Ma dobro,jeste to ipak malo bez veze,planirati neku grupnu fazu,dok u ovom trenutku jos uvijek nismo u stanju da platimo bilo kakvo obestecenje za iole jaceg igraca.Treba biti zadovoljan i sa laganim napredovanjem,a napredak je ovo povecanje budzeta,napredak je sto igraci koji su bitni sa lakocom postizu nove dogovore sa Amarom o produzenju,napredak je i to sto smo u ovoj jadnoj ligi ipak postali neki vazniji faktor i sto nam bar izlazak u evropu nije vise postao upitan.Ogroman napredak bi bio poraditi na stadionu i na trening centru i povecanju budzeta svake godine,te dovodjenje boljih igraca i naravno pojacati rad sa omladinskom skolom te omasoviti je.
Klubovi su jaki onda kada su mirni.Pogledajte kako nam je dosadna ova zima.Mir je,tisina,na odmorima ljudi,lagano se spremaju za pocetak rada,bez pompe,bez medija,bez prepucavanja.To znaci stabilnost.Postigli smo kao klub prvi preduslov za daljnji napredak.Ja uopste ne bih pravio na Zujinom mjestu pritisak tipa idemo na duplu ili hocemo grupnu fazu necega u sljedece dvije godine.Mislim da on cak nije ni obecao takvo nesto,ali jeste spomenuo kao ciljeve.Ti ciljevi jesu jasni,ali nije propast ako se to ne desi,propast bi bila da se dalje ne napreduje,pa sitnim koracima ako treba,ali stabilnim koracima.Pa neka nam tim bude bar malo jaci svake godine,neka nam skola bude bar malo jaca svake godine,to vazi i za menadzment,i za budzet i za marketing a vala vazi i za nas navijace,da malo ovo bolje sve popratimo na stadionima.Pa lagano i doci ce sve na svoje.Kada ovako postavis ciljeve,u slucaju neuspjeha,cak i ako klub evidentno napreduje,trazice se odgovornost onih koji su postavili te ciljeve.Neka se napreduje polako ali sigurno i ja cu biti prezadovoljan.Sama cinjenica sto je mir u klubu i sto nema medijski izvikanih tekstova kao sada kod komsija,dovoljno govori da smo stabilni i da smo mnogo napredovali.Treba ostvariti ovih par projekata oko stadiona,trening centra,oko jacanja kadra u klubu i oko kluba,malo poraditi na jakom sponzoru.A ove grupne faze su ipak nerealne bar s ove perspektive trenutno.Treba pokusati naravno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !