FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sve u redu osim roda koji si upotrijebio, oni nisu naučili 

u startu je bilo jasno da od izgradnje potpuno novog stadiona nece biti nista,i odmah sam to govorio,ali neki iluzionisti su me napadali kao moguce je zasto da ne...mislim to sa Slovencima je bilo vise nego neozbiljn,cuj mi njima pomocni teren stadiona Grbavica,oni nama stadion od 70 miliona eura...blesavo i glupo da gluplje ne moze biti,pa niko nije lud.. Ovo sa nadogradnjom Grbavice,tribinu po tribinu je najrealnije i jedino moguce...ali i za to je potreban novac,ne toliko veliki,ali je potreban..uz pomoc kantona,grada,opstine,pa i kluba mozemo izgraditi zapad i istok tj cca 15 000 sjedecih mjesta,i uz izgradnju juga mogli bi imati stadion od 25 000 sjedecih mjesta,sta ce ti bolje...a za nekih 10 miliona KM..ali treba graditi tribinu po tribinu pa cemo ga nekad i zavrsiti!
bosnas_ je napisao/la:u startu je bilo jasno da od izgradnje potpuno novog stadiona nece biti nista,i odmah sam to govorio,ali neki iluzionisti su me napadali kao moguce je zasto da ne...mislim to sa Slovencima je bilo vise nego neozbiljn,cuj mi njima pomocni teren stadiona Grbavica,oni nama stadion od 70 miliona eura...blesavo i glupo da gluplje ne moze biti,pa niko nije lud.. Ovo sa nadogradnjom Grbavice,tribinu po tribinu je najrealnije i jedino moguce...ali i za to je potreban novac,ne toliko veliki,ali je potreban..uz pomoc kantona,grada,opstine,pa i kluba mozemo izgraditi zapad i istok tj cca 15 000 sjedecih mjesta,i uz izgradnju juga mogli bi imati stadion od 25 000 sjedecih mjesta,sta ce ti bolje...a za nekih 10 miliona KM..ali treba graditi tribinu po tribinu pa cemo ga nekad i zavrsiti!
tako gradimo vec 60 godina pa sve manje lici na stadion
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Mislim, da je to šuplja, koju Žujo baca. Navodno sada ili na kraju sezone će ponuditi mandat Skupštini. Pa sve da i ponudi mandat, Skupština će to glat odbiti. Na ovaj način Žujo malo sebi diže cijenu i rekao bih s pravom. Rezultati su tu i rezultate moraš poštovati. Žujo se ne miješa u Amarov rad i to Amaru najviše odgovara, jer čovjek svoj posao radi korektno, što argumentuje trofejima. Ukoliko bi Žujo otišao, bilo ko da dođe želio bi bar malo da se petlja Amaru u posao, a u tom slučaju bi jedna karika u čvrstom lancu bila prenapregnuta, što bi moglo dovesti do pucanja iste.miki 90 je napisao/la:Žujo predaje mandat sad il na kraju sezone !?
Treba znati, da sav posao Žujo u Želji radi bez ikakve finansijske koristi i sigurno je jedan od rijetkih u ovako finansijski solventnom trenutku, koji ništa ne hajruje. Bio bi red da ga malo i Skupština nekom svojom odlukom, finansijski bar jednokratno nagradi za sve što je do sada uradio.
Po meni Žujo+Amar su dobitna formula. Trenutno, ukoliko bi neko iskočio iz navedene formule, došlo bi do uplitanja u rad prvog drugom ili obrnuto. Taj scenarij bi izazvao negativne konsekvence.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jah eto ko da nije on sam sebe nagradio parama od transfera,evrope...avlami97 je napisao/la:Mislim, da je to šuplja, koju Žujo baca. Navodno sada ili na kraju sezone će ponuditi mandat Skupštini. Pa sve da i ponudi mandat, Skupština će to glat odbiti. Na ovaj način Žujo malo sebi diže cijenu i rekao bih s pravom. Rezultati su tu i rezultate moraš poštovati. Žujo se ne miješa u Amarov rad i to Amaru najviše odgovara, jer čovjek svoj posao radi korektno, što argumentuje trofejima. Ukoliko bi Žujo otišao, bilo ko da dođe želio bi bar malo da se petlja Amaru u posao, a u tom slučaju bi jedna karika u čvrstom lancu bila prenapregnuta, što bi moglo dovesti do pucanja iste.miki 90 je napisao/la:Žujo predaje mandat sad il na kraju sezone !?
Treba znati, da sav posao Žujo u Želji radi bez ikakve finansijske koristi i sigurno je jedan od rijetkih u ovako finansijski solventnom trenutku, koji ništa ne hajruje. Bio bi red da ga malo i Skupština nekom svojom odlukom, finansijski bar jednokratno nagradi za sve što je do sada uradio.
Po meni Žujo+Amar su dobitna formula. Trenutno, ukoliko bi neko iskočio iz navedene formule, došlo bi do uplitanja u rad prvog drugom ili obrnuto. Taj scenarij bi izazvao negativne konsekvence.

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- eliminator
- Kontakt:
normalno da nista ne radi imali smo strasan marketnig sa ZeljoTV ali dok je bilo djaba tad je bilo uredu a kad su ljudi trazili pare da im se plati za ono sto su uradili onda su ih ****, proslava 90 godina kluba zalosna nisu se sjetili da urade salove, majice, kape doduse uradili su onaj ekstra "kvalitetni" dres koji se prodaje po simbolicnoj cijeni od 90KM, ona nazovi izlozba bolje da se nije ni radila, odnos prema navijacima ravan nuli, uglavnom jedini koji radi svoj posao kako treba je Amar da ovi ostali upola rade ko on ne bi im se imalo sta zamjeritzeljocity je napisao/la:eliminator je napisao/la:pa ima srecu sto Amar hoce samo s njim da radiTHC je napisao/la:Kolko god ga napadali, bolje je i s njim biti u vrhu BiH nogometa, nego sa samirom i Farukom boriti se za opstanak...
ŽUJA JE ZAKON
Pa zapitaj se zasto hoce Amar da radi sa njim?? Covjek je bio dio kluba u ona stara dobra vremena a evo ga opet je tu i Zeljo napreduje i opet se usudzujete da kazete da nista ne radi!!
Amar radi dobar posao sa igracima ali sto se ostalog tice ne vjerujem da se previse mijesa osim kada je u pitanju prodaja igraca. Sve u svemu neka i jednog i drugog u klubu sto duze sto se mene tice
@Eliminator,
S. Žujo je najbolji predsjednik Želje i uvijek će biti najbolji sve dok se ne petlja u Amarov rad. Bilo ko da dođe umjesto Žuje, želio bi bar malo da se petlja, a ono sopstvene sujete radi. Onda nastaje problem. Zato kažem Žujo je odličan i neka što duže ostane predsjednik najvećeg, najboljeg peterostrukog državnog prvaka.
Bojim se, da ukoliko Žujo kojim slučajem ode, da bi se balans poremetio, a to onda ne bi bilo dobro. Znaš i sam kako auto ide ukoliko točkovi nisu u balansu.
S. Žujo je najbolji predsjednik Želje i uvijek će biti najbolji sve dok se ne petlja u Amarov rad. Bilo ko da dođe umjesto Žuje, želio bi bar malo da se petlja, a ono sopstvene sujete radi. Onda nastaje problem. Zato kažem Žujo je odličan i neka što duže ostane predsjednik najvećeg, najboljeg peterostrukog državnog prvaka.
Bojim se, da ukoliko Žujo kojim slučajem ode, da bi se balans poremetio, a to onda ne bi bilo dobro. Znaš i sam kako auto ide ukoliko točkovi nisu u balansu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- eliminator
- Kontakt:
s ovim se slazem ali samo kazem da je smijesno rec da je Zujo nesto stvorio jednostavno kako on tako i ostali clanovi uprave se moraju malo vise potruditavlami97 je napisao/la:@Eliminator,
slazem seeliminator je napisao/la:s ovim se slazem ali samo kazem da je smijesno rec da je Zujo nesto stvorio jednostavno kako on tako i ostali clanovi uprave se moraju malo vise potruditavlami97 je napisao/la:@Eliminator,

U redu ne volis ga ili smatras da moze bolje ok fajn.. Ali eto imamo 4 miliona za obrtanje pa nije sve od Dzeke ili nekog 5og 10tog to treba cijenit. Ne vjerujem da Amar ima ista sa ekonomijom u klubu.eliminator je napisao/la:s ovim se slazem ali samo kazem da je smijesno rec da je Zujo nesto stvorio jednostavno kako on tako i ostali clanovi uprave se moraju malo vise potruditavlami97 je napisao/la:@Eliminator,
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
ma Amar je u klubu Titozeljocity je napisao/la:U redu ne volis ga ili smatras da moze bolje ok fajn.. Ali eto imamo 4 miliona za obrtanje pa nije sve od Dzeke ili nekog 5og 10tog to treba cijenit. Ne vjerujem da Amar ima ista sa ekonomijom u klubu.eliminator je napisao/la:s ovim se slazem ali samo kazem da je smijesno rec da je Zujo nesto stvorio jednostavno kako on tako i ostali clanovi uprave se moraju malo vise potruditavlami97 je napisao/la:@Eliminator,
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
Ama **** vas vise ta prica tko je vise doprinio. Pa valdja su svi, cim imamo rezultate
Dajte malo o ovom drugom dijelu gdje se spominje rekonstrukcija zapadnog dijela tribine
, Sta sa tim
, kada se misli poceti to rekonstruisati
Meni jedino kod Zuje smeta samo ovo u vezi stadiona. Obecava covjek stadione, fantazije a nista od toga da se pomjeri sa mjesta

Meni jedino kod Zuje smeta samo ovo u vezi stadiona. Obecava covjek stadione, fantazije a nista od toga da se pomjeri sa mjesta

U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!
Mislim da nema potrebe sa podizanjem nekih negativnih tenzija ,navijači se malo zanose izgradnjom grbavice za tri mjeseca.Nije to napraviti garažu ,za stadion je potrebno obezbijediti novac ,projekat ,dozvole ,izvođaća radova ,obezbijedit gdje će željo igrati dok traju radovi na stadionu itd.Klub je dosta napredovao u posljednje dvije tri godine ,imamo rezultate ,dobru ekipu ,redovne plate za igrače ,idemo na pristojne pripreme itd .Pratim želju dosta dugo ali ne pamti u ovo poslijeratno vrijeme da su najbolji igrači produživali ugovore tako lako kao ovi sad ,tako da vjerujem da ih klub pristojno plača u ova kokuzna vremena.
Buraz moj niko nije pisao o izgradnji Grbavice za 3 mjeseca nego o mogucem pocetku radova na Grbavici pa koliko oni velik/mali bili. Bit ce nesto i od toga 100% sam ubijedzen samo u kolikoj mjeri ostaje da se vidi.nidi je napisao/la:Mislim da nema potrebe sa podizanjem nekih negativnih tenzija ,navijači se malo zanose izgradnjom grbavice za tri mjeseca.Nije to napraviti garažu ,za stadion je potrebno obezbijediti novac ,projekat ,dozvole ,izvođaća radova ,obezbijedit gdje će željo igrati dok traju radovi na stadionu itd.Klub je dosta napredovao u posljednje dvije tri godine ,imamo rezultate ,dobru ekipu ,redovne plate za igrače ,idemo na pristojne pripreme itd .Pratim želju dosta dugo ali ne pamti u ovo poslijeratno vrijeme da su najbolji igrači produživali ugovore tako lako kao ovi sad ,tako da vjerujem da ih klub pristojno plača u ova kokuzna vremena.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Sumnjam da bi bili takvi radovi da se ne bi moglo igrati na Grbavici, mislim da će raditi na tome da bude moguce da se igra i tokom izgradnje zapadanidi je napisao/la:Mislim da nema potrebe sa podizanjem nekih negativnih tenzija ,navijači se malo zanose izgradnjom grbavice za tri mjeseca.Nije to napraviti garažu ,za stadion je potrebno obezbijediti novac ,projekat ,dozvole ,izvođaća radova ,obezbijedit gdje će željo igrati dok traju radovi na stadionu itd.Klub je dosta napredovao u posljednje dvije tri godine ,imamo rezultate ,dobru ekipu ,redovne plate za igrače ,idemo na pristojne pripreme itd .Pratim želju dosta dugo ali ne pamti u ovo poslijeratno vrijeme da su najbolji igrači produživali ugovore tako lako kao ovi sad ,tako da vjerujem da ih klub pristojno plača u ova kokuzna vremena.

Mislim da igranje na Grbavici ne bi bilo problem u slucaju radova i podizanje tribine zapad...najmanji problem je napraviti male pratece objekte koji bi mogli smjestiti sudije i dvije svlacionice,ili one prenosne objekte,vec je tako jednom bilo kada se pravila ova mala zapadna tribina.Mislim da nije nerealna opcija da se ta tribina uradi u dogledno vrijeme,ako finansijski sve bude islo po planu,naravno i uz malu pomoc nekog poslovnog partnera ili saveza,to je moguce uraditi.Ne radi se tu o silnim milionima,nego o jednom ili dva miliona otprilike,a na dugorocno se vjerovatno dobija mnogo kroz bolje uslove,vecu tribinu,vise gledalaca,i vjerovatno i neki poslovni prostori koji bi se mogli tu ubaciti...a mogli bi igrati evropu,jer bi ta tribina davala potrebne uslove za licencu.Samo razmisljanje o ovome je napredak,a vjerujem da bi za vrijeme ove garniture ljudi taj projekat i mogao biti ostvaren.Ali ako cemo gledati na evropu i na evropske utakmice koje bi eventualno igrali na svom stadionu,kontam da bi na moranje bilo napraviti i sam teren,tj. podlogu u smislu pravljenja potpuno nove drenaze na malo modernijoj osnovi.Mi sa tribine vidimo podlogu kako se zeleni,pogotovo kada je suho i suncano vrijeme,i ona cak izgleda solidno.Ali podloga je sve nego solidna i ja bi to stavio kao drugi prioritet poslije tribine.Drenaza je zastarjela,iako je bolja nego na vecini stadiona,ako cemo razmisljati o evropi,onda je problem sto takve varijante povlace za sobom masu projekata,manjih i onih velikih,jer uvijek ce trebati nesto popraviti za evropu.Ali jedno po jedno,pa ce biti.Samo da to vec jednom ozbiljno krene.A ja vjerujem da hoce u nekoj varijanti u dogledno vrijeme kroz godinu,dvije.AnelZ je napisao/la:Sumnjam da bi bili takvi radovi da se ne bi moglo igrati na Grbavici, mislim da će raditi na tome da bude moguce da se igra i tokom izgradnje zapadanidi je napisao/la:Mislim da nema potrebe sa podizanjem nekih negativnih tenzija ,navijači se malo zanose izgradnjom grbavice za tri mjeseca.Nije to napraviti garažu ,za stadion je potrebno obezbijediti novac ,projekat ,dozvole ,izvođaća radova ,obezbijedit gdje će željo igrati dok traju radovi na stadionu itd.Klub je dosta napredovao u posljednje dvije tri godine ,imamo rezultate ,dobru ekipu ,redovne plate za igrače ,idemo na pristojne pripreme itd .Pratim želju dosta dugo ali ne pamti u ovo poslijeratno vrijeme da su najbolji igrači produživali ugovore tako lako kao ovi sad ,tako da vjerujem da ih klub pristojno plača u ova kokuzna vremena.sada kako tacno to uraditi posto je tu tunel, svlacionice i sve, to bi se predvidjelo planom i dokumentacijom. Barem se nadam da tako bude, jer stvarno mi se ne ide na neki drugi stadion tokom odigravanja lige, dosta mi je što moram na evropskim utakmicama ici na drugi stadion...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Jos nesto da kazem,izgleda da niko nije obratio paznju na jedan veoma bitan i krupan korak kojeg je Zujo spomenuo u onom razgovoru,a to je izgradnja trening centra pored Sarajeva,gdje su se neke stvari vec pokrenule prema njegovim rijecima.Izgleda da je ovde malo ko shvatio koliko je to vazna i krupna dionica za nas klub.Dugorocno gledano na strasnom dobitku bi bili.Neprocjenjivo bi bilo imati svoj trening centar iz hiljadu razloga.To bi sigurno ukljucivalo nekoliko terena,malih i velikih i pratece objekte koji bi bili u nasem posjedu.Time se omogucava kvalitetan rad i prvog tima u miru i tisini,a o napretku omladinske skole da i ne govorim.Postavljaju se pravi preduslovi za stvaranje mnogih dobrih igraca,vrijednost kluba bi na dugorocno ogromno narasla i mislim da bi pravljenje tog centra bio jedini pravi siguran korak u sigurnu buducnost kluba.Klubovi koji naprave takav jedan iskorak su definitivno ozbiljni klubovi i tu se samo ne radi o dobroj mogucnosti za nase igrace i djecu,nego je dobro i za mnoge poslovne poduhvate,koji bi nam se nasli na dlanu.Ako je ovo istina,mene je ova vijest obradovala vise od gradnje tribine,jer stvaranjem ovakvih poslovnih poduhvata,dobicemo zacas poslovne partnere koji ce vidjeti ozbiljnost kluba,pa onda nijedna tribina vise nece biti problem.Prava stvar i molim Boga samo da to Zujo nije spomenuo reda radi i da nije supljak.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Po meni i najvažniji dio je upravo ovaj o trening centru jer bez njega naprosto nema hajra. i neka se u budućnosi planira tamo napraviti nešto kao nekakva fudbalska akademija i zašo ne nazvati je po " Štrausu". Grbavicu treba praviti ali bih volio da se mali spusti lopta.neka se najpre uradi teren da igrači kao što je Zeba mogu igrati lopte.3Valjda ce prestati ova naglabanja o Žuji.On i Amar uspješno rede svoj posao i dok god je tako imaju moj glas.Imaju viziju.mi im samo ne trebamo smetati.
@boccaccio,
Slažem se da je trening centar prava stvar, ali je ipak prioritet stadion. Meni je skoro petobanka i čitav život sanjam da se napravi nešto kvalitetno od stadiona. San mi se počeo ispunjavati gradnjom sjevera, al' splet nesretnih okolnosti su uticale da se ne nastavi gradnja po tom principu. Ni sam ne znam kada sam počeo pratiti utakmice na Grbavici i uvijek je bio problem naći mjesto odakle se može rahat pogledati tekma. To je nekada bio istok, al' samo ako na vrijeme dođeš i smjestiš se na pravo mjesto. Zapadna tribina koja je bila dobra, natkrivena, je uvijek bila rezervisana za guzonje, a kapacitet joj je bio između milje i pol i dvice, a i karta je uvijek bila žara.
Željo je klub sa časnom historijom i velikim brojem navijača, pa prema tome zaslužio je da ima dobar stadion. Jedan period od nekih 7-8 godina smo igrali na Koševu, ali taj stadion mi nismo nikada osjećali kao svoj, a i tamo da bi gledao kvalitetno tekmu, treba ti i kvalitetan dvogled iliti dalekozor.
Šta hoću da kažem? Brate vrijeme je i to krajnje da klub nakon 90 godina dobije zdanje sa kojeg se može rahat pogledati tekma. Ima milion ideja za relativno laganu realizaciju gradnje stadiona, ali nikada nije bilo dovoljno dobre volje i to je problem.
Slažem se da je trening centar prava stvar, ali je ipak prioritet stadion. Meni je skoro petobanka i čitav život sanjam da se napravi nešto kvalitetno od stadiona. San mi se počeo ispunjavati gradnjom sjevera, al' splet nesretnih okolnosti su uticale da se ne nastavi gradnja po tom principu. Ni sam ne znam kada sam počeo pratiti utakmice na Grbavici i uvijek je bio problem naći mjesto odakle se može rahat pogledati tekma. To je nekada bio istok, al' samo ako na vrijeme dođeš i smjestiš se na pravo mjesto. Zapadna tribina koja je bila dobra, natkrivena, je uvijek bila rezervisana za guzonje, a kapacitet joj je bio između milje i pol i dvice, a i karta je uvijek bila žara.
Željo je klub sa časnom historijom i velikim brojem navijača, pa prema tome zaslužio je da ima dobar stadion. Jedan period od nekih 7-8 godina smo igrali na Koševu, ali taj stadion mi nismo nikada osjećali kao svoj, a i tamo da bi gledao kvalitetno tekmu, treba ti i kvalitetan dvogled iliti dalekozor.
Šta hoću da kažem? Brate vrijeme je i to krajnje da klub nakon 90 godina dobije zdanje sa kojeg se može rahat pogledati tekma. Ima milion ideja za relativno laganu realizaciju gradnje stadiona, ali nikada nije bilo dovoljno dobre volje i to je problem.
Ko je i sta je Sir Amar dokazuje i tekst u Avazovom Sportu.
Covjek kaze hladno odbio Japance za vise od milion Eura.
Razlog? Covjek zeli sa Zeljom svojim da osvoji duplu krunu i zavrsi zapoceto!
Normalno da ce uvijek imati nasu podrsu, pa makar i pogrijesio nekad.
Covjek kaze hladno odbio Japance za vise od milion Eura.
Razlog? Covjek zeli sa Zeljom svojim da osvoji duplu krunu i zavrsi zapoceto!
Normalno da ce uvijek imati nasu podrsu, pa makar i pogrijesio nekad.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.