Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.
@dean uredu je za jedno polufinale, ali se jedna medalja ne može porediti sa 10 ili već koliko ih imaju rukometaši.
Ne mora značiti ako je jedan sport popularniji i ako u njemi ima više novca da je taj sport i bolji. Meni su npr i rukomet i košarka po igri atraktivniji od fudbala.
I rukometaši su mi kao sportisti hajmo reći većinom skromniji od fudbalera, iako ne valja uopštavati stvari, najvjerovatnije zato što je u rukometu manje novca
Ne mora značiti ako je jedan sport popularniji i ako u njemi ima više novca da je taj sport i bolji. Meni su npr i rukomet i košarka po igri atraktivniji od fudbala.
I rukometaši su mi kao sportisti hajmo reći većinom skromniji od fudbalera, iako ne valja uopštavati stvari, najvjerovatnije zato što je u rukometu manje novca
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."
Naravno da je nogomet, samo 4 godine od odigravanja prve službene utakmice biti 3 na svijetu , to je neponovljivo.Rukomet je Europski sport i nema tu snagu u promociji , a ispred rukometaša su i uspijesi Janice i Ivice, pa Janica je osvojila sve, a Ivica pobijedio sa startnim brojem 64 i uzeo svjetske i olimpijske medalje.Tako da tvrdnja da su rukometaši prepoznatljivost Hr sporta nije ni blizu.dean je napisao/la:i na ovo nisam odgovorioRukomet do smrti je napisao/la:. Vjeruj da su meni asocijacije kad je u pitanje Hrvatska i sport prije svega rukomet, pa košarka i vaterpolo iako taj sport i ne pratim previse a nikako fudbal.
možda tebi fudbal ne pada na pamet kad spomeneš hrvatsku...ali zato stranci iz udaljenih zemalja na spomen hrvastke defintivno prvo pomisle na nogomet, šukera, SP 1998, kockaste dresove,modrića i slične
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Dragan Gajič če danas igrati. Dobra vijest.
Zadnja izmjena: iskratel, dana/u 26 jan 2013, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Nemate sanseiskratel je napisao/la:Dragan Gajić če danas igrati. Dobra vijest.

i meni su draži rukomet i košarka....ali opet jače emocije mi budi nogomet...zato jer je tu ipak najveća konkurencija,najviše ga ljudi prati...kad hrvatska u nogometu pobjedi njemačku u grupi ljudi masovno izlaze slavit na ulicu...to ne vrijedi za rukomet[@dean uredu je za jedno polufinale, ali se jedna medalja ne može porediti sa 10 ili već koliko ih imaju rukometaši.
za popularnost hrvatske države i sporta više vrijedi medalja iz 98,nego svih 11 medalja u rukometu...to je tako,sviđalo se nama ili ne...ne znači da time omalovažam trud hrvatskih rukometaša...ja njih obožavam zbog tog velikog srca dok igraju za hrvatsku
-
- Kontakt:
Pa dobro njihova stvar ako pomisle na to. Ali Davor Šuker nije ispred Dražena Petrovića ili Ivana Balićadean je napisao/la:i na ovo nisam odgovorioRukomet do smrti je napisao/la:. Vjeruj da su meni asocijacije kad je u pitanje Hrvatska i sport prije svega rukomet, pa košarka i vaterpolo iako taj sport i ne pratim previse a nikako fudbal.
možda tebi fudbal ne pada na pamet kad spomeneš hrvatsku...ali zato stranci iz udaljenih zemalja na spomen hrvastke defintivno prvo pomisle na nogomet, šukera, SP 1998, kockaste dresove,modrića i slične
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."
mislim da si u pravu...volio bi i ja da je rukomet popularniji sport...ali nijeEngland je napisao/la: Naravno da je nogomet, samo 4 godine od odigravanja prve službene utakmice biti 3 na svijetu , to je neponovljivo.Rukomet je Europski sport i nema tu snagu u promociji , a ispred rukometaša su i uspijesi Janice i Ivice, pa Janica je osvojila sve, a Ivica pobijedio sa startnim brojem 64 i uzeo svjetske i olimpijske medalje.Tako da tvrdnja da su rukometaši prepoznatljivost Hr sporta nije ni blizu.
čuj šuker je bio zlatna kopačka na SP 1998...sad koji je ispred nije toliko bitno...ali valjda si skontao šta sam želio rećiRukomet do smrti je napisao/la:
Pa dobro njihova stvar ako pomisle na to. Ali Davor Šuker nije ispred Dražena Petrovića ili Ivana Balića
Zadnja izmjena: dean, dana/u 26 jan 2013, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.
Sačekajmo, pa čemo vidjeti.nate je napisao/la:Nemate sanseiskratel je napisao/la:Dragan Gajić če danas igrati. Dobra vijest.

- Titova-Juga
- Kontakt:
Yucca je napisao/la:Titova-Juga@ Ne znam u cemu je problem ako se ne navija za susjede na ovom prvenstvu sam navijao za Francuze,sto se mene tice u bilo kojem sportu tamo gdje ne igra BIH apsolutno nemam potrebu da navijam za susjede ,jer me ne interesuju sto nema veze sa politikom jednostavno ne navijam za susjede ali mi je drago ako naprave nesto dobro i uvijek cu cestitati na tome sta naprave
Nisam ja niti rekao da je loše ne navijati za susjede/komšije, samo hoću da kažem da mi je debilno kada vidim svršavanja pojedinaca, (ne samo na ovom forumu) na poraz komšija/susjeda ili ti ga bodrenje svakoga ko igra protiv istih na ratnim a nikako sportskim osnovama. To je to!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ovako, ovo je napisao Legenda:KK_Bosna je napisao/la:hoces reci da je schwarzer bio vrhunske klasa te 2007., kada je sa 40 godina iz penzije dosao da odigra prvenstvo?
E sad ovo je je postava igrača koja nije ovakva nastupila na SP 2007. godine kada je Njemačka osvojila titulu zadnji put. Od ove ekipe su te 2007. nastupali Schwarzer, Kehrman, Baur i Fritz, tu se dodalo još par solidnih rukometaša.legenda reala je napisao/la:Hening Fritz-Stefan Kretschmar-Cristian Schwarzer-Florian Kerhman-Daniel Stephan-Markus Baur-Volker Zerbe velika Njemačka generacija
Zato sveukupno kad govorimo o jednom periodu, onda se može reči da su u gornjoj postavi svi prava klasa, svjetska klasa. Jedan je Daniel Stephan bio proglašavan i za najboljeg igrača, Schwarzer je dugo bio jedan od najboljih pivota, Baur igrao na visokom nivou dugo godina. Zerbe sa svojim dalekometnim šutevima. Ta generacija je uzela evropsko zlato, srebro na OI, te bila svjetski vice prvak, sve početkom ovog stolječa. A onda su ovi preostali sa grupom momaka poput Kaufmana, Glandorfa, Krausa, Hensa (iako je Hens bio aktivan i prije tog SP, ali nije igrao toliko značajnu ulogu), uzeli to zlato 2007. godine.
Kada smo znači kod Schwarzera onda se mora reči da je dugo vremena bio apsolutna svjetska klasa, a klasa je bio i na tom SP 2007, jer je pružio fenomenalne partije. A generalno cijela generacija ova koju je @Legenda naveo je bila senzacionalna i sve su je činili igrači koji su bili apsolutna klasa, s tim da su se neki više isticali i duže zadržali taj nivo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Doduše u pravu si.... moram pomenuti i njemce kao velesilu rukometa.effe_sa je napisao/la:Samo što je u rukometu Bundesliga najjača. Al si ga malo pretjerao s ovom dominacijom, ispade godinama samo oni u tim sportovima dominiraju.ripper je napisao/la: Španske lige su najjace lige u : rukometu, košarci (najjaca evropska) i fudbalu.....njihove selekcije su najjace selekcije na svijetu, izuzimajuci NBA igrace i košarku.
Sad su u fazi podmlađivanja, no opet su došli do 1/4 finala gdje su ispali od domaćina.
Njemacka ce za par godina biti strah i trepet.
Mucenje na obje strane, ali opet vodimo.
- vidovitadjemila
Nikada kraja al tvojim glupostima.Pa kako prodjose Madjari u toj tekmi.Gubili su 8 razlike i normalno izgubili.Smanjili su i Hrvati sinoc na minus 2, ali se dalje kada Danci povedu vecom razlikom ne moze...Virtu4l je napisao/la:Cuj ovoga, plus 5 Danaca ne moze niko stici...
Nisi gledao mec Danska - Madjarska? Madjari su stigli plus 8...
Glupostima nikad kraja.
Nego jesi se posvadjo s kim veceras

OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Čestitke na bronci. Idem ja, da nešto popijem, prije nego bacim tv kroz prozor.
svaka cast momci na bronci !!!
zasluzeno,jedina smo reprezentacija koja ima medalju sa zadnja tri velika natjecanja i to nesto govori
BRAVO KAUBOJI !
zasluzeno,jedina smo reprezentacija koja ima medalju sa zadnja tri velika natjecanja i to nesto govori

BRAVO KAUBOJI !
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
- Titova-Juga
- Kontakt:
Bravo Hrvatska. Ipak su smogli snage, psihicke sto je najbitnije i odigrali maximalno ozbiljno.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- vidovitadjemila
Cestitke Hrvatskoj .Ponovo su pokazali da su velika reprezentacija .Zadrzali su kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmicenjima ,a ovo im je prvenstvo posebno bitno zato sto je prije njega slabo ko vjerovao u njih .Ipak oni su pokazali da je pred ovom ekipom i Hrvatskim rukometom svjetla buducnost.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Skidam kapu momcima!
Dignuli se se strasno i pobijedili.Ne znam sta da kazem engo da sam jako sretan.Gojun je sve rekao svojom izjavom na kraju utakmice.
Znam da Dule vjerovatno nece biti u prvoj momcadi prvenstav jer nije u finalu, ali zasluzio je skroz.Odigrao je maestralnu utakmicu protiv Francuza, a onda je dobio temperaturu i evo i danas bolestan je bio najbolji igrac.
Svaka cast na toj borbi i na tom velikom srcu svima.
Dignuli se se strasno i pobijedili.Ne znam sta da kazem engo da sam jako sretan.Gojun je sve rekao svojom izjavom na kraju utakmice.
Znam da Dule vjerovatno nece biti u prvoj momcadi prvenstav jer nije u finalu, ali zasluzio je skroz.Odigrao je maestralnu utakmicu protiv Francuza, a onda je dobio temperaturu i evo i danas bolestan je bio najbolji igrac.
Svaka cast na toj borbi i na tom velikom srcu svima.
Čestitam hrvatima u hrvatskoj
na bronzi

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Još jedna bronca,ajde dobro je kad se sve uzme u obzir.Dečkima svaka čast na borbi kroz cijeli turnir.Sutra finale...nekako mislim da će Španjolci uzeti iako sam naravno uz Dance pa da ih na idućem natjecanju,tamo kod njih,skinemo i uzmemo to zlato. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.