Rudar i Budućnost su ti uvijek najozbiljniji kandidati kada je borba za prvo mjesto u pitanju. Budućnost ovu ligu ima u "malom prstu" i uvijek se može ako želi prošetati se kroz istu. S Rudarom nešto drugčija priča, dosta raznoraznih "struja" u i oko kluba i uvijek jedni druge "zakopaju" rekao bih. Ostale ekipe nisu toliko jake, Krajina odkako ima na mjestu predsjednika Irfana Durića uvijek će moći računati na sami vrh međutim nisu nešto zagrijani za premijer ligu. Čapljina bi ove sezone mogla biti jako slaba, odlaze neki veoma bitni igrači a također kako čujem ni "dama" više ne zna šta oće od kluba. Bratstvo ukoliko bude ozbiljno kao prošle sezone mogu se nadati vrhu, međutim ne tako davno nakon ulaska u društvo prvoligaša imali su odlične razultate da bi u drugoj totalno razočarali i ispali, pa bi im se tako nešto moglo desiti i ove. Vitez ovisi o jednom čovjeku, Kafadaru, čovjeku koji je u zadnje dvije sezone dosta napravio za NK Vitez i ukoliko on napusti klub ove sezone borba za opstanak. To ti je otprilike to, mada, uvijek možeš imati jako Jedinstvo međutim mislim da to neće biti slučaj ove sezone. I moram istaći ove ekipe koje ulaze iz drugih liga, one znaju biti opasne ako dobro otvore sezone, gradovi su u laganoj euforiji zbog sezona u kojima su bili prvi u svojim ligama i ako dobro otvore i novu sezonu ta euforija još više raste a onda je sve moguće.Tuzla950 je napisao/la:Pošto sam 1.Federalnu skroz malo pratio (skoro nikako),zanima me koje su to ekipe koje bi se mogle boriti za PRVO mjesto,nemojte sad pisat 10-ak ekipa onako realno 3-4? POZZ.
Eto moje mišljenje