18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la Monolog » 18 okt 2013, 18:30

travnik je napisao/la:po meni bi najidealnije bilo da pocnemo ovako
-------------Dzeko----------Ibisevic--------

----------------- Misimovic-----------------
Lulic------------------------------- Mujdza
----------- Medunjanin----Pjanic----------

Salihovic---------Spahic---------Bicakcic
Bi, ali samo u slučaju ako si Argentinac. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 okt 2013, 18:32

Monolog je napisao/la:
travnik je napisao/la:po meni bi najidealnije bilo da pocnemo ovako
-------------Dzeko----------Ibisevic--------

----------------- Misimovic-----------------
Lulic------------------------------- Mujdza
----------- Medunjanin----Pjanic----------

Salihovic---------Spahic---------Bicakcic
Bi, ali samo u slučaju ako si Argentinac. :mrgreen:
Dobra za hendikepa i 5+ golova.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 okt 2013, 18:33

Misljenja sam da ce Pape protiv Argentine igrati sa klasicnim DMF-om i samo jednim napadacem,jer je u jednoj od emisija odgovorio an to pitanje da protiv ovih laksih selekcija normalno je da igra sa 2 napadaca i klasicnog DMF-a, dok protiv jakih reprezentacija morat ce i da se zatvori tako da igramo 4-5-1.
1946

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 18 okt 2013, 18:37

Evo kako igrati s jednim napadačem, a da opet svi igraju.

-----------------------------------Begović-------------------------------------

Mujdža-----------------Bičakčić--------------Spahić--------------Kolašinac

-------------------------Medunjanin---------Pjanić------------------------

------------Hajrovic-----------------Misimović----------------Džeko--------

-----------------------------------Ibišević--------------------------------------

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 okt 2013, 18:43

Safet bi trebao pruziti sansu Cocalicu i ozbiljno se pozabaviti sa klupom. Dugo je do Brazila i treba biti spreman na sve.
NO PYRO NO PARTY

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 okt 2013, 18:43

Head je napisao/la:Misljenja sam da ce Pape protiv Argentine igrati sa klasicnim DMF-om i samo jednim napadacem,jer je u jednoj od emisija odgovorio an to pitanje da protiv ovih laksih selekcija normalno je da igra sa 2 napadaca i klasicnog DMF-a, dok protiv jakih reprezentacija morat ce i da se zatvori tako da igramo 4-5-1.
Mi u ovim kvalifikacijama ne bi dali ni 15 golova da Ibisevica nije bilo. Uostalom kod Dzeke nikada ne znas, dali ce je drmnuti sa 30 metara pod rasnje ili ga neces vidjeti tokom citave utakmice pa ti izvoli i igraj 4-5-1 bez Ibisevica.

Uostalom, ako mislis nesto mjenjati, onda je logicnije povuci jednog od 3 playa vani a ubaciti jakog DMF-a, Kolasinca na primjer.

Pape vjeruje Salihovicu (kad god je mogao, igrao je od samog pocetka) i Medunjaninu, izrazito, a takodjer mislim da vjeruje Pjanicu vise nego Misimovicu. Ako to uzmes u obzir i cinjenicu da ne mozemo igrati bez Ibisevica, onda ne mozemo igrati 4-5-1 nikako, ali kao sto kaze @Unofficialpage, treba naci balans izmedju jakog napada i jake odbrane a mi to mozemo odigrati bez ikakvih problema, a sve sto moramo uraditi je izbaciti jednog ofanzivnog veznog za jednog def. veznog i dobili bi dobitnu kombinaciju. Evo ti primjer, 4-3-3

-----------------------Dzeko---------------------------
------------Lulic-----------------Ibisevic-------------
-----------------------Pjanic---------------------------
-------Medunjanin------------Kolasinac--------------
--Salihovic------Spahic---Bicakcic-------Mujdza----
-----------------------Begovic--------------------------

Nakon 65te izmjenis Ibisevica sa Hajrovicem i Pjanica sa Misimovicem oko 75te i izvadis maksimum (realno vise Miske i ne smije igrati protiv Argentine) iz tih igraca. Izmjena Misimovic-Kolasinac a da sve ostalo ostane kao sada bi nas dovela do vrata raja, iskreno, ne bi se bojao ni Argentine.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 okt 2013, 18:45

Kakve su ovo formacije s Džekom i Ibiševićem na krilima? :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 okt 2013, 18:49

Iskreno, Ibišević na krilu ne može meda. U to smo se uvjerili protiv Francuske na Koševu. Zašto bi ga Pape opet koristio na toj poziciji?

Ako će se već igra bazirati na krilima, onda je logično da će te dvije pozicije popuniti Lulić i Hajrović, nikako Ibišević umjesto jednog od njih dvojice.

U svakom slučaju, mislim da ćemo protiv Argentine opet gledati reprezentaciju sa 2 špica - Džekom i Ibiševićem. A, ne vidim razlog zašto bi se to mijenjalo. Možemo mi sada govoriti o tome kako niko živ ne igra tu standardnu 4-4-2 formaciju, ali valjda poznajete Papeta. Plus, zašto raspariti Edina i Vedada kad znamo koliko su golova zabili u ovom ciklusu?

Zdrav Mujdža + Kolašinac ( :?: ) + klasični zadnji vezni, al' sa dva špica i to je to.

Eh, pitanje je hoće li išta od ovog biti u meču sa Argentinom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 okt 2013, 18:51

Kolasinac mozda moze igrati u prijateljskoj iako jos ne dobije onu promjenu sportskog drzavljanstva,mislim da u prijateljskoj potreban samo pasos,tako da je ocekivati da ga Pape iskoristi.
1946

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 okt 2013, 18:52

Ama nije na krilu bolan ljudi, nego samo povuceniji, naravno da ce igrati uz Dzeku naprijed, idite na stranicu 2, tu je opsirnije opisano sve oko Ibisevica i pozicije.

Ja ga ne bi mjenjao, jer bi nam igra pala drasticno, jer Dzeko nije garancija nizasta, barem moje misljenje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 okt 2013, 18:52

Kolašinac neće igrati na poziciji def.veznog. On ulazi u konkurenciju za mjesto stopera i lijevog beka. Pape na poziciji def. veznog hoće igrača koji zna iznijeti loptu, koji zna igrati a ne samo da je destruktivac.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2013, 18:55

Monolog je napisao/la:Iskreno, Ibišević na krilu ne može meda. U to smo se uvjerili protiv Francuske na Koševu. Zašto bi ga Pape opet koristio na toj poziciji?

Ako će se već igra bazirati na krilima, onda je logično da će te dvije pozicije popuniti Lulić i Hajrović, nikako Ibišević umjesto jednog od njih dvojice.

U svakom slučaju, mislim da ćemo protiv Argentine opet gledati reprezentaciju sa 2 špica - Džekom i Ibiševićem. A, ne vidim razlog zašto bi se to mijenjalo. Možemo mi sada govoriti o tome kako niko živ ne igra tu standardnu 4-4-2 formaciju, ali valjda poznajete Papeta. Plus, zašto raspariti Edina i Vedada kad znamo koliko su golova zabili u ovom ciklusu?

Zdrav Mujdža + Kolašinac ( :?: ) + klasični zadnji vezni, al' sa dva špica i to je to.

Eh, pitanje je hoće li išta od ovog biti u meču sa Argentinom. :mrgreen:
Nisu problem 2 spica @MonoloGe, problem su Pjanic i Misimovic. 2 napadaca + 2 kreativca na terenu (uz Medunjanina) ne ide na dobro. Jedan mora da preseli na klupu. Dzeku i Vedu ne treba razdvajati, ali bi zato trebalo Misimovica ili Pjanica. Sad kojeg od njih dvojice, ni sam ne znam.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 18 okt 2013, 18:55

Nadam se da ce Kolasinac igrati ali sumnjam u to. Al' eto vidimo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 okt 2013, 19:01

Današnja igra počiva na igri po krilima. Najbolji igrači na svijetu su krila (Messi, Ronaldo, Ribery...), stoga tu moramo biti najjači. Ovo je 21. stoljeće, prije 20-30 godina se igralo kroz sredinu, "na potez" itd. Zato treba iskoristiti ono najbolje što imamo, a imamo solidno. Mujdža i Hajrović desno, Lulić, Kolašinac ili Salihović lijevo (nije ih problem rotirati po potrebi, recimo da damo prednost Kolašincu na beku, a Sejo klupa ili veza). Završena priča.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 okt 2013, 19:05

Problem je sto mi nemamo upola jaka krila kao te repke koje tu formaciju USPJESNO igraju. Mi imamo jak napad na primjer, i sta nama pomaze da igramo preko krila kada ona ne mogu ni blizu donjeti prevagu kao Reus, Ribery, Ronaldo itd...

Mi trebamo igrati onako, kako nama najbolje odgovara, a 4-5-1 ili 4-2-3-1 to sigurno nisu, jer Dzeko previse oscilira a toliko jaka krila nemamo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 okt 2013, 19:20

DonCorleone je napisao/la:Problem je sto mi nemamo upola jaka krila kao te repke koje tu formaciju USPJESNO igraju. Mi imamo jak napad na primjer, i sta nama pomaze da igramo preko krila kada ona ne mogu ni blizu donjeti prevagu kao Reus, Ribery, Ronaldo itd...
Pa napisao sam "solidna", naravno da naše igrače nisam poredio s najboljim od najboljih. :roll: Niko i ne očekuje Reusa na krilu jer ne pretendiramo na visok plasman na Mundijalu (iako su čuda moguća).
DonCorleone je napisao/la:Mi trebamo igrati onako, kako nama najbolje odgovara, a 4-5-1 ili 4-2-3-1 to sigurno nisu, jer Dzeko previse oscilira a toliko jaka krila nemamo.
Nisu :?: Pa šta je onda bilo protiv Francuske? Tad je sve bilo u najboljem redu do kontraverznog penala. Bukvalno smo ih pojeli na njihovom nacionalnom stadionu. Sada smo još jači za Hajrovića na desnom krilu, a tu je i dobri stari Miske ako zagusti. Dva napadača mogu protiv Lihtenštajna, Luxemburga, Latvije itd. pa i protiv nešto jačih ekipa, opet u zavisnosti od igre koja opisuje tu ekipu. Nemam ništa protiv toga da se mijenjaju Džeko i Ibišević, naravno da špic nije rezerviran isključivo za Edina u velikim utakmicama.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 18 okt 2013, 19:28

DonCorleone je napisao/la:Problem je sto mi nemamo upola jaka krila kao te repke koje tu formaciju USPJESNO igraju. Mi imamo jak napad na primjer, i sta nama pomaze da igramo preko krila kada ona ne mogu ni blizu donjeti prevagu kao Reus, Ribery, Ronaldo itd...

Mi trebamo igrati onako, kako nama najbolje odgovara, a 4-5-1 ili 4-2-3-1 to sigurno nisu, jer Dzeko previse oscilira a toliko jaka krila nemamo.
A po meni najbolje dvije utakmice pod Susicevim vodstvom su bile sa 4-5-1 formacijom. Protiv Francuske i prijateljska protiv Slovacke(2:3), te smo utakmice dominirali od pocetka..Vjerovatno je jos neke poceo sa 451, ali ja se ove dvije sjecam. Mozda i protiv Francuza na Kosevu ali tad je Ibisevic kao igrao na krilo, to je bio totalni fijasko, cinimi se da je sad protiv Litvanije u 2. poluvremenu Vedad bio maknut na krilo

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 18 okt 2013, 19:30

Budeli KOlasinac igro onda je Messi najebo 8-)
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 18 okt 2013, 19:49

levat je napisao/la:Evo kako igrati s jednim napadačem, a da opet svi igraju.

-----------------------------------Ibišević--------------------------------------
moze ali pjana i hajra mjenjaju pozicije,ofanzivnog si stavio u defanzivu i obrnuto,pjana je bolji u ofanzivi nego def.
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 okt 2013, 19:54

wienultras je napisao/la:
levat je napisao/la:Evo kako igrati s jednim napadačem, a da opet svi igraju.

moze ali pjana i hajra mjenjaju pozicije,ofanzivnog si stavio u defanzivu i obrnuto,pjana je bolji u ofanzivi nego def.
slika

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.