FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BLU SKY

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BLU SKY » 12 jan 2012, 22:18

slavko njegus je napisao/la:Eh...ovako je to trebalo izgledati prije nekoliko godina.. samo ideja.

slika
U Engleskom stilu :mrgreen:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 12 jan 2012, 22:21

BLU SKY je napisao/la:
slavko njegus je napisao/la:Eh...ovako je to trebalo izgledati prije nekoliko godina.. samo ideja.

slika
U Engleskom stilu :mrgreen:
trebao si stavit i napolia s megafonom na zapad da ne galami vise na jugu

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 jan 2012, 22:31

slika
Neka ovako izgleda za par godina :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 jan 2012, 22:38

avlami97 je napisao/la:

slika
Neka ovako izgleda za par godina :D
15 milja na onom groblju naspram 15 milja na ovom stadionu,pa protivnicki golmani bi sami sebi zabijali golove samo da ne polude,napravite nesto,vakat je
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 12 jan 2012, 22:43

Prema onom sto smo racunali bilo bi oko 28 000 mjesta...taman.. a veliki parking na mjestu danasnjeg betonskog igralista - 3 sprata

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 12 jan 2012, 22:46

ovakav stadion su mogli jos napraviti prije rata kada su pravili sjevernu tribinu... :roll:

ali ako ovo uspiju za nekoliko godina... ja sam presretan!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 jan 2012, 22:47

Pa sigurno bi se i napravio da nije bilo rata.

Ma samo zapad napraviti ja zadovoljan, ionako atmosfera zna biti paklena... :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 12 jan 2012, 22:48

jao jao majko moja, dolazio bi na nju i kad ne bi bilo utakmica, kako bi prejako ispalo kad bi se nesto ovako napravilo
Za zivot cijeli!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jan 2012, 23:03

slavko njegus je napisao/la:slika
Ni jedan stadion u BiH nece ovako izgledati bar za jos 5 godina, na zalost.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 12 jan 2012, 23:10

A zar nam trebaju neka utopisticka rjesenja? Ovo je realnije i gradilo bi se u fazama... i nije toliko skupo.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jan 2012, 23:12

Elegant je napisao/la:
slavko njegus je napisao/la:slika
Ni jedan stadion u BiH nece ovako izgledati bar za jos 5 godina, na zalost.
Kakav bi ovo stadion bio..strasno a Grbavica ima sve predispozicije da bude ovakva...
napokon bi ovaj grad dobio stadion na kojem bi repka mogla igrati i koji bi zadovoljavao sve moguce standarde.. :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 jan 2012, 23:46

Zapadna tribina u ovom fazonu bi se mogla napraviti veoma brzo, a ne bi koštala mnogo novca.Mislim čak da bi uz pomoć neke jače građevinske firme mogli uraditi i istočnu tribinu koja bi bila mnogo jeftinija, a imali bi više poslovnih porstora na toj strani za iznajmljivanje.
DRUG NEBI TI PUNCA

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 12 jan 2012, 23:47

"Elegant", bez ikakve uvrede imam jedno pitanje za tebe. Zasto uvijek kada se prica o stadionu imas negativan stav :?: Ne znam, da li mozda ti imas neke informacije iz pouzdanih izvora, pa tvrdis da se jos nece za dugo raditi nista na stadionu ili samo pises svoje misljenje. :D :D
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 12 jan 2012, 23:53

BlueTiger je napisao/la:"Elegant", bez ikakve uvrede imam jedno pitanje za tebe. Zasto uvijek kada se prica o stadionu imas negativan stav :?: Ne znam, da li mozda ti imas neke informacije iz pouzdanih izvora, pa tvrdis da se jos nece za dugo raditi nista na stadionu ili samo pises svoje misljenje. :D :D
Negativac pravi...sa odvratnim avatarom :mrgreen:
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jan 2012, 00:21

BlueTiger je napisao/la:"Elegant", bez ikakve uvrede imam jedno pitanje za tebe. Zasto uvijek kada se prica o stadionu imas negativan stav :?: Ne znam, da li mozda ti imas neke informacije iz pouzdanih izvora, pa tvrdis da se jos nece za dugo raditi nista na stadionu ili samo pises svoje misljenje. :D :D
malta071 je napisao/la:Negativac pravi...sa odvratnim avatarom :mrgreen:
Sta je to odvratno na avataru ?

Budimo malo realni, nasa ljepa drzava je u ogromnom minusu sto se tice para, nezaposlenst velika, firme propadaju, sve je opljackano, na dnevniku svaki dan gledamo gladne ljude !

Ko ce da investira pare ?

Domaci investitori ne mogu pomoci, kanton Sarajevo sa svojim buđetom jedva pokrije osnove potrebe, drzava nam sigurno nece pomoci.
Stranci nam nece pomoci jer je dobor poznato da je svaka investicija otisla u nepovrat (pokradeno), tj. u djepove par Sarajevskih familija i politicara.

Samo da se zapad podigne kako pricaju da ima 8000 sjedecih mjesta zajedno sa krovom koji bi bio u visini sjevera treba sigurno 2-3 miliona KM. Pa kad bi samo jug sredjivali da se onaj beton popravi da trava ne raste na sred tibine treba puno para.

Svi mi zelimo najbolje za naseg Zelu ali treba da budemo realni.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 13 jan 2012, 00:21

Budimo realni, znate u kakvom nam je stanju drzava a mi bi da gradimo stadion.
Samo za gradnju zapada zajedno sa krovom koji bi bio u visini sjevera trebalo bi minimalno 2 mil. KM ako ne i vise.
Tacno :!: :!: Cak, sigurno znam da bi nam trebalo i vise od 2 mil. jbg, to je cijena da zivimo u normalnoj drzavi, a posto ne zivimo, kod nas se uvijek sve udvostrucuje. Mi prvo moramo srusiti postojeci zapad pa onda graditi novi, a uvijek je rusenje imalo istu cijenu kao i granja novoga. E sada, jedino kao sto netko spominje neku jaku gradevinsku firmu, koja bi nam izasla u susret, pa bi nam samo izgradnju naplatila, ali to je veliki :?: :?: . Naravno, sve ovo navedeno ima svoju cijenu, ali mislim da je doslo vrijeme da se sjedne i da se napravi plan po pitanju stadiona. :!: :!:

U bliskoj buducnosti prvo moramo uradi: Osposobiti sjever (maksimalo ga srediti, od wc-ova,sigurnosne stvari, promijeniti krov), napraviti zapad, srediti teren i oko terena napraviti bolje pristupe stadionu i napraviti mjesta za mogucu buducu nadogradnju. Mislim da bi ovo zadovoljivo UEFA kritirije.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 jan 2012, 00:26

BlueTiger je napisao/la:
Budimo realni, znate u kakvom nam je stanju drzava a mi bi da gradimo stadion.
Samo za gradnju zapada zajedno sa krovom koji bi bio u visini sjevera trebalo bi minimalno 2 mil. KM ako ne i vise.
Tacno :!: :!: Cak, sigurno znam da bi nam trebalo i vise od 2 mil. jbg, to je cijena da zivimo u normalnoj drzavi, a posto ne zivimo, kod nas se uvijek sve udvostrucuje. Mi prvo moramo srusiti postojeci zapad pa onda graditi novi, a uvijek je rusenje imalo istu cijenu kao i granja novoga. E sada, jedino kao sto netko spominje neku jaku gradevinsku firmu, koja bi nam izasla u susret, pa bi nam samo izgradnju naplatila, ali to je veliki :?: :?: . Naravno, sve ovo navedeno ima svoju cijenu, ali mislim da je doslo vrijeme da se sjedne i da se napravi plan po pitanju stadiona. :!: :!:

U bliskoj buducnosti prvo moramo uradi: Osposobiti sjever (maksimalo ga srediti, od wc-ova,sigurnosne stvari, promijeniti krov), napraviti zapad, srediti teren i oko terena napraviti bolje pristupe stadionu i napraviti mjesta za mogucu buducu nadogradnju. Mislim da bi ovo zadovoljivo UEFA kritirije.
jesil ti onaj capt billy, sviju ti
Za zivot cijeli!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 13 jan 2012, 00:30

Jes 100 posto heheh
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 13 jan 2012, 00:40

Federacija je čučnula, što znači da im gradnja stadiona nije ni na kraj pameti.
Lokalna samouprava i Kanton bi to nešto i mogli pogurati, no što bi? Prioritet im je AFH, a ni njega ne mogu godinama ni da ušminkaju makar, a kamo li što više. Treća stvar, ovdje je nešto debelo čudno s općinom na čijem se prostoru nalazi stadion. Dok Novi Grad već godinama osigurava sredstva (što vlastita, što gradska i kantonalna) za sportske terene (stadion Olimpica, skijalište na Mojmilu, sportska dvorana na Dobrinji i Mojmilu, bazen, etc.), ovima je vrhunac ugurati sportsku dvoranu pored Doline i to je to.

Dakle, menadžment Željezničara je taj koji treba više da lobira kod gradskih otaca, općinskog načelnika i premijera Kantona za lovu (kao i u NS-u). Naravno, treba se napraviti realan, a ne megalomanski plan i ponuditi ga ovima, pa će ga teško moći odbiti. Recimo, pravljenje stadiona koji će ispunjavati europske norme kroz faze, pa kroz jednu godinu sanirati i dotjerati sjever, onda se baciti na laganu rekonstrukciju/gradnju zapadne tribine. To bi, uz uređenje prostora oko stadiona, trebalo biti dovoljno i bilo bi izvodljivo u roku od nekih 5 godina - samo, naravno, treba plan.

Izlaziti s idejom gradnje nogometnog stadiona na kojem bi i repka mogla igrati zvuči za sponozore isuviše grandiozno, a grandiozno traži puno novca, a puno novca traži ozbiljnog stranog ulagača, a ozbiljnog stranog ulagača je u vremenu recesije teško naći. Zato lijepo prodati priču o mladoj repci, europskom Želji, itd. Da danas imamo viziju i plan na papiru, za 5-6 godina bi mogli imati tri dobre tribine (više, realno, ni ne treba u datom trenutku, niti će u dogledno vrijeme trebati) i stadion koji ispunjava norme.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 13 jan 2012, 00:45

Vlak je napisao/la:Federacija je čučnula, što znači da im gradnja stadiona nije ni na kraj pameti.
Lokalna samouprava i Kanton bi to nešto i mogli pogurati, no što bi? Prioritet im je AFH, a ni njega ne mogu godinama ni da ušminkaju makar, a kamo li što više. Treća stvar, ovdje je nešto debelo čudno s općinom na čijem se prostoru nalazi stadion. Dok Novi Grad već godinama osigurava sredstva (što vlastita, što gradska i kantonalna) za sportske terene (stadion Olimpica, skijalište na Mojmilu, sportska dvorana na Dobrinji i Mojmilu, bazen, etc.), ovima je vrhunac ugurati sportsku dvoranu pored Doline i to je to.

Dakle, menadžment Željezničara je taj koji treba više da lobira kod gradskih otaca, općinskog načelnika i premijera Kantona za lovu (kao i u NS-u). Naravno, treba se napraviti realan, a ne megalomanski plan i ponuditi ga ovima, pa će ga teško moći odbiti. Recimo, pravljenje stadiona koji će ispunjavati europske norme kroz faze, pa kroz jednu godinu sanirati i dotjerati sjever, onda se baciti na laganu rekonstrukciju/gradnju zapadne tribine. To bi, uz uređenje prostora oko stadiona, trebalo biti dovoljno i bilo bi izvodljivo u roku od nekih 5 godina - samo, naravno, treba plan.

Izlaziti s idejom gradnje nogometnog stadiona na kojem bi i repka mogla igrati zvuči za sponozore isuviše grandiozno, a grandiozno traži puno novca, a puno novca traži ozbiljnog stranog ulagača, a ozbiljnog stranog ulagača je u vremenu recesije teško naći. Zato lijepo prodati priču o mladoj repci, europskom Želji, itd. Da danas imamo viziju i plan na papiru, za 5-6 godina bi mogli imati tri dobre tribine (više, realno, ni ne treba u datom trenutku, niti će u dogledno vrijeme trebati) i stadion koji ispunjava norme.
Posteno gledano.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Levin, Sarun i 37 gostiju.