coman je miljama daleko od prave forme.

Gnabry je pokazao jako puno a opet u nekim tekmama i jako malo. Zaista ne znam šta da kažem za njega. Neprestano se pitam da li su Coman i Gnabry igrači za najviši domet ili ipak ne? Neodlučan sam ovdje. Činjenica jeste da Kovač iz njih ne može izvući maksimum pa se pitam da li bi sa boljim trenerom i oni postali bolji?

Što se tiče same igre, kao što sam napisao izuzetno sam razočaran kako igramo. Naša igra je toliko loša, predvidljiva, bezidejna, dosadna, nebalansirana da je to nevjerojatno. Stvarno na momente ja ne vjerujem da je to Bayern. Mogu me napasti oni koji obožavaju Kovača koliko žele i govoriti mi da nemam pojma do sutra ali ovo je takav kaos od igre da ne mogu vjerovati da mi to zaista pružamo.

Znači ne vidim niti jednu uigranu akciju i kombinaciju prema naprijed u našoj igri. Igramo kao u rukometu. Lopta dođe do lijevog krila, krilo često nema ideju šta napraviti sad sa tom loptom pa ju vrati lijevom beku, bek ju vrati stoperu, stoper do drugog stopera, taj opet proslijedi desno pa tako u krug. Eventualno u svemu tome se odigra do veznog pa ju taj nakon primanja odmah vrati stoperu jer ima zabranu da se okrene prema naprijed i odigra prema naprijed ili da ju iznese nekih 10-20 metara, pretpostavljate, opet prema naprijed kao što su to nekad vrhunski radili Schweinsteiger i Martinez. Nemamo okomitosti u igri, direktnosti koja potrebna da se igra puno bolji i brži nogomet.

Kad i lopta dođe do tog krila, jednostavno nema uigrane akcije da se pričeka beka na ulaz iza leđa i stvaranje situacije 2 na 1 pa čisti centaršut i moguća velika prilika.

Za obranu je suvišno trošiti riječi. Pa njemu svaku tekmu igra neka nova zadnja linija. Nema uigranosti kod njih zbog prečestog rotiranja. Kao glavnog preduvjeta za stabilnu obranu. Pa nema onda niti zadnjeg veznog koji će razbijati protivničke napade. Općenito nema balansa u igri. Nema sistema koji možeš prepoznati.

Niti igramo granitnu obranu pa iz toga kontre i polukontre, niti igramo visoku obranu sa presingom i gegenpresingom. Kovač ni sam ne zna šta želi igrati, potpuno je bez ideje. Pogubio se totalno u taktici ( hm.. šta je to taktika kod njega.. ) jer nije dovoljno samo postaviti igrače na teren i sad ćemo mi igrati nogomet.

Jedino što ga trenutno spašava koliko-toliko su rezultati ali nema tu nikakve igre, ideje, sistema. Igra nam se svodi na individualnu kvalitetu i TOP formu Lewandowskog. Puno premalo za Bayern.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 okt 2019, 16:19

Samim tim sto imamo jednog ( ili dva ako racunas Manua ) igraca u top formi ti govori o treneru. Nema smisla da krivimo 10 pojedinaca, ovaj covjek nema kapacitet da vodi klub protiv Bayerna i to je to. Dobar trener za nekog underdoga ne znaci i dobar trener za top ekipu i favorita, to se dokazalo vise puta, nazalost i ovdje. Treba samo imati hrabrosti sad prekinuti sve ovo prije nego dozivimo jos jednu blamazu u LP, a u ligi se covjek redovno blamira mucenjem protiv fenjerasa.

Nea sta @Effenberg, to je to, sazeo si ono sto svi mislimo otprilike. To je to. Ja se samo nadam da nece otkupiti Coutinha, ovo sto on igra je mogao i James za bruku manje para, on za 120mil mora biti prevaga na terenu a ako to nije protiv slabijih ekipa, ne vidim ni kako ce to biti u LP.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 okt 2019, 17:29

Najvažniji preduslov je bilo tjeranje ovog čobana sa klupe. Ali svi smo znali da se to neće desiti, pa se išlo na dovođenje kapitalaca, što je i jedino što se moglo izvući iz svega. Međutim nisu računali da će ovaj uyebati formu svima, uključujući i te iste kapitalce koje smo imali i koje smo doveli. Hernandez je bez veze potrošenih 80 miliona. Sam Pavard je bio i više nego dovoljan.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 29 okt 2019, 18:37

Stefan Effenberg je napisao/la:
28 okt 2019, 16:07
Nakon što su me zaista pozitivno iznenadili protiv Leipziga prvo poluvrijeme ( možda i najbolje Kovačevo poluvrijeme na klupi Bayerna ) i nakon toliko hladnokrvnosti u utakmici protiv Tottenhama, mislio sam i očekivao da je sada konačno vrijeme da se krene samo uzlaznom putanjom.

Međutim, hladan tuš u zadnje 4 tekme. Opet, nije toliko iznenađujuće s obzirom da nam kiksevi kod Kovača nisu strani ali opet sam onako ( vjerojatno i naivno dakako ) očekivao bolje partije.

Ovo prekjučer je bilo teško gledati. Mučenje protiv objektivno puno slabijeg protivnika a nije takvih utakmica pod Kovačom bilo malo. Znači izuzetno sam razočaran načinom na koji igra naš Bayern. Ima toliko loših stvari u našoj igri da se zapitam šta Kovač radi na treningu. Da li je taj čovjek spreman učiti i naučiti nešto novo ili jednostavno nema potrebno znanje? Prije mislim da je ovo drugo u pitanju.

U igri ne vidim niti jednu dobru stvar. Obrana nam je loša, u sredini smo loši, naprijed osim Lewandowskog i povremeno Gnabrya nema igrača koji će uraditi prevagu.

Da u napadu nemamo Lewandowskog u TOP formi ( možda igra najbolje otkad je u Bayernu ) mislim da bi Kovač već prije mjesec dana bio bivši. Ali upravo je to i žalosno. Jedino je po meni Lewandowski u vrhunskoj formi. Mogu reći još da je Neuer blizu tome. Za kojeg drugog igrača možemo to isto reći? Koji igrač je u tako dobroj formi osim ove dvojice?

Kimmich je desni bek. Nema dalje. Po meni je pokazao veoma dobre stvari na beku, igra puno bolje nego dok igra veznog. Momak je za Bayern pružio najbolje partije upravo na beku. U mojem shvaćanju ove pozicije bek mora prije svega imati fenomenalan centaršut a Kimmich to radi fenomenalno. I onda ove sezone kreće njegovo stalno rotiranje od beka na veznog pa u krug. Ne može to tako. Nije to igrica, ne funkcionira to tako. Normalno da onda i on gubi kontinuitet igranja na jednoj poziciji i to je veoma loše za bilo koga pa tako i njega. I još ono izuzetno važno, zašto se Kimmich ne odmori utakmicu-dvije? Igra konstantno otpočetka sezone. Ok, ima tu vrlinu koja ga krasi kao ratobornog igrača i koji će svaku tekmu dati 200% i zato možda i smatra da može igrati svaku tekmu ali ne ide to tako. Ne može čak niti on jer mu je razina igre zadnjih par tekmi drastično pala upravo zbog preforsiranosti. Odmori ga malo, nije robot.

Ovdje mogu reći da je to isto vrijedilo i za Sulea koji se nažalost ozlijedio. Frajer je igrao svaku tekmu, bilo repka ili klub. Mislim, ne mora značiti da ovo što govorim je neko pravilo ali možda da ga se odmorilo koju utakmicu ne bi došlo do toga. Ne možeš ubijati igrača svaku tekmu, treba ih odmarati bez obzira na milijune koje primaju, bez obzira na skrb koju imaju i sve te preparate koje koriste. Zato treba imati trenera koji to može prepoznati. Ovaj pojma nema o tome.

Alaba već godinama ne igra ama baš ništa. Ovdje se pitam od trenutka kad sam saznao da smo doveli Hernandeza slijedeće: ako je Hernandez lijevi bek, to igra u reprezentaciji i to je igrao u klubu onoliko koliko sam ja upratio njegove igre, zašto ga dovodiš da igra stopera? Kao stoper u ovih par utakmica je pokazao samo jedno: on to ne može igrati. Znači ovdje dovodiš igrača od 80 milijuna kojemu je prirodnija pozicija lijevog beka? Ono što sam ja vidio u ovo malo vremena otkako je momak u Bayernu jeste to da je on po meni lijevi bek a ne stoper. I zato je nelogična ova kupovina. Ono isto tako veoma važno je to da za 80 milijuna eura to mora biti stroj od igrača, zvijer koja jede protivnika i radi prevagu.

Hernandez dakako nije loš igrač ali svakako ne vrijedi tih 80 milijuna kao prvo a kao drugo nisam uvjeren da je na beku bolji od Alabe koji zaista po meni već godinama ne igra ama baš ništa.

I Hernandezova ozljeda je primjer preforsiranosti igrača. Znači igrač se vratio nakon pola godine izbivanja i otkako se vratio, on kao da mora igrati svaku tekmu. Pa zašto se to radi tako neprofesionalno? Zar u trenutnom Bayernovom stožeru nema čovjeka koje će prepoznati takve stvari i pokušati ih na vrijeme spriječiti?

Znači ovdje sam naveo primjer od 3 igrača koja konstano igraju, svaku tekmu. Moramo ovdje dodati i Lewandowskog. Dva su se ozlijedila, dajte više odmorite Kimmicha i Lewu jer neće niti oni proći bolje ako se tako nastavi.

Thiago je blijeda sjena igrača kakav je bio. Znači u najboljim je godinama, ima Coutinha za suigrača u veznom redu, pa to bi trebala biti simfonija u sredini. Ali, upravo je suprotan slučaj. Thiago djeluje loše, govor tijela mu je loš, nema one kreativnosti i vica u igri, daleko je od top forme.

Coutinho je solidan ali ništa više od toga. Ovom čovjeku treba dobrih pola godine da se vrati u formu zbog sjedenja na klupi Barcelone. Po meni ono što je igrao u Liverpoolu i sada, Coutinho je sada za 70% slabiji igrač. Dakle treba ga istrpjeti da bi se vratio u formu. Da li smo spremni čekati toliko ako znamo da ga možda i nećemo otkupiti iduće ljeto?

Za Mullera se stvari znaju odavna, nema se tu puno toga za reći osim da je s njim situacija slijedeća: ili će igrati svaku tekmu na poziciji polušpice gdje je najbolji ili ga treba prodati. Ako dovodiš Jamesa Rodrigueza, nema smisla da imaš Mullera. Ako dovodiš Coutinha, nema smisla da imaš Mullera. Dakle, zbog čega je Muller još ovdje ako ne igra a znaš da će raditi probleme ako ne igra?

Coman je miljama daleko od prave forme.

Gnabry je pokazao jako puno a opet u nekim tekmama i jako malo. Zaista ne znam šta da kažem za njega. Neprestano se pitam da li su Coman i Gnabry igrači za najviši domet ili ipak ne? Neodlučan sam ovdje. Činjenica jeste da Kovač iz njih ne može izvući maksimum pa se pitam da li bi sa boljim trenerom i oni postali bolji?

Što se tiče same igre, kao što sam napisao izuzetno sam razočaran kako igramo. Naša igra je toliko loša, predvidljiva, bezidejna, dosadna, nebalansirana da je to nevjerojatno. Stvarno na momente ja ne vjerujem da je to Bayern. Mogu me napasti oni koji obožavaju Kovača koliko žele i govoriti mi da nemam pojma do sutra ali ovo je takav kaos od igre da ne mogu vjerovati da mi to zaista pružamo.

Znači ne vidim niti jednu uigranu akciju i kombinaciju prema naprijed u našoj igri. Igramo kao u rukometu. Lopta dođe do lijevog krila, krilo često nema ideju šta napraviti sad sa tom loptom pa ju vrati lijevom beku, bek ju vrati stoperu, stoper do drugog stopera, taj opet proslijedi desno pa tako u krug. Eventualno u svemu tome se odigra do veznog pa ju taj nakon primanja odmah vrati stoperu jer ima zabranu da se okrene prema naprijed i odigra prema naprijed ili da ju iznese nekih 10-20 metara, pretpostavljate, opet prema naprijed kao što su to nekad vrhunski radili Schweinsteiger i Martinez. Nemamo okomitosti u igri, direktnosti koja potrebna da se igra puno bolji i brži nogomet.

Kad i lopta dođe do tog krila, jednostavno nema uigrane akcije da se pričeka beka na ulaz iza leđa i stvaranje situacije 2 na 1 pa čisti centaršut i moguća velika prilika.

Za obranu je suvišno trošiti riječi. Pa njemu svaku tekmu igra neka nova zadnja linija. Nema uigranosti kod njih zbog prečestog rotiranja. Kao glavnog preduvjeta za stabilnu obranu. Pa nema onda niti zadnjeg veznog koji će razbijati protivničke napade. Općenito nema balansa u igri. Nema sistema koji možeš prepoznati.

Niti igramo granitnu obranu pa iz toga kontre i polukontre, niti igramo visoku obranu sa presingom i gegenpresingom. Kovač ni sam ne zna šta želi igrati, potpuno je bez ideje. Pogubio se totalno u taktici ( hm.. šta je to taktika kod njega.. ) jer nije dovoljno samo postaviti igrače na teren i sad ćemo mi igrati nogomet.

Jedino što ga trenutno spašava koliko-toliko su rezultati ali nema tu nikakve igre, ideje, sistema. Igra nam se svodi na individualnu kvalitetu i TOP formu Lewandowskog. Puno premalo za Bayern.
Potpis.

Osim sto se ne slazem da Lucas ne moze odigrati stopera, moze i to jako dobro samo sto smo vec komentirali trebalo ga je postepenije uvoditi u igru.
Niko je odustao od samog sebe, drugi dio prosle sezone smo uhvatili ritam igrajuci slično kao kod juppa nekoć i uzeli 2trofeja. Ne znam iz kojeg razloga je Kovac od 1dana ove sezone odustao od toga i isao praviti od sebe neku kopiju guardiole.
Sad imamo neki hibrid koji ne lici na nista

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 okt 2019, 18:47

Dvije impresivne i sjajne utakmice i jedine uvjerljive ove sezone. Tottenham je baš stradao, a Leipzig trebao stradati, s tim da nije jedino zbog naše neefikasnosti u prvom poluvremenu.

Sve se slažem i sjećam se te naše diskusije prošle sezone kada sam i branio Kovača. Tada je i bilo argumenata. I sve je mislim poznato, ja i nisam bio za to da se napada Niko, jer je Niko, a nije Pep i isto tako da se drugačije vrjednuju njegovi rezultati. Posebno je to bilo grozno kada se Rummenigge sjetio da napada Niku. Ako mu je htio dati otkaz, trebao je poslije Liverpoola, a ne podrivati autoritet trenera i uništavati ga pred osvajanje duple krune.
Bila je prošla sezona burna i da se ne vraćamo na to šta sam vidio kao dobro ili loše, jedno je jasno: Ovo u ovoj sezoni je do sada baš toliko loše koliko si opisao.
U napadu šteka, pa čak kada se izvede i tako ofanzivna postavka, gdje je Thiago usamljena šestica a igraš s Mullerom i Coutinhom i naprijed imaš Lewu, tu je i Coman i onda samo uspiješ na jedvite jade zabiti 2 gola.
U odbrani nema pokrivanja i primamo često golove kada mi imamo u šesnaestercu igrača više. Ekipa kao Augsburg nam zabije gol kada je njihovih 3 na naša 4 igrača. To ne možemo pokriti i to je strašno. Stvari su se pogoršale u odnosu na prošlu sezonu, a bio se postigao neki balans i sve je to u par zadnjih susreta prošle sezone djelovalo respektabilno i finale protiv Leipziga je bilo uvjerljivo.
Niko se sada riješio tokom ljeta svog najvećeg "neprijatelja" Hummelsa, ali problem je u tome što je on u drugom dijelu sezone dostigao pravu formu pa bio naš najbolji stoper, a ostao mu je Boateng koji nije dostigao ni svoju normalnu formu. A da o top formi iz 2013. i 2014. i ne govorimo. I onda ti se dodaju još povrede Suelea i Hernandeza, iako i s njima je to bilo loše, jer nema nikakve strukture. Niko ima probleme da stvori jednu novu odbranu...
Inače istina da skoro svi stagniraju trenutno. Pored Lewe je još Gnabry jako dobar. S Gnabryjem sam apsolutno zadovoljan, a bio je on meni jak i prošle sezone. Tottenham je ove sezone samo bio dodatni bljesak, ono da ga baš izbaci u prvi plan. Ako su nas nečiji golovi i potezi vadili ove sezone onda su to svakako Lewandowskog, pa onda Gnabryja.
Jednu prolaznu ocjenu, pa čak se može reći i da je dobar dobiva i Pavard. Tu se svakako dodaje još sjajni Neuer. Ostali su svi ispod očekivanja.

Ostalo nisam citirao...Ali mogu samo kratko reći kako se za Alabu isto slažem, koji jako malo bljesaka ima i uglavnom su to prosječne partije, neke malo vjere kod njega imam, ali sve manje i manje i tu bi trebala tražiti rješenja. Hernandez je tu dobra opcija, s tim da ja nekako vjerujem u tog momka i na stoperu. Bezkompromisan je, uvijek agilan, ima to nešto i ta agresivnost nam je generalno potrebna. Nažalost peh, nakon što je kod nas operisao koljeno i sve je proticalo kako smo želili , sada nova povreda na drugom mjestu. To je ono što sada brine. Prvo da se vrati na teren kako treba, a onda s njim se mora dozirati. On je takav da gori na terenu i ako ga pustiš da igra on jednostavno ore. Tako da je tu poseban oprez potreban i strpljenje.

Niko je uspio nevjerovatnu stvar preživjeti prošle sezone, a to je ono da je tamo oko utakmice s Benficom izbjegao poraz. Mislim da su male šanse da će se izvući ove sezone. Bilo bi super da proigramo pravo, ali ako se nastavi mučenje onda nam se produžava agonija jer tada može nam već biti kraj u osminifinala LP. A sigurno smo za dalje domete od toga.
Generalno mislim da ako Niko ubrzo odleti, da će tu Flick uskočiti, koji je sjajan taktičar i ima dobre odnose s igračima. Koliko bi on trajao na klupi, to je druga stvar. Nije ni on vodio veliki klub, ali je taktički odradio sjajne stvari s Loewom na SP 2014. i ima velike zasluge što je tada Njemačka osvojila titulu. Samo me čudi, što Niko ništa od njegovih taktički zamisli ne prihvata. Ko da je tu tvrdoglav, a ziheraški pokušava sačuvati svoj posao...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 4 gosta.