KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

BrigateBL
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la BrigateBL » 09 jun 2008, 10:53

Upravo tako jer da je u fudbalu bila onakva situacija u zadnjem kolu sigurno bi i Borac i Sloboda dobili. No u kosarci su obe ekipe izgubile. Jedini pravi problem su sudije i slab rad sa mladima u vecini klubova. Tek kada klubovi obrate paznju na svoje mlade onda se moze ocekivati napredak. Steta je da mladici poput Djedovica, Vrece, Gordica , Bogdanovica odu iz lige BIH na pocetku karijere tako da ih ne gledamo jos koju godinu. Znam da klubovi moraju da prezivljavaju ali mislim da bi u vecini slucajeva klubovi vise zaradili kada bi ih zadryali jos koju godinu
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 09 jun 2008, 23:21

BrigateBL je napisao/la:Upravo tako jer da je u fudbalu bila onakva situacija u zadnjem kolu sigurno bi i Borac i Sloboda dobili. No u kosarci su obe ekipe izgubile. Jedini pravi problem su sudije i slab rad sa mladima u vecini klubova. Tek kada klubovi obrate paznju na svoje mlade onda se moze ocekivati napredak. Steta je da mladici poput Djedovica, Vrece, Gordica , Bogdanovica odu iz lige BIH na pocetku karijere tako da ih ne gledamo jos koju godinu. Znam da klubovi moraju da prezivljavaju ali mislim da bi u vecini slucajeva klubovi vise zaradili kada bi ih zadryali jos koju godinu
Sreca njihova pa su otisli, sta bi imali ovdje? Provokacije, pljuvanje, a mozda i neku tesku povredu siledzija kojih u nasoj ligi jos uvijek ima. Ono sto mladim igracima treba je propis da mladi moraju igrati a i uporedo sa ovom Ligom 13 ili 14 da se igra i kvalitetna omladinska liga. Svi klubovi ce odmah reci da su problem finansije, ali mislim da tako nesto mora imati finansiranje od drzave i sponzora.
I jos nesto, takvi mladi igraci na startu moraju biti ukljuceni u reprezentaciju, pa makar da se odigravaju neki reprzentativni turniri, da reprezentacija gostuje negdje, samo da upisu nastup. Inace, oni odose u Hrvatsku, Srbiju ili Crnu Goru a mi mozemo plakati.
MENI JE PUNO SRCE KAD VIDIM KOLIKO VUJOSEVIC PLACE ZA GORDICEM... Treba tog momka sada nagraditi nastupom za repku, a ne da grije klupu

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 10 jun 2008, 09:07

Rekao sam da je steta za nas sto ne mozemo da uzivamo u takvim talentima, a njihova je nadam se sreca sto su presli u bolje klubove, mada moras proci sve to i igranje u jakoj atmosferi i nezgodnog rivala. Pazi klinci u FMP igraju za Borac iz Cacka i njih bukvalno svi zele pobjediti u ligi SRbije. NJih navodim kao primjere jer znamo kakvu skolu ima ovaj klub
No vratimo se temi veceras pocinje finale

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jun 2008, 10:16

Ma jeste vjerovatno za njih bolje sto su otisli, ali sjetite se da je i Kikanovic morao da slusa svakakva divljanja sa tribina kad god bi primio loptu ove sezone. Koliko znam, to se smirilo i najzasluznija je uprava Crvene Zvezde.
Al' vratimo se temi. Veceras pocinje finale. Karalic najavljuje pobjedu u Sarajevu...naravno da ce Bosna pobjediti. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 10 jun 2008, 10:22

Srecom po Kikanovica Delije su bojkotovale kosarkaske utakmice zbog sukoba sa upravom. Tako da je mogao na miru da igra. Vecina ljudi ga je odlicno primila, ali bolesnika nazalost svugdje ima...
Sto je najgore on je jedan od najboljih pojedinaca ove sezone zaista je odigrao odlicno poslije odlaska Misanovica.

NIsta veceras za finale moram traziti total TV da gledam mec na Hajatu

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 jun 2008, 22:55

Evo sad sa utakmice... Sve je bilo ok. Odmah se vidjelo da smo 'tu negdje' sa Igokeom. Izmjenjivali smo se u vodstvu, redovno. PUBLIKA JE BILA VELICANSTVENA. Dugo nije vidjena bolja atmosfera u Skenderiji. Naravno bilo je nekih povika, ali to su uglavnom bili pojedinci i to rijetki. Sve je bilo u redu, dok Bocka nije dobio 5tu, iskljucujucu licnu gresku. Tad je burno reagirao i on i klupa Igokee. Publika je uzvikivala "Napolje, napolje", a on je u tom trenutku krenuo prema svojoj klupi, digao pogled i pokazao tri prsta (s obje ruke= prema publici.
Tad se nekoliko nasih navijaca pokusalo obracunati sa Bockom, koji je mirno sjedio na klupi. Srecom po nas zaustavili su ga zastitari (kazem "srecom po nas", jer bi vjerovatno utakmica bila registrovana 20: 0 za Igokeu). Igraci Igokee, sa trenerima i fizioterapeutom odlaze u svlacionicu a policija nas tjera na tribine. Nakon sto je ispraznjen parter vracaju se igraci Igokee. Uslijedila su 4 slobodna bacanja, velicanstvena trojka Ikonica sa 8 metara, te jedan sut sa distance. Sasvim dovoljno za 5 poena raslike. Svaka cast Goranu i Williamsu koji su zajedno dali 49 poena (Williams 27, Ikonic 22). Tako je bilo, znam jer sam bio odmah iza klupe Igokee.
Mozda kasnije postavim klipove na youtube, ako mi ne bude mrsko.

Pozdrav svima, bice tesko pobijediti Igokeu u Aleksandrovcu ali u revansu u Skenderiji ocekujem pobjedu Bosne.
Uzdravlje.

Fukare tz
Kontakt:

Post Postao/la Fukare tz » 10 jun 2008, 23:35

ne vidim sad komentar one "malene" ne znam sta ce reci na ona 3 prsta onog cetnika, Bosni sve cestitke
CRVENO CRNA JE BOJA MOJE KRVI!!! SLOBODA DO GROBA

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 jun 2008, 00:14

@storm_raider zaboravio si reci da ih je sinisa kovacevic(nas bivsi igrac,dabogda se vise nikad ne vratio u bosnu,draze mi je tomovica gledat)izveo
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jun 2008, 11:05

fiftisent je napisao/la:prvo da ze zahvalim na ulaznici :D

slazem se da je atmosfera bila veličanstvena. nije bila puna dvorana, ali je bila puna istinskih navijača.
fudbalski navijači na baterije konačno su potvrdili da ne žele dati podršku bosni. mislim da je ovo što je bilo u skenderiji, tačan broj pravih navijača koje bosna ima. koje im je sada objašnjenje što nisu došli? menso? dino? ili je sada abaz ili tomo? dvorana? cijena ulaznice? ne valja muzika? da nije bilo previše šminker u dvorani?

ja kazem, da nam hoce atmosfera biti ovakva na svakoj utakmici!

momcima cestitke i sretno u aleksandrovcu.
iskreno se nadam da igokeu vise necemo gledati u sarajevu u narednih 8-9 mjeseci.
potpisujem tvoj post
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Dejan
Kontakt:

Post Postao/la Dejan » 11 jun 2008, 11:32

Fukare tz je napisao/la:ne vidim sad komentar one "malene" ne znam sta ce reci na ona 3 prsta onog cetnika, Bosni sve cestitke
jeli hoces sada da kazes da se Srbi ne smiju krstiti sa 3 prsta? zasto je u redu da Williams moze provocirati publiku u Aleksandrovcu a da Bocka to ne moze uraditi u sarajevu?

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 11 jun 2008, 11:43

Dejan je napisao/la:
Fukare tz je napisao/la:ne vidim sad komentar one "malene" ne znam sta ce reci na ona 3 prsta onog cetnika, Bosni sve cestitke
jeli hoces sada da kazes da se Srbi ne smiju krstiti sa 3 prsta? zasto je u redu da Williams moze provocirati publiku u Aleksandrovcu a da Bocka to ne moze uraditi u sarajevu?
Niko ne brani nikome da se moli Bogu, jer da je tako zar mislis da bi tomovic, ikonic, parezanin... bili u Bosni?
Ako je onaj Bockin postupak bilo ustvari njegovo obracanje Bogu, onda izvini :roll:

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 11 jun 2008, 12:14

Iskreno bez obzira na prosli rat tri prsta su nesto sto je srbima u krvi... Ne znam zasto bas to toliko smeta, dizemo ih i mi koji nismo nacionalisti, jednostavno tako je
mada doduse pravi srbi bi trebali da drze tri prsta sastavljeno....

O tri prsta ima zanimljiva zeza... Naime Dejvi Kruz centar Borac Nektara je nakon sezone u banjaluci presao u Siroki. Posto je cesto pucao za tri poena dao je trojku u Sirokom i naravno digao tri prsta kako je kod nas naucio. Citav dan su mu zatim siagraci objasnjavali da ne dize tako vec da drzi tri srednja prsta. Dejvi mi dolazi u BL i kaze kako njemu nista nije jasno ali da mu je lakse dizati onako kao sudije... he he

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jun 2008, 12:31

Mogu Srbi dizati tri prsta koliko god hoce ali kada se onako neko okrene prema publici i pokaze 3 prsta to je jednostavno provokacija i ovo dovodi do pitanja sta seljaci rade u Sarajevu.P.S.Bravo za Ikonica koji je na kraju preuzeo odgovornost i odlucio utakmicu.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 11 jun 2008, 12:38

Bocka je najvise stete nanio upravo Igokei sa provokacijom...

Fukare tz
Kontakt:

Post Postao/la Fukare tz » 11 jun 2008, 12:40

Dejan je napisao/la:
Ja ne znam sta si ti gledao i ako je ono krstenje i moljenje Bogu nisam znao da vam je Bog na tribinama bio i koliko znam kad se krsti 3 prsta su sastavljena i pravi se pokretima na tijelu cini mi se krst a ne sa tri prsta rasirena i sa obje ruke rasirene. Takvi isti su su u ratu ubijali po sarajevu. BOSNA JE SAMPION

Fukare tz
Kontakt:

Post Postao/la Fukare tz » 11 jun 2008, 12:41

BrigateBL je napisao/la:Bocka je najvise stete nanio upravo Igokei sa provokacijom...
Slazem se s tobom i jos je pokazao koliki je ON PRIMITIVAC

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 jun 2008, 12:42

@BrigateBL znam ja za ta tri prsta. Prvo sastavljano se drze jer to treba da simbolise zajednistvo Trojstva koliko je meni poznato. Ali ne mozes ocekivati da je normalno u Sarajevu pokazivati tri prsta, jer to ovdje asocira na stradanja koja su radjena upravo po ta tri prsta.
Nego da ne idemo dalje od sporta, Bocka je to uradio samo s ciljem da uzvrati sarajevskoj publici na ono "Napolje, napolje...". Zelio je da nas pogodi tamo gdje nas najvise boli i to je i uradio. Zelio je da nam nanese zlo. Neka mu ide na cast. Da je ovo iole normalna drzava dobio bi zabranu na najmanje godinu dana bavljenja kosarkom.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 11 jun 2008, 13:12

BrigateBL je napisao/la:Iskreno bez obzira na prosli rat tri prsta su nesto sto je srbima u krvi... Ne znam zasto bas to toliko smeta, dizemo ih i mi koji nismo nacionalisti, jednostavno tako je
mada doduse pravi srbi bi trebali da drze tri prsta sastavljeno....

O tri prsta ima zanimljiva zeza... Naime Dejvi Kruz centar Borac Nektara je nakon sezone u banjaluci presao u Siroki. Posto je cesto pucao za tri poena dao je trojku u Sirokom i naravno digao tri prsta kako je kod nas naucio. Citav dan su mu zatim siagraci objasnjavali da ne dize tako vec da drzi tri srednja prsta. Dejvi mi dolazi u BL i kaze kako njemu nista nije jasno ali da mu je lakse dizati onako kao sudije... he he
ma bocka stvarno nije htio nikoga isprovocirati. stvarno ne znam, da li ti mislis, da niko na svijetu nije bio na utakmici niti je gledao na TV-u. jedini cilj mu je bio da isprovocira publiku i po mogucnosti izazove veci incident, kako bi se mozda kaznio KK Bosna. Iskreno mi je drago, sto se publika smirila i sto se utakmica nastavila. Da Sarajevo, odnosno KK Bosna nije "jednobojan" klub pokazuje cinjenica, da samo u Bosni(i Slobodi) igraju igraci svih nacija i religija i da su cesto ljubimci publike igraci koji se takodje krste s tri prsta, ali naravno sastavljenim, kako i treba i nikoga ne provociraju niti izazivaju, za razliku od Sirokog, gdje moze samo igrati ili hrvat ili stranac i igokee gdje igraju samo srbi i stranci, i to ne sto su najbolji, nego zato sto je to uslov.

kako je bocka nastetio klubu? je li mozda time zaradio posebnu premiju za hrabrost? koliko sam primjetio, tehnicka greska je dosudjena klupi igokee nakon napustanja terena. za bocku nema nikakvih posljedica.
procitao sam da je se izvinuo publici za provokaciju, cime je i sam potvrdio da je htio provocirati a ne po tvojoj teoriji pomoliti se bogu. mozda mu zato treba upisati jedan mali plus.
nadam se da ce u aleksandrovcu proci bez prekida i u fer igri. igraci moraju pokusati da ne reaguju na provokacije.
i igokea i bosna su dovoljno jake, da im nije potreban takav psiholoski rat.

uzdravlje

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 12 jun 2008, 00:54

Najgore je to sto ce u Aleksandrovcu biti jos gore, svima ce sada biti vaznije da provociraju nego da Igokea pobijedi. I poslije svega toga i pobjede za Igokeu doci ce neki papci u Skenderiju koji nikad nisu bili na Bosninim utakmicama da pokazu Bocki i Sinisi koliki su oni patriote tako sto ce im j***** mater, gadjati ih upaljacima i slicno.
I ode nas sport u k****.
A kako je lijepo izgledalo zadnja cetiri kola Lige 8 (ako izuzmemo incident u Aleksandrovcu)

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 12 jun 2008, 09:21

Bocka je ovdje reagovao bezveze i nanio je stetu svom timu u zavrsnici. Pazi ja nigdje nisam napisao da on to nije namjerno uradio, niti da je zelio da se prekrsti ali odmah ste ga proglasili cetnikom kao sto je uradio Fukare je stvarno lose. Prvo covjek je potpuno OK, student prava, jedino je u kosarku malo zalutao he he. Ali nije nacionalista. To ce vam potvrditi svako ko ja proveo sa njim barem sat vremena. Pa nije ni Igokea jednonacionalna sta je Stjepan Stazic? medjutim trenutno su orjentisani na timove iz Srbije zato sto je tu lakse naci igrace i lakse ih dovesti. Prije pola godine su pregovarali sa Sesarom
U drugom mecu je pshicki pritisak na IGokei. Jasno je da moraju popraviti odbranu na Vilijamsu ako zele nesto da naprave u drugom mecu

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.