Postao/la Lokomotifa » 28 avg 2025, 10:48
Ja se trudim komentarisati dešavanja u klubu i rad stručnog štaba onako kako se zasluži. Ništa nije ni crno, ni bijelo. Adžem je poslije Radnika sa pravom kritikovan, posebno njegove bahate izjave i ponašanje, pa nisu navijači lutke koje će plesati onako kako Adžem hoće, opet misli da su ga navijači nepravedno uzeli na zub, ali ja mislim da nije tu bilo nikakve nepravde, jednostavno protiv Kopera je revanš bio loš, loša igra protiv Radnika, pa onda kao šlag na kraju bahata izjava da je čuo aplauze, a ne zvižduke, i da je on najbolji psiholog na svijetu, pa u jednom storiju prvo samo se Allaha boji, a nakon toga dnevni horoskop sa karakteristikama ovna. To je bilo da ne povjeruješ.
Također, nemojte zaboraviti da smo protiv Posušja i Veleža pobijedili ne zahvaljujući nekom atomskom fudbalu, već individualnim bljeskovima Alića i Ericka. Tek protiv Zrinjskog smo fantastično odigrali od 1. do 90. minute i zato je dobio aplauze i od mene i od cijelog stadiona. Ne trebamo sad umisliti da smo mi Real, niti da je Adžem Ancelloti, treba vrijedno raditi, imati isti pristup svaku tekmu kao što je bilo protiv Zrinjskog i ako mi navijači vidimo tu borbenost, bacanje za svaku loptu, timski duh, uvijek ćemo nagraditi aplauzom. Dakle, po meni Adžem nije nikakva žrtva, ne treba se tako predstavljati, a ni vi ne biste trebali na to nasjedati, Adžem je za nas samo trener svetinje koja se zove FK Željezničar i zvižduke/aplauze će dobijati onako kako se situacija na terenu i van terena bude odvijala.
I za kraj, naravno, pored kritika, ja sam prvi Adžema i hvalio za neke poteze. Smatram da mu je priča da Željo uvijek mora ići na pobjedu i titulu i da smo tako naučeni, odnosno da su naša djeca tako naučena, da je to odlična priča i ispravan pristup. Smatram da mu je potez za Radovca i Krpića bio odličan, to sam odmah ovdje napisao, ali opet su neki ovdje na forumu suze lili za Krpićem. To je frajer čije vrijeme je prošlo i za njega se iz aviona vidi da svojim prisustvom na terenu kvari atmosferu. O vezi sa Boljevićem neću ni govoriti, to je i malom djetetu jasno. Radovac sa svojim guzeljanjem ne može više igrati ja mislim ni u Prvoj ligi Federacije. Također, sviđa mi se što Adžem kao trener ima muda, muda da klupira i Šošića kad treba, i bilo koga drugog. To je mislim svim igračima jasno, i dobro je da trener ima tu vrstu autoriteta. Također, protiv Zrinjskog sam vidio po prvi put da se igra njegov visoki pressing koji je dao rezultate. Već protiv Sloge ćemo vidjeti da li je tekma protiv Zrinjskog bila samo jedan privremeni bljesak ili je Adžem stvarno sklopio kockice. Niko sretniji od mene da bude ovo drugo i ako nastavi tim putem ima moju punu podršku. Ali isto tako ne treba suze liti, ni kukati po podkastima ako mu navijači SA PRAVOM budu zviždali, pa zviždi se i treneru Manchester Uniteda kad odigra loše ili izgubi tekmu. Toliko od mene i VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."