Nevjerovatno je da je toliko neinteligentan selektor ispao kada je sastavio spisak preko broja (25 umjesto 23) i da ne nađe mjesta na tom proširenom spisku za Hamulića koji igra u ligama 5, tačnije Ligue1, sve cesce dobija priliku za igru, mlad, veliki potencijal, imao odličnu jesen u poljskoj ligi, uz Dzeku i Demirovića već sada naš najbolji napadač...
Kao što neko rece, isao si na noge Huseinbasicu koji te odbio, a ovamo igraca koji je bar istih kvaliteta, igra u jednako kvalitetnom timu, zeli da igra za reprezentaciju, obecali ste mu...i izlevatis ga.
Hajd da ti nisi pozvao ni Bilbiju ni Mesanovica, mozda bi se dalo donekle razumjeti njegovo nepozivanje jer si se oslonio na četvericu koji su dali doprinos do sada ili igraju na nekom nivou (Dzeko, Demirović, Kodro, Prevljak)...ali ti pozoves ovu dvojicu i tako se popi.sas Hamulicu u facu koji je od obojice zajedno bolji s jednom nogom i igra na vecem nivou.
Ako si pozvao vec preko 23, tj.25, pa pozovi i 26. Hamulica, 27. Barisica, pa i Zolotica...nece kamp u Zenici propasti zbog par igraca vise a stavit ces im do znanja da racunas na njih...A JA SAM UBIJEDJEN DA BI NEKI OD NJIH NAJOZBILJNIJE KONKURISALI BAR S KLUPE DA UDJU...kao onda HADŽIAHMETOVIC kad nije uopce bio na spisku, pa naknadno dobije poziv i gle cuda odmah u prvih 11 upadne i nezamjenjiv postane.
Pozvati Tahirovica a ne pozvati Hamulica je van svake pameti!!! Poenta je da je morao obojicu pozvati, a prije ovog drugog nego prvog.
Laži i neznanje selektora:
- Jasmin Mešanović – na pitanje zašto ga je pozvao odgovara da se vodio spiskovima Bajevića i Peteva (LAŽ), a dotični ga nisu ni pozivali, pogotovo ne za ovako bitne utakmice. Spominje kako je krilni igrač što nema veze s istinom. On je krilni igrač isto koliko i Demirović, Kodro...a Hamulić je recimo do prije 6 mjeseci igrao lijevo krilo ali bukvalno.
Kazuje kako za tu bocnu poziciju nije našao bolje rješenje a svi znamo da su Menalo, Hotić klasicna krila.
NAJINTERESANTNIJI dio u vezi s Mesanovićem je sljedeci: „Znam da je on i goalgetter ali ja ga planiram na krilnoj poziciji...ja sam se RASPITAO i igra na krilnoj u Kisvardi...“
Hej, on se raspitao. Kao što sam rekao prije 2 dana kada se pojavila vijest da je Mesanovic dobio poziv – Faruk nema pojma ko je Mesanovic i nije ga niti pola minute pogledao u Kisvardi. Bruka i sramota!!!
- Barišić – na pitanje o njemu selektor odgovara: „On je bio u Osijeku, jel tako?! Ovdje treba iskustva. Gledajuci visinu i protivnika, Milicevic igra standardno u LIGI NACIJA u odnosu na ovog momka.“ – LAŽ jer su obojica standardni u svojim timovima i plus je Barišić visociji za 1cm (193).
- Odgovor na pitanje u vezi s Hamulićem
Pozitivna strana kod Faruka:
- Odgovor u vezi s Huseinbasicem. Svaka cast za to. I to je to sto se tice pozitivne price s presice.
Nadati se da ce vec u junu tu biti Hamulic i Jasic...najmanje.
Na trenutke pozelim da se Mesanovic, Sanicanin ili neko drugi blaze povrijedi i propusi taman utakmice reprezentacije a potom ozdravi za klupske obaveze...a kako bi doticni naknadno pozvao Hamulica, Barisica i sl.
Ali ne treba nikome zlo zeljeti.
Sretno Faruce, ne zbog tebe nego zbog reprezentacije i nas navijaca. Pamet u glavu.