OI London 2012 - općenito

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Narin
Kontakt:

Re: OI 2012-London

Post Postao/la Narin » 22 jul 2012, 15:10

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Britanija na čelu sa Giggsom će da izdominira fudbalski turnir bez problema.
Ne bih bas rekao,sve zavisi kako ce djeca Brazila igrati,jer po imenima oni imaju najjacu repku,a znamo da se i znaju obrukati tesko.Mada mislim da su ipak Brazilci prvi favoriti u fudbalu.

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 23 jul 2012, 00:26

legenda reala je napisao/la:Da nije malo previše subjektivno to srebro Srbije u rukometu, ne vjerujem ja u neki uspjeh Srbije na narednim takmičenjima, realno ima bar pet jačih ekipa od Srbije ;) Ono u Beogradu je bio splet raznih okolnosti, domaći teren to je u rukometu kao igrač više, igrači sa velikim motivom, glavni favoriti pa reklo bi se nezainteresovani itd, Srbi su najbolje iskoristili to i došli do srebra, daleko da su oni od toga da budu pretedenti na medalje na narednim takmičenjima ;)

Ja mislim da će se Francuzi sad vratiti da pokažu da su najveći i da se oproste od ove sjajane generacije zlatom sa Olimpijskih igara, jedino koji ih mogu ugroziti kad su u elementu su Španci, ostali samo kad Francuzi nisu na svom nivou ko u Srbiji ;)
Zašto bi bilo subjektivno mi smo aktuelni vicešampioni Evrope i od takve ekipe se mora očekivati dobar rezultat bar polufinale..

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 23 jul 2012, 00:41

Realno, Srbija ako uzme medalju biće to odličan sportski rezultat,ja nisam uveren da to može u ovom momentu,voleo bih naravno.
Isto tako i neki slabiji plasman neće značiti da je ono srebro u Beogradu nezasluženo.... Priča o motivu je uvek nezahvalna kada je o najvećim takmičenjima reč.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 00:43

Hrvati do sada (92.' Barcelona, 96.' Atlanta, 00.' Sydney, 04.' Atena i 08.' Peking) imaju 17 medalja, od toga tri zlatne (rukomet 96.' i 04.', Pešalov 00.'), šest srebrnih (košarka 92.', vaterpolo 96.', Draganja 04.', Siniša i Nikša Skelin 04.', Ude 08.' i Blanka 08.'), te osam brončanih (Ivanišević 92.', Ivanišević/Prpić 92.', veslači 00.', Pešalov 04.', Ljubičić/Ančić 04.', Pejčić 08.', Zubčić 08.', Šarić 08.').

Za usporedbu, Slovenci imaju 15 medalja (tri zlatne, pet srebrnih i sedam brončanih).
Srbi, uključujući i period SiCG, također 15 (dvije zlatne, šest srebrnih i sedam brončanih), no sigurno da su i Crnogorci dobrim dijelom zaslužni za njih, pa ovo ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Makedonija ima jednu medalju (00.' hrvanje).
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 23 jul 2012, 00:55

Dodaj svemu da Srbija kada je imala najjače sportiste zbog sankcija nije mogla učestvovat na nekim OI ;) + što vi kao naše komšije pozivate nekakve japance da učestvuju pod vašom zastavom :) :) ;)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 00:58

underPFC je napisao/la:Dodaj svemu da Srbija kada je imala najjače sportiste zbog sankcija nije mogla učestvovat na nekim OI ;) + što vi kao naše komšije pozivate nekakve japance da učestvuju pod vašom zastavom :) :) ;)
Koji je Japanac osvojio medalju i za koju državu? A trebao si nadodati i da Srbija ima skoro duplo više stanovnika od recimo Hrvatske i ko zna koliko od Slovenije. No, nećemo sad skrećati s teme, tko zna gdje ćemo završiti. ;)
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 23 jul 2012, 01:04

Ovaj Ude??? :)

Nećemo krvna zrnca,nije ni mesto ni vreme,samo kažem da bi Srbija na igrama 92e osvojila barem 6-7 medalja,al naravno šta bi bilo kad bi bilo je druga stvar ;)

Pričajmo o ovom što dolazi, Divac je istakao da imamo šansu za 10 realnih medalja,mišljenja sam da bi sve ispod 5 bilo neuspeh.
Što se vas tiče, siguran sam da vaterpolisti i rukometaši bi mogli uzet,imate onu Perkovićku,tu je i ako ne grešim ona posada u jedrenju ili možda onaj gimnastičar (oprosti ako grešim)..... Imate i košarkašice (ženska košarka je dosta pala,tako da i tu bi mogli napravit nešto više),što se rukometašica tiče,tu realno nemate šanse....

Što se ostalih tiče, Makedonija ima samo jednog predstavnika, Slovenci bi u atletici nešto mogli uradit,te možda u nekom vodenom sportu.....

Kakva su očekivanja od hr sportista na OI ?

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 23 jul 2012, 01:09

Slabiji su im rukometaši u zadnje vrijeme,nemaju neke šanse za osvajanje medalje.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 01:17

Filip Ude, momak rođen u Čakovcu, ne znam o čemu pričaš? :?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Filip_Ude" onclick="window.open(this.href);return false;

Što se Hrvatske tiče, veliki je udarac na optimizam činjenica da Blanka zbog ozljede neće nastupiti. Da je zdrava, 90% bi zlato, minimalno srebro bilo njeno.
Od ostalih, svakako se medalja očekuje od rukometaša i vaterpolista. Sve ispod medalje je neuspjeh. Sandra je u bacanju diska prvi favorit za zlato i realno je isto očekivati. Ude je prije četiri godine uzeo medalju, ne pratim ga baš, pa ne znam može li ponoviti to. U jedrenju i veslanju također pucamo na medalje.
Ana Zaninović ove godine srebrna na Europskom prvenstvu do 53 kg, a zlatna na Svjetskom prvenstvu prošle godine. Sestra joj, Lucija, zlatna na istom natjecanju ove godine ali do 49 kg.

Treba vidjeti koliko može Pejčić u streljaštvu (bronca u Pekingu).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 10:46

limenka je napisao/la:Hrvati do sada (92.' Barcelona, 96.' Atlanta, 00.' Sydney, 04.' Atena i 08.' Peking) imaju 17 medalja, od toga tri zlatne (rukomet 96.' i 04.', Pešalov 00.'), šest srebrnih (košarka 92.', vaterpolo 96.', Draganja 04.', Siniša i Nikša Skelin 04.', Ude 08.' i Blanka 08.'), te osam brončanih (Ivanišević 92.', Ivanišević/Prpić 92.', veslači 00.', Pešalov 04.', Ljubičić/Ančić 04.', Pejčić 08.', Zubčić 08.', Šarić 08.').

Za usporedbu, Slovenci imaju 15 medalja (tri zlatne, pet srebrnih i sedam brončanih).
Srbi, uključujući i period SiCG, također 15 (dvije zlatne, šest srebrnih i sedam brončanih), no sigurno da su i Crnogorci dobrim dijelom zaslužni za njih, pa ovo ne treba uzimati zdravo za gotovo.
Makedonija ima jednu medalju (00.' hrvanje).

Sta to ne treba uzimati zdravo za gotovo?
Dosta vise sa tim Crnogorcima, ispade kao da su oni cinili 50% sporta u SRJ/SCG, a realno nisu bili zastupljeni u selekcijama u vecem broju od 15-20%. Videli smo to nakon 2006, kad je Srbija uzela 15 medalja na velikim takmicenjima u kolektivnim sportovima, a Crna Gora samo 2 (obe u vaterpolu). Glede pojedinacnih sportova, zamolio bih te da mi navedes 1 crnogorskog sportistu, koji je osvojio medalju sa OI u poslednjih 20 godina.

Sa druge strane, znamo svi kako hrvatski sportski savezi daju/davali su papire Ruskinjama, Slovencima, Amerima, Japancima, Bugarima. Naravno, posle toga neko se pita gde su tu Crnogorci, a zaboravlja na Peshalova&co. ;)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 11:22

MaGiCa je napisao/la:
Sta to ne treba uzimati zdravo za gotovo?
Dosta vise sa tim Crnogorcima, ispade kao da su oni cinili 50% sporta u SRJ/SCG, a realno nisu bili zastupljeni u selekcijama u vecem broju od 15-20%. Videli smo to nakon 2006, kad je Srbija uzela 15 medalja na velikim takmicenjima u kolektivnim sportovima, a Crna Gora samo 2 (obe u vaterpolu). Glede pojedinacnih sportova, zamolio bih te da mi navedes 1 crnogorskog sportistu, koji je osvojio medalju sa OI u poslednjih 20 godina.

Sa druge strane, znamo svi kako hrvatski sportski savezi daju/davali su papire Ruskinjama, Slovencima, Amerima, Japancima, Bugarima. Naravno, posle toga neko se pita gde su tu Crnogorci, a zaboravlja na Peshalova&co. ;)
Oprosti, ali zar nije licemjerno govoriti o nekim strancima kad će u Londonu za Srbiju nastupati jedan Dmitri Gerasimenko?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 15:12

limenka je napisao/la: Oprosti, ali zar nije licemjerno govoriti o nekim strancima kad će u Londonu za Srbiju nastupati jedan Dmitri Gerasimenko?

Naravno da nije licemerno, jer je to izuzetak od pravila.
Sa druge strane, izuzeci koji potvrdjuju pravilo su Eduardo, Draper, Puc, Kirilova&co., Riuwu, Peshalov, Demjanov, Haklits...

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 16:08

MaGiCa je napisao/la:
limenka je napisao/la: Oprosti, ali zar nije licemjerno govoriti o nekim strancima kad će u Londonu za Srbiju nastupati jedan Dmitri Gerasimenko?

Naravno da nije licemerno, jer je to izuzetak od pravila.
Sa druge strane, izuzeci koji potvrdjuju pravilo su Eduardo, Draper, Puc, Kirilova&co., Riuwu, Peshalov, Demjanov, Haklits...
Haklits je hrvatskog podrijetla, tj. gradišćanski Hrvat. Ako je on stranac onda su to i Mihajlović ili Subotić.

A glupo ti je izvlačenje na neka nepisana pravila. Jedan ili sto i jedan, nebitno, bitan je princip.
Hrvatska ima više medalja na ljetnim, a i puno više na zimskim (10:0 u korist Hrvatske).
Na vama je da to pokušate dostići. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 16:45

limenka je napisao/la: Haklits je hrvatskog podrijetla, tj. gradišćanski Hrvat. Ako je on stranac onda su to i Mihajlović ili Subotić.

A glupo ti je izvlačenje na neka nepisana pravila. Jedan ili sto i jedan, nebitno, bitan je princip.
Hrvatska ima više medalja na ljetnim, a i puno više na zimskim (10:0 u korist Hrvatske).
Na vama je da to pokušate dostići. ;)
Opet mesas neke stvari.
Nije 101=1, makar ne u onoj matematici koju sam ja ucio. Sta je sa Kirilovom ili Peshalovim :?: Jesu li oni Hrvati istocnog obreda ili ne? Ajme, Drapera stare Hrvatine, sto je pocrnia na splitskoj Rivi? :mrgreen: A Riuwua je sa 20 i kusur godina usvojila 1 hrvatska obitelj? How yes no... Vazno je odrzavati mitove da su Crnogorci donosili medalje Srbima, sto je ocigledno netacno.
Lepo je to pricati o principima, kad mi ne odgovaras na postavljena pitanja. ;)

Kapa dole za hrvatski sport. Rezultati su vam izuzetni, ali nije to poenta tvojih postova. Znas i sam sta jeste. 8-)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 16:58

A Gerasimenka je usvojila porodica bez dece iz okoline Kragujevca. :lol:
Iako mi je to sve relativno, recimo jedna po tebi "Srbrenda" Subotić se nije udostojila naučiti svoj jezik, dok recimo Pešalov ili Eduardo jesu.
Šta je sa Cleom? Bili ste ga počeli gurati, ali šteta (ili sreća) pa je propao i otišao za Kinu. Možeš li staviti ruku u vatru da ne bi dobio poziv u reprezentaciju da je recimo kao Eduardo završio u Arsenalu, a ne negdje bogu iza nogu?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 17:08

limenka je napisao/la:A Gerasimenka je usvojila porodica bez dece iz okoline Kragujevca. :lol:
Iako mi je to sve relativno, recimo jedna po tebi "Srbrenda" Subotić se nije udostojila naučiti svoj jezik, dok recimo Pešalov ili Eduardo jesu.
Šta je sa Cleom? Bili ste ga počeli gurati, ali šteta (ili sreća) pa je propao i otišao za Kinu. Možeš li staviti ruku u vatru da ne bi dobio poziv u reprezentaciju da je recimo kao Eduardo završio u Arsenalu, a ne negdje bogu iza nogu?
Vec sam ti rekao za Gerasimenka. 1=/=10...101.

Drugo, kako to Subotic ne zna srpski? Govori ga pristojno, ne najbolje, ali ga govori. Za razliku od Drapera sezonca. 8-)
Trece, sve oko Clea je bilo cisto da se zamazu oci narodu i skrene prica sa sukoba FSS-Antic. Naravno da je taj potez neprihvatljiv, iako imamo velikih problema sa napadacima. Ostalo su sve SBB-KBB price.
Cetvrto, nisi mi odgovorio na pitanje: koji su to Crnogorci donosili olimpijske medalje SRJ/SCG u pojedinacnim sportovima :?: Mozda zato, sto takvih nema. :roll:

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 17:17

MaGiCa je napisao/la:
Vec sam ti rekao za Gerasimenka. 1=/=10...101.

Drugo, kako to Subotic ne zna srpski? Govori ga pristojno, ne najbolje, ali ga govori. Za razliku od Drapera sezonca. 8-)
Trece, sve oko Clea je bilo cisto da se zamazu oci narodu i skrene prica sa sukoba FSS-Antic. Naravno da je taj potez neprihvatljiv, iako imamo velikih problema sa napadacima. Ostalo su sve SBB-KBB price.
Cetvrto, nisi mi odgovorio na pitanje: koji su to Crnogorci donosili olimpijske medalje SRJ/SCG u pojedinacnim sportovima :?: Mozda zato, sto takvih nema. :roll:
Ja se bojim da razlog zbog kojeg Cleo nije nastupio za Srbiju pravilo koje kaže da mora u Srbiji igrati minimalno pet godina. On je igrao tri i otišao za Kinu. Da je imao još dvije znaš i sam da bi igrao za Srbiju. Čak je se bio ufurao toliko da je i golove slavio sa tri prsta u zraku. :mrgreen:
Ja nisam nigdje napisao da su Crnogorci osvajali medalje u pojedinačnim sportovima, već da su dobrim dijelom zaslužni za njih u timskim.
Govore li ti šta imena žarko Paspalj, Vladimir Batez, Goran Vujević, Predrag Jokić, Veljko Uskoković, Nenad Vukanić, Vladimir Gojković ili Igor Vušurović?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 17:49

limenka je napisao/la: Ja se bojim da razlog zbog kojeg Cleo nije nastupio za Srbiju pravilo koje kaže da mora u Srbiji igrati minimalno pet godina. On je igrao tri i otišao za Kinu. Da je imao još dvije znaš i sam da bi igrao za Srbiju. Čak je se bio ufurao toliko da je i golove slavio sa tri prsta u zraku. :mrgreen:
To sto se on ufurao, to je njegova stvar. No to te ne sprecava da uzimas nedokazano za dokazano.
Ja nisam nigdje napisao da su Crnogorci osvajali medalje u pojedinačnim sportovima, već da su dobrim dijelom zaslužni za njih u timskim.
Znaci, od 12 medalja ukupno, u samo 5 su pomogli ljudi iz Crne Gore. Jel tako?
Tako makar kaze tvoja logika.
Govore li ti šta imena žarko Paspalj, Vladimir Batez, Goran Vujević, Predrag Jokić, Veljko Uskoković, Nenad Vukanić, Vladimir Gojković ili Igor Vušurović?
Znace, ali sam ih skoro sve znao bez Google-a. Ti si znao da treba Srbiju asteriskovati, ali nisi znao kako, pa si proguglao. Ali, tvoja logika kaze da su 8 sportista (ma koliko dobri bili), bili kljucni, jer da nije bilo njih, ne bi bilo medalja. Oni ostali (njih 40ak ) su tu verovatno statirali. Zato, ajmo umanjiti rezultate Srbiji, jer nas to cini uspesnijim nego sto jesmo.... Dobar pokusaj @limeni.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 23 jul 2012, 18:45

Ja ne umanjujem rezultate Srbije, nego mi je glupo što ti sve iz tog vremena pokušavaš prisvojiti Srbiji iako su i Crnogorci igrali važne uloge.
Hvala Bogu pa ti za ova imena ne treba google, inače bi istog trenutka odustao od bilo kakve rasprave.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 19:27

limenka je napisao/la:Ja ne umanjujem rezultate Srbije, nego mi je glupo što ti sve iz tog vremena pokušavaš prisvojiti Srbiji iako su i Crnogorci igrali važne uloge.
Hvala Bogu pa ti za ova imena ne treba google, inače bi istog trenutka odustao od bilo kakve rasprave.
Ma ne, ja umanjum rezultate Srbije.

Daj Crnoj Gori te medalje. Zasluzili su ih, jer su sacinjavali 80% ondasnjih reprezentacija SRJ/SCG.
Sa druge strane, hrvatski dizaci tegova i odbojkasice razvalise na velikim takmicenjima od kada su Bugari i Ruskinje otisli. ;)

Nego, otkud ti bas ovde pod tim nikom :?: Da nam se to nije vratio jedan iz Banovica :?:

Zaključano

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.