FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
51
20%
2. Borbu za Evropu
117
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
42
16%

Ukupno glasova: 258

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 28 avg 2025, 10:43

Rahatlokum je napisao/la:
28 avg 2025, 10:09
godrina je napisao/la:
28 avg 2025, 10:04
Ima li iko da zna provjerenije od ovoga sto lafo sve zna a pojma nema, imamo li u planu dovodit veznjaka ili je to sad u drugom planu i pod sjenom skupstine ?
ma izgleda da svaki veznjak koji ima kakav takav kvalitet nas salta ko levate, a ako ce zadnji dan prelaznog roka dovest nekog samo da popravni brojno stanje onda bolje do zime mozda i ne dovodit ima tu sad i mali Gojak njega pocet polako probavat, vidjet sa Radovcem moze li se ikako izgladit da bude u rotaciji, ako ne zahvalit mu se i to je to.
Onda ce na zimu bit da je slab izbor. Steta, bili bi puno jaci da imamo jos jednog dobrog veznjaka.
Ovako mi se sve cini da je prelazni rok polose uradjen.
Ako ovo Adzem uspije poslozit svaka mu cast ali doduse i sam je govorio da se pitao za dovodjenje.
Naci ce Adzem manu slogi , samo je bitno bit koncentrisan i bez gresaka nazad a u napadu pokusat ne spetljat se.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 28 avg 2025, 10:44

Ma i prosle sezone ono zadnji put kad smo igrali protiv sloge pobijedili smo ih 1-0 jeste da je bilo na grbavici i da je sloga fulila penal ali i tu je utakmicu sudio franjo jelic .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 28 avg 2025, 10:48

Ja se trudim komentarisati dešavanja u klubu i rad stručnog štaba onako kako se zasluži. Ništa nije ni crno, ni bijelo. Adžem je poslije Radnika sa pravom kritikovan, posebno njegove bahate izjave i ponašanje, pa nisu navijači lutke koje će plesati onako kako Adžem hoće, opet misli da su ga navijači nepravedno uzeli na zub, ali ja mislim da nije tu bilo nikakve nepravde, jednostavno protiv Kopera je revanš bio loš, loša igra protiv Radnika, pa onda kao šlag na kraju bahata izjava da je čuo aplauze, a ne zvižduke, i da je on najbolji psiholog na svijetu, pa u jednom storiju prvo samo se Allaha boji, a nakon toga dnevni horoskop sa karakteristikama ovna. To je bilo da ne povjeruješ.

Također, nemojte zaboraviti da smo protiv Posušja i Veleža pobijedili ne zahvaljujući nekom atomskom fudbalu, već individualnim bljeskovima Alića i Ericka. Tek protiv Zrinjskog smo fantastično odigrali od 1. do 90. minute i zato je dobio aplauze i od mene i od cijelog stadiona. Ne trebamo sad umisliti da smo mi Real, niti da je Adžem Ancelloti, treba vrijedno raditi, imati isti pristup svaku tekmu kao što je bilo protiv Zrinjskog i ako mi navijači vidimo tu borbenost, bacanje za svaku loptu, timski duh, uvijek ćemo nagraditi aplauzom. Dakle, po meni Adžem nije nikakva žrtva, ne treba se tako predstavljati, a ni vi ne biste trebali na to nasjedati, Adžem je za nas samo trener svetinje koja se zove FK Željezničar i zvižduke/aplauze će dobijati onako kako se situacija na terenu i van terena bude odvijala.

I za kraj, naravno, pored kritika, ja sam prvi Adžema i hvalio za neke poteze. Smatram da mu je priča da Željo uvijek mora ići na pobjedu i titulu i da smo tako naučeni, odnosno da su naša djeca tako naučena, da je to odlična priča i ispravan pristup. Smatram da mu je potez za Radovca i Krpića bio odličan, to sam odmah ovdje napisao, ali opet su neki ovdje na forumu suze lili za Krpićem. To je frajer čije vrijeme je prošlo i za njega se iz aviona vidi da svojim prisustvom na terenu kvari atmosferu. O vezi sa Boljevićem neću ni govoriti, to je i malom djetetu jasno. Radovac sa svojim guzeljanjem ne može više igrati ja mislim ni u Prvoj ligi Federacije. Također, sviđa mi se što Adžem kao trener ima muda, muda da klupira i Šošića kad treba, i bilo koga drugog. To je mislim svim igračima jasno, i dobro je da trener ima tu vrstu autoriteta. Također, protiv Zrinjskog sam vidio po prvi put da se igra njegov visoki pressing koji je dao rezultate. Već protiv Sloge ćemo vidjeti da li je tekma protiv Zrinjskog bila samo jedan privremeni bljesak ili je Adžem stvarno sklopio kockice. Niko sretniji od mene da bude ovo drugo i ako nastavi tim putem ima moju punu podršku. Ali isto tako ne treba suze liti, ni kukati po podkastima ako mu navijači SA PRAVOM budu zviždali, pa zviždi se i treneru Manchester Uniteda kad odigra loše ili izgubi tekmu. Toliko od mene i VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 avg 2025, 11:25

NoDi80 je napisao/la:
28 avg 2025, 10:15
avalPacidoroP je napisao/la:
28 avg 2025, 00:32
Na pitanje : " da li odstranjivanje iz ekipe igrača,može napraviti nove klanove"
Adžem odgovara: "sad sam siguran da nema klanova, klanova nema, ja sam 24h sa ekipom i to najbolje vidim"..
Mislim da je ovdje sve jasno što se tiče Krpića i Radovca..
Ako su oni stvarno bili neke "truhle jabuke", on je prvi trener koji je reagovao na to i sklonio ih iz ekipe, što smo svi sto puta rekli, reci taj i taj je i imat ćeš podršku od navijača.
Ne treba ni zanemariti da otkako nisu više u ekipi, mi pošamarasmo obje strane Mostara.
Rano je za zaključke, ali od mene definitivno podrška, ako je vidio da su oni ti ,koji koče proces jačanja timskog duha u ekipi, samim tim i rezultata na terenu.

Mislim da Radovac nema veze s tim klanovima i da je jedini problem sto je nespreman

Jucer je klub objavio slike s nekog okupljanja i on je s njima
Tu je i Boljevic, jedino Krpica ne vidim

slika
Bio je i Krpić.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 avg 2025, 11:40

BocaJuniors1905 je napisao/la:
27 avg 2025, 20:55
Ramirez je napisao/la:
27 avg 2025, 20:47
Odinaki treba vise utakmica u nogama da bi bio onaj pravi, i da ne bi pravio neke pocetnicke greske.Vidi se da mu fali utakmica, kako ce rasti kao igrac ako mu ne dozvoljavas. Po meni za utakmicu protiv Sloge on je idealno rjesenje
Ma nema on gram mozga, taraba obična, samo ganjati ove po Holandiji školovane štopere i desne bekove
U Aliću imamo najboljeg lijevog beka lige
odinaka je fizički monstrum koji niti zna igrati niti misliti. zrinjski mu je bio prva dobra tekma

nama je nestvarno dobro krenulo uprkos tekmama geje smo poklonili po dva boda, ne vjerujem da može dalje ovako. ovaj zvezdin mali bi mogao biti pun pogodak, da i mi nešto ubodemo

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 28 avg 2025, 11:44

jestamaji je napisao/la:
28 avg 2025, 11:40
BocaJuniors1905 je napisao/la:
27 avg 2025, 20:55
Ramirez je napisao/la:
27 avg 2025, 20:47
Odinaki treba vise utakmica u nogama da bi bio onaj pravi, i da ne bi pravio neke pocetnicke greske.Vidi se da mu fali utakmica, kako ce rasti kao igrac ako mu ne dozvoljavas. Po meni za utakmicu protiv Sloge on je idealno rjesenje
Ma nema on gram mozga, taraba obična, samo ganjati ove po Holandiji školovane štopere i desne bekove
U Aliću imamo najboljeg lijevog beka lige
odinaka je fizički monstrum koji niti zna igrati niti misliti. zrinjski mu je bio prva dobra tekma

nama je nestvarno dobro krenulo uprkos tekmama geje smo poklonili po dva boda, ne vjerujem da može dalje ovako. ovaj zvezdin mali bi mogao biti pun pogodak, da i mi nešto ubodemo

4 boda smo prosuli na Grbavici , bar da smo Rudara uzeli, bio bi pocetak iz snova za nas, mada i ovako je realno vise nego dobar pocetak, uz pobjedu i frljoku u Doboju

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 avg 2025, 12:02

Levin je napisao/la:
28 avg 2025, 11:25

Bio je i Krpić.
Hvala brate
Znaci pruzice priliku Krpicu i Radovcu
Haj neka druga je sezona, sto siri roster to bolje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 avg 2025, 12:26

Ne znam sta je bitno koji je sudija, ako dobije naredbu zakinuce te pa da se zove Mehmed.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 avg 2025, 12:41

NoDi80 je napisao/la:
28 avg 2025, 12:02
Levin je napisao/la:
28 avg 2025, 11:25

Bio je i Krpić.
Hvala brate
Znaci pruzice priliku Krpicu i Radovcu
Haj neka druga je sezona, sto siri roster to bolje
Sumnjam da će se oni vratiti u ekipu. Prelazni rok traje do kraja sljedeće sedmice i ne bi me iznenadilo da do tada uzmu papire i potpišu za drugi klub. Realno, to bi bilo najbolje i za nas i za njih u ovom trenutku.

Negdje tamo očekujem da Radovac završi u Veležu a Suljo u Slobodi.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 avg 2025, 12:41

Dobro je ba momci ne možemo plakati prije utakmice da smo pokradeni i stavljati igračima to u glavu. Hajmo dobiti Slogu, ne praviti glupe faulove, ne dirati ih u kaznenom itd.
Grupa iznad svakog pojedinca.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 avg 2025, 12:48

Pablo11 je napisao/la:
28 avg 2025, 12:26
Ne znam sta je bitno koji je sudija, ako dobije naredbu zakinuce te pa da se zove Mehmed.
Šesto kolo i šesti sudija koji ne valja nasim navijacima. Neko je napisao psujemo im preventivno samo da bi ako se nesto desi mogli napisati "jesam vam rekao"
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Rahatlokum
Kontakt:

Post Postao/la Rahatlokum » 28 avg 2025, 12:57

evo ga zvanicna objavila da se vrsi priprema na jugu za temelje krana, dakle radovi krecu ponovo.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 28 avg 2025, 12:59

Romeo Sapina jutros na stadionu, Jozakov covjek. Jel to stize novi Al Jaber ili je samo onako tu? :D
Curva Sud

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 28 avg 2025, 13:24

Sloga je jako nezgodna ekipa, biti će ovo teško gostovanje. Ako dobijemo Slogu to je realno baš maksimum poslije onih kikseva.
1921!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 avg 2025, 13:26

Svaka kritika Adžemu je bila opravdana, isto kao i pohvala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 avg 2025, 13:31

WeekendOffender je napisao/la:
28 avg 2025, 12:59
Romeo Sapina jutros na stadionu, Jozakov covjek. Jel to stize novi Al Jaber ili je samo onako tu? :D
Lijepe vijesti, nije onako tu :salut:
On vodi Vukovar u19, a za Vukovar u19 nastupa vezni igrac Hussain Al Taha
Sad da li je on u pitanju ne znam, vidjet cemo uskoro

Jug, jug, jug
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 28 avg 2025, 13:42

meni je draze kad me tudji zakinu nego ove nase sabrije i to
lakse mi srcu
nek crknu dusmani, najjaci smo

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 avg 2025, 14:02

Lokomotifa je napisao/la:
28 avg 2025, 10:48
Ja se trudim komentarisati dešavanja u klubu i rad stručnog štaba onako kako se zasluži. Ništa nije ni crno, ni bijelo. Adžem je poslije Radnika sa pravom kritikovan, posebno njegove bahate izjave i ponašanje, pa nisu navijači lutke koje će plesati onako kako Adžem hoće, opet misli da su ga navijači nepravedno uzeli na zub, ali ja mislim da nije tu bilo nikakve nepravde, jednostavno protiv Kopera je revanš bio loš, loša igra protiv Radnika, pa onda kao šlag na kraju bahata izjava da je čuo aplauze, a ne zvižduke, i da je on najbolji psiholog na svijetu, pa u jednom storiju prvo samo se Allaha boji, a nakon toga dnevni horoskop sa karakteristikama ovna. To je bilo da ne povjeruješ.

Također, nemojte zaboraviti da smo protiv Posušja i Veleža pobijedili ne zahvaljujući nekom atomskom fudbalu, već individualnim bljeskovima Alića i Ericka. Tek protiv Zrinjskog smo fantastično odigrali od 1. do 90. minute i zato je dobio aplauze i od mene i od cijelog stadiona. Ne trebamo sad umisliti da smo mi Real, niti da je Adžem Ancelloti, treba vrijedno raditi, imati isti pristup svaku tekmu kao što je bilo protiv Zrinjskog i ako mi navijači vidimo tu borbenost, bacanje za svaku loptu, timski duh, uvijek ćemo nagraditi aplauzom. Dakle, po meni Adžem nije nikakva žrtva, ne treba se tako predstavljati, a ni vi ne biste trebali na to nasjedati, Adžem je za nas samo trener svetinje koja se zove FK Željezničar i zvižduke/aplauze će dobijati onako kako se situacija na terenu i van terena bude odvijala.

I za kraj, naravno, pored kritika, ja sam prvi Adžema i hvalio za neke poteze. Smatram da mu je priča da Željo uvijek mora ići na pobjedu i titulu i da smo tako naučeni, odnosno da su naša djeca tako naučena, da je to odlična priča i ispravan pristup. Smatram da mu je potez za Radovca i Krpića bio odličan, to sam odmah ovdje napisao, ali opet su neki ovdje na forumu suze lili za Krpićem. To je frajer čije vrijeme je prošlo i za njega se iz aviona vidi da svojim prisustvom na terenu kvari atmosferu. O vezi sa Boljevićem neću ni govoriti, to je i malom djetetu jasno. Radovac sa svojim guzeljanjem ne može više igrati ja mislim ni u Prvoj ligi Federacije. Također, sviđa mi se što Adžem kao trener ima muda, muda da klupira i Šošića kad treba, i bilo koga drugog. To je mislim svim igračima jasno, i dobro je da trener ima tu vrstu autoriteta. Također, protiv Zrinjskog sam vidio po prvi put da se igra njegov visoki pressing koji je dao rezultate. Već protiv Sloge ćemo vidjeti da li je tekma protiv Zrinjskog bila samo jedan privremeni bljesak ili je Adžem stvarno sklopio kockice. Niko sretniji od mene da bude ovo drugo i ako nastavi tim putem ima moju punu podršku. Ali isto tako ne treba suze liti, ni kukati po podkastima ako mu navijači SA PRAVOM budu zviždali, pa zviždi se i treneru Manchester Uniteda kad odigra loše ili izgubi tekmu. Toliko od mene i VTŽ!
Inace u svijetu je normalno da ekipa koja ima 12,13 novih igraca odmah igra atomski fudbal.
Pobjedili smo zato sto nam ni Velez ni Posušje nisu ozbiljno zaprijetili , zato sto je odbrana u te tri utakmice primila 0 golova. Sve ostalo je zloba i to cista zloba.
Adzem jeste zrtva jer je docekan kao da nam dolazi Beus da nas vodi ili Mateo Musa, manje bi mu psovali i vrijedjali ga. Sve ostalo je demagogija.
Kako nisi vidio rezultat visokog presinga u Posušju gdje su bek i krilo po izgubljenoj lopti, usli u duel (bili blizu igracima) istu vratili i zapucao Enes u gol.
Puno se sere ali bas puno. Pod Coricem smo cijelo proljeće dobijali bez igre pa se ponosimo njegovim bodovima.
Licemjerno do bola.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 28 avg 2025, 14:06

1921boy je napisao/la:
27 avg 2025, 23:02
Levin je napisao/la:
27 avg 2025, 22:26
Najezih se.Admir Adzeme volim te ja voli te Adzeme Joint Unija.Prvi sam ga kudio,svasta pisao,al ovo je za mene bas tezak intervju.Vidi se na njemu da mu se sve sabralo.Obraduj nas Ado pa se pospemo pepelom.
I ja sam pričao protiv njega i kudio ga poslije Radnika,od Veleža sam na njegovoj strani apsolutno,kakav god rezultat bio,domaći je trener,voli klub srcem,vidi se da ga je pogodilo sve,i ne znam jeste li zapazili za napadača kada su ga pitali,izgleda da se još traži napadač.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 avg 2025, 14:18

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
28 avg 2025, 14:06
1921boy je napisao/la:
27 avg 2025, 23:02
Levin je napisao/la:
27 avg 2025, 22:26
Najezih se.Admir Adzeme volim te ja voli te Adzeme Joint Unija.Prvi sam ga kudio,svasta pisao,al ovo je za mene bas tezak intervju.Vidi se na njemu da mu se sve sabralo.Obraduj nas Ado pa se pospemo pepelom.
I ja sam pričao protiv njega i kudio ga poslije Radnika,od Veleža sam na njegovoj strani apsolutno,kakav god rezultat bio,domaći je trener,voli klub srcem,vidi se da ga je pogodilo sve,i ne znam jeste li zapazili za napadača kada su ga pitali,izgleda da se još traži napadač.
Dobar je Adzem nego mi smo malo prezahtjevni i nestrpljivi

Protiv Sloge sir Adzem trazi svoju ljubilarnu 40tu pobjedu u 70toj utakmici sa ekipom Zeljeznicara
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.