Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Izgubis kuci od prosjecne repke, u isto vrijeme Kosovo pobijedi Svedsku, kaze lik idemo u dobrom pravcu. Prica kao da je prosjek godina repke 19,7.
Dzeko 39, Demirovic 27, Katic 28, Mujakic 27, Vasilj 29 itd. Prosjek repke 26,5.
Na mladima ostaje svijet a Dzeko sa 39 svaku utakmicu zabija.
Dzeko 39, Demirovic 27, Katic 28, Mujakic 27, Vasilj 29 itd. Prosjek repke 26,5.
Sto Kosovo ne pobijedi prosjecnu Svicarsku ?Neutral je napisao/la: ↑10 sep 2025, 08:09Izgubis kuci od prosjecne repke, u isto vrijeme Kosovo pobijedi Svedsku, kaze lik idemo u dobrom pravcu. Prica kao da je prosjek godina repke 19,7.
Bez Dzeke prosjek pada na 23
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Mi cemo najbolje vidjeti na cemu smo u naredne dvije utakmice protiv Kipra i Rumunije, sinoc imperativ nije bila pobjeda u smislu da bi nasi bili zadovoljni i da je x ostao sigurno. Medjutim u naredne dvije utakmice pobjeda je pod moranjem iz dva razloga, prvi stanje na tabeli a drugi da dokaze napredak u taktici i izvedbi na terenu nakon godinu i 3-4 mjeseca na klupi. Vrijeme je da naprave pobjede u kojima cemo biti jasno kvalitetniji i bolje stajati na terenu od protivnika. Ovisi naravno i od povreda i hoce li imati glavne igrace na raspolaganju za mjesec dana..
Ako to ostvarimo mozda u Bec idemo da odlucujemo sami o sebi. Nadam se jednom kiksu Austrije u gostima da nam ne odlucuje gol razlika na kraju.
Ako to ostvarimo mozda u Bec idemo da odlucujemo sami o sebi. Nadam se jednom kiksu Austrije u gostima da nam ne odlucuje gol razlika na kraju.
Otprilike se desilo Ono sto Sam ocekivao I cega Sam se bojao da ce se desiti. Gluperda barba SA svojim retardiranim potezima je poklonio utakmicu austrijancima. Ali bukvalno poklonio.
Covjek radi iste Ali bukvalno iste retardirane poteze koje su radili njegovi prethodnici a kojima SE smijao I cerekao preko drustvenih medija.
Prvo je stavljanje igraca na neprirodne pozicije. Gigovic na krilu
. Pa sta treba da SE desi da covjek vidi da momak to ne moze I ne zna igrati niti je to u zivotu igrao. Bukvalno najboljeg igraca pravis beskorisnim.
Drugo, ja Sam mislio da covjek polako dolazi sebi jer u izjavama se bar nije prosipao ko prije. Onda vidis mujakic na rosteru, a onda ga gura u prvu postavu I to jos na neprirodnu poziciju. Znaci imas 2 igraca na lijevoj strani Koji igraju neprirodnu poziciju od toga je jedan amater. Nemoze me Niko uvjerit da je prirodni stoper kuracspora bolji od prirodnog lijevog beka ekipe koja igra grupnu fazu el.
Ovaj poraz boli ne zato sto smo izgubili nego zbog cinjenice da nismo iskoristili najbolje sto smo imali na raspolaganju kao sto nismo protiv danske 2004te, srbije 2006te, Portugala 2010te, 2012te, rep I sjeverne irske 2016 I 2020te. Nemoze me Niko uvjerit da smo imali karica I hadziahmetovica u ovoj tekmi da ne bi bili blize pobjedi. Da je gigovic igrao Ono sto igra u klubu, da je alajbegovic poceo utakmicu kao sto je morao garantujem da NE bi izgubili. I meni je nevjerovatno da mi na forumu to vidimo I upozoravali smo to prije tekme a ljudi Koji su placeni da to vide prave SE slijepi I prkose zdravom razumu.
Ove stalne povrede dedica I kolasinca dvojice najbitnijih igraca su samo kozmicka Pravda za barbin bezobrazluk, idiotizam, kur.enje, nepravdu,licemjerje, duple arsine itd.
Sljedece okupljanje karic, hadziahmetovic, hadzikadunic moraju biti tu inace idemo u 3 lijepe I protiv kipra.
Covjek radi iste Ali bukvalno iste retardirane poteze koje su radili njegovi prethodnici a kojima SE smijao I cerekao preko drustvenih medija.
Prvo je stavljanje igraca na neprirodne pozicije. Gigovic na krilu

Drugo, ja Sam mislio da covjek polako dolazi sebi jer u izjavama se bar nije prosipao ko prije. Onda vidis mujakic na rosteru, a onda ga gura u prvu postavu I to jos na neprirodnu poziciju. Znaci imas 2 igraca na lijevoj strani Koji igraju neprirodnu poziciju od toga je jedan amater. Nemoze me Niko uvjerit da je prirodni stoper kuracspora bolji od prirodnog lijevog beka ekipe koja igra grupnu fazu el.
Ovaj poraz boli ne zato sto smo izgubili nego zbog cinjenice da nismo iskoristili najbolje sto smo imali na raspolaganju kao sto nismo protiv danske 2004te, srbije 2006te, Portugala 2010te, 2012te, rep I sjeverne irske 2016 I 2020te. Nemoze me Niko uvjerit da smo imali karica I hadziahmetovica u ovoj tekmi da ne bi bili blize pobjedi. Da je gigovic igrao Ono sto igra u klubu, da je alajbegovic poceo utakmicu kao sto je morao garantujem da NE bi izgubili. I meni je nevjerovatno da mi na forumu to vidimo I upozoravali smo to prije tekme a ljudi Koji su placeni da to vide prave SE slijepi I prkose zdravom razumu.
Ove stalne povrede dedica I kolasinca dvojice najbitnijih igraca su samo kozmicka Pravda za barbin bezobrazluk, idiotizam, kur.enje, nepravdu,licemjerje, duple arsine itd.
Sljedece okupljanje karic, hadziahmetovic, hadzikadunic moraju biti tu inace idemo u 3 lijepe I protiv kipra.
- JohnCleese
- Kontakt:
Mujakic i Gigovic odigrali bolje od etabliranih zvijezda Demirovica i Dedica koji su usput receno igrali na svojim prirodnim pozicijamaDiadora je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:15Otprilike se desilo Ono sto Sam ocekivao I cega Sam se bojao da ce se desiti. Gluperda barba SA svojim retardiranim potezima je poklonio utakmicu austrijancima. Ali bukvalno poklonio.
Prvo je stavljanje igraca na neprirodne pozicije. Gigovic na krilu![]()
![]()
. Pa sta treba da SE desi da covjek vidi da momak to ne moze I ne zna igrati niti je to u zivotu igrao. Bukvalno najboljeg igraca pravis beskorisnim.

Mozda je tu problem ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ima li neko argumentovano da napiše na osnovu čega je Demirović loše odigrao ili je standardni scapegoat na forumu ako ne zabije 2 gola?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Los je na osnovu toga sto 99% foruma nema pojma u nogometu. Sportski nepismena nacija, najbolje se vidi po sportskim portalima i sportskim novinarima, sve je copy - translate - pastebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:27Ima li neko argumentovano da napiše na osnovu čega je Demirović loše odigrao ili je standardni scapegoat na forumu ako ne zabije 2 gola?
Trebao je pozvati vise veznjaka. Izgubili smo sinoc utakmicu na spremnost i vezni red.
Generalno, imamo problem sa veznjacima, onaj vanbracni sin u momentu ( rijetko ) odigra u stilu busketsa, Sunjic koji ne zna nista drugo osim trcati i gigovica koji ne zna ni jedno ni drugo.
Nije bilo realno ocekivati bilo sta osim poraza a remi bi bio dobar rezultat. Maximum ekipe je baraz i rano ispadanje iz istog.
Generalno, imamo problem sa veznjacima, onaj vanbracni sin u momentu ( rijetko ) odigra u stilu busketsa, Sunjic koji ne zna nista drugo osim trcati i gigovica koji ne zna ni jedno ni drugo.
Nije bilo realno ocekivati bilo sta osim poraza a remi bi bio dobar rezultat. Maximum ekipe je baraz i rano ispadanje iz istog.
Išao si majstore na bod a gore ako se sta uradi a to nisi smio. Povukao ekipu protiv katastrofalne Austrije prepustio loptu i umirio, uspavao 15 000 ljudi sa kojima si trebao napasti.
Prijateljska utakmica skoro. Bila je prilika da se plasiramo na SP pobjedom ali tvoja greška. Nije ni igračima teško palo. Smijanje lagano i zeza..Vjerovatno si im omogućio dobar godisnji odmor na Ilidži zadnjih 8 dana. Zato i jesu ko prebijene mačke od 60 minute. Prvi put u historiji da kada gubimo ne mozemo doci do lopte zadnjih 10 minuta a kamoli priliku napraviti. Nemoć, sve pogrešno. Ćiro bi im tricu uvalio, napao i zapalio stadion, ne bi se snašli loši Austrijanci. Ziheras si i za mene krivac sinoc. Previše respecta Barbarez.
Dugo nije gostovala slabija reprezentacija.
Prijateljska utakmica skoro. Bila je prilika da se plasiramo na SP pobjedom ali tvoja greška. Nije ni igračima teško palo. Smijanje lagano i zeza..Vjerovatno si im omogućio dobar godisnji odmor na Ilidži zadnjih 8 dana. Zato i jesu ko prebijene mačke od 60 minute. Prvi put u historiji da kada gubimo ne mozemo doci do lopte zadnjih 10 minuta a kamoli priliku napraviti. Nemoć, sve pogrešno. Ćiro bi im tricu uvalio, napao i zapalio stadion, ne bi se snašli loši Austrijanci. Ziheras si i za mene krivac sinoc. Previše respecta Barbarez.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Preslušao sam sad tek pressicu.
U biti Sergej tvrdi da se zbog momentuma (brzo izjednačenje) kockao s tim što su igrači pali energijom (Benjo prije svega), i nadao se da će ih gol pogurati da daju još više od sebe, umjesto da mijenja ekipu koja je igrala dobro i brzo se vratila u igru.
Stičem dojam da ulaže previše nade u voljni momenat, premalo u realnost fizikalije. Dakle ovi momci su već do 60min prebacili svoje mogućnosti, morali su se vaditi najkasnije tad. RR je to skontao, SB nije. Kasnije neki pokušaj vatafak formacije bez pritiska i posjeda ubaci 4 igrača u 16m + 2 krilna, bez beka, s 1 stoperom i desnim bekom... ono, izvini, ko te naučio tome?
Onakva austrija od sinoć nije smjela uzeti 3b, vjerovatno ni 1b, al ajd.
Onakvi mi prvih 60min smo zaslužili bar 1b, posljednjih 30min nismo ni taj 1.
U biti Sergej tvrdi da se zbog momentuma (brzo izjednačenje) kockao s tim što su igrači pali energijom (Benjo prije svega), i nadao se da će ih gol pogurati da daju još više od sebe, umjesto da mijenja ekipu koja je igrala dobro i brzo se vratila u igru.
Stičem dojam da ulaže previše nade u voljni momenat, premalo u realnost fizikalije. Dakle ovi momci su već do 60min prebacili svoje mogućnosti, morali su se vaditi najkasnije tad. RR je to skontao, SB nije. Kasnije neki pokušaj vatafak formacije bez pritiska i posjeda ubaci 4 igrača u 16m + 2 krilna, bez beka, s 1 stoperom i desnim bekom... ono, izvini, ko te naučio tome?
Onakva austrija od sinoć nije smjela uzeti 3b, vjerovatno ni 1b, al ajd.
Onakvi mi prvih 60min smo zaslužili bar 1b, posljednjih 30min nismo ni taj 1.
Pošteno, pa kako bude.
-
- Kontakt:
Apsolutno, pobjedom možeš skoro osigurati SP, dolazi ti vjerovatno najlošija od tzv zapadnoeuropskih reprezentacija i nakon stvarno glupog poraza izjaviš da si ponosan na momke..Stvarno se onda i mi trebamo zapitati za šta igramo i koji nam je cilj ako sa lošijim reprezentacijama kad napraviš nikad bolji ulazak u kvalifikacije treba biti sretan, eto i ponosan jer zaboga mi smo u izgradnji nekakve ekipe za budućnost!!? Ova utakmica je bila prilika kakvu mi dugo vjerovatno nećemo imati (daj bože da se varam..) jer niti ćeš više ikada imati lošijeg prvog nosioca, niti situaciju da ti je glavni konkurent nakon praktično 4 kola već "donji" (Rumunija) i mi onako kukavički izađemo kao da je protiv nas Argentina ili Brazil. Ako nam je suđen baraž onda je to veoma teško proći jer ako sam dobro skontao dvije se utakmice igraju što nije lako proći..Ovo se moralo deset puta bolje pripremiti i odigrati..avenija je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:47Išao si majstore na bod a gore ako se sta uradi a to nisi smio. Povukao ekipu protiv katastrofalne Austrije prepustio loptu i umirio, uspavao 15 000 ljudi sa kojima si trebao napasti.
-
- Kontakt:
Mi da imamo još dva "Demirovića", na raznim pozicijama, prepišali bi jučer Austriju.lobiranje je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:33Los je na osnovu toga sto 99% foruma nema pojma u nogometu. Sportski nepismena nacija, najbolje se vidi po sportskim portalima i sportskim novinarima, sve je copy - translate - pastebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:27Ima li neko argumentovano da napiše na osnovu čega je Demirović loše odigrao ili je standardni scapegoat na forumu ako ne zabije 2 gola?
Forumaški debili, imbecili i trogloditi su navikli gledat Džeku, koji je em drugačiji tip napadača, em neviđena anomalija u svakom smislu, pa misle da Demirović samo zuji bez smisla i rezona.
Čak i, sinoć osporavani, Dedić je odradio krvnički posao na desnoj strani dok nije izašao, a čim se to dogodilo Gazibegović je proplivao. Ovakvoj jednoj ekipi moraš parirat plućima, a mi ih imamo na kapaljku.
-
- Kontakt:
Juce i zadnji dokaz ko su i sta su,nema vise izgovora niti pranja istine. Menadzerski igrac koji je pozvao omerovica i kulenovica da dodju na izlet. 2 utakmice 0 minuta, igrace kojima ne vjeruje koje pozvao nadoknadno igraju obje utakmice puno minuta (esmir,jusuf).
Jer mu se pola spiska servira i gdje je on ukljucen sa njegovim šemama i onda ostanu onih 6-7 koji su tu iskljucivo zbog suhog kvaliteta i znanja. Kaze najponosniji trener na svijetu smijesno da ne moze smijesnije. Zato se znalo kad tad dolazi naplata losih djela i losih utakmica.
Jer mu se pola spiska servira i gdje je on ukljucen sa njegovim šemama i onda ostanu onih 6-7 koji su tu iskljucivo zbog suhog kvaliteta i znanja. Kaze najponosniji trener na svijetu smijesno da ne moze smijesnije. Zato se znalo kad tad dolazi naplata losih djela i losih utakmica.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Potpisujem!signalidunapark je napisao/la: ↑10 sep 2025, 10:08Mi da imamo još dva "Demirovića", na raznim pozicijama, prepišali bi jučer Austriju.lobiranje je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:33Los je na osnovu toga sto 99% foruma nema pojma u nogometu. Sportski nepismena nacija, najbolje se vidi po sportskim portalima i sportskim novinarima, sve je copy - translate - pastebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2025, 09:27Ima li neko argumentovano da napiše na osnovu čega je Demirović loše odigrao ili je standardni scapegoat na forumu ako ne zabije 2 gola?
Forumaški debili, imbecili i trogloditi su navikli gledat Džeku, koji je em drugačiji tip napadača, em neviđena anomalija u svakom smislu, pa misle da Demirović samo zuji bez smisla i rezona.
Čak i, sinoć osporavani, Dedić je odradio krvnički posao na desnoj strani dok nije izašao, a čim se to dogodilo Gazibegović je proplivao. Ovakvoj jednoj ekipi moraš parirat plućima, a mi ih imamo na kapaljku.
Ustvari odlicno pripremljena utakmica, cak smo i bolji tim bili. Najveca zamjerka sto su izmjene dosle prekasno i sto smo ganjali rezultat kao na igrici - trpaj sve u napad.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
U biti, utakmica je dobro pripremljena. Odigrali smo odlično 1. poluvrijeme u kojem smo imali nekoliko situacija da povedemo i gdje bi situacija pri našem vodstvu bila znatno drugačija.
Poraz nismo zaslužili i to će reci svako objektivan.
Sto se tiče price u vezi s prepuštanjem posjeda Austriji, pa ja ne znam šta se to očekivalo?!
Ljudi su dosta kvalitetniji od nas u ovom trenutku. Mi imamo Demirovica, a oni 10 demirovica koji su uz to svaki tehnički jači od Demirovica.
Mi smo sinoć igrali protiv igrača Dortmunda, Bayerna, Leipziga i to trojica, Real Madrida, Freiburga, Mainza, Werdera…s klupe im ulaze igrači Tottenhama, Wolfsburga, Hoffenheima, Brage. Još su igrali Gregoritch i Arnautović, dojučerašnji igrači Freiburga i Intera.
I opet smo protiv takvog protivnika odigrali dobru utakmicu. Sto se tiče izmjena, iznio sam svoj stav u prethodnom postu na ovoj temi, i ja bih nešto drugačije postupio. Da se ne ponavljam.
Sljedeća stanica je Kipar i bit će super teško.
Ova postavka je dobra protiv kvalitetnijeg protivnika od nas kao sto je Austrija.
Protiv Kipra, pa i Rumunije kod kuće će nam trebati širina-dubina, posjed.
Zato je važno da Alajbegovic igra redovno i taktički napreduje (a trebao bi) i da bude spreman za mjesec dana da starta protiv Kipra (to svakako) ali i Rumunije, a protiv Austrije bar poluvrijeme.
On lijevo, Memic (Bajraktarevic) desno.
S ovakvim igračima se počinje polahko graditi posjed i igra prema naprijed.
Odbrana se utegla koliko toliko, a to je bio prvi cilj koji je ovaj stručni stab istakao. Sada gledamo prema napadačkim opcijama koje su se iznenada pojavile i daju prostora za različita djelovanja na terenu.
Sunjic, Tahirovic, Gigovic dobri.
Bašića ne bih kritikovao jer je bio zavaljen kao samac u veznom redu kada je ušao posljednjih 20 minuta. Bio je u jako nezahvalnoj poziciji.
Hadziahmetovic - kad bi se uspio nametnuti u Hull Cityiju, mislim da bi nam zlata vrijedan bio, pogotovo u novembru, ako ništa, zbog širine.
- Prekidi
Ako je na terenu Bajraktarevic, on bi trebao da izvodi prekid jer ima najškolovaniji centaršut, pa tek onda Bašić ili Alibegovic.
Ima još stvari koje bi se trebale definisati, ali o tom potom.
Toliko na ovu temu do oktobra.
Poraz nismo zaslužili i to će reci svako objektivan.
Sto se tiče price u vezi s prepuštanjem posjeda Austriji, pa ja ne znam šta se to očekivalo?!
Ljudi su dosta kvalitetniji od nas u ovom trenutku. Mi imamo Demirovica, a oni 10 demirovica koji su uz to svaki tehnički jači od Demirovica.
Mi smo sinoć igrali protiv igrača Dortmunda, Bayerna, Leipziga i to trojica, Real Madrida, Freiburga, Mainza, Werdera…s klupe im ulaze igrači Tottenhama, Wolfsburga, Hoffenheima, Brage. Još su igrali Gregoritch i Arnautović, dojučerašnji igrači Freiburga i Intera.
I opet smo protiv takvog protivnika odigrali dobru utakmicu. Sto se tiče izmjena, iznio sam svoj stav u prethodnom postu na ovoj temi, i ja bih nešto drugačije postupio. Da se ne ponavljam.
Sljedeća stanica je Kipar i bit će super teško.
Ova postavka je dobra protiv kvalitetnijeg protivnika od nas kao sto je Austrija.
Protiv Kipra, pa i Rumunije kod kuće će nam trebati širina-dubina, posjed.
Zato je važno da Alajbegovic igra redovno i taktički napreduje (a trebao bi) i da bude spreman za mjesec dana da starta protiv Kipra (to svakako) ali i Rumunije, a protiv Austrije bar poluvrijeme.
On lijevo, Memic (Bajraktarevic) desno.
S ovakvim igračima se počinje polahko graditi posjed i igra prema naprijed.
Odbrana se utegla koliko toliko, a to je bio prvi cilj koji je ovaj stručni stab istakao. Sada gledamo prema napadačkim opcijama koje su se iznenada pojavile i daju prostora za različita djelovanja na terenu.
Sunjic, Tahirovic, Gigovic dobri.
Bašića ne bih kritikovao jer je bio zavaljen kao samac u veznom redu kada je ušao posljednjih 20 minuta. Bio je u jako nezahvalnoj poziciji.
Hadziahmetovic - kad bi se uspio nametnuti u Hull Cityiju, mislim da bi nam zlata vrijedan bio, pogotovo u novembru, ako ništa, zbog širine.
- Prekidi
Ako je na terenu Bajraktarevic, on bi trebao da izvodi prekid jer ima najškolovaniji centaršut, pa tek onda Bašić ili Alibegovic.
Ima još stvari koje bi se trebale definisati, ali o tom potom.
Toliko na ovu temu do oktobra.
Meni samo nije jasno je li on ne smije izvesti Dzeku iz igre. Bilo je bolno gledati nas zadnjih 20 minuta s 5 napadaca i 1 svjezim veznjakom (koji ni blizu nema taj kvalitet da sam drzi sredinu). Edina treba koristiti onoliko koliko ga i u klubu koriste. Nije Pioli glup sto ga ne drzi po 90 minuta na terenu, nego mu je jasno da ovaj ne moze vise. Nama je idealan za zadnjih 30 minuta, a od prve krenuti ili 4-3-3 s Alajbegovicem i Memicem na krilu, ili 4-4-2 s Demirovicem i Bazdarom u napadu.
- Beduin
- Kontakt:
Ma tekma odlicno pripremljena, postavka takva da smo napadali, pritiskali protivnika, a trebala nam je podrska Desica koji je dosao u najboljoj formi i ko bi sa brzim Memicem trebao probiti tu desnu stranu i ti vidim najveci problem sinoc.
Mi smo bolje igrali po lijevoj strani gdje su ti trojica igraca igrala na neprirodnoj poziciji, ako se moze reci, Mujakic, Gigovic i Demirovic gdje su se ova dvojica izvlacila lijevo. Upravo Gigovic je odlicno igrao i izvlacio se po strani pa ulazio u sredinu ali nije imao lijevog beka s kim bi kombinovao.
Uglavnom, svaka im cast na zalaganju i dobrih 60min protiv favorizovane Austrije cija je sredina terena prevagnula u odnosu na nasu skromnu.
Mi smo bolje igrali po lijevoj strani gdje su ti trojica igraca igrala na neprirodnoj poziciji, ako se moze reci, Mujakic, Gigovic i Demirovic gdje su se ova dvojica izvlacila lijevo. Upravo Gigovic je odlicno igrao i izvlacio se po strani pa ulazio u sredinu ali nije imao lijevog beka s kim bi kombinovao.
Uglavnom, svaka im cast na zalaganju i dobrih 60min protiv favorizovane Austrije cija je sredina terena prevagnula u odnosu na nasu skromnu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kad je pripremao izmjenu da udje Bazdar u tom momentu Mujakic je zakuko da je crko i da ne moze vise, jadan je bas izginuo i trazi izmjenu. Onda je usao Bazdar umjesto njeg, kontam da je planirao Dzeku izvestGhuraba je napisao/la: ↑10 sep 2025, 11:51Meni samo nije jasno je li on ne smije izvesti Dzeku iz igre. Bilo je bolno gledati nas zadnjih 20 minuta s 5 napadaca i 1 svjezim veznjakom (koji ni blizu nema taj kvalitet da sam drzi sredinu). Edina treba koristiti onoliko koliko ga i u klubu koriste. Nije Pioli glup sto ga ne drzi po 90 minuta na terenu, nego mu je jasno da ovaj ne moze vise. Nama je idealan za zadnjih 30 minuta, a od prve krenuti ili 4-3-3 s Alajbegovicem i Memicem na krilu, ili 4-4-2 s Demirovicem i Bazdarom u napadu.
-
- Kontakt:
Ja sam žestok kritičar Barbareza, ali kao da sam gledao drugu utakmicu u odnosu na većinu onih koji su komentarisali. Ima zamjerki, ali ljudi, uporedite ovo sa dvomečom protiv Mađarske ili utakmicom protiv Rumunije na startu.
To što nije otišlo na našu stranu ne znači da je loše bilo, naprotiv. Meni je ovaj meč fakat pokazatelj napretka, i ako nastavimo slično, čak ni baraž nije neprolazan.
Treba sada naći način da se u prvih 11 inkorporira makar Alibegović, mada ja mislim da će biologija svakako svoje odraditi i da će Džeko uskoro u penziju, možda već do kraja kvalifikacija pristane na malo podređeniju ulogu.
Da, treba istaći da je promašena ona trostruka izmjena, očekivano smo izgubili kontrolu time, jer smo zaigrali nešto totalno nefudbalsko.
Malo smo u neugodnoj poziciji sa aspekta formacije jer se moraju praviti nekakva kompromisna rješenja dok se Džeko ne oprosti. Teško je posaditi njega ili Demirovića na klupu.
To što nije otišlo na našu stranu ne znači da je loše bilo, naprotiv. Meni je ovaj meč fakat pokazatelj napretka, i ako nastavimo slično, čak ni baraž nije neprolazan.
Treba sada naći način da se u prvih 11 inkorporira makar Alibegović, mada ja mislim da će biologija svakako svoje odraditi i da će Džeko uskoro u penziju, možda već do kraja kvalifikacija pristane na malo podređeniju ulogu.
Da, treba istaći da je promašena ona trostruka izmjena, očekivano smo izgubili kontrolu time, jer smo zaigrali nešto totalno nefudbalsko.
Malo smo u neugodnoj poziciji sa aspekta formacije jer se moraju praviti nekakva kompromisna rješenja dok se Džeko ne oprosti. Teško je posaditi njega ili Demirovića na klupu.