Head je napisao/la:Misljenja sam da ce Pape protiv Argentine igrati sa klasicnim DMF-om i samo jednim napadacem,jer je u jednoj od emisija odgovorio an to pitanje da protiv ovih laksih selekcija normalno je da igra sa 2 napadaca i klasicnog DMF-a, dok protiv jakih reprezentacija morat ce i da se zatvori tako da igramo 4-5-1.
Mi u ovim kvalifikacijama ne bi dali ni 15 golova da Ibisevica nije bilo. Uostalom kod Dzeke nikada ne znas, dali ce je drmnuti sa 30 metara pod rasnje ili ga neces vidjeti tokom citave utakmice pa ti izvoli i igraj 4-5-1 bez Ibisevica.
Uostalom, ako mislis nesto mjenjati, onda je logicnije povuci jednog od 3 playa vani a ubaciti jakog DMF-a, Kolasinca na primjer.
Pape vjeruje Salihovicu (kad god je mogao, igrao je od samog pocetka) i Medunjaninu, izrazito, a takodjer mislim da vjeruje Pjanicu vise nego Misimovicu. Ako to uzmes u obzir i cinjenicu da ne mozemo igrati bez Ibisevica, onda ne mozemo igrati 4-5-1 nikako, ali kao sto kaze @Unofficialpage, treba naci balans izmedju jakog napada i jake odbrane a mi to mozemo odigrati bez ikakvih problema, a sve sto moramo uraditi je izbaciti jednog ofanzivnog veznog za jednog def. veznog i dobili bi dobitnu kombinaciju. Evo ti primjer, 4-3-3
-----------------------Dzeko---------------------------
------------Lulic-----------------Ibisevic-------------
-----------------------Pjanic---------------------------
-------Medunjanin------------Kolasinac--------------
--Salihovic------Spahic---Bicakcic-------Mujdza----
-----------------------Begovic--------------------------
Nakon 65te izmjenis Ibisevica sa Hajrovicem i Pjanica sa Misimovicem oko 75te i izvadis maksimum (realno vise Miske i ne smije igrati protiv Argentine) iz tih igraca. Izmjena Misimovic-Kolasinac a da sve ostalo ostane kao sada bi nas dovela do vrata raja, iskreno, ne bi se bojao ni Argentine.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.