Vagao sam mjesec dana da li cu otici na borbu ili ne. Nisam otisao (pokajao sam se), a da budem iskren, ocekivao sam poraz Adnana ali me je uvjerio da se zna nositi kada boksa iz contre, to mu vjerovatno najvise lezi.simurgh je napisao/la:Fin mec Ade. Ocigledno mu super srednja odgovara vise gdje su protivnici nesto sporiji.
Bilo je fino vidjeti i Abrahama u ringu, mada on nije najjaci koji je nocas bio tu. Golovkin je takodjer bio na slikanju.
Ni jedan od trojice (ukljucujuci i Abrahama) ne bi izdrzao duze od 5-6 rundi sa Golovkinom.
Protiv Golovkina niko od njih trojice nece nikada nastupiti, to svi znamo i realno nemaju sta traziti. Abraham je svoj prime davno ispuco, a nas Ado je izvanredan tehnicar ali previse trazi jedan kroz jedan borbu a nema snage za cestitih osam rundi.
Mimo svega, danas je bio za nijansu bolji, jer je imao jasno bolje i preciznije udarce, kretnje su dobro izgledale, medjutim fali snaga u udarcu, inace bi Robert lezao vec nakon sedam rundi na podu. Sa novim trenerom izgleda puno bolje ali i daljem ostajem pri tome da mu fali snage nakon sedam, osam rundi za kvalitetan finish.