Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ovo su djecija poredjenja po poziciji, pa onda na osnovu toga odlucivanje ko je bolji. Hrvatska ima dosta kvalitetniji izbor igraca od nas, medjutim to nije sve i dobro znate ulaze tu mnogo drugih faktora u sve. Bolji jesu od nas u to nema sumnje, redovno ucestvuju na velikim takmicenjima, ali u medjusobnom ne bih rekao da bi nas olako dobili.
Da se jos da nadovezem za ova igracka poredjenja, pa moram li vam navoditi duele gdje su dosta kvalitetnije reprezentacije izvele deblji kraj? Kako jedna S. Irska zavrsi prva u kvalifikacijama i plasira se u osminu finala EP, a nijedan igrac ne bi imao mjesta ni u nasoj reprezentaciji, kamoli nekim kvalitetnijim repkama.
Da se jos da nadovezem za ova igracka poredjenja, pa moram li vam navoditi duele gdje su dosta kvalitetnije reprezentacije izvele deblji kraj? Kako jedna S. Irska zavrsi prva u kvalifikacijama i plasira se u osminu finala EP, a nijedan igrac ne bi imao mjesta ni u nasoj reprezentaciji, kamoli nekim kvalitetnijim repkama.
Goalgetter je napisao/la:Ovo su djecija poredjenja po poziciji, pa onda na osnovu toga odlucivanje ko je bolji. Hrvatska ima dosta kvalitetniji izbor igraca od nas, medjutim to nije sve i dobro znate ulaze tu mnogo drugih faktora u sve. Bolji jesu od nas u to nema sumnje, redovno ucestvuju na velikim takmicenjima, ali u medjusobnom ne bih rekao da bi nas olako dobili.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Goalgetter je napisao/la:Ovo su djecija poredjenja po poziciji, pa onda na osnovu toga odlucivanje ko je bolji. Hrvatska ima dosta kvalitetniji izbor igraca od nas, medjutim to nije sve i dobro znate ulaze tu mnogo drugih faktora u sve. Bolji jesu od nas u to nema sumnje, redovno ucestvuju na velikim takmicenjima, ali u medjusobnom ne bih rekao da bi nas olako dobili.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Slažem se da nije sve u imenima i kvalitetu igrača, problem je što su i ti mnogi drugi faktori na strani Hrvatske reprezentacije čime je razlika još veća.Goalgetter je napisao/la:Ovo su djecija poredjenja po poziciji, pa onda na osnovu toga odlucivanje ko je bolji. Hrvatska ima dosta kvalitetniji izbor igraca od nas, medjutim to nije sve i dobro znate ulaze tu mnogo drugih faktora u sve. Bolji jesu od nas u to nema sumnje, redovno ucestvuju na velikim takmicenjima, ali u medjusobnom ne bih rekao da bi nas olako dobili.
Nije sve u imenima, trebaju biti i standardni u timu, jedan Modrić i Rakitić standardni u Realu i Barci a Medo koji je bio jedini logičan izbor za prvih 11 u Dublinu na tribinama u Deportivu. Generalno ova sezona je katastrofalna gledajući po klubskom učinku za naše igrače.
Možda drugi faktor - klupa, i po širini i po kvalitetu na strani Hrvatske. Pa znaš i sam da na svakoj poziciji postoji nekoliko različitih tipova igrača, a mi nemamo taj luksuz tako birati postavu. Ne pita nas niko da li nam treba brz stoper, jedini brz je Vranješ a on ti treba na desnom beku. Nekad ti trebaju ofanzivniji a nekad defanzivniji bekovi, nema kod nas biranja, staviš Kolašinca i Vranješa i moliš Boga da se ne povrijede. Ista situacija i sa krilima samo sa drugim imenima.
Još jedan faktor, sistem igre, mi ga nemamo. Nemamo mi neke organizovane odbrane ili neke sistemske napade, kod Safeta se svodilo sve na jačanje kreacije da slomimo slabije što je odlično funkcionisalo ali nije znao kad treba prestati s tim. Presing ne trebam ni pisati, pa donedavno u prvih 11 nam je bio Medo koji hoda po terenu i operisan je od odbrane. Ja mu se divim kako je sa onakvim karatkeristikama uspio u modernom fudbalu. Drag mi je igrač ali treba stvari realno sagledati.
Koji još faktori, sistemski rad u omladinskim selekcijama, o tome sanjati možemo. Promovisanje igrača iz PL? Njima je jackpot ako voz za Tursku uhvate a u Dinamu igrači biraju u koju će ligu petice. A nije tu samo Dinamo, i Hajduk šalje igrače širom Europe.
Naveo si primjer Sjeverne Irske, ljudi imali sreće koliko su god htjeli, a mi toga nikad nismo niti ćemo imati, i imaju strašno organizovanu odbranu, fizički odlično spremljenu ekipu, izvrsna pozicioniranja... Sve ono što mi nemamo i nikad nismo ni imali.
Može Hrvatska odmah u narednoj rundi ispasti na Euru ali to ne umanjuje činjenicu koliko su superiorniji. Slažem se da nas ne bi olako dobili jer je u jednoj utakmici sve moguće, u dvije su već veliki favoriti.
I ja ovo sve pišem na osnovu trenutne situacije koja nije bajna za našu repreznetaciju. Džeko se povezuje sa pola Turske Superlige, karijera Bešića je veoma upitna, i mnogi drugi faktori za ostale igrače da ih ne nabrajam pojedinačno. Slažem se da imamo strašan potencijal, rijetko kada ga nismo imali, ali da bi bili taj nivo trenutne Hrvatske o kojoj pričamo mora ti se svaka stvar poklopiti da budemo tolika sila. Neko za Višću napisa, eto predje u Bundesligu, pokaže se i tu kao odličan i eto ga imamo igrača poput Perišića idemo dalje sad sa nabrajanjem. Stani malo, ko kaže da će Višća preći u Bundesligu, a ne da će se pokazati kvalitetnim. Nije nemoguće, ali polako. I tako za 90% igrača, nisu nerealne stvari ali ne znači da će se dogoditi.
Možda sam profulao poentu, možda općenito poredimo ove dvije reprezentacije. Onda se poredimo sa brončanim na SP i sa ekipom koja ima konstantu izlaska na velika takmičenja i drže poziciju u prvom šeširu. Mi jednom uletili u prvi šešir i još brže iz njega izletili.
Imamo mi dosta potencijala i stvari idu nabolje, prvenstveno jer selektor prati i poziva igrače i proširuje klupu, traži organizovanu i odgovornu odbranu i dosta trčanja, ali sve je to još u začecima i tek trebamo vidjeti rezultat svega toga. Dosta od mene na ovu temu, ne bi više ni pisao ali tebi sam odgovorio jer si jedan od realnijih ovdje. Volim i ja našu reprezentaciju ali ne znači da ne smijem reći kako su Hrvati za dvije klase iznad nas trenutno što ne znači da će tako ostati i za godinu, dvije, pet...
Nad tobom sunce najljepše sja
Izgleda da se ovdje svašta gleda osim terena i uspjeha na terenu. Kod nas sve "kad bi bilo" i "trebalo bi da bude". Ja ne vjerujem da ima još ljudi koji nas smatraju nekom bitnom reprezentacijom u svijetu fudbala.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@pinoglavi Sve što si napisao je tačno, osim za Bešića. Lik se povrijedio pa nije skoro nogu amputirao pa da kažemo karijera u pitanju.
Opet ti kažem, pretjeruješ s tim za klasu bolji, za dvije klase bolji. Olako daješ te zaključke. Dosta bolji jesu ali nikako za dvije klase. U suštini malo za koga možemo reći da je bolji od nekog za dvije klase.

Opet ti kažem, pretjeruješ s tim za klasu bolji, za dvije klase bolji. Olako daješ te zaključke. Dosta bolji jesu ali nikako za dvije klase. U suštini malo za koga možemo reći da je bolji od nekog za dvije klase.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
A upakuje se da to koliko-toliko realno izgleda ali sve neke ŠBBKBB situacije. A realnost je da kući sjedimo i gledamo Sjeverna Irska-Vels u 1/8 finalu Eura. I mi bi se s nekim poredili. Ne do Bog u baražu završimo, pa objesiti će Mešu jer je iza, tamo neke, Belgije.Raonffa je napisao/la:Izgleda da se ovdje svašta gleda osim terena i uspjeha na terenu. Kod nas sve "kad bi bilo" i "trebalo bi da bude". Ja ne vjerujem da ima još ljudi koji nas smatraju nekom bitnom reprezentacijom u svijetu fudbala.
Nismo se našli među 24 reprezentacije u Europi, ja mislim da dalje ne treba pričati.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije ni Holandija pa ne znači da su tarabe.
A jasno je zašto se nismo našli. Kipar: 4 ista igrača na terenu (Medo, TSS, Pjanić, Prcić i još Bešić), možda Medo nije bio ne sječam se dobro. Izrael: kako bez napadača pobjedit. Plus vrlo loša psihološka situacija u ekipi, ne može mi naumpast prava riječ a znao sam. 

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pa kažem ja, uvijek je "kad bi bilo" i "trebalo bi da bude". Da je igrao ovaj da je igrao onaj ili ovaj bi trebao biti dobar al' ga povrede yebu itd.
A što se tiče Holandije, pa da li se šališ Maliče?
Da li to spomenu Holandiju, čija propuštanja velikih takmičenja možeš nabrojati na prste jedne ruke, kako bi opravdao BiH koja je jednom otišla na veliko takmičenje?
Uglavnom kod naših navijača je poenta da smo mi vrlo jaki al' ebiga uvijek iz nekog razloga izvisimo i padamo na pravim "ispitima".
A što se tiče Holandije, pa da li se šališ Maliče?

Da li to spomenu Holandiju, čija propuštanja velikih takmičenja možeš nabrojati na prste jedne ruke, kako bi opravdao BiH koja je jednom otišla na veliko takmičenje?
Uglavnom kod naših navijača je poenta da smo mi vrlo jaki al' ebiga uvijek iz nekog razloga izvisimo i padamo na pravim "ispitima".
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Samo na ono nismo među 24 repke u Europi, na to sam spomenuo Holandiju. 

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Kako god nismo ni blizu nekog vrha gdje se često volimo stavljati.
Po tebi ispade da je samo osam reprezentacija na svijetu bolje od nas, sa ostalim smo ono ako ništa jednaki
Po tebi ispade da je samo osam reprezentacija na svijetu bolje od nas, sa ostalim smo ono ako ništa jednaki

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne govorim uopšte to. Samo reagujem na to "dvije klase bolji" i slično. Puno više od 8 ekipa koje su bolje od nas. Ali samo 2-3 ekipe su apsolutni favoriti protiv nas dok ostali su favoriti ali ne toliki i imamo određene šanse. Rang Poljske.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Momak objasnio.pinoglavi je napisao/la:Slažem se da nije sve u imenima i kvalitetu igrača, problem je što su i ti mnogi drugi faktori na strani Hrvatske reprezentacije čime je razlika još veća.Goalgetter je napisao/la:Ovo su djecija poredjenja po poziciji, pa onda na osnovu toga odlucivanje ko je bolji. Hrvatska ima dosta kvalitetniji izbor igraca od nas, medjutim to nije sve i dobro znate ulaze tu mnogo drugih faktora u sve. Bolji jesu od nas u to nema sumnje, redovno ucestvuju na velikim takmicenjima, ali u medjusobnom ne bih rekao da bi nas olako dobili.
Nije sve u imenima, trebaju biti i standardni u timu, jedan Modrić i Rakitić standardni u Realu i Barci a Medo koji je bio jedini logičan izbor za prvih 11 u Dublinu na tribinama u Deportivu. Generalno ova sezona je katastrofalna gledajući po klubskom učinku za naše igrače.
Možda drugi faktor - klupa, i po širini i po kvalitetu na strani Hrvatske. Pa znaš i sam da na svakoj poziciji postoji nekoliko različitih tipova igrača, a mi nemamo taj luksuz tako birati postavu. Ne pita nas niko da li nam treba brz stoper, jedini brz je Vranješ a on ti treba na desnom beku. Nekad ti trebaju ofanzivniji a nekad defanzivniji bekovi, nema kod nas biranja, staviš Kolašinca i Vranješa i moliš Boga da se ne povrijede. Ista situacija i sa krilima samo sa drugim imenima.
Još jedan faktor, sistem igre, mi ga nemamo. Nemamo mi neke organizovane odbrane ili neke sistemske napade, kod Safeta se svodilo sve na jačanje kreacije da slomimo slabije što je odlično funkcionisalo ali nije znao kad treba prestati s tim. Presing ne trebam ni pisati, pa donedavno u prvih 11 nam je bio Medo koji hoda po terenu i operisan je od odbrane. Ja mu se divim kako je sa onakvim karatkeristikama uspio u modernom fudbalu. Drag mi je igrač ali treba stvari realno sagledati.
Koji još faktori, sistemski rad u omladinskim selekcijama, o tome sanjati možemo. Promovisanje igrača iz PL? Njima je jackpot ako voz za Tursku uhvate a u Dinamu igrači biraju u koju će ligu petice. A nije tu samo Dinamo, i Hajduk šalje igrače širom Europe.
Naveo si primjer Sjeverne Irske, ljudi imali sreće koliko su god htjeli, a mi toga nikad nismo niti ćemo imati, i imaju strašno organizovanu odbranu, fizički odlično spremljenu ekipu, izvrsna pozicioniranja... Sve ono što mi nemamo i nikad nismo ni imali.
Može Hrvatska odmah u narednoj rundi ispasti na Euru ali to ne umanjuje činjenicu koliko su superiorniji. Slažem se da nas ne bi olako dobili jer je u jednoj utakmici sve moguće, u dvije su već veliki favoriti.
I ja ovo sve pišem na osnovu trenutne situacije koja nije bajna za našu repreznetaciju. Džeko se povezuje sa pola Turske Superlige, karijera Bešića je veoma upitna, i mnogi drugi faktori za ostale igrače da ih ne nabrajam pojedinačno. Slažem se da imamo strašan potencijal, rijetko kada ga nismo imali, ali da bi bili taj nivo trenutne Hrvatske o kojoj pričamo mora ti se svaka stvar poklopiti da budemo tolika sila. Neko za Višću napisa, eto predje u Bundesligu, pokaže se i tu kao odličan i eto ga imamo igrača poput Perišića idemo dalje sad sa nabrajanjem. Stani malo, ko kaže da će Višća preći u Bundesligu, a ne da će se pokazati kvalitetnim. Nije nemoguće, ali polako. I tako za 90% igrača, nisu nerealne stvari ali ne znači da će se dogoditi.
Možda sam profulao poentu, možda općenito poredimo ove dvije reprezentacije. Onda se poredimo sa brončanim na SP i sa ekipom koja ima konstantu izlaska na velika takmičenja i drže poziciju u prvom šeširu. Mi jednom uletili u prvi šešir i još brže iz njega izletili.
Imamo mi dosta potencijala i stvari idu nabolje, prvenstveno jer selektor prati i poziva igrače i proširuje klupu, traži organizovanu i odgovornu odbranu i dosta trčanja, ali sve je to još u začecima i tek trebamo vidjeti rezultat svega toga. Dosta od mene na ovu temu, ne bi više ni pisao ali tebi sam odgovorio jer si jedan od realnijih ovdje. Volim i ja našu reprezentaciju ali ne znači da ne smijem reći kako su Hrvati za dvije klase iznad nas trenutno što ne znači da će tako ostati i za godinu, dvije, pet...

"We need to suffer. And we need to fight."
Ma ne mogu se ljudi pomiriti da nismo onaj nivo kao pred i na SP i to je to. Najgore je sto u ovakvim poredjenjima, konkretno s Hrvatskom, nama podosta stvari "naberu" nabolje, a Hrvatsku pofino spuste prema dole i opet dodju do zakljucka da je Hrvatska kvalitetnija. I to dovoljno govori. Zamisli nam veznog red Pjanic-Besic a ispred Halilovic. Pa pricalo bi se da gazimo Belgiju, prvi u grupi, idemo na SP po makar 1/4 finala, a taj Halilovic nije imao mjesta u avionu za Francusku sa Hrvatskom reprezentacijom. Poslije ove cinjenice svaka daljna rasprava na ovu temu je suvisna.Raonffa je napisao/la:Kako god nismo ni blizu nekog vrha gdje se često volimo stavljati.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kad mi budemo prvi u grupi za SP, promjenit ćeš ti priču.pinoglavi je napisao/la:Ma ne mogu se ljudi pomiriti da nismo onaj nivo kao pred i na SP i to je to. Najgore je sto u ovakvim poredjenjima, konkretno s Hrvatskom, nama podosta stvari "naberu" nabolje, a Hrvatsku pofino spuste prema dole i opet dodju do zakljucka da je Hrvatska kvalitetnija. I to dovoljno govori. Zamisli nam veznog red Pjanic-Besic a ispred Halilovic. Pa pricalo bi se da gazimo Belgiju, prvi u grupi, idemo na SP po makar 1/4 finala, a taj Halilovic nije imao mjesta u avionu za Francusku sa Hrvatskom reprezentacijom. Poslije ove cinjenice svaka daljna rasprava na ovu temu je suvisna.Raonffa je napisao/la:Kako god nismo ni blizu nekog vrha gdje se često volimo stavljati.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Vama ja ispadam neko ko misli da imamo balvane u ekipi i da mislim da nemamo sansi ici na SP, a nije tako. Cinjenica je da je Belgija veliki favorit i da nema veze sto je Wilmots na klupi, moze bilo ko od nas sjesti na njihovu klupu ali to nece i ne moze sprijeciti De Bruynea, Hazarda i Carassca da se sjure prema nasem golu u kontri i tako nam brutalno kazne svaku gresku u predaji lopte. Ni to ne znaci da su vanzemaljci, da nemamo sanse ili da se trebamo unaprijed predati. Prvi ili ne, mi trenutno ponovo gradimo reprezentaciju i imamo potencijala, kako ce to sve zavrsiti, to cemo tek vidjeti aBd.
- badblueboylivno
- Kontakt:
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ja se s tobom sa u jednom ne slažem, oko klasa, općenito tu priču ne volim. A u ostatku se slažem, kao i sa ovim postom.pinoglavi je napisao/la:Vama ja ispadam neko ko misli da imamo balvane u ekipi i da mislim da nemamo sansi ici na SP, a nije tako. Cinjenica je da je Belgija veliki favorit i da nema veze sto je Wilmots na klupi, moze bilo ko od nas sjesti na njihovu klupu ali to nece i ne moze sprijeciti De Bruynea, Hazarda i Carassca da se sjure prema nasem golu u kontri i tako nam brutalno kazne svaku gresku u predaji lopte. Ni to ne znaci da su vanzemaljci, da nemamo sanse ili da se trebamo unaprijed predati. Prvi ili ne, mi trenutno ponovo gradimo reprezentaciju i imamo potencijala, kako ce to sve zavrsiti, to cemo tek vidjeti aBd.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Razlika izmedju nas i Hrvatske je ponajvise u mentalitetu,u kvalitetu nesto malo.
Dok su se oni rijesili jugoslovensko-balkanskog luzerskog mentaliteta kod nas je taj mentalitet svakog dana sve izrazeniji,
Dok su oni uvijek spremni da se debelo precijene mi smo jos vise spremni da se debelo potcijenimo.
I ova sad prica kako su favoriti prvenstva,kako su najvise pokazali,kako im je otvoren put do finala govori tome u prilog.Naravno,sve je to prilicno pretjerivanje ali da se odmah razumijemo ja bih radije da mi imamo takav mentalitet nego ovakav kakav imamo.
Dok oni sasvim ozbiljno vjeruju da mogu igrati finale i podici pehar mi sumnjamo da u barazu mozemo proci Irsku.
Sumnjamo i da mozemo biti prvi u grupi za SP i i dalje sumanuto hvalimo Belgiju koja je po ko zna koji put pokazala da je obican skup marketinski jako precjenjenih igraca i sasvim prosjecna evropska reprezentacija.Pa njih je jedna Svedska u potpunosti nadigrala.
Eto,u tome je osnovna razlika izmedju nas i Hrvatske a tu leze i odgovori zasto oni stalno igraju zavrsnice a mi ne.
Dok su se oni rijesili jugoslovensko-balkanskog luzerskog mentaliteta kod nas je taj mentalitet svakog dana sve izrazeniji,
Dok su oni uvijek spremni da se debelo precijene mi smo jos vise spremni da se debelo potcijenimo.
I ova sad prica kako su favoriti prvenstva,kako su najvise pokazali,kako im je otvoren put do finala govori tome u prilog.Naravno,sve je to prilicno pretjerivanje ali da se odmah razumijemo ja bih radije da mi imamo takav mentalitet nego ovakav kakav imamo.
Dok oni sasvim ozbiljno vjeruju da mogu igrati finale i podici pehar mi sumnjamo da u barazu mozemo proci Irsku.
Sumnjamo i da mozemo biti prvi u grupi za SP i i dalje sumanuto hvalimo Belgiju koja je po ko zna koji put pokazala da je obican skup marketinski jako precjenjenih igraca i sasvim prosjecna evropska reprezentacija.Pa njih je jedna Svedska u potpunosti nadigrala.
Eto,u tome je osnovna razlika izmedju nas i Hrvatske a tu leze i odgovori zasto oni stalno igraju zavrsnice a mi ne.