Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

ceze
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la ceze » 21 jul 2013, 16:31

Da Džeko ima Mandžukićevu borbenost i energičnost bio bi najbolji napadač na svijetu, kao što bi Mandžukić bio najbolji napadač na svijetu da ima Džekinu finoću.
Ivica Osim
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 jul 2013, 17:09

Uvijek ima precijenjenih igraca, ali je taj pojam u danasnje vrijem dosta relativan...Manje vise, svako je zasluzeno tu gdje jeste! Naravno, ima i onih koji su zalutali u velike i najjace klubove, ali sve to bude pretezno kratkog daha...

Sto se tice igraca sa nasih prostora, najjace mi je bilo kad je neki lik na drugoj temi napisao kako se srpski igraci prodaju na temelju "stare slave", jer su satro Savicevic, Jugovic, Stojkovic... zasluzni za dobre angazmane u inostrane klubove danasnjih igraca... :mrgreen: :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 22 jul 2013, 08:14

Zato sto se vec pokazuje i dokazuje da nije vrijedan tih para, a i u buducnosti nece igrati nikakvu ulogu u realu, a zatim ce preci za nekih 10-tak miliona u neki slabi klub, ako ne i za manje...[/quote]

Sreca bitnije tvoje ''kompetentno'' misljenje nego misljenje strucnjaka poput Mourinha koji ga izricito trazio i lomio otpor Tottenhama mjesecima, ili Fergusona koji ga je trazio kao prirodnog nasljednika Scholesa, po vlastitim rijecima, ili po samoj cinjenici sto igra u jednom od najvecih svjetskih klubova gdje je i dokazao u drugom dijelu da mu je mjesto prolaskom priprema i dolaskom do daha nakon epizode u Tottenhamu i sankcija/posljedica zbog trazenja transfera u vidu neprolaska bazicnih priprema i manjka igracke forme.
Samo levat i apsolutna nogometna neznalica ne vidi vrijednost Modrica i slicnih igraca u modernom nogometu, dakle igraci koji igraju i prema naprijed i prema nazad, igraci cija je uloga povezati obranu i napad u jednu cijelinu, omoguciti sto brzu i kvalitetniju tranziciju lopte, nesto sto je statisticki iznimno tesko za prikazati kad netko gleda samo golove/direktne asistencije (dok npr. takvi igraci zive od ''predasistencija'', da se tako izrazimo), izrazito kvalitetni vezni igraci dobre motorike, plemenite lopte i odlicnog osjecaja za prostor, medjutim, zavist je cudo, stoput ovdje procitam kako se omalozavaju Modric, Dzeko ili netko deseti s ovih prostora, samo zato sto su ''od onih drugih''.
No, kao sto rekoh, sreca pa misljenje takvih ima vecu vrijednost od misljenja najvecih svjetskih strucnjaka, kojima je nogomet ustvari posao i zivot, o doticnima.
Ne provaljujte se.[/quote]
Momak je samo srece imao i nista vise, totalno ne bitan igrac, koji je postao kao bitan...
On ima vec 28 godina, na vrhuncu je karijere. tako da ce bliska buducnost (jer mu nije ostalo jos mnogo da igra) pokazati je li vrijedan tih para ili nije. Ja kazem da nije!

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 22 jul 2013, 08:16

Braveheart23 je napisao/la:Zato sto se vec pokazuje i dokazuje da nije vrijedan tih para, a i u buducnosti nece igrati nikakvu ulogu u realu, a zatim ce preci za nekih 10-tak miliona u neki slabi klub, ako ne i za manje...
Sreca bitnije tvoje ''kompetentno'' misljenje nego misljenje strucnjaka poput Mourinha koji ga izricito trazio i lomio otpor Tottenhama mjesecima, ili Fergusona koji ga je trazio kao prirodnog nasljednika Scholesa, po vlastitim rijecima, ili po samoj cinjenici sto igra u jednom od najvecih svjetskih klubova gdje je i dokazao u drugom dijelu da mu je mjesto prolaskom priprema i dolaskom do daha nakon epizode u Tottenhamu i sankcija/posljedica zbog trazenja transfera u vidu neprolaska bazicnih priprema i manjka igracke forme.
Samo levat i apsolutna nogometna neznalica ne vidi vrijednost Modrica i slicnih igraca u modernom nogometu, dakle igraci koji igraju i prema naprijed i prema nazad, igraci cija je uloga povezati obranu i napad u jednu cijelinu, omoguciti sto brzu i kvalitetniju tranziciju lopte, nesto sto je statisticki iznimno tesko za prikazati kad netko gleda samo golove/direktne asistencije (dok npr. takvi igraci zive od ''predasistencija'', da se tako izrazimo), izrazito kvalitetni vezni igraci dobre motorike, plemenite lopte i odlicnog osjecaja za prostor, medjutim, zavist je cudo, stoput ovdje procitam kako se omalozavaju Modric, Dzeko ili netko deseti s ovih prostora, samo zato sto su ''od onih drugih''.
No, kao sto rekoh, sreca pa misljenje takvih ima vecu vrijednost od misljenja najvecih svjetskih strucnjaka, kojima je nogomet ustvari posao i zivot, o doticnima.
Ne provaljujte se.
[/quote]
Momak je samo srece imao i nista vise, totalno ne bitan igrac, koji je postao kao bitan...
On ima vec 28 godina, na vrhuncu je karijere. tako da ce bliska buducnost (jer mu nije ostalo jos mnogo da igra) pokazati je li vrijedan tih para ili nije. Ja kazem da nije!

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 22 jul 2013, 08:23

Rosicky je napisao/la:Tako slaba i precjenjena reprezentacija medu top 10 reprezentacija svijeta tačnije 8. a do prije mjesec dana 4.

a tako moćni bosanci će po prvi puta vidjet natjecanje i to jer su dobili ultra slabu grupu,al bitno je da pjanić nije precjenjen ili džeko :D
Hrvati su prosle kvalifikacije bili sa istom Grckom u grupi. pa se nesto ne sjecam, koje bio prvi?
Mozes li me podsjetiti???

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 22 jul 2013, 08:25

I steta sto su hrvati fudbalsku ( ili ti ga nogometnu) velesilu Belgiju dobili u grupi pa ne mogu biti prvi :P

Bertone7
Kontakt:

Post Postao/la Bertone7 » 22 jul 2013, 08:32

Pjanić
U Lyonu par godina rezerva, u Romi isto više ne igra nego što igra. Precijenjen po bh. medijima koji ga šalju u Barcelonu :lol: Inače sam čitao da bi ga Roma sad prodala i za 10-12 mil.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 jul 2013, 08:42

mandžukić
modrić
srna
rakitić
ćorluka
olić
perišić
kovačić
lovren
badelj
halilović
jedvaj
...
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 22 jul 2013, 09:36

Blaszczykowski je napisao/la:mandžukić
modrić
srna
rakitić
ćorluka
olić
perišić
kovačić
lovren
badelj
halilović
jedvaj
...
:mrgreen: :mrgreen:
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jul 2013, 11:42

Braveheart23 je napisao/la: Momak je samo srece imao i nista vise, totalno ne bitan igrac, koji je postao kao bitan...
Da, bas srecom postajes bitan igrac s takvim ugledom u nogometnom svijetu, iako si po vrlim ss.ba forumasima, mahom ''druce nacionalnosti'', kao i razne Dzeke, Pjanici, Nastasici, Kolarovi i slicni ''onim drugima'', ''nebitan''. Balkane, tuzan li si i jadan.

Opet kazem, nek je tvoje i slicno misljenje bitnije od misljenja najemninentnijih svjetskih strucnjaka kojima je nogomet ne samo posao, nego i zivot, pa taman.
To sto ti kazes da nije vrijedan tih para, to je tvoje misljenje, medjutim ako tebe trziste toliko cijeni i ako igras u jednom od najboljih klubova na svijetu, to jest tvoja cijena, to je obicna trzisna ekonomija i zakon ponude i potraznje, medjutim ne zna svatko ni sto je to. Precijenjenost je totalno relativna kategorija u modernom nogometu, to tko ne shvaca, nema sta o ovome raspravljati na realan i argumentativan nacin.
Damian je napisao/la: :mrgreen: :mrgreen:
See what I mean. ''Experts'', ''experts'' everywhere.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 22 jul 2013, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jul 2013, 11:45

Ne znam zašto pojedinci "otvaraju oči" onima koji govore kako je Modrić precijenjen. Isto tako ne razumijem ni one koji automatski prebacuju loptu na drugu stranu i govore kako je Pjanić precijenjen. Al' haj', valjda tako mora biti na forumima. Jbg, zašto govoriti o jednom Hulku kao sinonimu za precijenjenost kad možemo o Modriću i Pjaniću. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bertone7
Kontakt:

Post Postao/la Bertone7 » 22 jul 2013, 12:01

Monolog je napisao/la:Ne znam zašto pojedinci "otvaraju oči" onima koji govore kako je Modrić precijenjen. Isto tako ne razumijem ni one koji automatski prebacuju loptu na drugu stranu i govore kako je Pjanić precijenjen. Al' haj', valjda tako mora biti na forumima. Jbg, zašto govoriti o jednom Hulku kao sinonimu za precijenjenost kad možemo o Modriću i Pjaniću. :roll:
Mene apsolutno ne zanima tko šta misli.
Za mene je Pjanić precijenjen od bh. medija. U nogometnom svijetu nije jer igra u prosječnom klubu + što nije standardan. A bh. mediji od njega prave neku zvijezdu koju Barcelona želi dovesti... :lol: Zamisli sada da Talijani pišu da će Osvaldo u Manchester United, svi bi ste se ovdje smijali...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jul 2013, 12:02

Dobro Jacky. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 jul 2013, 12:47

@ŠB Fidelis, mislio sam da je sarkazam ove liste lako vidljiv. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jul 2013, 15:06

Vidljiv je, ali koristim i dalje kao validnu poantu jer imas masu likova koji tako zaista misle, nebitno tko su, sta su, samo nek su ''oni drugi''. ;)
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 22 jul 2013, 15:10

ovi koji se pale na ovu gore listu i prave slicne kontre, samo dokazuju da nisu nista bolji.

Modric i Pjanic nisu precijenjeni. Mozda su i podcijenjeni ;) Pogotovo ovaj drugi, jer je Modric i napravio neku karijeru, mada ima vremena i za Pjanica. Jedan od razloga jesu treneri. Prvo u Lyonu jer je onaj flop Gorkuf bio ispred Pjanica, a sad u Romi Zeman i ko sve ne. Prvo sto ga ne koriste na njegovoj prirodnoj poziciji pa sve ostalo. Ali njegov kvalitet je neupitan. To mi znamo koji volimo i pratimo rep. BiH
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 28 jul 2013, 04:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:ovi koji se pale na ovu gore listu i prave slicne kontre, samo dokazuju da nisu nista bolji.

Modric i Pjanic nisu precijenjeni. Mozda su i podcijenjeni ;) Pogotovo ovaj drugi, jer je Modric i napravio neku karijeru, mada ima vremena i za Pjanica. Jedan od razloga jesu treneri. Prvo u Lyonu jer je onaj flop Gorkuf bio ispred Pjanica, a sad u Romi Zeman i ko sve ne. Prvo sto ga ne koriste na njegovoj prirodnoj poziciji pa sve ostalo. Ali njegov kvalitet je neupitan. To mi znamo koji volimo i pratimo rep. BiH

Malo mi je glupo što se uvijek navijači BiH skupe i pričaju kako su treneri krivi za to što Pjanić nije standardan ni u jednom timu ,kako guraju razne flopove na njegovo mjesto.Ja bi prije reko da je on igrač koji se ne trudi,tako mi kenjkavo djeluje osim kad igra za repku.Mislim da se dovoljno trudi na treninzima da bi bez problema igro,to mi je nekako jedino logično..a ne neke teorije zavjere :idea:

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 29 jul 2013, 14:36

Luka Modric! Pjanic je vec sad bolji od njega, a ovaj prvi vrijedi vise cccc

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 02 avg 2013, 15:18

evo Bale se opasno precjenjuje, po cijeni naravno, uskoro će i po fudbalskom umijeću.
Vođa zna.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 02 avg 2013, 15:26

najprecijenjeniji igrači Svijeta

slika
#SuningOUT

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.