Rekonstrukcija stadiona u BiH

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Emir ZENICA » 01 okt 2011, 00:47

I ovako te zatvore,neko ti ubaci suzavac i sta ces ? Gdje ces ?
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 okt 2011, 08:37

gospodin Seljakovic je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Na BH stadione treba postaviti ograde od 3,5 metra a za semafore ćemo lako.
nesto ovako??? :mrgreen: :mrgreen:

slika
čuj ovako :o :o :o :o daj Bože da se kod nas ovako nešto ne napravi
pa nismo psi da nas se ovako zatvara.Pređeš stotine kilometara i zatvore te u kavez ko psa. ccc
DRUG NEBI TI PUNCA

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 01 okt 2011, 11:59

HOPLIT je napisao/la:Na BH stadione treba postaviti ograde od 3,5 metra a za semafore ćemo lako.

slika
Ova je malo nizka :mrgreen: . Ili recimo dignuti tribine jedno 2 metra od zemlje i napraviti kanale oko njih :mrgreen:
YNWA!

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 01 okt 2011, 22:38

HOPLIT je napisao/la:

slika
Ova je malo nizka :mrgreen: . Ili recimo dignuti tribine jedno 2 metra od zemlje i napraviti kanale oko njih :mrgreen:
Kanale ko na Kosevu :lol:
YNWA!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 01 okt 2011, 23:34

bagrcavi je napisao/la:

slika
čuj ovako :o :o :o :o daj Bože da se kod nas ovako nešto ne napravi
pa nismo psi da nas se ovako zatvara.Pređeš stotine kilometara i zatvore te u kavez ko psa. ccc
Kako se ponasa covjek kada ga stavis u kavez, civilizovano !? Pa ne bas.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 02 okt 2011, 12:22

VolimTz je napisao/la: Kako se ponasa covjek kada ga stavis u kavez, civilizovano !? Pa ne bas.
da, ali se covjek izvan kaveza ponasao necivilizirano, te je zasluzio da bude u kavezu...vidis da vise ne moze proc kolo da ne izbiju neki neredi...danas ce opet bit neki neredi il ce neki trazit ponistenje utakmice il slicno, nista nije normalno kod nas...a hoplit rece da treba tribine dignut 2 metra, to je uradjeno na Maksimiru, puno visocije od 2 metra...nekad su i tamo tribine bile u razini s terenom, al najvise zbog utrcavanje je sruseno i istocno stajanje i izgradjen novi sjever bez prve etaze ;)...zato ja ne znam da je tamo ikad netko utrcao u teren, jedino da skoci, al tad ce ostat samo na skoku, a do terena moze samo u mrtvackom autu :mrgreen:

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 02 okt 2011, 13:35

VolimTz je napisao/la: Kako se ponasa covjek kada ga stavis u kavez, civilizovano !? Pa ne bas.
da, ali se covjek izvan kaveza ponasao necivilizirano, te je zasluzio da bude u kavezu...vidis da vise ne moze proc kolo da ne izbiju neki neredi...danas ce opet bit neki neredi il ce neki trazit ponistenje utakmice il slicno, nista nije normalno kod nas...a hoplit rece da treba tribine dignut 2 metra, to je uradjeno na Maksimiru, puno visocije od 2 metra...nekad su i tamo tribine bile u razini s terenom, al najvise zbog utrcavanje je sruseno i istocno stajanje i izgradjen novi sjever bez prve etaze ;)...zato ja ne znam da je tamo ikad netko utrcao u teren, jedino da skoci, al tad ce ostat samo na skoku, a do terena moze samo u mrtvackom autu :mrgreen:
Sjetio sam se Maksimira zato sam to i predložio ;) . Konstrukcija stadiona se treba priligoditi uvjetima, kada kod nas navijači budu na razini Engleza onda možemo imati i engleske tipove stadiona, a do tad bolje spriječi nego liječi.
YNWA!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 02 okt 2011, 15:05

HOPLIT je napisao/la:
Sjetio sam se Maksimira zato sam to i predložio ;) . Konstrukcija stadiona se treba priligoditi uvjetima, kada kod nas navijači budu na razini Engleza onda možemo imati i engleske tipove stadiona, a do tad bolje spriječi nego liječi.
[youtube][/youtube]

Eto vam objasnjenje za nerede. :mrgreen:

A sad ozbiljno, neredi najcesce izbijaju radi nesporazuma. Trebaju se riješiti dijalogom (incidenti sa policijom, igacima i sl.). Svakako uvijek ima rješenje, a jedino prave grupe sa vođom koji ima autoritet to rješavaju dijalogom.

A incidenti među grupama se jednostavno dešavaju, samo što se to treba dešavati izvan terena. A da ovako se to riješi ... meni je to ipak malo "neljiudski". ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 02 okt 2011, 17:44

Lave ba ako kod poljaka nema kaveza (bar u jacim ligama) gdje je 10 puta gore nego nama zasto kod nas da budu ? Nije rjesenje dizanje tribina,prvo to se ne bi isplatilo klubu,nit radjenje nikakvih kanala .Lijepo staviti na ogradu mredu cca 5 metara,kao kod nas na Bilinom.
Ovako bi to izgledalo slika
Smanjilo bi se ulijetanje na teren,postaviti redare ispred kapija i ispred mreze i to je to .

P.S U istocnom Sarajevu su vec iskakali na teren ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 02 okt 2011, 18:15

Emir ZENICA je napisao/la:
Lave ba ako kod poljaka nema kaveza (bar u jacim ligama) gdje je 10 puta gore nego nama zasto kod nas da budu ? Nije rjesenje dizanje tribina,prvo to se ne bi isplatilo klubu,nit radjenje nikakvih kanala .Lijepo staviti na ogradu mredu cca 5 metara,kao kod nas na Bilinom.
Ovako bi to izgledalo slika
Smanjilo bi se ulijetanje na teren,postaviti redare ispred kapija i ispred mreze i to je to .

P.S U istocnom Sarajevu su vec iskakali na teren ;)
ma taj kavez gore sam stavio u sali, normalno da nisam mislio ozbiljno...kavez imamo na stadionu na Poljudu za gostujuce igrace...ograda oko 2-3 metra...a tribina u Istocnom Sarajevu je koje visine?? kod nas u Zepcu je jedna tribina u razini s terenom, a druga je visoka oko 2 metra i s nje se skoci bez problema da se ne ozlijedis...da bi se tribine podigle potrebno je bar 6-7 metara i to je onda ucinkovito...ali ono sto bi moglo bit rijesenje je da se napravi nesto ovako, bas kao na Maksimiru

slika

to u crvenom je dodatni prostor, nalazi se tribina, pa ograda, pa taj prostor, pa ograda...u tom prostoru stoje zastitari, te ako netko zeli i da skoci morat ce prvo prec tu ugradu i uc u prostor sa zastitarima, te preskocit i drugu ogradu, a do te druge ograde vec ce bit zaustavljen...ovo ima na istocnoj i sjevernoj tribini, na njima sam bio, jako se dobro vidi da to ima i na jugu gdje su gosti, a na zapadu je ionako 'gospoda', te tamo ima nekih razni 'zapreka' do terena ;)

moj prijedlog bi bio da se tribina digne 1 metar, te da se napravi taj medjuprostor koji bi bio u razini s terenom, tako da tko skace ide madju zastitare, a taj prostor da bude sirine 1,5-2 matra...

al najveci problem kod nas je sto na svakoj utakmici postoji rizik da netko udje na teren, pa cak i na utakmici na kojoj ima 50 gledatelja moze se nac neka budala, a nasi klubovi nemaju para da na svakoj utakmice obezbijede dovoljan broj zastitara i da popune taj medjuprostor, al i za to ima rjesenje, nek se otvori samo jedna tribina i ako se ona ne rasproda onda ce samo ona bit u funkciji tu utakmicu i smanjit ce se troskovi...naravno da klubovi koji vec imaju zavrsene stadione ne trebaju to radit jer je potpuno ne isplativo, al recimo neki novi stadion bi ja tako uradio...

ove visoke ograde ne mogu na svaku tribinu jer smeta TV prijenosu, a one se stave obicno tamo gdje su najvatreniji navijaci kako nebi ubacivali neke predmete u teren...

najbolje bi bilo od svega da je kod nas normalan narod i da mozemo napravit normalan stadion, kao sto se pravi u Engleskoj, te da imamo komfor i da mozemo uzivat u utakmicama bez straha od nekih nereda, al do tih vremena ne preostaje nam nista drugo nego da smisljamo kako zaustavit huligane u pohodu na teren...

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 02 okt 2011, 19:41

Ma znam da si se salio.Ma dobro kavez na Poljudu i onaj je smjesno porediti.Ne znam kolika je visine,ali su iskakali i moze se iskakati.Znam bio sam u Zepcu,gdje se gostujuci navijaci primaju,tu moze svako uci u teren,ali dizanje tribina je najveca glupost.Realno ko kod nas ima para da to uradi ? Nema niko jarane i ne isplati im se.
Ma joj i to sa ogradom nije lose ali opet i tu ima posla,oduzimas pola tribine da bi napravio prostor za zastitare i sve to.A to je nemoguce izvesti na tribini gdje stoje navijaci.Ajd shvatio bi tamo gdje sjede "kospicari" ,oni ti i nece uletiti u teren.Ali na tribinu gdje se skace,luduje nema sanse to .
Vjerujes bar ja sto znam da je kod nas,10 do 20 km prijava utakmice drotovima odnosno zastitarima ;) E sad zavisi koliko zastitara i drotova treba.Negdje vise negdje manje ;) Znaci ni to nije belaj.
Ove visoke ograde se mogu uraditi.Primjer ti je Bilino polje.Znaci Sjever,Jug,Zapad i Istok ti imaju tu mrezu.I opet sve kamera ufati,bez ikakvih problema.Isto to se moze uraditi i na Kosevu,Grbavici,Banja Luci,Mostaru ;) Sve se ti moze jer su tribine sa navijacima na sasvim drugoj strani ;)
Pa ograde ove i idu na najvatrenije navijace u ostalom o njima i pricamo ne pricamo o simpatizerima ("kospicarima") jer ti oni nece uletiti ;)
Ma mi nismo Englezi i nikad necemo biti kao oni ,to zna.Balkanski mentalitet i zdravo 8-)
Volim te Celik ! ! !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 okt 2011, 19:45

slika

Ima ovde 2.5-3 metra.uzmimo da su ovi likovi ispod tribine oko 1.90 pogledajmo koliko jos iznad ima. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 02 okt 2011, 19:52

Kod nas ne treba mreža , mi smo kulturna sredina :D

slika
Dragon Town

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 02 okt 2011, 23:35

Seljakoviću, kakve ti gluposti pišeš. :lol:

Pa nije na maksimirskoj Rugobi tribina tako visoka radi navijača. Prije renoviranja je postojao Istok dolje - sad ga nema i zato je onako visoko. Sjever je takav jer je ispod trebao ići još jedan nivo tribina. Sve je trebalo biti do terena. Ali ga nema.

Razlog - umro predsjednik i nestalo para. :)

Nisu oni radili takve tribine da se spriječe neredi. Tako je ispalo zahvaljujući Franjinoj bolesti i promjeni vladajućih struktura.
Hayley <3

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 02 okt 2011, 23:51

badblueboylivno je napisao/la:Seljakoviću, kakve ti gluposti pišeš. :lol:

Pa nije na maksimirskoj Rugobi tribina tako visoka radi navijača. Prije renoviranja je postojao Istok dolje - sad ga nema i zato je onako visoko. Sjever je takav jer je ispod trebao ići još jedan nivo tribina. Sve je trebalo biti do terena. Ali ga nema.

Razlog - umro predsjednik i nestalo para. :)

Nisu oni radili takve tribine da se spriječe neredi. Tako je ispalo zahvaljujući Franjinoj bolesti i promjeni vladajućih struktura.

ne znam ja tko prica gluposti, ja samo prenosim informacije koje sam cuo ;)...nigdje nema pisani dokument zastu su tribine takve kakve jesu, svatko ima svoju verziju, kao i ja ovu da se tribine nisu do terena zbog nereda navijaca ;)

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 02 okt 2011, 23:55

Seljakovicu majke ti odakle si?
YNWA!

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 03 okt 2011, 00:07

karameldar je napisao/la:Seljakovicu majke ti odakle si?
iz Zepca

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 okt 2011, 01:04

Ovo je jedna od najvećih gluposti koje sam ikad čuo.
Hayley <3

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 okt 2011, 01:05

stadion zvijezde ce da dominira !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.