FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

jug-onostalgicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jug-onostalgicar » 29 apr 2014, 00:20

Legendarnog fudbalera Sarajeva, tihog čovjeka i uzornog sportistu s generacijama odgojene djece, nekog ko bi trebao biti uzor našoj djeci, otjerali su šamarčinom oni koji o fudbalu ne znaju ništa.

Niko nije imao zaštititi legendarnog fudbalera po kojem su djeca u Sarajevu osamdesetih godina prošlog stoljeća dobijala imena. Niko, a klub kojem je dao mnogo, sve, ne samo da mu je okrenuo leđa već se, naprotiv, kukavički pritajio čekajući rasplet, a sve kako bi na kraju mirno preuzeo ono što mu ne pripada. Prodali su se za komadić trave. Tako se ne radi, to Hajduk nikada ne bi napravio recimo Bernardu Vukasu, niti bi se Zvezda tako ponijela prema, recimo, Robertu Prosinečkom. Tamo negdje ne tako daleko ipak se zna red i poštovanje. Tu je razlika između velikih i onih koji to nisu.

radio - sarajevo. ba je izvor

mozemo se mi do sutra raspravljati al svakom je jasno da je ovo odron
po legendama se ne pljuje!!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2014, 00:22

Sou rce.ba ili radiosa.ba? :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: Sto volim kad se strumfovi i njihovi portali bave nama, sigurno je to Aletic pisao ponjamke mu se usta.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 apr 2014, 00:24

Sarajlijc@ je napisao/la:Sou rce.ba ili radiosa.ba? :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: Sto volim kad se strumfovi i njihovi portali bave nama, sigurno je to Aletic pisao ponjamke mu se usta.
ko ce drugi, evo sad tvitam sa njim. Napravise sveca od Pasica :hmmmmm: :facepalm:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2014, 00:25

Kad se svi ovako guraju da nas blate vjeruj mi da znam da smo na pravom putu...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 apr 2014, 00:26

dokle je bilo para od Dzeke, guralo se, sad :wave:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 apr 2014, 00:30

Sarajlijc@ je napisao/la:Sou rce.ba ili radiosa.ba? :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: Sto volim kad se strumfovi i njihovi portali bave nama, sigurno je to Aletic pisao ponjamke mu se usta.
E ako je imbecil Aletić "Željin novinar" dabogda Željo nikad "svog" novinara ne imao. Žvaljo žvaljavi.
DRUG NEBI TI PUNCA

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2014, 00:31

Ne znam ciji je, nas nije sigurno.

Samo Faruk Zametica i Edin Isanovic :thumbup: :tokralju:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 29 apr 2014, 00:42

Glupo je kao Zeljin navijac da sudim o Pasicu..vama ocito on je niko i nista za vas,a meni cudno ipak je on bio dio sampionskog Sarajeva i bio je u to vrijeme jedan od boljih igraca jugoslovenske lige.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 29 apr 2014, 00:45

Ne znam kako če ko protumačiti ali ja Paju volim kao Boga. Međutim niko ne može biti iznad kluba pa ni moj mrtvi ćaća.Ne znam ko je u pravu ne želim da donosim sud ali klub prije svega pa sad....
Sarajevo ljubavi moja!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 apr 2014, 00:46

meni je FK SARAJEVO bitniJE i od Pasica ,sušica,hadzibegica ,musemica ,selimovica ,turkovica ,blekica ,jarnija itd .znaci ako je za dobro kluba a ovo jest za akademiju kluba znaci tu nema rasprave .a samo me znam kakvu pašic ima prednost da on ima taj teren a ne FK SARAJEVO .

pisac
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la pisac » 29 apr 2014, 00:55

Ne samo iznad kluba nego i iznad zakona. Ako je bespravno otjeran ima sud i pravna drzava koja ce to dokazati i vratiti bubamari ono sto je njihovo. Ako je pak Paja se bogatio na racun djece i prisvojio bespravno drzavnu ili tudju imovinu, onda nema sta da se ljuti i da se neko poziva na to da je on legenda. I legende moraju placati porez i postovati pravni poredak ove drzave. Ili neko smatra da ne moraju?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 29 apr 2014, 01:38

jug-onostalgicar je napisao/la:Legendarnog fudbalera Sarajeva, tihog čovjeka i uzornog sportistu s generacijama odgojene djece, nekog ko bi trebao biti uzor našoj djeci, otjerali su šamarčinom oni koji o fudbalu ne znaju ništa.

Niko nije imao zaštititi legendarnog fudbalera po kojem su djeca u Sarajevu osamdesetih godina prošlog stoljeća dobijala imena. Niko, a klub kojem je dao mnogo, sve, ne samo da mu je okrenuo leđa već se, naprotiv, kukavički pritajio čekajući rasplet, a sve kako bi na kraju mirno preuzeo ono što mu ne pripada. Prodali su se za komadić trave. Tako se ne radi, to Hajduk nikada ne bi napravio recimo Bernardu Vukasu, niti bi se Zvezda tako ponijela prema, recimo, Robertu Prosinečkom. Tamo negdje ne tako daleko ipak se zna red i poštovanje. Tu je razlika između velikih i onih koji to nisu.

Prvi ja takvu legendu nabijem na nešto. On vidio legende nije, i u mojim očima će biti jad jadova. I nije jedini.
4.10.2009.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 apr 2014, 06:15

"Iako nije rekao od koga su stigle premije, nezvanično se saznaje da su igrači Borca premirani od pojedinih klubova iz Premijer lige kako bi ostvarili pobjedu ili uzeli samo jedan bod protiv Sarajeva. Ta utakmica je završena bez pobjednika."

Interesantno je ko bi mogao to uraditi ??????

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 29 apr 2014, 07:44

Svejedno. Sve regularno. Nema potrebe pisati o tome.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

blu

Post Postao/la blu » 29 apr 2014, 08:04

Kakav ste vi klub dno dna udbaska politika se nastavlja i na svojim legendama :oops:
Otjerali su Predraga Pašića: Dođeš i uzmeš - jer si jači Šamarčina legendi, FOTO: Arhiv

Legendarnog fudbalera Sarajeva, bivšeg reprezentativca Jugoslavije i jednog od najboljih sportista koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, večeras je u Butmiru dočekao tužan prizor. Kapije sportskih terena Škole fudbala Bubamara bile su zaključane. Djeca nisu mogla trenirati. Otjerali su Predraga Pašića.

Razlog: Dugogodišnji spor oko vlasništva nad zemljištem gdje se tereni nalaze i gdje su stasale generacije sjajnih mladih fudbalera, često i reprezentativaca naše zemlje u raznim kategorijama.
Za komad trave

Vijest o ''diverziji'' iznenadila je samo neupućene. Samo se čekao trenutak pogodan za ''Pajinu likvidaciju'', a potom, kao u najnapetijim vesternima, uz zvuke kopita konja u pozadini, provaljena je kapija i posjed su preuzeli neki novi rančeri. Baš kao na Divljem zapadu – bez papira, rješenja, dozvola... Dođeš i uzmeš - jer si jači.

Legendarnog fudbalera Sarajeva, tihog čovjeka i uzornog sportistu s generacijama odgojene djece, nekog ko bi trebao biti uzor našoj djeci, otjerali su šamarčinom oni koji o fudbalu ne znaju ništa.

Zaslužio je više od onih kojima je dao sve

Da, fudbalski klub Sarajevo uskoro će preuzeti terene kako bi djeca iz Akademije imala gdje trenirati. O kakvim se igricama radilo, ''ko je dobar, a ko nije'', sigurno će pokazati vrijeme, ali sigurno je da svi oni koji su učestvovali u uništavanju Bubamare i posljednjem hicu ispaljenom u njeno isrpljeno tijelo, trebaju da se stide. Predrag Pašić je zaslužio makar malo više od onih kojima je dao sve.

A oni bi mogli prelistati knjige o klubu kojeg 'bodre i vole'. Pašić je, podsjećamo, bio kapiten šampionske generacije Sarajeva iz 1985. godine. Na Koševu je kao igrač proveo 17 godina. Nastupao je i za njemački Stuttgart. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je deset utakmica. Školu fudbala Bubamara otvorio je za vrijeme rata, agresiju je proveo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.

zijadp
Kontakt:

Post Postao/la zijadp » 29 apr 2014, 08:19

A što se komšije brinu za naše legende, pa imate Dželu kojeg je Amar ko kera otjero sa šugavice, pa ste mu dužni para ostali, slabo ste stali u njegovu odbranu.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 29 apr 2014, 08:23

blu je napisao/la:Kakav ste vi klub dno dna udbaska politika se nastavlja i na svojim legendama :oops:
Otjerali su Predraga Pašića: Dođeš i uzmeš - jer si jači Šamarčina legendi, FOTO: Arhiv

Legendarnog fudbalera Sarajeva, bivšeg reprezentativca Jugoslavije i jednog od najboljih sportista koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, večeras je u Butmiru dočekao tužan prizor. Kapije sportskih terena Škole fudbala Bubamara bile su zaključane. Djeca nisu mogla trenirati. Otjerali su Predraga Pašića.

Razlog: Dugogodišnji spor oko vlasništva nad zemljištem gdje se tereni nalaze i gdje su stasale generacije sjajnih mladih fudbalera, često i reprezentativaca naše zemlje u raznim kategorijama.
Za komad trave

Vijest o ''diverziji'' iznenadila je samo neupućene. Samo se čekao trenutak pogodan za ''Pajinu likvidaciju'', a potom, kao u najnapetijim vesternima, uz zvuke kopita konja u pozadini, provaljena je kapija i posjed su preuzeli neki novi rančeri. Baš kao na Divljem zapadu – bez papira, rješenja, dozvola... Dođeš i uzmeš - jer si jači.

Zaslužio je više od onih kojima je dao sve

Da, fudbalski klub Sarajevo uskoro će preuzeti terene kako bi djeca iz Akademije imala gdje trenirati. O kakvim se igricama radilo, ''ko je dobar, a ko nije'', sigurno će pokazati vrijeme, ali sigurno je da svi oni koji su učestvovali u uništavanju Bubamare i posljednjem hicu ispaljenom u njeno isrpljeno tijelo, trebaju da se stide. Predrag Pašić je zaslužio makar malo više od onih kojima je dao sve.

A oni bi mogli prelistati knjige o klubu kojeg 'bodre i vole'. Pašić je, podsjećamo, bio kapiten šampionske generacije Sarajeva iz 1985. godine. Na Koševu je kao igrač proveo 17 godina. Nastupao je i za njemački Stuttgart. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je deset utakmica. Školu fudbala Bubamara otvorio je za vrijeme rata, agresiju je proveo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Tek sad vidim s kim djelimo grad dobili pare od onoga kockara i sad se kurcite a prije svega neki dan onaj vas odvratni kusturica izlazi u javnost kao vi ste se digli iznad svih preko noci i bolje da igrate po zagrebu i beogradu nego ovdje .Izbacuju ovu jadnu djecu a prije svega u Bubamari treniraju i djeca sehida koje paja gura da naprave nesto u zivotu.
Vi ste bili i ostali udbasko-politicki klub .
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 29 apr 2014, 08:26

evo opet su poceli da vrijedjaju mislim ove iz NK-a na nasoj temi i da podmecu! Pasic ko ga imalo zna,i sta je sve radio,i laao za te terene da ce prepisat Sarajevu a nisu njegovi znaju da on to korist dzaba godinama,mislio valjda da ce moci tako do kraja zivota,uostalom ima policija i sud oni bolje znaju od na! I pustite pricu legenda dusmani on se pokazao kad je najvise trebalo tj svi su okrenuli ledja klbu,a to sto je Amar otjerao Dzelu,Gusu,sto Bazdarevic nikad nece doci dole zbog Amara itd o tome pisite a za ovu nasu nazovi leendu se nemojte puno brinuti! Dodju ovdje i vrijedjaju cuj Tan kockar :lol: Amar je alkos kao cijela Zeljina ekipa pa nikom nista,djelimo i mi sa vama vazduh u ovom radu i mnogo je odvratno mogu ti reci zato sto dalje od vas,kao neke napasti smaraju svaku temu od Velezove,do nase i svih drugih napasti zive
Zadnja izmjena: ultrahell24, dana/u 29 apr 2014, 08:28, ukupno mijenjano 1 put.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 29 apr 2014, 08:27

jug-onostalgicar je napisao/la:Legendarnog fudbalera Sarajeva, tihog čovjeka i uzornog sportistu s generacijama odgojene djece, nekog ko bi trebao biti uzor našoj djeci, otjerali su šamarčinom oni koji o fudbalu ne znaju ništa.

Sta si se ti nasao braniti legende Sarajeva...cim je neko kontra ove uprave odma ima vasu podrsku, pa cak i ako se radi o covjeku koji cijepao mreze vaseg kluba...A kako drzite do legendi najbolje se vidi po primjerima Mise Smajlovica, Envera Hadziabdica, Bulenta Biscevica, Adnana Guse, Dzelaludina Muharemovica...drustvo jednog (dva) lica....

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 29 apr 2014, 08:29

kod njih je Odovic legenda,Pasic im je sad legenda postao,da ih je neko pitao prije par dana za njea rekli bi da je ubleha,al posto se spori oko trena on je odma najvca legenda u historiji

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.