ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 08 jan 2015, 14:02

Nebitan mec totalno, ali dobit ce on ovo, FH je vec bolji nego prosle godine. :kafa:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 jan 2015, 14:03

Polahko yebemu cevap, tek sezona pocela.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 14:03

Bit će dobar na AOu, odmoran je...a kontrola FHa dosta bolja stvarno...reket je valjda legao u potpunosti

i BH po dijagonali je udarao nešto jače nego inače

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 14:07

formance

stoji sve to što si napisao, ali niko ne pominje mogućnost da je 2011. bila over...a ne ovo iza nje under...

nebitno na kraju krajeva...osvojio je koliko je osvojio...a nek misli ko šta hoće...koliko ih je mogao, trebao, morao imati...apsolutno nebitno

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 08 jan 2015, 14:10

Fed nije na nivou danas, ali ovaj Millman igra partiju zivota. Kakvi return-i, kakvo kretanje...Igra na nivou bar Top 20.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 jan 2015, 14:26

Eto ga, ajmo dalje. :thumbup:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 14:29

shminka je napisao/la:stoji sve to što si napisao, ali niko ne pominje mogućnost da je 2011. bila over...a ne ovo iza nje under...
Statistički i jeste bila. No Novak je u godinama poslije postao bitno kompletniji igrač sa rezultatima koji adekvatno ne prate njegov tehnički upgrade. Mislim da niko od Novaka nije očekivao nastavak dominacije kao 2011, ali nije ni samo 1 GS titulu po godini.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 14:38

Igrački napredak u tenisu ne mora nužno značiti bolje rezultate. Često se bolje držati samo onoga u čemu si najbolji...stoga mislim da je on prerano počeo razmišljati o poznim igračkim godinama...

Mislim da sve to ima veze sa energijom koju je potrošio 2011...na još jednu takvu godinu nije bio spreman ni fizički ni psihički...

Iste stvari važe i za ganjanje RGa...bolje ganjati 3 ostala na kojima si favorit...a ne onaj na kome nisi

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 14:50

Ne mora, nigdje nema garancije, ali svaki igrač napreduje u cilju poboljšavanja svojih performansi, koje bi mu donijele bolje rezultate. Vidjelo se šta je Wawrinki donio taj tehnički napredak, Nishikoriu i Raoniću također. No, glava, odnosno mental strength je početna tačka od koje sve zavisi.

Kada je Novak u pitanju, mislim da su najviše te mentalne oscilacije uzrok "lošijih" rezultata od očekivanih. Isti oni problemi koje je imao Lendl, loše tempiranje forme i nemogučnost pružanja najboljeg tenisa na bitnim turnirima. Razlika je što Novak ima dovoljno vremena da popravi postojeće stanje.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 15:00

Wawrinka je druga stvar, jer je njegov prijašnji nivo bio nedovoljno dobar za nešto više i napretkom su došli i rezultati...takva zakonitost vrijedi manje-više za sve tenisere...a izraženija je kako ideš niže po ATP listi

Mi ovdje govorimo o jednom nivou kog si nazvao jednim od najboljih ikad. Korekcije te igre nisu napravljene kako bi se postigli bolji rezultati, nego kako bi se isti rezultati postigni uz manji utrošak energije. Vidjeli smo na šta je ličio poslije Sinsinatija, a onda i USOa 2011. U tom ritmu nije mogao nastaviti...

Tehnički se od tada popravio, u mečevima se manje troši...ali su i rezultati patili

Igrački on idalje napreduje, mislim da će njegova igra ove godine biti najbolja do sada...vidjet ćemo kakvi će je rezultati pratiti

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 16:22

Trend ka usavršavanju kod najboljih igrača je sveprisutan. Razlozi mogu biti različite prirode. Pravo je pitanje zašto su Novakovi rezultati patili, ako je tehnički dostigao veči nivo. Nisam siguran koji je tvoj stav po tom pitanju, ali moj je da je mentalno bio lošiji odnosu na 2011. U prevodu, nije pronalazio najbolji tenis kad je to trebalo.

Ako pogledamo Novakov nivo iz finala GS-ove 2011-e i uporedimo sa finalima GS-ova iz drugih godina, mislim da je razlika očita. Njegov mentalni kapacitet nije u maksimalnoj mjeri ispratio njegov tehnički i igrački upgrade kao igrača. To je moj stav.

Dok su recimo igrači poput Samprasa, Nadala bili u stanju pronaći najbolji tenis u prelomnim trenucima. 14-4 i 14-6 omjer pobjeda i poraza u GS finalima to i potvrđuje. Dok je kod jednog Lendla taj omjer 8-11, iako je tehnički vjerovatno bio kompletniji od obojice. No zato je on underachiever,a ova dvojica u TOP 5 najboljih ikada.

Novak srećom ima vremena da to promijeni.

Profesionalnitenis.com

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 08 jan 2015, 16:55

Otkinu Dr Ivo set Djoki iz Srbije! haha

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jan 2015, 17:00

formance je napisao/la:Trend ka usavršavanju kod najboljih igrača je sveprisutan. Razlozi mogu biti različite prirode. Pravo je pitanje zašto su Novakovi rezultati patili, ako je tehnički dostigao veči nivo. Nisam siguran koji je tvoj stav po tom pitanju, ali moj je da je mentalno bio lošiji odnosu na 2011. U prevodu, nije pronalazio najbolji tenis kad je to trebalo. ......
ja sam sto posto siguran da je Novakov mentalni sklop krenuo nizbrdo nakon 2011, tj. Australije 2012 ili Key Biscanea 2012, a šta je razlog, nemam pojma. moguće da je poslije onog suludog šestosatnog meča pomislio da je nedodirljiv i onda su mu porazi nakon toga poljuljali sampopouzdanje, ali to je samo nagađanje

a što se tiče toga trenda ka usavršavanju ja to vidim totalno praktično. svaki igrač zna šta mu je slabija strana i trudi se da to poboljša, to je barem prosto.

ali to sve nema veze ako zna da uživa u ovome što ima i što je do sada napravio
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 08 jan 2015, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 17:04

Intenzitet njegove igre je opao drastično poslije 2011...ako se gledaju svi udarci, smiješno je pričati o nekom najboljem igračkom nivou ikad vidjenom...jer je Novak trenutno tehnički baš dosta bolji nego u 2011...ali intenzitet iz 2011. on nikad poslije nije ponovio u kontinuitetu...i ako bi ga ponavljao, isti bi trajao 6-8 gemova maksimalno...nakon čega bi uslijedio veliki pad

Sada nije spreman da se troši koliko se trošio te godine...po meni je to ključ

nema šta pasti nakon Australije ili Miamia, ako je gdje pao...onda je to RG 2012.

Jeste prosto da treba usavršiti igru na mreži, ako je loša...ali postoji i opcija da te boli briga za mrežu i da mečeve rješavap onako kako najbolje znaš...sa osnovne linije

u tenisu previše opcija nekada nije dobra stvar...automatski imaš i previše razmišljanja na terenu...
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 08 jan 2015, 17:14, ukupno mijenjano 2 puta.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jan 2015, 17:06

shminka je napisao/la:Intenzitet njegove igre je opao drastično poslije 2011...ako se gledaju svi udarci, smiješno je pričati o nekom najboljem igračkom nivou ikad vidjenom...jer je Novak trenutno tehnički baš dosta bolji nego u 2011...ali intenzitet iz 2011. on nikad poslije nije ponovio...i ako bi ga ponavljao, isti bi trajao 6-8 gemova maksimalno...nakon čega bi uslijedio veliki pad

Sada nije spreman da se troši koliko se trošio te godine...po meni je to ključ
ok, to je takođe moguće. ali ja premalo gledam tenis da bi to mogao ocijeniti

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 08 jan 2015, 17:20

Dr. Ivo :bow: :tokralju:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 17:29

shminka je napisao/la:ako se gledaju svi udarci, smiješno je pričati o nekom najboljem igračkom nivou ikad vidjenom..
Ako se gleda igrački paket, to jeste jedan od najvećih nivoa. Kroz prizmu balasniranosti svih bazičnih udaraca, omjera ofanzive i defanzive, ballstrikinga i counterpunchinga.
shminka je napisao/la:Sada nije spreman da se troši koliko se trošio te godine...po meni je to ključ
Mentalno, dodao bih.

Profesionalnitenis.com

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 08 jan 2015, 17:33

Ivo :bow: :bow: :bow:

Nole nijednu break loptu nije imao :tokralju:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 17:35

Apsolutno je nebitno dal ne može to fizički ili neće...što bi bilo psihički...šta da se radi

a mislio sam da ne ističiš njegovu igru 2011. kao najbolji paket ikad...ako je ovaj 2014. bolji...a jeste

Precijenjen je on...najbolji retern igrač ikad, a onda i najbolji hard court ikad...ispraši ga Ivo sa 40 godina u djepu...haman...bez ijedne BP..jednom došao do deucea :beba:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jan 2015, 17:39

shminka je napisao/la:Precijenjen je on...najbolji retern igrač ikad, a onda i najbolji hard court ikad
Istina je da nije ni jedno, a ni drugo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.