RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
Što se tiče ovog pisma UEFI i FIFI, moje je skromno mišljenje da nit je ovaj Velež onaj Velež nit je ovaj Mostar onaj Mostar.
I ko se nad'o ale...
Evo pročitaj ovdje:vfc1922 je napisao/la:ra 1981 o kakvom se pismu radi?
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-17393.htm
Odlično pismo, sve istinito.
Majstore, ko je otišao iz Veleža, otišao je. Ko ga mrzi, mrzi ga. Ko je god pronašao nešto bolje za sebe, npr; HŠK Zrinjski, ne zanimaju me razlozi, sretno mu bilo. Velež je i dalje tu, isti onakav kakav je i bio. Znači, onaj ko ga je ostavio, ja mu želim sreću, ali mu ne dajem za pravo da ga negira. Zapravo, njegov stav me o tome i ne zanima. Sve je druže prolazno, i politike, i vojske, i zastave, ali Velež ostaje i živi vječno, bez obzira na tvoj stav ili nekog drugog. Druga je stvar kako se snalazi, i koliko je jak. Dodji i objasni mi da je drukćije, molim te! ZDRAVOSova je napisao/la:Što se tiče ovog pisma UEFI i FIFI, moje je skromno mišljenje da nit je ovaj Velež onaj Velež nit je ovaj Mostar onaj Mostar.
Čuj ti al smo opasni, dođi i objasni mivfc1922 je napisao/la:Majstore, ko je otišao iz Veleža, otišao je. Ko ga mrzi, mrzi ga. Ko je god pronašao nešto bolje za sebe, npr; HŠK Zrinjski, ne zanimaju me razlozi, sretno mu bilo. Velež je i dalje tu, isti onakav kakav je i bio. Znači, onaj ko ga je ostavio, ja mu želim sreću, ali mu ne dajem za pravo da ga negira. Zapravo, njegov stav me o tome i ne zanima. Sve je druže prolazno, i politike, i vojske, i zastave, ali Velež ostaje i živi vječno, bez obzira na tvoj stav ili nekog drugog. Druga je stvar kako se snalazi, i koliko je jak. Dodji i objasni mi da je drukćije, molim te! ZDRAVOSova je napisao/la:Što se tiče ovog pisma UEFI i FIFI, moje je skromno mišljenje da nit je ovaj Velež onaj Velež nit je ovaj Mostar onaj Mostar.

Velež je prije rata bio klub cijelog Mostara i sva tri naroda, mada je pola zapadne Hercegovine navijalo za Dinamo i Hajduk.
Velež je danas klub pola Mostara i jednog naroda. Po meni su HŠK Zrinjski i FK Velež Nevesinje podjednako nasljednici predratnog Veleža kao i ovaj vrapčiji.
Ovo pričam nezainteresovano za cijeli slučaj, jer me ne interesuju pretjerano ni Velež ni Zrinjski ni Mostar.
I ko se nad'o ale...
- el-fighter
- Kontakt:
Čestitke Veležu na današnjoj pobjedi. Odigrali su dobro.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
pa sta onda naprdivas po ovoj temi.vozi na onu koja te interesujeSova je napisao/la:Čuj ti al smo opasni, dođi i objasni mivfc1922 je napisao/la:Majstore, ko je otišao iz Veleža, otišao je. Ko ga mrzi, mrzi ga. Ko je god pronašao nešto bolje za sebe, npr; HŠK Zrinjski, ne zanimaju me razlozi, sretno mu bilo. Velež je i dalje tu, isti onakav kakav je i bio. Znači, onaj ko ga je ostavio, ja mu želim sreću, ali mu ne dajem za pravo da ga negira. Zapravo, njegov stav me o tome i ne zanima. Sve je druže prolazno, i politike, i vojske, i zastave, ali Velež ostaje i živi vječno, bez obzira na tvoj stav ili nekog drugog. Druga je stvar kako se snalazi, i koliko je jak. Dodji i objasni mi da je drukćije, molim te! ZDRAVOSova je napisao/la:Što se tiče ovog pisma UEFI i FIFI, moje je skromno mišljenje da nit je ovaj Velež onaj Velež nit je ovaj Mostar onaj Mostar.![]()
Velež je prije rata bio klub cijelog Mostara i sva tri naroda, mada je pola zapadne Hercegovine navijalo za Dinamo i Hajduk.
Velež je danas klub pola Mostara i jednog naroda. Po meni su HŠK Zrinjski i FK Velež Nevesinje podjednako nasljednici predratnog Veleža kao i ovaj vrapčiji.
Ovo pričam nezainteresovano za cijeli slučaj, jer me ne interesuju pretjerano ni Velež ni Zrinjski ni Mostar.
@sova
Velež Nevesinje je postojao ćitavo vrijeme kao i Velež M. A HŠK Zrinjski je opet utemeljen, i na svoju incijativu ( napominjem SVOJU ) 95.god. su vratili sve Veležove trofeje u FK Velež, i POTPISALI da HŠK Zrinjski nema i neće da ima ništa ni sa nazivom ni sa tradicijom ni sa bilo čim vezano za FK Velež.
Velež Nevesinje je postojao ćitavo vrijeme kao i Velež M. A HŠK Zrinjski je opet utemeljen, i na svoju incijativu ( napominjem SVOJU ) 95.god. su vratili sve Veležove trofeje u FK Velež, i POTPISALI da HŠK Zrinjski nema i neće da ima ništa ni sa nazivom ni sa tradicijom ni sa bilo čim vezano za FK Velež.
Poštujem, njihovo pravo. Samo kažem da sve i da je FK Velež M. čist pravni naslednik predratnog Veleža, da to opet nije ista stvar, jer iza njega više ne stoji cijeli grad.vfc1922 je napisao/la:@sova
No dobro, kao što rekoh, ne bih pretjerano da se upuštam u ovu priču jer ne bih da ispadne da nekog vrijeđam. Samo kažem da je za mene karakter Veleža danas potpuno drugačiji od onog predratnog. Za mene. Ako neko tvrdi drugačije, bujrum.
I ko se nad'o ale...
- Stone Island
- Kontakt:
Ovo pismo nije pisao Red Army već obični gledaoci...ima tu i članova RA ali nije to kao grupa RA potpisao ! Tako da bi bilo lijepo da se prepravi na simpatizere,ljubitelje,Rođene i slično !
bistrikboy,šta je smiješno ?
Nama nije smiješno kad ste ko mala djeca se radovali reflektorima ?!
Vi imate pravo tražiti šta hoćete a mi nemamo ?
EDIT:Fantom ccc...
Nama nije smiješno kad ste ko mala djeca se radovali reflektorima ?!
EDIT:Fantom ccc...
Zadnja izmjena: Stone Island, dana/u 17 maj 2009, 10:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Stone Island je napisao/la:Ovo pismo nije pisao Red Army već obični gledaoci...ima tu i članova RA ali nije to kao grupa RA potpisao ! Tako da bi bilo lijepo da se prepravi na simpatizere,ljubitelje,Rođene i slično !
Nama nije smiješno kad ste ko mala djeca se radovala reflektorima ?!

Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.
- Crveni_1922
VELEŽ SAVLADAO ZVIJEZDU, ZRINJSKI IZGUBIO U ORAŠJU
- Velež je na stadionu u Vrapčićima ostvario veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak u Premier ligi BiH. Iako još jednom pod pritiskom, Rođeni su odigrali dobru utakmicu, te su gledatelji uživali u pravoj golijadi u Vrapčićima.
Počelo je najprije u 8. minuti golom veterana Obada, a na 2:0 povisio je još jedan iskusni igrač - Kadrić, u 13. minuti. Još jedan (bivši) Veležov igrač dao je gol, ali za Zvijezdu - Kodro i to samo minut kasnije i to je bilo 2:1.
Kiša golova se nastavlja te gosti poravnavaju u 28. minuti za rezultat - 2:2. Već u 33. minuti Rođeni ponovo dolaze u vodstvo i to je bio rezultat na poluvremenu.
Otvorena igra s obje strane donijela je još golova. Rođeni daju još tri gola (Bakić, 34. minuta, Škaljić 46. minuta, te Bakić 52. minuta) i osiguravaju novu pobjedu, no Zvijezda još jednom smanjuje i postavlja konačnih 5:3 golom Savića u 84. minuti.
S pažnjom se u Vrapčićima pratila utakmica u Orašju, gdje je već izvjesni prvak Zrinjski gostovao kod Veležovog glavnog konkurenta u borbi za opstanak.
Nakon prvog poluvremena bilo je 3:0 za domaće, a Plemići su do kraja ublažili poraz za konačnih 3:2.
Velež i dalje ima dva boda više od Orašja. U zadnjem kolu, Rođeni igraju u Modriči, a Orašje ide u goste Zvijezdi. Rođenima je dovoljan samo bod da osigura opstanak u Premier ligi.
Evo svih rezultata 29. kola:
Velež - Zvijezda 5:3
Sloboda - Modriča Maxima 3:0
Travnik - Laktaši 5:2
Široki Brijeg - Željezničar 3:1
Sarajevo - Posušje 4:0
Borac - Slavija 1:1
Leotar - Čelik 1:0
Orašje - Zrinjski 3:2
Tabela
1. Zrinjski 29 17 3 9 49:37 54
2. Sloboda 29 15 5 9 32:24 50
3. Sarajevo 29 14 7 8 42:28 49
4. Slavija 29 14 7 8 34:27 49
5. Borac 29 14 4 11 42:25 46
6. Široki Brijeg 29 13 3 13 45:37 42
7. Čelik 29 12 5 12 29:30 41
8. Zvijezda 29 10 10 9 40:37 40
9. Laktaši 29 11 6 12 42:39 39
10. Željezničar 29 12 3 14 28:34 39
11. Leotar 29 12 3 14 32:42 39
12. Travnik 29 11 4 12 37:51 37
13. Velež 29 11 3 15 39:42 36
14. Modriča 29 10 6 13 34:38 36
15. Orašje 29 9 7 13 32:40 34
16. Posušje 29 5 8 16 30:56 23
Parovi 30. kola
Zvijezda - Orašje
Zrinjski - Leotar
Čelik - Borac
Slavija - Sarajevo
Posušje - Široki Brijeg
Željezničar -Travnik
Laktaši - Sloboda
Modriča - Velež.

- Velež je na stadionu u Vrapčićima ostvario veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak u Premier ligi BiH. Iako još jednom pod pritiskom, Rođeni su odigrali dobru utakmicu, te su gledatelji uživali u pravoj golijadi u Vrapčićima.
Počelo je najprije u 8. minuti golom veterana Obada, a na 2:0 povisio je još jedan iskusni igrač - Kadrić, u 13. minuti. Još jedan (bivši) Veležov igrač dao je gol, ali za Zvijezdu - Kodro i to samo minut kasnije i to je bilo 2:1.
Kiša golova se nastavlja te gosti poravnavaju u 28. minuti za rezultat - 2:2. Već u 33. minuti Rođeni ponovo dolaze u vodstvo i to je bio rezultat na poluvremenu.
Otvorena igra s obje strane donijela je još golova. Rođeni daju još tri gola (Bakić, 34. minuta, Škaljić 46. minuta, te Bakić 52. minuta) i osiguravaju novu pobjedu, no Zvijezda još jednom smanjuje i postavlja konačnih 5:3 golom Savića u 84. minuti.
S pažnjom se u Vrapčićima pratila utakmica u Orašju, gdje je već izvjesni prvak Zrinjski gostovao kod Veležovog glavnog konkurenta u borbi za opstanak.
Nakon prvog poluvremena bilo je 3:0 za domaće, a Plemići su do kraja ublažili poraz za konačnih 3:2.
Velež i dalje ima dva boda više od Orašja. U zadnjem kolu, Rođeni igraju u Modriči, a Orašje ide u goste Zvijezdi. Rođenima je dovoljan samo bod da osigura opstanak u Premier ligi.
Evo svih rezultata 29. kola:
Velež - Zvijezda 5:3
Sloboda - Modriča Maxima 3:0
Travnik - Laktaši 5:2
Široki Brijeg - Željezničar 3:1
Sarajevo - Posušje 4:0
Borac - Slavija 1:1
Leotar - Čelik 1:0
Orašje - Zrinjski 3:2
Tabela
1. Zrinjski 29 17 3 9 49:37 54
2. Sloboda 29 15 5 9 32:24 50
3. Sarajevo 29 14 7 8 42:28 49
4. Slavija 29 14 7 8 34:27 49
5. Borac 29 14 4 11 42:25 46
6. Široki Brijeg 29 13 3 13 45:37 42
7. Čelik 29 12 5 12 29:30 41
8. Zvijezda 29 10 10 9 40:37 40
9. Laktaši 29 11 6 12 42:39 39
10. Željezničar 29 12 3 14 28:34 39
11. Leotar 29 12 3 14 32:42 39
12. Travnik 29 11 4 12 37:51 37
13. Velež 29 11 3 15 39:42 36
14. Modriča 29 10 6 13 34:38 36
15. Orašje 29 9 7 13 32:40 34
16. Posušje 29 5 8 16 30:56 23
Parovi 30. kola
Zvijezda - Orašje
Zrinjski - Leotar
Čelik - Borac
Slavija - Sarajevo
Posušje - Široki Brijeg
Željezničar -Travnik
Laktaši - Sloboda
Modriča - Velež.

I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
- Stone Island
- Kontakt:
Još ta Modriča ostala i kraj ovih muka zasad ! 

Daj Bože da nam Obad i ekipa to zabiju i da budemo rahat nadam se abd svi za Modriču i to 30 kolo da završi !
Valjda je dragi Bog uz nas!
Idemo Velež,sretno ROĐENIMA!

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- Stone Island
- Kontakt:
A najžalosnije što ćemo opet imati iste probleme i sljedeće sezone ako izborimo opstanak...loptica je napisao/la:Daj Bože da nam Obad i ekipa to zabiju i da budemo rahat nadam se abd svi za Modriču i to 30 kolo da završi !![]()
E bravo majstore. Tu mi trebamo vršit pritisak, a ne na druge. Evo jutros čujem, već 90posto da Ćola ide u Aarau, u Švicu. A što se tiće onog pisma, i to sam saznao, već su dobili kritiku od ovih ovdašnjih balijetina, zašto spominju novi stadion. Prcio ih BB, neće oni djecu slat u dresovima tamo. Ma bola, ovde samo revolucija pomaže, nek niko nebude rahat. Sve kontam ima neko drugo rješenje, ali nema..Stone Island je napisao/la:A najžalosnije što ćemo opet imati iste probleme i sljedeće sezone ako izborimo opstanak...loptica je napisao/la:Daj Bože da nam Obad i ekipa to zabiju i da budemo rahat nadam se abd svi za Modriču i to 30 kolo da završi !![]()
- Stone Island
- Kontakt:
Ima nas koji bi mjenjali ali u manjini smo...ko da svima odgovara ovo,stvarno ih ne kontam !
Veležom vedri i oblači skoro deset godina jedan čovjek ali opet niko ništa...dovede nas na zadnju poziciju pa nas vadi i kad se spasimo svi vidimo heroja u njemu ! A niko se ne pita ko je kriv za to što smo došli u tu situaciju...
I to stanje u klubu je krivo što nema navijača na stadionu...može Velež biti prvak ali klima je nikakva,zna i malo dijete da jedan čovjek odlučuje o svemu,da prodaje,da kupuje utakmice...kao da je privatni klub !
A stadion,ma treba se pomiriti s tim...jedino da odštetu od Grada pa da uložimo u novi stadion !
Veležom vedri i oblači skoro deset godina jedan čovjek ali opet niko ništa...dovede nas na zadnju poziciju pa nas vadi i kad se spasimo svi vidimo heroja u njemu ! A niko se ne pita ko je kriv za to što smo došli u tu situaciju...
I to stanje u klubu je krivo što nema navijača na stadionu...može Velež biti prvak ali klima je nikakva,zna i malo dijete da jedan čovjek odlučuje o svemu,da prodaje,da kupuje utakmice...kao da je privatni klub !
A stadion,ma treba se pomiriti s tim...jedino da odštetu od Grada pa da uložimo u novi stadion !
- dolina cupova
- Kontakt:
ljudi kolko vas ide za modricu i samo mi nije jasno jeliu modrica mora pobjediti da bi obezbjedila opstanak ili je i njima dovoljan samo bod...
Pusti budućnost, gledaj na sadašnjostStone Island je napisao/la:A najžalosnije što ćemo opet imati iste probleme i sljedeće sezone ako izborimo opstanak...loptica je napisao/la:Daj Bože da nam Obad i ekipa to zabiju i da budemo rahat nadam se abd svi za Modriču i to 30 kolo da završi !![]()

Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Može i izgubiti u Modriči, samo da Zvijezda dobije Orašje u subotu u Gradačcu.dolina cupova je napisao/la:ljudi kolko vas ide za modricu i samo mi nije jasno jeliu modrica mora pobjediti da bi obezbjedila opstanak ili je i njima dovoljan samo bod...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.