Rudar Prijedor-Celik X
Mislim da je ovo susret dvije ekipe,pribliznog kvaliteta,i priblizne forme.Nekako su mi dosta slicni,i zato mislim da ce ovdje ishod biti nerjesen.
Travnik-Siroki Brijeg X
Hmm,dosta teska utakmica za prognozu.Jer Siroki je naravno bolja ekipa,kvalitetnija,ali i Travnik zna odigrati cvrsto kuci...Ovdje bi takodje,rekao da je nerjeseno najrealnije.
Zrinjski-Leotar 1
Zrinjski uzeo bodove protiv Kozare,sada ih treba potvrditi kuci,protiv osrednje ekipe Leotara.Mislim da nece imati previse problema.
Olimpik-Kozara 1
Koliko god volio Vladu Jagodica,i postovao ga,ovo ce,s obzirom na snagu ekipe Olimpika,za njega biti,cini mi se,prevelik zalogaj.Pokusace Kozara iz kontri nesto,vjerovatno,ali cisto sumnjam da ce izbjeci poraz.Eventualno uz malo srece,da nerjeseno izvuku,ali tesko,jako tesko.
Zeljeznicar-Sarajevo X
Ekipe dosta slicne,kvalitetne,uigrane,medjutim sa dosta razlicitim stilom igre.Nezahvalno je prognozirati rezultat ovakvog derbija,ali neka bude,remi,sa dosta golova.Ako vec treba birati pobjednika,mislim da ce prije domacin,nego gost,trijumfovati.
Zvijezda Gradacac-Slavija 1
Bez komentara.
Borac-Velez 1
Susret starih rivala,jos iz bivse Juge.

Ne vjerujem da Velez moze ovdje nesto napraviti...Bolji smo,igramo kuci.Vidjecemo,ali mislim da je sigurna pobjeda Borca.
Sloboda-GOSK 2
Ako je GOSK mogao razbiti moj Borac,moze onda i katastrofalnu Slobodu ove sezone!Eto,neka bude dvojke,pa kud puklo.