Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Dufresne
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Dufresne » 23 feb 2013, 12:14

mrakNL je napisao/la:Harun Mahmutović: Ne treba se zanositi, pravila su jasna

Bosanskohercegovačka košarka definitivno je na dobrom putu. Naša najbolja reprezentacija u velikom se stilu plasirala na Eurobasket, a raspoloženje je popravila odlična sezona aleksandrovačke Igokee, koja je na lijepom putu da naredne sezone zaigra u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju – Euroligi. No , niz pozitivnih trendova koji prate kuću bh. basketa, u drugi plan je gurnuo prošlosedmični sastanak čelnika Saveza s predstavnicima FIBA-e u Ženevi.

Govorilo se o promjeni košarkaškog državljanstva i sticanja prava nastupa čitavog niza igrača koji bi u godinama koje slijede, mogli nositi dres našeg tima. O ovoj, ali i drugim interesantnim temama razgovarali smo s generalnim sekretarom Košarkaškog saveza naše zemlje Harunom Mahmutovićem.

''Ne znam kako bih ocijenio sastanak u Ženevi. S jedne strane, pozitivno je što se nešto po ovom pitanju počelo raditi, dok je s druge strane nakon par dana i rezimea utisaka, još jasnije da ćemo da igrača koje bismo željeli pod našim grbom, vrlo teško doći. Premda se to nekima ne sviđa, stvari su ovdje vrlo jasne. Ti igrači nisu izgubljeni na ovom sastanku, oni su izgubljeni davno. Svi oni igraju za druge zemlje koje ih se ne žele odreći jer uglavnom se radi o igračima iznimnih kvaliteta. Čak je i FIBA tu nemoćna - prema svim propisima, igrač može promijeniti državu za koju nastupa samo ako se dva saveza dogovore oko toga i tu se sva priča završava.

Ali i uz sve to, ja se predati neću. Spreman sam uraditi sve, baš sve, da se naša djeca vrate pod zastavu zemlje kojoj pripadaju'', govori Mahmutović, svjestan činjenica i realnih pogleda na rasplet ove neugodne situacije.

''Niko od mene ne bi bio sretniji da su stvari drugačije, ali kako možete i očekivati da će se Slovenci odreći igrača kakvi su Mirza Begić ili Alen Omić. To su košarkaši koji bi mogli igrati u skoro svakoj reprezentaciji, pa bi iako njihova želja i postoji, jednostavno bili spriječeni da igraju za bh. tim sve dok Slovenci ne daju pristanak, a oni to ne žele.''

Posebno je zamrštena situacija oko statusa Borisa Savovića, kojeg srbijanski mediji vide u svom nacionalnom timu, premda je, ističe Mahmutović, i tu riječ o zabludi.

''Savović može birati između dvije nacionalne selekcije – Crne Gore za koju je nekada igrao i Bosne i Hercegovine u kojoj je rođen. Crnogorci bi ga mogli imati kao naturalizovanog igrača, a oni to ne žele jer će na to mjesto vjerovatno dovesti nekog drugog. Ne bih volio da dečku kojeg poznajem i o kojem mislim sve najbolje, stvaram bilo kakav pritisak. To je samo njegova odluka i šta god da odluči to treba poštovati'', kazao je na kraju našeg razgovora generalni sekretar Saveza Harun Mahmutović koji će, kako to uvijek ističe, ustrajati na svom putu i bh. košarku vratiti na mjesto koje joj pripada.
Ne treba odustajati... Treba Haruna pustiti da radi kako je krenuo...

Do EP, ako bi se moglo doci do Savovica i Kuzmica, to bi bio odlican posao, sto se tice seniorske ekipe...
Pravda za Papeta!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 feb 2013, 14:12

Pa dobro ja iskreno nisam nikad ni očekivao da bi se Omić ili Begić mogli vratiti pod našu zastavu ;) Svi smo znali da su šanse minimalne(ako ikako i postoje), tako da ovo i nije neko razočarenje.

Odreko bi se ja vala i Savovića u korist ove djece što nadolaze ;)

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 25 feb 2013, 18:34

interesi i lobiji,sa pojedinim sportskim protalima rade sve da otpisanog bavcica vrate u reprezentaciju,cim reprezentacija se malo izgidne odma se neki zele okrositit od nje na razne nacine

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 25 feb 2013, 18:47

ciza je napisao/la:interesi i lobiji,sa pojedinim sportskim protalima rade sve da otpisanog bavcica vrate u reprezentaciju,cim reprezentacija se malo izgidne odma se neki zele okrositit od nje na razne nacine
Ko je Bavčića otpisao? Čovjek je sve vrijeme bio na pripremama kod Ace, ali nije igrao zbog povrede. Samo mi daj jedan primjer ko ga je i kad otpisao? :roll:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 feb 2013, 18:50

Bas tako, ako iko u kosarci nije imao lobije to je Edo. Dolazio je i povrijedjen i sa pola noge na pripreme, i nikada se nije stedio, a cesto nije ni igrao vise od minute. Ne bih volio da ga se olako rijesimo nikako, pa ni zbog nekog kvalitetnijeg koji ce traziti 15 minuta zagarantovanih na terenu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 25 feb 2013, 18:55

cast bavicicu ko igracu.ali kad se neke druge stavri upetljaju je ruzno,pred sastavljanje ekipe za eurobasket,jos nekoliko igraca sasvim solidno igra po evropi koji su ovkao u sirem planu ko i bavcic al se ne vrsi medijski pritisak ko sto je to ovaj slucaj zadnjih dana,nista protiv ede samo je nacin ruzan

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 25 feb 2013, 18:59

ciza je napisao/la:cast bavicicu ko igracu.ali kad se neke druge stavri upetljaju je ruzno,pred sastavljanje ekipe za eurobasket,jos nekoliko igraca sasvim solidno igra po evropi koji su ovkao u sirem planu ko i bavcic al se ne vrsi medijski pritisak ko sto je to ovaj slucaj zadnjih dana,nista protiv ede samo je nacin ruzan
Prijatelju moj reprezentaciju niko ne sastavlja osim Ace Petrovića. Po tebi ne treba pisati ako Edo napravi 10 poena i osam skokova za nepunih 20 minuta ili kad uvalja aktuelnom prvaku Evrope 20 poena, a treba tamo o nekom sa Kipra, iz pm... Ako je iko prošao sve bez guranja to je Edo...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 25 feb 2013, 21:11

kakav medijski pritisak, bavke počeo igrati i logično da ga ima po naslovima, je li sportski portal ili nije...

ružni termini na EP u sloveniji, vidi se da nismo televizični :D za udarnog termina.

Ultra05
Kontakt:

Post Postao/la Ultra05 » 25 feb 2013, 22:25

Strasno mi je drago da se Bavke dize u formi,dosta zasluga ima i Markovic za to sigurno,nadam se da ce do prvensta biti u top formi,jer meni je licno najdrazi igrac u reprezentaciji.Momak je uvijek dolazio da igra za reprezentaciju i borio se za nju do poslednje kapi krvi,samo naprijed Edo.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 feb 2013, 22:44

i mirza je jednom preskocio da igra kvalifikacije, edin nije preskocio nikada nista i na terenu je uvjek igrao samo za tim bez obzira sto ga tako nije ostavljao dobar dojam

i mene raduje forma bavcica, neka svako izbori svoje mjesto u reprezentaciji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 26 feb 2013, 01:06

Kao što Harun jednom prilikom reče. Svi će dobiti priliku na pripremama da se "potuku" i da uđu u roster za EP :)

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 26 feb 2013, 01:46

Kad se sjetim kako je Bavčić protiv Hrvatske odigrao utakmicu to je bilo nešto najbolje od njega što sam gledao.Pa je prije par sezone u dresu Olimpije protiv Širokog na Pecari imao šut za 3 poena (4/4 ili 5/5) za jedno poluvrijeme.Edo je imao strašne predispozicije al karijeru si je negdje sjebo mogao je imati mnogo bolju možda čak i u NBA ligi.
Savović je dobar igrač i ima ono što svakoj ekipi potrebno to je skok.Medjutim šut za 3 mu je slab,slobodna mi nisu na nivou.
Kad bi sad poredili njega i Bavčića.Bavčić je brži ima šut sigurno ce da se bori to je dokazao nebrojeno puta,može odigrati sjajno a može i zasrati kao niko.
Evo lik na 57 sec. ima Edino zakucavanje protiv Hrvatske:
Vec sam pisao da trebaju poziv dobiti Adamovic i Pašalić(ne znam šta je sa njim),Savovic kako hoce.Ali mislim da bi jednom trebali početi cijeniti one sto su puno toga dali reprezentaciji.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 26 feb 2013, 07:58

Kuzmic je dobio zvanicni poziv od Golden State da im se prikljuci iduce sezone... Ja mislim da ga necemo gledati u dresu reprezentacije...
Pravda za Papeta!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2013, 08:32

Dufresne je napisao/la:Kuzmic je dobio zvanicni poziv od Golden State da im se prikljuci iduce sezone... Ja mislim da ga necemo gledati u dresu reprezentacije...
A da mu je neko drugi menadzer gledali bi ga, ali uz onog lopova tesko...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 feb 2013, 12:41

Edo je igrajuci za Bosnu utrpao jednom Olimpiji 35 poena, uz skoro perfektan sut i nekih 12 skokova je imao. Cini mi se indeks da je bio 55. Njegov problem je bio u glavi najveci, imao je blokadu, nesto slicno kao Zimic. Potencijal je nevjerovatan bio, a i sarajevska publika nije prema njemu bila nimalo blaga. Inace, Edo je odlican decko i neizmerno voli ovu lijepu drzavu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 feb 2013, 13:04

Ehh,Bavke ,Bavke ;) ja tebe branim godinama :) Neko fino napisa, problem je u glavi :!: kasno je on i poceo sa kosarkom.Inace su Bavcic,Bajramovic godinama bili dezurni krivci ,razlog mi je jos nepoznat.Inace idealna zamjena za Mirzu,jer obavlja prljavi posao :!: (Leric,Haris)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 feb 2013, 13:09

Bavcic je dijete KK Ilidza. Poceo je da trenira sa 15 godina, i sa 17, nepunih 18, dosao u KK Bosnu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 feb 2013, 13:13

storm_raider je napisao/la:Bavcic je dijete KK Ilidza. Poceo je da trenira sa 15 godina, i sa 17, nepunih 18, dosao u KK Bosnu.

znam,znam :) Sjecam se kada je protiv Hemofarma odigrao odlicnu tekmu,a njima nije jasno odakle ovaj dode :) Hukic je tada rijesio cini mi se. :x

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 feb 2013, 13:17

Jeste... Hukic je pogodio 2 vezane trojke u zadnje 2 minute i rijesio tekmu. Tu sam utakmicu gledao u Istanbulu, ne znam ni sam kako sam nasao BHT. Zato je se i sjecam, kao da je jucer bilo. :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 feb 2013, 13:24

storm_raider je napisao/la:Jeste... Hukic je pogodio 2 vezane trojke u zadnje 2 minute i rijesio tekmu. Tu sam utakmicu gledao u Istanbulu, ne znam ni sam kako sam nasao BHT. Zato je se i sjecam, kao da je jucer bilo. :mrgreen:

ti u Istanbulu,ja bio u Usa :) :) a vidi nas sada ,hahaha

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.