SP - Grupa C

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko prolazi u zavrsnicu?

Engleska
139
46%
Slovenija
40
13%
SAD
82
27%
Alzir
41
14%

Ukupno glasova: 302

AFC Ajax
Kontakt:

Re: SP - Grupa C

Post Postao/la AFC Ajax » 12 jun 2010, 22:46

A katastrofe u p.m. Sinoc se razocaram radi francuza kontam ne moze gore, kad veceras ovo...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 jun 2010, 22:47

Pa koda je ovo kiks, zašto se podcjenjuju Amerikanci
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 22:52

Ted Mosby je napisao/la:Pa koda je ovo kiks, zašto se podcjenjuju Amerikanci
Ma podcijenjuju ih oni koji ne znaju ništa o amerikancima...veceras su pokazali zašto su uz engleze favoriti grupe, ljudi trce, diciplinovani su, ogranizovani na terenu, znaju igrati fudbala ali raja lupa gluposti jer su pali na kladionicama pa im sad krivo...mislili da su amerikanci bjelorusi ili neka lijeva ekipa pa da ce im ovi natrpati 5 komada...pa samo pogledajte u kojim klubovima igraju amerikanci i sve ce biti jasno.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 12 jun 2010, 22:53

Pa da...Zato ih ja simpatisem...I zato sto je to jedina sacica amerikanaca koja je skontala sta je pravi sport. 8-)

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 12 jun 2010, 22:59

Iskreno gledao sam samo prvo poluvrijeme, jer bio sam u gradu imao sam jos nekih "obaveza". Kado pogleah krajnji ishod utakmice, nije mi žao što nisam propratio i drugo, Englezi su me okahrili (isfurali), mislio sam da će s nulom, al Green primi gol samo takav. Šta ćeš, dešava se...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 jun 2010, 23:01

Ono sto sam i najavljivao.SAD odlicne,Englezi nisu nista pokazali,mozda je jos rano za takve ocjene ali zbilja posle odgledane ove utakmice ne vidim kako se oni mogu ozbiljnije suprostaviti Spaniji i Brazilu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 23:02

Evo šta kaže Ivica Osim za engleze:

Osim: Španija je prvi favorit

Piše: H. Ljevo
Nedjelja, 06.06.10. 14:53.

Najveća trenerska legenda na ovim prostorima, Ivica Osim, misli kako je Španija prvi favorit predstojećeg Svjetskog prvenstva, a da je na reprezentaciji Srbije veliki pritisak koji bi ih mogao koštati.
''Ne vjerujem da Srbija može da iznenadi. Pritisak sa svih strana je ogroman i to bi moglo da im pokvari planove'', kaže Štraus sa Grbavice. Ivica Osim je za prvog favorite prvenstva okarakterisao Španiju, dok su njima uz bok Argentina, Italija i Brazil.

''Najviše bih volio da Španija osvoji Mundijal. Ekipa Vicentea Del Bosquea igra najljepši fudbal, a na ruku im ide i činjenica da u Južnoj Africi neće biti Mourinha, trenera koji je majstor da upropasti igru rivala”, kaže Ivica Osim.

“Brazilci su uvijek favoriti i oni će, kao i 'bezobrazni' Argentinci stići daleko. Ne treba zaboraviti ni Italijane, a od Engleza ne očekujem neki veliki rezultat. Mislim da su previše ubijeđeni da su jaki, a tu se grdno varaju'', zaključio je Osim.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 jun 2010, 23:03

Ono sto Engleze treba da zabrine je katastrofalna lijeva strana, tj Milner i jos veci kloc Wright-Philips. Ja da sam na mjestu Capela promjenio bi formaciju sa tri igraca u sredini i tri napadaca (Rooney lijevo-Defoe-Lenon). Lampard je isto danas bio losh, jedino Johnosn i Gerrad kako treba odigrali, mada iskreno Gerrad moze puno bolje.

Suzdrzat cu se od kritike Greena, jer bi onda prevazisla sve mjere vulgarnosti kada bi poceo :mrgreen:
nema potpisa

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 12 jun 2010, 23:06

drop je napisao/la:
Ma podcijenjuju ih oni koji ne znaju ništa o amerikancima...veceras su pokazali zašto su uz engleze favoriti grupe, ljudi trce, diciplinovani su, ogranizovani na terenu, znaju igrati fudbala ali raja lupa gluposti jer su pali na kladionicama pa im sad krivo...mislili da su amerikanci bjelorusi ili neka lijeva ekipa pa da ce im ovi natrpati 5 komada...pa samo pogledajte u kojim klubovima igraju amerikanci i sve ce biti jasno.
Ja sam napisao to sto sam napisao ne zato sto podcjenjujem amerikance, nego sto sam razocaran igrom engleza. Amerikanci su odigrali disciplinovano, svaka im cast.. ali to nije bilo presudno veceras, nego katastrofalna igra engleza. Osim odlicne akcije kada su dali gol i dva solidna suta, nista nisu napravili. I za to nisu zasluzni amerikanci nego katastrofalna igra engleza.

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 12 jun 2010, 23:07

Dylan Dog je napisao/la:Ono sto sam i najavljivao.SAD odlicne,Englezi nisu nista pokazali,mozda je jos rano za takve ocjene ali zbilja posle odgledane ove utakmice ne vidim kako se oni mogu ozbiljnije suprostaviti Spaniji i Brazilu.
slazem se sa tobom u potpunosti ja cak smatram da ni grupu nece proci idu oni kuci nakon samo 3 utakmice

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Grupa C

Post Postao/la Devil » 12 jun 2010, 23:07

Devil je napisao/la: Ameri su meni druga opcija.Vec sam rekao na drugoj temi da ih je vidim kao potencijalno iznenadjenje SP-a.Bob Bradley je nastaveo tamo gde je Arena stao i odlicno ukomponovao repku gde fudbal nije ni blizu najpopularnijeg sporta ali se poslednjih godina i to menja te se sve vise decaka ukljucuje u soccer.Na golu odlicni Howard,odbrana im je slabi dio tima ali gledajuci njihove poslednje tekme kao i KK vidi se da ima prostora da se popravi.Sredinom terena gospodari veliki Lendon Donovan najskuplji igrac ovoga tima.Videcemo za koga ce se odluciti u napadu ali imaju isti kvalitet tu tako da to nije problem.
Samo da se citiram sa pocetka teme i sta sam tamo rekao za Amere.
Sto se tice vecerasnje tekme veoma lose izdanje Engleza koje sam ja smatrao za najozbiljnije favorite SP.Bradley je odlicno analizirao igru Engleza i upotpunosti zatvoreo Rooneya i brzonogog Lennona.Lepo je postaveo taktiku tako da svaki igrac apsolutno zna sta treba da radi.Onyewu u odlicnoj formi na ovom SP iako nije dosta igrao u prosloj sezoni.Dempsey,Donovan veoma dobri.Englezi vec sam rekao veoma losi,prelako su procitani od Bradleya.Cappelo je po meni napraveo dve greske.Prva je da je na gol trebao ici HArt,a druga je da je u napad od samoga starta morao ici ili Crouch ili Defoe jer Heskey je totalno van forme beo i pre SP ali m veruje.
Sada Englezi moraju zapeti iz sve snage ako misle do prvoga mesta u grupi.Ovaj rezultat se meni iz jos jednog razloga svidja a to je da sada Ameri imaju veliku sansu da budu prvi u grupi,a posto ce Srbija verovatno biti 2 u D,ukrstace se i mnogo je lakse igrati sa Amerima nego sa Gordim Albionom.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 23:10

AFC Ajax je napisao/la:
drop je napisao/la:
Ja sam napisao to sto sam napisao ne zato sto podcjenjujem amerikance, nego sto sam razocaran igrom engleza. Amerikanci su odigrali disciplinovano, svaka im cast.. ali to nije bilo presudno veceras, nego katastrofalna igra engleza. Osim odlicne akcije kada su dali gol i dva solidna suta, nista nisu napravili. I za to nisu zasluzni amerikanci nego katastrofalna igra engleza.
Nisu oni toliko zakazali, englezi su igrali onoliko koliko su im ovi dozvolili da igraju svoju igru....da je to neka lijeva ekipa, englezi bi ih natrpali sa 5 razlike - budi siguran...napadali su englezi citavu utakmicu skoro,htjeli su pobjedu to je jasno... ali nisu ni ovi neka šaka jada pa da se buše kako ovima padne na pamet.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 jun 2010, 23:16

Pa da,vidjecemo kako ce se situacija dalje razvijati,mozda odkrijemo da Engleska uopste nije losa koliko su Ameri dobri.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2010, 23:18

@Devil

Da sam se ja pitao, Heskey ne bi bio u putnicima za SP, no ne pitam se. Da, Emile je večeras asistirao, dobio mnogo vazdušnih duela, tako da je i meni začepio usta. Ipak, krila su u potpunosti zakazala. Toliko o tome da Young i Walcott ne budu na SP-u, jer Milner(Shawn Right Philips) i Lenon nisu ništa napravili. Lampard neprimijetan, ali ima još (barem) 2 utakmice da pokaže zašto je jedan od najboljih veznjaka. Rooney nije mogao ništa; odlično čuvan, a i nije imao toliko upotrebljivih lopti.

Što se tiče Amera, Donovan je bio više nego dobar. Da, postigli su sretan gol, ali s obzirom da Englezi imaju problema sa golmanima, nisam toliko iznenađen onim otpatkom. Kao što rekoh, Engleska i SAD će proći ovu grupu, a ova utakmica je pokazala da su Ameri spremni za nešto više(u Engleze niko i ne sumnja).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 23:19

Dylan Dog je napisao/la:Pa da,vidjecemo kako ce se situacija dalje razvijati,mozda odkrijemo da Engleska uopste nije losa koliko su Ameri dobri.
Tako i jeste, zapravo :mrgreen:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 jun 2010, 23:20

Pa Englezi nisu loše odigrali, imali su dosta prilika samo ih nije išlo
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jun 2010, 23:21

Ted Mosby je napisao/la:Pa Englezi nisu loše odigrali, imali su dosta prilika samo ih nije išlo
Ustvari previse su kompikovali u akcijama koje se rutinski igraju,nesta slicno kao sto je i Argentina radila danas.OD kontre 4 vs 2 na ivici kaznenog prostora oni ne mogu stvoreti ni polupriliku.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 23:23

Ted Mosby je napisao/la:Pa Englezi nisu loše odigrali, imali su dosta prilika samo ih nije išlo
Pa imali 2-3 100% šanse iz akcija (a ne neka sreca ili odbijanac lopta) ,toliko su im amerikanci dali šansi, nije ušlo u gol i jbg...nema price da su loše odigrali.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 jun 2010, 23:25

drop je napisao/la:
Pa imali 2-3 100% šanse iz akcija (a ne neka sreca ili odbijanac lopta) ,toliko su im amerikanci dali šansi, nije ušlo u gol i jbg...nema price da su loše odigrali.
Što prvenstvo bude dalje išlo siguran sam da će se omi dizati u formi
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 23:30

Pa ne smije se Engleska nikad podcijeniti - to je valjda jasno i najvecem laiku , dovoljno je pogledati imena koja igraju za njih...samo što su njih njihovi novinari previše napuhali i nabili im pritisak najveceg favorita za osvajanje.
Kapelo se sa njima direktno i javno zakacio...baš prije ove utakmice je govorio da nemaju pravo podcjenjivati amerikance i ostale protivnike jer ni on to sam ,kao selektor, ne radi...ali takva je engleska štampa, nema kod njih racionalnog rezonovanja -sve ili ništa tako su oni i gotovo.
Ovdje je raja kontala englezi ce napraviti 20 šansi, zabiti 5 golova...pa cekajte malo, nisu ameri tolike tarabe ,imaju oni vrlo dobru odbranu i sasvim solidnu ekipu...i opet su englezi imali 2-3 mrtve šanse pored gola kojeg su postigli.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.