Scottish Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko ce biti novi/stari/ prvak Skotske Premier Lige?

Celtic
91
54%
Rangers
44
26%
Hearts
4
2%
Aberdeen
4
2%
Kilmarnock
6
4%
Dundee United
9
5%
Motherwell
5
3%
Hibernian
4
2%

Ukupno glasova: 167

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: Scottish Premier League

Post Postao/la dr.van nostrand » 24 apr 2011, 15:32

Sasha L.F.C. je napisao/la:Ajoj samaras pucaj sebi u celo PUCAJ!!!
Ma iskreno mislim , nije bilo penala :? , ista situacija je bila u 1 pol. a sudija nije nista svirao .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 24 apr 2011, 15:33

Koje ludilo od utamice. Drugo poluvrijeme je proteklo udominaciji Zelenih, ali nenormalni McGragor je spasio Rangers od poraza. Samaras, Samaras, no coment :(
Joint_fc

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 apr 2011, 18:10

Odlican Old Firm u drugom delu i prava je steta sto je ostalo 0:0.Ja sam gledao do neke 85.minute i onda mi dosli neki gosti tako da nisam odgledao do kraja ali nadam se da nisam imao sta da propustim u tome periodu.
Nakon prvog poluvremena gde se osim trke i motorike nije moglo videti nesta,drugo poluvreme sjajno,Rangers pretio preko Laffertya iz slobodnjaka,te Naismitha dva puta iz izglednih pozicija,dok je Celtic bio za nijansu konkretni.Majstorovic jednom glavom opasno sutirao Alan sjajno obranio,pa onda pokusao Kayal iz daljine za malo pored gola,pa onda onaj jos jedan opasan sut glavom kada je Alan skinuo ne mogu se setiti koga,i onda penal koji je masio Samaras,tacnije odlicno skinuo McGregor.Ali ono je sto bi rekli "Bozija pravda" jer onaj penal je bio presmesan da bi se svirao.

Uglavnom ostalo 0:0,Celtic zadrzao "prednost" i u lepoj prilici je da osvoji prvenstvo Skotske.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

king10000
Kontakt:

Post Postao/la king10000 » 24 apr 2011, 18:30

Uvijek u ovakvim derbijima igrači ginu za loptu što se moglo vidjeti i u današnjoj utakmici Jelavić-majstor 8-)
King Kevin Durant

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 25 apr 2011, 13:34

Bit ce napeto do posljednjega kola....ajmo Celtic po naslov :D :D

LEEDS UNITED AND CELTIC FOREVER :D

king10000
Kontakt:

Post Postao/la king10000 » 29 apr 2011, 10:38

UEFA kaznila Rangers zbog rasističkog pjevanja navijača

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je škotski Rangers sa 40.000 eura, ali je i zabranila odlazak njihovih navijača na prvu iduću gostujuću utakmicu u europskim okvirima...

Takva odluka je reakcija na ponašanje navijača škotskog kluba u osmini finala, u Eindhovenu protiv PSV-a. Naime, tada su, po navodima ljudi iz UEFA-e, navijači Rangersa pjevali "rasističke pjesme". Uz spomenute kazne, postoji i ona jedna uvjetna. Naime, ukoliko se slično ponašanje dogodi u iduće tri nogometne sezone, onda će UEFA reagirati s kažnjavanjem domaćeg terena.

Iz Rangersa još nisu počeli pripremati žalbu, ali su naveli da je moguća kada vide točno obrazloženje kazne. Naime, u Rangersu negiraju da su njihovi navijači podupirali rasizam tom prilikom.
King Kevin Durant

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 maj 2011, 23:58

slika

24 godisnji igrac Celtica , Emilio Izaguirre proglasen za najboljeg igraca SPL prema glasovima njegvih kolega fudbalera .
Iza njega su ostali G. Hooper , S. Naismith te igrac Kilmarnocka Alexei Eremenko .

Igrac Dundee Utd. David Goodwillie je proglasen za najboljeg mladog fudbalera godine u SPL .

John McGlynn manager Raith Roversa je ponio epitet naj managera u Skotskoj , iako je zavrsio drugi iza Dunfermline Ath. te nije izborio plasman u SPL od naredne sezone .

Nikica Jelavic je postigao najbolji gol sezone protiv Aberdeena 13.04.2011 .
[youtube][/youtube]
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 04 maj 2011, 19:20

Možda i presudnu utakmicu u borbi za titulu Celtic danas igra kod Invernessa, riječ je o zaostaloj utakmici. Pobjedom dolazi na 2 boda prednosti ispred glavnog rivala Rangersa, svega 3 kola do kraja.

Inače trenutno je u tijeku 18.min susreta. Domaći Inverness je poveo autogolom Mulgrewa iz 7.min dok je odmah minutu kasnije izjednačio Kris Commons.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 05 maj 2011, 17:20

24 godisnji igrac Celtica , Emilio Izaguirre proglasen za najboljeg igraca SPL prema glasovima njegvih kolega fudbalera .
Iza njega su ostali G. Hooper , S. Naismith te igrac Kilmarnocka Alexei Eremenko .
Uff ovaj Izaguirre je strasan igrac, igra na levom beku ali moze da odigra i po krilu, tesko ce njega Celtic zadrzati.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 maj 2011, 14:02

Stvarno ne znam kako Neill Lennon trpi sve prijetnje dok je trener Celtica. Što god bilo do kraja sezone, osvojili na kraju naslov ili ne svaka čast svima u klubu što su svašta istrpili u ovoj burnoj sezoni. Svi su jasno poručili da su uz trenera

Pismo s metkom, bomba u omotnici, prijetnje smrću, fizički napad... Nije riječ o nekom kriminalnom 'bossu' već treneru Celtica, Neilu Lennonu koji je s prijetnjama u Škotskoj na "ti". Posljednji incident vezan za bivšeg kapetana Celtica zbio se na gostovanju protiv Heartsa u srijedu.

Ne želim da ovaj napad na mene zasjeni sjajnu utakmicu mojih momaka, kaže Lennon

Nakon drugog gola Celtica (slavili 3-0), jedan od navijača Heartsa probio je zaštitu i zaletio se prema Lennonu. No sve je vidio Lennonov pomoćnik Alan Thompson koji je povukao napadača. Huligan je završio na travi, a brzo ga je okružila policija te su ga izveli sa stadiona. Heartsovi navijači su, kao i Rangersovi, protestanti, dok je Cetlic katolički klub.

- Ne želim da napad na mene zasjeni sjajnu predstavu moje momčadi. Nisam sam - napisao je menadžer Celtica na svom Twitter profilu.

Policija je priopćila kako je Lennona napao 26-godišnji muškarac, koji se u četvrtak mora pojaviti na sudu u Edinburghu. Detalji optužnice nisu navedeni. Pomoćnici menadžera Cetlica, Alan Thompson i Johan Mjallby bili su potreseni napadom na šefa.

- Nikad ne znate što huligan može imati u ruci. Naravno da se bojimo za njega. Ovo je crni dan škotskog nogometa. Sramota - rekao je Johan Mjallby.

Predsjednik Celtica Jim Jefferies također se oglasio.

- Što god učinio na kraju sezone, ne bismo ga krivili. Prošao je dosta toga. Pričao sam s njim nakon utakmice, bio je u šoku.

Šef policije tvrdi da nikako nisu mogli spriječiti incident. Kažu da je teško zaustaviti onoga koji je naumio ući na teren jer je policije na stadionima premalo.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 13 maj 2011, 22:51

prvaci je napisao/la:Do kraja prvenstva će biti jako zanimljiva borba između Celtica i Rangersa...Odlična su oba dva kluba a u nedjelju Celtic igra protiv Motherwella a Rangersi u gostima na teškom gostovanju protiv Kilmarnocka gdje bi mogli ispustiti bod/bodove i onda bi Celtic preuzeo vodeću poziciju

Još je svega jedno kolo prijatelju, tj. ovo u nedjelju je zadnje
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 14 maj 2011, 16:36

Sutra cemo saznat ko ce osvojit naslov Skotskog prvenstva....utakmice se igraju u 13:30 bilo bi odlično da sutra Glasgow Rangers posrne....bit ce tesko ali u nadi je spas.....sjetimo se sezone 2004/2005 kad je Celtic posrnuo u zadnjem kolu u gostima protiv Motherwella i izgubili 2:1 pogodcima Scotta McDonalda U 88 i 90min...i time pružili Rangersu naslov prvaka.....nadajmo se da sutra ce tako zavrsit makar da bude i X i sa nasom pobjedom....da osvojimo naslov nakon dvije sezone cekanja....mislim da smo ga zaslužili.... :D :D

Celtic and Leeds United 4ever :D :D

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 15 maj 2011, 13:34

Odmah pogodi Lafferty za Rangers .
Lijepo prebaci preko golmana odmah u prvom napadu ...
Pobjedom Rangers osvaja SPL .
silver & black

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 maj 2011, 14:22

0:3 Rangersa nakon 8.min utakmice i sada mirno kontroliraju utakmicu. Treba im čestitati na naslovu, trećem uzastopnom jer je ovu prednost nemoguće ispustiti. Celtic vodi 2:0 ali izgleda da će to biti pirova pobjeda. Nažalost
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 15 maj 2011, 14:45

Nekako mi zao Celtica sto nece uzeti titulu bolji si tim od Rangersa ali et nekim svojim glupostima predali su trofej Rangersu, a najgore je bilo kad je Samaras promasio penal protiv Rangersa.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 21 maj 2011, 18:05

Skotski Kup pripao Celticu idealan nacin da se zavrsi sezona ;)
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 jun 2011, 09:42

Pošto nisam upućen, jel istina da je Celtic klub koji u svojoj ekipi želi samo katolike ili Rangersi žele samo protestante?
Čelik Zenica 1945

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 02 jun 2011, 10:51

Nimla_RZ je napisao/la:Pošto nisam upućen, jel istina da je Celtic klub koji u svojoj ekipi želi samo katolike ili Rangersi žele samo protestante?
Ne vjerujem da je to istina, pa u Rendžersima imaš onog Alžirca Bugeru, a za Celtic ima ti onaj Samaras, on je pravoslavac, ugl. nije to istina :mrgreen:
110 Jahre Borussia - 110 Prozent Fußball - Wir sind Borussia Mönchengladbach !

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

RIP Đevad Begić - Đilda, Aner Kasapović, Vedran Puljić

Jedna si jedina moja domovina, Bosna i Hercegovina

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 jun 2011, 14:06

Neuville je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Pošto nisam upućen, jel istina da je Celtic klub koji u svojoj ekipi želi samo katolike ili Rangersi žele samo protestante?
Ne vjerujem da je to istina, pa u Rendžersima imaš onog Alžirca Bugeru, a za Celtic ima ti onaj Samaras, on je pravoslavac, ugl. nije to istina :mrgreen:
Vjerovatno sam ja pobrko, al tako sam čuo nešto na onoj emisiji football rivalries...
Čelik Zenica 1945

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 02 jun 2011, 17:25

Nekad bilo tako.
...što je više lome to je volim jače...

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.