BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

mdss
Kontakt:

Re: BH tenis

Post Postao/la mdss » 14 sep 2010, 17:58

Ademović: Dolaze vedriji dani za tenis u BiH
Cilj fondacije je promocija tenisa u Bosni i Hercegovni kao i stvaranje dobrih uslova teniserima za treniranje

Grupa teniskih entuzijasta u našoj državi i vlasnici nekoliko sarajevskih kompanija došli su na ideju da pokrenu fondaciju «Tenis» i tako doprinesu boljem razvoju tenisa u našoj državi.

Kemal Ademović član Upravnog odbora Teniskog saveza BiH ovu sjajnu vijest za bh. tenis potvrdio na današnjoj press-konferenciji pred odlazak naše Davis Cup reprezentacije u Portugal.

«Vlasnici sarajevskih nekoliko firmi i grupa teniskih entuzijasta donijeli su odluku o formiranju fondacije «Tenis». Cilj fondacije je promocija tenisa u Bosni i Hercegovni kao i stvaranje dobrih uslova teniserima za treniranje. Formiranjem ove fondacije spriječit ćemo odlazak talentovanih maldih tenisera iz BiH. Nadam se da će fondacija «Tenis» doprinijeti da nam se u budućnosti ne dešava da naši talentovani teniseri nastupaju za druge države», :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 sep 2010, 01:38

Kako sam vidio sutra (odnosno danas :lol: ) mečevi sa Portugalom pa ako neko može nek nam nabaci stream da možemo pogledati naše momke ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 sep 2010, 22:39

Dali je neko nasao stream ? da postavi za sutra i kada je sta ? da gledamo dubl ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 sep 2010, 09:47

Međunarodna Teniska Federacija (ITF) je dva dana prije zvaničnog ždrijeba odredila liste nositelja kako u Svjetskoj grupi, tako i u I odnosno II grupi Euro-afričke zone.
Rezultati naše selekcije ovoj godini nisu mogli proći nezapaženo, pa je Davis Cup reprezentacija BiH postavljena među osam nositelja. Sa reprezentacijom BiH tu su Velika Britanija, Latvija, Bjelorusija,Litva,Kipar,Monaco i Irska.

To su selekcije koje se ne mogu međusobno sastati u prvom kolu koje je na rasporedu početkom marta naredne godine. Naša Davis Cup selekcija svog protivnika može tražiti između BUgarske,Danske, Estonije, Grčke,Mađarske,Luksemburga,Maroka i Tunisa. Bez obzira na to da li ćemo igrati kao domaćin ili gosti, protiv selekcija izdruge grupe svakako imamo svoje šanse.
Da se malo pozabavimo protivnicima. Jedini timovi vrijedni respekta su Luksemburg i Maroko. Prvi zbog Gillesa Mullera, a drugi zbog Ouahabija i Amranija. Maroko nas je prošle godine već jednom savladao, izuzetno su opasni na šljaci, jer su im svi igrači po profilu šljakeri.

Što se tiče ostalih selekcija, mislim da nebi trebali imati problema, možda bi mogli izbjeći i Mađarsku, jer oni imaju nadolazeću zvijezdu Fucsovicsa, ali ostali igrači su im jako loši.

Sve u svemu, ubijeđen sam u prolazak u narednu rundu. Nadam se da ćemo biti domaćini u prvom meču.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 21 sep 2010, 10:57

Virtu4l je napisao/la:
Međunarodna Teniska Federacija (ITF) je dva dana prije zvaničnog ždrijeba odredila liste nositelja kako u Svjetskoj grupi, tako i u I odnosno II grupi Euro-afričke zone.
Rezultati naše selekcije ovoj godini nisu mogli proći nezapaženo, pa je Davis Cup reprezentacija BiH postavljena među osam nositelja. Sa reprezentacijom BiH tu su Velika Britanija, Latvija, Bjelorusija,Litva,Kipar,Monaco i Irska.

To su selekcije koje se ne mogu međusobno sastati u prvom kolu koje je na rasporedu početkom marta naredne godine. Naša Davis Cup selekcija svog protivnika može tražiti između BUgarske,Danske, Estonije, Grčke,Mađarske,Luksemburga,Maroka i Tunisa. Bez obzira na to da li ćemo igrati kao domaćin ili gosti, protiv selekcija izdruge grupe svakako imamo svoje šanse.
Da se malo pozabavimo protivnicima. Jedini timovi vrijedni respekta su Luksemburg i Maroko. Prvi zbog Gillesa Mullera, a drugi zbog Ouahabija i Amranija. Maroko nas je prošle godine već jednom savladao, izuzetno su opasni na šljaci, jer su im svi igrači po profilu šljakeri.

Što se tiče ostalih selekcija, mislim da nebi trebali imati problema, možda bi mogli izbjeći i Mađarsku, jer oni imaju nadolazeću zvijezdu Fucsovicsa, ali ostali igrači su im jako loši.

Sve u svemu, ubijeđen sam u prolazak u narednu rundu. Nadam se da ćemo biti domaćini u prvom meču.
za prvo kolo mislim da bi bilo najbolje da nam zrijeb dodjeli grcku ili tunis jer su njihovi najbolje rangirani igraci oko 420 pozicije

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 22 sep 2010, 18:29

Evo izvuceni su parovi za Davis cup ,Bosna igra sa Marokom u 1 kolu kao gosti .U slucaju pobjede idu na pobjednika Estonija - Litvanija .Što se tice Maroka oni su 66 na ranku ,13 mjesta ispod nas ,imaju El Amranija koji je oko 200 tog mjesta kao i Chakia koji je 500 i neki ,ostali su iza 1000 mjesta .Nedavno su nas pobijedili ,ali mislim da su od tog meča bosanski igraci puno napredovali ,i jos sada sa Delicom da imaju fine šanse za pobijedu .Ako se prodje Maroko ,onda cemo najvjerovatnije na Litvaniju ,koja koliko ja znam ima samo Berankisa ,koji je poprilicno dobar igrac ,za ostale nisam nikad cuo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 sep 2010, 00:18

Litvanci su pravo opasni, sa Berankisom koji je dobar igrac, a i jos jednim mladim igracem, trenutno se ne sjecam kako se zove, a mrsko mi traziti.

Protiv njih je najbolje na sljaku, daj Boze da budemo domaci, jer Berankis je igrac za brze podloge, vec pricamo a mecevi tek sljedece godine, tenis mania :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 sep 2010, 08:34

Najteži mogući protivnik. Amrani je veoma neugodan, ove godine ima finale čelendžera u Rimu, klasični šljaker, pored njega još vrijedan spomena je Robie Chaki. Ziadi je u katastrofalnoj formi, ove godine je igrao šest mečeva, sve je izgubio, uz jedan osvojen set, tamo negdje u februaru.

Kad sve sagledam, mislim da ćemo ih proći, jesu neugodan protivnik, ali dosta smo kvalitetniji od njih i nadam se okršaju sa Litvanijom u Sarajevu.

Litvanija ima Berankisa, ali dečko igra samo tvrdu podlogu, ima sjajan servis i ništa više. Zna biti neugodan u dublu, partner mu je Grigelis, ali nije to ništa spektakularno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 28 sep 2010, 10:44

danas setkic igra mec prvog kola challengera u napoliju protiv volandrija(98 igrac svijeta) mec se igra oko 11:40

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2010, 11:20

Volandri je veliki favorit, prekaljeni šljaker, ovo su mečevi kakvi su potrebni Šetkiću, da vidi na čemu je.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2010, 13:51

http://www.e-tennis.tv/channel1.htm

Live streaming za meč Šetkića i Volandrija. Aldin veoma dobar, spasio je nekoliko brejk lopti, ima 5-4* u pvom setu.
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 sep 2010, 14:13

Setkic 7-6.

Spasio 5/5 break lopti, 4 asa, 71% osvojenih poena na prvi i 64% na drugi, idemooo Aldine, Volandri je ekstra igrac i ova bi pobjeda bila strasna po Aldinovo samopouzdanje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2010, 14:15

Dobro je odigrao prvi set, odličan drugi servis, iznenadio me je sjajan inside-out forhend za koji Volandri nije imao rješenje. Bekend se još može dotjerati, ali ima vremena... idemo po drugi set.
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 sep 2010, 14:21

Break u drugom 7-6 1-0, s obzirom na visinu servis moze biti bolji, podsjeca me na Del Potra :D Forehand sasvim solidan, bekend tako tako...

Servu itekako moze popraviti i bas da bude kao Del Potrova, onda bi ubijao prvim.

EDIT imao 30-0 i Volandri pravi rebreak. :roll:

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 28 sep 2010, 14:33

Šetkić obet uzima servis Volandrija 2:1 i servira Šetkić

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 sep 2010, 14:34

Rebreak je opet bio 2-2 i 2 bp Setkic.

EDIT break Setkic opet 3-2 vrijeme je da dobije servu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2010, 14:43

Tipični meč iz WTA toura.
Voli te tvoje Sarajevo.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 28 sep 2010, 15:09

Bravo Šetkiću, zna li neko protiv koga igra slijedeće kolo?
FEDERER= KLOC

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 sep 2010, 15:10

Setkic 7-6 7-5. Bravooooo.

Najvece ime koje je pobjedio u dosadasnjem dijelu karijere, jer Volandri koji ima dvije titule osvojene na sljaci i to ATP titule, te bezbroj Challenger titula, ove godine je osvojio 2 Ch i igrao jos 2 finala. Da napomenem da je dobio Fedexa u Rimu na Mastersu kada je igrao najbolji tenis karijere. Respect Aldine!!

U sljedecem kolu ide na Hrvata Veica, isto tipini zemljas, samo to i zna igrati, slican igrac Volandriu, prvi servis koristi samo da zapocne igru. Ja mislim da kad bi dobio i Veica da bi napredova i medju 300.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2010, 15:15

retro je napisao/la:U sljedecem kolu ide na Hrvata Veica, isto tipini zemljas, samo to i zna igrati, slican igrac Volandriu, prvi servis koristi samo da zapocne igru. Ja mislim da kad bi dobio i Veica da bi napredova i medju 300.
Da, Veić je tipični pimpler, bez servisa, svakako je igrač koji se može dobiti. Mislim, kad je dobio Volandrija, Veić bi trebao biti lakši zalogaj - ali sve je to u Aldinovoj glavi. Na kraju kad se sve sagleda, solidan meč, izvlačio je brejk loptu na servisu za meč.

Napredak na listi je zagarantovan, s tim da i ako pobijedi Veića TOP 300 nije zagarantovano, jer bi u tom slučaju dobio 17 ATP bodova, a Aranguren (300.) ima prednost od 22 boda.

Ovom pobjedom je dobio novih 8 poena na svoj konto.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.