Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Re: Književnost
Hajde nek neko postavi neke enciklopedije o Svemiru i Historiji za download. Gledao sam na sajmu knjige u skenderiji ali jedna izadje preko 100 km 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Preporuka za one koji vole epsku fantastiku

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- the scouser
- Kontakt:
@Trib
Nisi u toku
Nisi u toku

Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Sto ?the scouser je napisao/la:@Trib
Nisi u toku

Zato što smo @nail, @LBJ i ja stranice i stranice posvetili tom serijalu......Tribalian je napisao/la:Sto ?the scouser je napisao/la:@Trib
Nisi u tokuMislis zbog ovih virtuelnih knjiga ili... ?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Vidim sadDANTES je napisao/la: Zato što smo @nail, @LBJ i ja stranice i stranice posvetili tom serijalu......

Nije ni dobro za oči... Ja čitam one koje još nisi izašle ili ih nema u štampi... Naravno kad matori smrad zvan Martin stalni laže sa objavom nove knjige, onda kad konačno izađe čak iako sam očajan u engleskom skidam i čitam na eng.Tribalian je napisao/la:Vidim sadDANTES je napisao/la: Zato što smo @nail, @LBJ i ja stranice i stranice posvetili tom serijalu......@ Dantes ja ne mogu da citam knjige na netu ,nema sanse,dok ne osetim hartiju pod prstima nije mi nikakvo citalacko zadovoljstvo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
"Ljudi žive sve dulje, ali ne i sretnije. Najprije rade da žive i zaboravljaju živjeti. Još uvijek misle da je sreća u ovome: puno imati, dobro jesti, dugo živjeti. Usprotivi se tome. Ti si više od svoje funkcije; više si od posla, zvanja, rada. Ti si prvenstveno čovjek da živiš, da se smiješ, da ljubiš, da budeš dobar čovjek. A to je zapravo jedino važno na ovome svijetu."
Phil Bosmans
Phil Bosmans
Ja ne pamtim šta sam zadnje pročitao a da sam imao pod prstima.Jeste da sve boli od kompjutera,al lijenim ljudima poput mene je teško otići do bibliotekeTribalian je napisao/la:Vidim sadDANTES je napisao/la: Zato što smo @nail, @LBJ i ja stranice i stranice posvetili tom serijalu......@ Dantes ja ne mogu da citam knjige na netu ,nema sanse,dok ne osetim hartiju pod prstima nije mi nikakvo citalacko zadovoljstvo

Kad sam već došao na ovu temu da i pitam za neku preporuku.Dolazi raspust,zimski tako da ću vjerovatno samo čitati,već u planu imam Children of Hurin da malo proširim znanje o Međuzemlju.Valjda je nađem na netu negdje,ali ne vjerujem da ću to uspjeti odužiti na mjesec dana,pogotovo jer je zima i ne izlazim toliko iz kuće

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Hoćeš da ti pošaljem Strah mudroga, i još neke knjige? Kakav si sa engleskim? Hoćeš Martinove novele Dank i Eg, sa dešavanjem u Vesterosu nekih 100 godina prije rata 5 kraljeva?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Je li ko citao Anđeli i Demoni od Den Brauna ? Odlicna knjiga 

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Slobodno pošalji.Ova strah mudroga je dio neke trilogije kako vidim?DANTES je napisao/la:Hoćeš da ti pošaljem Strah mudroga, i još neke knjige? Kakav si sa engleskim? Hoćeš Martinove novele Dank i Eg, sa dešavanjem u Vesterosu nekih 100 godina prije rata 5 kraljeva?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Pošalji mi mejl na pp... Ja imam dvije knjige.... Toliko je dosada prevedeno...LBJ MVP je napisao/la:Slobodno pošalji.Ova strah mudroga je dio neke trilogije kako vidim?DANTES je napisao/la:Hoćeš da ti pošaljem Strah mudroga, i još neke knjige? Kakav si sa engleskim? Hoćeš Martinove novele Dank i Eg, sa dešavanjem u Vesterosu nekih 100 godina prije rata 5 kraljeva?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Covjek iz sjene , Omerta , Sultan Sulejman i sultanija... Sljedece na tapeti , ova potonja se u mnogome razlikuje od serije.Barem tako pise na poledjini korica.Trentno sam na pocetku prvonavedene knjige , ne doima se losom , dapace.
čita se "priručnik za razbijanje mitova".
ovo bi trebala bit lektira u našim mitomanskim društvima.
ovo bi trebala bit lektira u našim mitomanskim društvima.
Faruk Šehić - Knjiga o Uni.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Trilercina ! Odusevljen sam knjigom.U proslom zivotu Cody Mcfadyen,pisac navedene knjige, je bio ekstragavantni serijski ubica ! Fenomenalno !HZ_ilidzaa je napisao/la:Covjek iz sjene
Je li tko citao "Tri sekunde".
Citao sam ja tri sekunde,imam tu knjige,stoji mi na polici
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Ne cini se losom.Kod svake knjige najgori je ovaj pocetak , pisci pocnu niodkud.Nema nista gore od retrospekcije.Sta's stisko zini malo knjizi prije nego sam je uveliko poceo citati 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.