RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 18 apr 2011, 14:53

cunami je napisao/la:Ja koliko znam,vecini istice ugovor na kraju sezone.Kazazicu,Iveticu,Zaimovicu,Mrkvi,Kodri,Hadziji,Stokicu,Okicu isticu ugovori,Gancev i Rovcanin su na posudbi i njima istice posudba tako da vecini ekipe isticu ugovori,posudbe i sl.stvari i uprava ce imat vrlo zahtjevan posao jer treba sacuvat ovu okosnicu tima i uz 2-3 igraca mislim da mozemo igrat zapazenu ulogu u ligi a volio bi da se radovi na stadionu nastave i da se doradi jos nekoliko stvari pa da stadion lici bas na stadion ali i ovako je medju ljepsim u drzavi.Nesto vece nam ne treba i uz male dorade mislim da ce biti medju ljepsim
Doći će to sve na svoje, naravno..........

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 14:58

cunami je napisao/la:Ja koliko znam,vecini istice ugovor na kraju sezone.Kazazicu,Iveticu,Zaimovicu,Mrkvi,Kodri,Hadziji,Stokicu,Okicu isticu ugovori,Gancev i Rovcanin su na posudbi i njima istice posudba tako da vecini ekipe isticu ugovori,posudbe i sl.stvari i uprava ce imat vrlo zahtjevan posao jer treba sacuvat ovu okosnicu tima i uz 2-3 igraca mislim da mozemo igrat zapazenu ulogu u ligi a volio bi da se radovi na stadionu nastave i da se doradi jos nekoliko stvari pa da stadion lici bas na stadion ali i ovako je medju ljepsim u drzavi.Nesto vece nam ne treba i uz male dorade mislim da ce biti medju ljepsim
Svako ljeto isto :roll:
Ipak mislim da ce velez iduce sezone igrati zapazenu ulogu. Jos ako se sredi ovo sa savezom, bit ce tu vjerujem i ozbiljnijih investicija. Ipak je velez gigant .
Sto se tice stadiona..po mom misljenju, konacno bi se trebala napraviti tribina za gostujuce navijace.
Mislim da to nije neka velika investicija. Neznam sta je sa zemljistem gdje se nalazi skela?Jeli pripada stadionu?
Sto se tice rasporeda tribina, svaka tribina vodi svoju politiku.
Ona vip loza je po meni najgora tribina. Moglo se ono i ljepse izvest.Neznam hoce li je produzavat do kraja, nako je brate ruzno.
Mislim da bi stadion u vrapčićima trebao dobiti ime, ili je to malo prerano...
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2011, 15:02

Stadion se zove RODJENI :)

P.S
Ona v.i.p tribina, onako mala, a onako ruzna mi stvarno nije jasna, sta su htjeli postici sa onim.
A da ne govorim o cijeni karata koje su nasvirali i jos se zale na posjetu.
Usa kreteni!

P.S Ne vjerujem niti JEDNOJ upravi dok ne vidim rezultate.
Ugovori igracima na 2 i vise godina a ne na pola godine i haj Velez u kur?ac!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 15:06

Mislim da bi stadion mogao ispasti ovako nekako..mozda malo veći..

slika
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2011, 15:07

MOZAK je napisao/la:Mislim da bi stadion mogao ispasti ovako nekako..mozda malo veći..

slika

To jedino ako sruse postojecu vip lozu, jebl ih ona!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 15:18

Ma moze se ona nadogradit..nije to neki problem.
Evo makete stadiona od 20 000 mjesta. Pravi nogometni stadion.

slika

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2011, 15:20

English style ! :mrgreen:

Smrt nacionalizmu !!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 18 apr 2011, 15:25

Onakva tribina gdje je VIP loza je napravljena radi svalcionioca jer su se trebale sto prije napravit svlacionice radi nekih licenci i sl.Misljenja sam da se ona tribina moze produzit i napravit malo ljepse a to nije neka ama bas velika investicija a onda se napravit ispod nje tunel za ulazak u svlacionice.Mislim da imamo zemljista gdje je skela i da bi se nepokon na onom dijelu trebala napravit tribina za gostujuce navijace.
Sto se tice igraca i ugovora...tu je vazda isti problem.Nazalost,vecini igraca na ljeto istice ugovori i na upravi je da uradi vrlo vazan zadatak i posao i da produzi sa pojedinim ugovore ali dosta je ugovora na godinu i sl.Mislim da je vrijeme da i ljudi u klubu budu malo ozbiljniji i da sad,kad imaju vrlo jaka ledja ( a to je premijer federacije )
mogu to da urade na najbolji nacin.Ne kazem da ce Niksic sad dat milion maraka ali svojim autoritetom moze privuci mnoge sponzore jer je Velez i dan danas brend.Uz 2-3 igraca i vecinu koji sada igraju,mozemo biti medju 6 ekipa ali treba se napravit i maksimalno organizovat omladinski pogon jer je ovo sad ravno nuli.Po meni,a to zakljucujem po pricama sa igracima,treba se Đonke rijesit i dovest direktora koji ce raditi u interes kluba a ne u svoju interes ili interes par igraca.Mislim da je to prvi veliki korak da se napravi ozbiljan klub a to je:
1.Izbor novog direktora
2.Potpisivanje ugovora sa vecinom ovih igraca i dovest jos 2-3 igraca
3.I nastavi izgradnju stadiona ( prioritet je gradnja tribine za gostujuce navijace a onda dorada ostalih tribina )

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2011, 15:29

Ja iskreno ne vidim neku veliku perspektivu u danasnjem kadru Veleza, mozda samo njih par sto zaista zasluzuju nositi dres, ostali tu i tamo.
Velagicu se napokon zahvaliti za sve, ali daj priliku vise i mladjima.
Tesko da cemo ikada imati ekipu kao onu s Kneletom, Dzafom, Osmanagicem, Majkicem...
Tu se trebala graditi buducnost pa smo i to prokockali.
Dojadilo je ovo vise, totalno ne planski se ulazi u svaku sezonu, raja se zasitila.
Nije problem boriti se za opstanak pa i tada bodriti svoj klub, ispadali smo u nizi rang pa smo bili jaci u navijanju nego ikada, problem je sto se jednostavno nema plana za buducnost.
Meni je prvom dopizdilo!

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 apr 2011, 15:33

cunami je napisao/la:Onakva tribina gdje je VIP loza je napravljena radi svalcionioca jer su se trebale sto prije napravit svlacionice radi nekih licenci i sl.Misljenja sam da se ona tribina moze produzit i napravit malo ljepse a to nije neka ama bas velika investicija a onda se napravit ispod nje tunel za ulazak u svlacionice.Mislim da imamo zemljista gdje je skela i da bi se nepokon na onom dijelu trebala napravit tribina za gostujuce navijace.
Sto se tice igraca i ugovora...tu je vazda isti problem.Nazalost,vecini igraca na ljeto istice ugovori i na upravi je da uradi vrlo vazan zadatak i posao i da produzi sa pojedinim ugovore ali dosta je ugovora na godinu i sl.Mislim da je vrijeme da i ljudi u klubu budu malo ozbiljniji i da sad,kad imaju vrlo jaka ledja ( a to je premijer federacije )
mogu to da urade na najbolji nacin.Ne kazem da ce Niksic sad dat milion maraka ali svojim autoritetom moze privuci mnoge sponzore jer je Velez i dan danas brend.Uz 2-3 igraca i vecinu koji sada igraju,mozemo biti medju 6 ekipa ali treba se napravit i maksimalno organizovat omladinski pogon jer je ovo sad ravno nuli.Po meni,a to zakljucujem po pricama sa igracima,treba se Đonke rijesit i dovest direktora koji ce raditi u interes kluba a ne u svoju interes ili interes par igraca.Mislim da je to prvi veliki korak da se napravi ozbiljan klub a to je:
1.Izbor novog direktora
2.Potpisivanje ugovora sa vecinom ovih igraca i dovest jos 2-3 igraca
3.I nastavi izgradnju stadiona ( prioritet je gradnja tribine za gostujuce navijace a onda dorada ostalih tribina )
Pošto je Nikšić autoritet, najvjerovatnije će se na ovu temu nešto raditi, ako želimo igrati u euro takmičenjima, morat ćemo poraditi na stadionu, jer abd kad izađemo u evropu, nemojmo da nam se dogodi npr. sloboda, koja je izgubila igranje u evropi upravo zbog stadiona, a što se tiče igrača, treba odmah nakon sezone održati s njima sastanak, i vidjeti šta i kako dalje..

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 15:36

Titova-Juga je napisao/la:Ja iskreno ne vidim neku veliku perspektivu u danasnjem kadru Veleza, mozda samo njih par sto zaista zasluzuju nositi dres, ostali tu i tamo.
Velagicu se napokon zahvaliti za sve, ali daj priliku vise i mladjima.
Tesko da cemo ikada imati ekipu kao onu s Kneletom, Dzafom, Osmanagicem, Majkicem...
Tu se trebala graditi buducnost pa smo i to prokockali.
Dojadilo je ovo vise, totalno ne planski se ulazi u svaku sezonu, raja se zasitila.
Nije problem boriti se za opstanak pa i tada bodriti svoj klub, ispadali smo u nizi rang pa smo bili jaci u navijanju nego ikada, problem je sto se jednostavno nema plana za buducnost.
Meni je prvom dopizdilo!
Meni fale ona gostovanja..onaj tim iz druge lige..
Tad nas je islo ne manje od 300 ljudi, a znalo nas je bit i po 3 000. Tad smo imali mrkvu, vladavica, dzafu, mendietu...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2011, 15:39

MOZAK je napisao/la: Meni fale ona gostovanja..onaj tim iz druge lige..
Tad nas je islo ne manje od 300 ljudi, a znalo nas je bit i po 3 000. Tad smo imali mrkvu, vladavica, dzafu, mendietu...

Imala raja volje i nade sto je najvaznije, svi su ocekivali bolje sutra, ali toga je sve manje zahvaljujuci nesposobnim ljudima. Ja se ne nadam puno od Niksica, bez obzira na sve, nista vise ne vjerujem dok NE VIDIM!

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 18 apr 2011, 16:15

Mene je sve ovo više smorilo, ali ne da'm se. :evil:

Rođeni !
Who dares, wins !

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 18 apr 2011, 16:17

NeToBoLa je napisao/la:Mene je sve ovo više smorilo, ali ne da'm se. :evil:

Rođeni !
Potpis!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 apr 2011, 17:06

Svaka uprava Veleza do sada je imala maltene svake godine do sada noz pod grlom sto se tice stadiona i uslova na njemu. Tako sve je moralo da se radi na silu i na improvizaciju. Znajuci u kojim uslovima Velez uopste radi svaka im cast svakome tko je napravio ista u Vrapcicima. Mene cudi kako im je uspjelo. A sada raja je takva, das im mali prst odma mastaju o rukama.Das im veliku tribinu odma pricaju o krovu i ostale 3 tribine. Das ima nove svlacionice (mozda jedne od boljih u ovoj ligi) i ono prislonis malo uz to potencijalni kafic prostor i malo tribine odma traze tribinu od kraja do kraja. Po meni licno tamo jos treba srediti prilaze i mokri cvor (a na tome se vec radi) i onda zavrsiti pricu oko bilo kakvih ulaganja u Vrapcice.
Gubimo u prosjeku 400-500 ljudi po utakmici zbog daljine a mislim i da steta ide puno dalje od toga cisto psiholoski. Mentalitet daleko od ociju daleko o srca je sigurno zastupljen.

A RA odnosno mi navijaci Veleza treba da se zapitamo jesmo li to mi boli od uprave. Jesmo li imalo veci vojnici Veleza il nam je licni ponos ,interes i sujeta na prvom mjestu. Broj clanova i donatora meni goori da nam je uprava dobra kakvi smo mi.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 apr 2011, 17:26

kimbo je napisao/la:Svaka uprava Veleza do sada je imala maltene svake godine do sada noz pod grlom sto se tice stadiona i uslova na njemu. Tako sve je moralo da se radi na silu i na improvizaciju. Znajuci u kojim uslovima Velez uopste radi svaka im cast svakome tko je napravio ista u Vrapcicima. Mene cudi kako im je uspjelo. A sada raja je takva, das im mali prst odma mastaju o rukama.Das im veliku tribinu odma pricaju o krovu i ostale 3 tribine. Das ima nove svlacionice (mozda jedne od boljih u ovoj ligi) i ono prislonis malo uz to potencijalni kafic prostor i malo tribine odma traze tribinu od kraja do kraja. Po meni licno tamo jos treba srediti prilaze i mokri cvor (a na tome se vec radi) i onda zavrsiti pricu oko bilo kakvih ulaganja u Vrapcice.
Gubimo u prosjeku 400-500 ljudi po utakmici zbog daljine a mislim i da steta ide puno dalje od toga cisto psiholoski. Mentalitet daleko od ociju daleko o srca je sigurno zastupljen.

A RA odnosno mi navijaci Veleza treba da se zapitamo jesmo li to mi boli od uprave. Jesmo li imalo veci vojnici Veleza il nam je licni ponos ,interes i sujeta na prvom mjestu. Broj clanova i donatora meni goori da nam je uprava dobra kakvi smo mi.
je li ok da stavim potpis na ovo?!!

a šta ste se uskukali, tek smo opstanak osigurali- tek sada nam sljedi drugi dio borbe a to je nastavak nadogradnje/izgradnje kluba. A kao prvo i osnovno bih volio nadodati da se Himzi Đonki treba zahvaliti za trud(ne trud)jer svi izvori tvrde isto, a to je da je ova osoba apsolutno nesposobna da obavlja funkciju na kojoj se nalazi! Upravu tj predsjedništvo nadopuniti kvalitetnim ljudima i sve bi to trebalo biti oke!

samo laganini ljudi moji. ;)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 18 apr 2011, 19:20

Ovi sto spominju Djafu,Osmanagica,Knezevica i sl.igrace...nemam komentara.Ti isti pojedinci su iznevjerili ne mali broj puta Velezov dres i njih da vrate u klub i da se bore za Velezov dres???NE HVALA...nama trebaju momci koji se bori sto ova ekipa trenutno radi itekako dobro i uz 2-3 ili 4 igraca tj.pojacanja,od ove ekipe se moze napravit dobra ekipa i mozemo biti u vrhu tabele a ovim pojedincima trebaju igraci koji piju i koji krse disciplinu.Mislim da je vrijeme da se takvi i slicni igraci ne dovode u Velez jer je disciplina br.1.Nemam nista protiv momaka ali zasto je Knezevic bolji od Stokica???Meni je to malo suludno...Imali smo tu ekipu sa Knezevicem i drugim pa jesu li se borili???Je.bavali smo im majku sa tribine zbog nezalaganja ali...u nas sve sto nije bilo dobro treba da se vrati ( mislim na disciplinu jer je ona pocetak i kraj svega ) i zelimo nesto bolje?Smijesno.
U ovoj ekipi imamo Kazazica koji je 100 puta bolji od Kadica a i bolji je od Ganceva a Velezovo je dijete,imamo Demica,Zolja,Kodru,Ivetica koji je bolji od Secica i Kajtaza,i samo mi je krivo sto je Asim otisao ali tako je momak odlucio i to treba postovat.Ima materijala i uz dopunjavanje igrackog kadra sa par pojedinaca i istinskih pojacanja mislim da mozemo imat zapazenu ulogu u ligi slijedece sezone

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 apr 2011, 19:58

cunami je napisao/la:Ovi sto spominju Djafu,Osmanagica,Knezevica i sl.igrace...nemam komentara.Ti isti pojedinci su iznevjerili ne mali broj puta Velezov dres i njih da vrate u klub i da se bore za Velezov dres???NE HVALA...nama trebaju momci koji se bori sto ova ekipa trenutno radi itekako dobro i uz 2-3 ili 4 igraca tj.pojacanja,od ove ekipe se moze napravit dobra ekipa i mozemo biti u vrhu tabele a ovim pojedincima trebaju igraci koji piju i koji krse disciplinu.Mislim da je vrijeme da se takvi i slicni igraci ne dovode u Velez jer je disciplina br.1.Nemam nista protiv momaka ali zasto je Knezevic bolji od Stokica???Meni je to malo suludno...Imali smo tu ekipu sa Knezevicem i drugim pa jesu li se borili???Je.bavali smo im majku sa tribine zbog nezalaganja ali...u nas sve sto nije bilo dobro treba da se vrati ( mislim na disciplinu jer je ona pocetak i kraj svega ) i zelimo nesto bolje?Smijesno.
U ovoj ekipi imamo Kazazica koji je 100 puta bolji od Kadica a i bolji je od Ganceva a Velezovo je dijete,imamo Demica,Zolja,Kodru,Ivetica koji je bolji od Secica i Kajtaza,i samo mi je krivo sto je Asim otisao ali tako je momak odlucio i to treba postovat.Ima materijala i uz dopunjavanje igrackog kadra sa par pojedinaca i istinskih pojacanja mislim da mozemo imat zapazenu ulogu u ligi slijedece sezone

Nisu krivi doticni igraci sto smo vjecito imali nesposobnu upravu i neznamo potpisati igraca.
Ne bi ni ti bio sretan da igras nedje, a nemas dugorocni ugovor, ne znas sta ce sutra biti.
A doticni su se itekako borili za klub, pogotovo Knele, ako si gledao utakmice dok su isti igrali to si i sam mogao zakljuciti.

Smrt nacionalizmu !!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 apr 2011, 21:08

Knezevic je dobro igrao to stoji samo je po meni kolateralna steta bila puno veca. On i par jos ljudi godinama su sistematski i neprimjetno kvarili ovaj klub. Strogo povezano sa brojem gledalaca na tribinama. Znaci istovrmeno dok je raji godra sto je Knezevic zivac i ima damara toliko se u podsvijest uvuce misao kako je to sve k.arina jer gdje ce pravi sportista da pijanci po gradu. Raja nije glupa i takve tipove ne uzima za ozbiljno. On je ove godine kod nas druge negdje drugo i tako ima njih par likova kojima je Velez bio usputna stanica. Uz to im se pridruze ove nase "pijanice" i sve postane nakarada od kluba. Ja ne zamjeram ovoj upravi trenutno poteze oko igrackog kadra koje je vukla prije ove sezone. Jednostavno pritjerani u zid uzmi sta uzmes. Ali zato je veoma bitno da shvati kako ce ovo ljeto biti pod mikroskopom u vezi igrackog kadra.
Raja je sita instant "igraca" i kada netko dodje nitko se vise ne pita koliko ovaj igrac moze pomoci Velezu i koliko se kod nas moze nadograditi nego vise ciji je igrac i kome ce uzeti mjesto u prvih 11.
Raja hoce da se radi sa ovim mladim igracima da vise napredak u njihovoj igri iz sedmice u sedmicu, da ih se vidi kako treniraju i trce ekstra na svoju ruku po gradu. Da se vidi da je netkome stalo i da se vidi da je netko zaista pravi sportista.Iskreno cini mi se da sam spreman jos jedno godinu dana da imam strpljenja. Necu da gledam kako se opet cine nepravde kao npr. prema Kazazicu (sto je radjeno) nase najvece pojacanje ove sezone. Kao prema Durakovicu nasem najvecem sportisti u ekipi itd.
Tu veliku ulogu igraju navijaci. Neki likovi koji su vodili RA zadnih godina "nenamjerno" su prvo spr.cili tribinu i odna napustili Velez. Nije vise cool biti casual na tribini nego je bolje po kaficima ispijati pice sa igracima i govoriti kakav Velez. Mobali su ljude i po gradu i po forumima i odbijali od Veleza prave navijace. Vidim i RODJENI forum izumire nema tamo vise puno likova koji bi za Velez odvajali od usta. Ali nisu dovoljno bili casual. Trose se hiljade maraka na suluda i bespotrebna gostovanja a nema se 50 za clansku ili doniranje Veleza. Nebitno sto se pare trose na putovanja na kojima Velez nikada nije boda osvojio , bitno je da se poslije kace slike na forumima i ku.rci sa brojkom. Gdje je tu inteligencija , revolucionarnost ,vizija jedne navijacke grupe. Ima li itko da kaze stani to je suludo. Primijetio sam kada se prave akcije nije bitno maksimirati rezultate akcija nego tko vodi akciju o kome ce se pricati u Fejicevoj. Trazi se Evropska uprava a sto RA nije napravila svoju konstrukciju , hijade okorjeli Rodjenih u Svedskoj ,Norveskoj,Americi a nigdje ogranaka grupe. Dakle mi kao navijaci treba prvo da sredimo to s nama pa tek onda po upravi.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 18 apr 2011, 21:16

Danas sam bio u Vrapčićima i vidio da se svašta nešto novo izgradilo na stadionu. Kao prvo izgradio se zid iza navijaĆke tribine, što je pohvalno. Sada više ne postoji opasnost da neko dijete padne na leđa i glavu slomije, ali i bilo tko drugi. Onda pohvalno je što su skinute stolice s jednog dijela velike tribine da mogu gostujući navijači da navijaju i da skaču, a da im stolice ne smetaju. E sad me zanima kakav ugovor Velež ima s Gradom Mostarom, pošto je stadion u Vrapčićima u vlasništvu grada (gradski stadion). Od čijeg novca se izvode oni radovi?
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.