FK Igman Konjic

Moderator/ica: GracanicaAA

jasta
Kontakt:

Re: FK Igman Konjic

Post Postao/la jasta » 07 sep 2013, 18:17

šteta. Odlična utkamica Igmana konačno. Bolji su bili dok je bilo 11 na 11. Poslije toga Gošk preuzeo incijativu i u 90+ dosao do boda.

Ne bi mnogo o sudjenju al evo nekih kljucnih detalja koji su vjerovatno i odlucili meč.

- crveni karton igracu Igmana sa brojem 9.......dva prekrsaja, 2 žuta....nijedan pretjerano grub, nijedan nakon kontre...
- penal za igman....pehlic ide sam na golmana, igrac goska ga rusi sa ledja i dobija na iznenadjenje svih samo zuti karton
- zuti karton za Libijca u dresu Igmana i to nakon navodnog psovanja pomocnom sudiji iako ovaj ne zna ni rijeci Bosanskog :? a koliko sam vidio nije ni bio blizu dogadjaja.....

Sretno Igman u nastavku, nakon ovakve borbe bar se imamo cemu nadat

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 07 sep 2013, 20:51

Baš tako.. Ako nastave ovako,teško da će ijedna ekipa uzeti sva 3 boda iz Konjica.. Svaka čast momcima
Support your local club !

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 14 sep 2013, 19:20

http://fkbuducnostbanovici" onclick="window.open(this.href);return false;. blog spot .com/2013/09/pobjeda-buducnosti-za-prekid-crne-serije.html (sastaviti tačke gdje je blog spot, uzgred i ovo treba sastaviti)

Evo ovdje imate izvještaj sa utakmice. Ja moram pohvaliti Igman za hrabru, borbenu i disciplinovanu igru od samog početka utakmice. Tačnu su znali po šta su došli, ali se i vidio "stidljiv" optimizam nakon što su vidjeli da se mogu nadigravati sa nama i da je suđenje korektno. U prvom poluvremenu ste imali 2 fine prilike, 2 šuta jedan sa 20-ak metara, drugi malo dalje i oba puta se Mujkić namučio, bili ste ravnopravan protivnik u prvom pol. ako ne i bolji. U drugom Budućnost krenula ofanzivnije i imali smo incijativu veći dio utakmice, dok Igman čekao kontru. Na kraju gol glavom oko 80. minute, nakon čini mi se i prve pogreške odbrane Igmana kada ih lopta preskače i dolazi do Ikanovića koji je zakucava u mrežu za 1-0. Onda ste krenuli na sve ili ništa i bilo je mnogo prostora za nas, a gol stigao nakon greške golmana koji je bio previše izašao što je Salihović iskoristio i jednim lob udarcem povećao rezultat na 2-0. Uglavnom, ne izgleda ovo loše, Igman je puno više pokazao i od Orašja i od Iskre, tako da mislim da sa ovakvom igrom možete do opstanka.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 14 sep 2013, 22:20

Fino.

Vidjela se drasticna promjena u pristupu protiv Goska a i bilo je dosta novih igraca u poredjenju sa prva 2-3 kola. Sad je ocekivat prvu tricu protiv Podgremeca a sa Širokim odigrat onako opusteno za raju.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 15 sep 2013, 10:05

LjumanM95 je napisao/la:http://fkbuducnostbanovici. blog spot .com/2013/09/pobjeda-buducnosti-za-prekid-crne-serije.html (sastaviti tačke gdje je blog spot, uzgred i ovo treba sastaviti)

Evo ovdje imate izvještaj sa utakmice. Ja moram pohvaliti Igman za hrabru, borbenu i disciplinovanu igru od samog početka utakmice. Tačnu su znali po šta su došli, ali se i vidio "stidljiv" optimizam nakon što su vidjeli da se mogu nadigravati sa nama i da je suđenje korektno. U prvom poluvremenu ste imali 2 fine prilike, 2 šuta jedan sa 20-ak metara, drugi malo dalje i oba puta se Mujkić namučio, bili ste ravnopravan protivnik u prvom pol. ako ne i bolji. U drugom Budućnost krenula ofanzivnije i imali smo incijativu veći dio utakmice, dok Igman čekao kontru. Na kraju gol glavom oko 80. minute, nakon čini mi se i prve pogreške odbrane Igmana kada ih lopta preskače i dolazi do Ikanovića koji je zakucava u mrežu za 1-0. Onda ste krenuli na sve ili ništa i bilo je mnogo prostora za nas, a gol stigao nakon greške golmana koji je bio previše izašao što je Salihović iskoristio i jednim lob udarcem povećao rezultat na 2-0. Uglavnom, ne izgleda ovo loše, Igman je puno više pokazao i od Orašja i od Iskre, tako da mislim da sa ovakvom igrom možete do opstanka.
Ja sam rekao,ako Igman bude igrao kao i protiv GOŠKa,namučiće se Budućnost za sva 3 boda..Tome ide u korist da su primili 2 gola,jedan u 80. a drugi u 90. minuti..Znači dobro su se nosili skoro čitavu utakmicu.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 18 sep 2013, 18:12

Igman 0 - 2 Široki

Jako dobra predstava Igmana.Ukratko,Široki daje golove oko 80-te i 90-te minute..Igman se sjajno nosio čitave utakmice i u zadnjih 10 minuta ponestalo je i koncentracije i snage ,to su iskoristili Širokobriježani i došli do pobjede.

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 18 sep 2013, 18:43

KonjicBOY je napisao/la:Igman 0 - 2 Široki

Jako dobra predstava Igmana.Ukratko,Široki daje golove oko 80-te i 90-te minute..Igman se sjajno nosio čitave utakmice i u zadnjih 10 minuta ponestalo je i koncentracije i snage ,to su iskoristili Širokobriježani i došli do pobjede.
Drago mi je da Igman svaki put igra sve bolje.rezultat mora doći

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 21 sep 2013, 18:48

Eto prva pobjeda u prventsvu upisana.
Igman utakmicu počinje oštro i već oko 15 minute,nakon kornera,Mirza Đapo glavom posprepa loptu u mrežu za 1-0.Nekih 10ak minuta kasnije,penal nad Bajrićem kojeg isti igrač pretvara u 2:0 za Igman.Negdje oko 40-te minute Džemal Džumhur postiže i treći pogodak za Igman i tada se samo nagađalo sa kojom razlikom će gosti izgubiti.Do kraja poluvremena poništen je gol gostima radi ofsajda.U drugom poluvremenu igrači Igmana kao da su se opustili,nije bilo više onog žara i primamo pogodak oko 55-60. minute.10-ak minuta poslije,gosti smanjuju na 3:2 sjajnim pogotkom sa 20ak metara.Do kraja,Igman je imao nekoliko stopostotnih šansi,ali istakao se golman gostiju.
Igman je sa ovom pobjedom pobjegao sa zadnjeg mjesta i sada je ispred Mladosti i Troglava.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 21 sep 2013, 18:53

I vrijeme je bilo. Sta je sa onim Jazvinom? Nema ga ni na mapi vec par kola ( mislim da nije ni na klupi ).

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 05 okt 2013, 18:22

FK Igman Konjic 1-0 HNK Orašje Orašje

Dobra predstava Igmana pred oko 200-tinjak gledalaca.Igman utakmicu otvorio oštro i to im se isplatilo u 15-oj minuti Benjamin Lukomirak (17) pogađa nakon gužve u šesnaestercu za 1-0.Do kraja poluvremena,Igman je stvarao šanse,prijetio ali nije mogao ozbiljnije da ugrozi golmana gostiju.Početkom drugog poluvremena,gosti kreću ofanzivno i stvaraju 2 "polušanse" ali golman Mulać nije imao problema.Oko 70-te minute,sudija ne svira čist penal za Igman.Do kraja,Igman je uspio saćuvati prednost i upisati veoma važna 3 boda u borbi za opstanak.Još treba napomenuti,suđenje za veliku nulu.

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 05 okt 2013, 19:15

Bravo za Igman danas, ovi iz Orasja nista, truba obicna...
Pazza Inter Amala

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 16 okt 2013, 09:34

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo su bila vremena za Igman :)

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 19 okt 2013, 19:08

FK Igman Konjic 4:0 NK Iskra Bugojno

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana utakmica između domaćeg Igmana i Iskre iz Bugojna.Igman je sjajno otvorio utakmicu i oko 5-6 minute vodili su sa 1-0,strijelac je bio Mirza Đapo (6).Nakon gola,nastavljaju se pritisci Igmana i u 11. minuti Amel Bajrić (14) na sjajnu asistenciju Nedima Kudre (10) pogađa za 2-0.Nakon toga,domaći su "stali na loptu" i stvarali polušanse.Oko 30-e minute bilo je 3-0.Sjajna reakcija Nedima Kudre (10) koji je lob udarcem povisio prednost Igmana.Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.Treba izdvojiti da je oko 35-40 minute igrač Iskre zaradio isključenje zbog 2. žutog kartona.U drugo poluvrijeme domaćin ulazi smirenije,te se igra preselila na polovinu terena.Oko 60-e minute bilo je 4-0.Džemal Džumhur(18) je pogodio sa 16 metara.Do kraja se igralo smireno,nije bilo većih šansi.Suđenje je bilo na nivou,korektno.Igman je ovom pobjedom krenuo u prodor ka sredini tabele.Iduće kolo Igman gostuje Gradini iz Srebrenika.
Zadnja izmjena: KonjicBOY, dana/u 20 okt 2013, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.

incara
Kontakt:

Post Postao/la incara » 19 okt 2013, 21:06

Igman izašao iz opasne zone. Sada dvije utakmice idemo u goste, sljedeće kolo protiv Gradine, gdje bi trebali uzeti barem bod. Poslije toga idemo u goste Čapljini.. Onda slijede utakmice sa Troglavom, Mladosti i Slobodom.. Mislim da Igman može lagano privesti kraju jesenji dio prvenstva.. Glavni cilj nam je da proljeće dočekamo van opasne zone i mislim da je to veoma moguće..

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 19 okt 2013, 21:09

incara je napisao/la:Igman izašao iz opasne zone. Sada dvije utakmice idemo u goste, sljedeće kolo protiv Gradine, gdje bi trebali uzeti barem bod. Poslije toga idemo u goste Čapljini.. Onda slijede utakmice sa Troglavom, Mladosti i Slobodom.. Mislim da Igman može lagano privesti kraju jesenji dio prvenstva.. Glavni cilj nam je da proljeće dočekamo van opasne zone i mislim da je to veoma moguće..
Naravno da je moguće i ako bog da,od Gradine uzet bod,jer sam čuo da su lošiji od Iskre,pa zašto ne i od Čapljine? Ako smo ih u kupu mogli izbacit sa 1-0 i 1-1,zašto ne remizirati u ligi?Onda slijedi lagana utakmica sa Troglavom,pa onda na megdan Mladosti..Sloboda se isto može dobiti,zašto ne? Moja su očekivanja da Igman prezimi oko 10-11og mjesta.

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 02 nov 2013, 16:54

Malo je falilo jbt,MALOOOOOOOOOOOOOO

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 06 nov 2013, 15:12

Šta očekujete protiv Troglava??

Po meni,sve osim pobjede bi bilo iznenađenje,ali vidićemo u subotu :D Ako pobjedimo,idemo van opasne zone .

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 09 nov 2013, 16:54

Igman Konjic 2-0 Troglav Livno

Igrači Igmana danas nisu bili na nivou ali su ipak savladali Troglav.Prvih 20ak minuta,Troglav je otvorio oštro,napadali su,imali više šansi ali gol Igmana je ostao netaknut.Nakon toga,igrači Igmana se bude te imaju 2 stopostotne šanse.Oko 35. minute,1-0 za domaćina.Ajdin Sultanić (7) proigrava gostujuću odbranu i postiže gol.Na odmor se otišlo sa rezultatom 1-0.U nastavku,Igman je napadao,stvarao šanse ali su se gosti branili sve do 60. - 65. minute Sultanić probija po lijevoj strani a Nedim Džajić (15) pogađa za 2-0.Do kraja,Igman je imao jednu dobru šansu ali je šut Lukomiraka (17) otišao pored gola.Treba napomenuti da je suđenje bilo korektno osim što je linijski sudija svirao mnogo ofsajda,što postojećih,što nepostojećih.Veoma važna pobjeda za Igman u borbi za ostanak koja ih je izvukla iz opasne zone i sada su 12. na tabeli.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 11 nov 2013, 13:42

znači ovom pobjedom Igman se polagano izvlači iz opasne zone i ima nade u opstanak

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 11 nov 2013, 14:57

Bistrik je napisao/la:znači ovom pobjedom Igman se polagano izvlači iz opasne zone i ima nade u opstanak
U slučaju poraza od mladosti,unazadiće se jedno mjesto,pa ćemo onda dočekat Slobodu.Biće to dobra utakmica,ali ja se nadam 3 boda i da će prezimiti u sigurnoj zoni

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: nebeskasila i 7 gostiju.