Memphis Grizzlies

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: Memphis Grizzlies

Post Postao/la BernardBarnjak » 22 dec 2011, 15:36

Legenda :mrgreen:

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 14 nov 2012, 22:37

Sta reci?
Najbolji start u historiji francise. Sve to dobro izgleda za sad. Klupa igra fenomenalno, Ellington i Bayless su se fino uklopili i odradjuju svoje zadatke pametno. Znam da im nece ovakve brojke bit kroz citavu sezonu ali dosta bolje izgleda nego prosle sezone gdje nam je klupa bila ubjedljivo najslabija tacka (uglavnom back-up za Conley-a kojeg je Mayo morao mijenjat).

Uskoro nam se vraca i Arthur koji nam je strasno puno falio sa klupe prosle godine.

I nadam se da necu sam sa sobom pisat na ovoj temi :D

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 14 nov 2012, 23:14

Amagelos je napisao/la:Sta reci?
Najbolji start u historiji francise. Sve to dobro izgleda za sad. Klupa igra fenomenalno, Ellington i Bayless su se fino uklopili i odradjuju svoje zadatke pametno. Znam da im nece ovakve brojke bit kroz citavu sezonu ali dosta bolje izgleda nego prosle sezone gdje nam je klupa bila ubjedljivo najslabija tacka (uglavnom back-up za Conley-a kojeg je Mayo morao mijenjat).

Uskoro nam se vraca i Arthur koji nam je strasno puno falio sa klupe prosle godine.

I nadam se da necu sam sa sobom pisat na ovoj temi :D
U petak igrate protiv Knicksa, šta očekuješ? :D

Usput, dobro došao na forum :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 nov 2012, 23:17

Imat ces s skim navijat za Međede u playoffu. To je glavno.

Dobrodosao. ;) Malo po malo, siri se ovaj dio foruma. :mrgreen:

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 14 nov 2012, 23:44

Hvala na dobrodoslici

@Carlo
Nadm se da ce Knicksi pobjedit sljedecu u SA pa da im mi onda nanesemo prvi poraz :D
Knicksi su mi jedna od drazih ekipa poslije Grizzlija, i to mi je jos ostalo odkad je Sprewell igrao. Koliko sam tog lika samo gotivio.

@Donnie Darko
Odlicno :D

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 15 nov 2012, 03:27

Vodimo 56-45 protiv OKC-a.

Prva cetvrtina je bila uzasna. Los procenat sute, Allen standardno forsira nesto svoje isto ko da je prva napadacka opcija. Ne znam sta sa Marc-om, zadnje 3 utakmice se muci u napadu ali hajde naakupit ce on opet svojih asistencija. Z-bo najbolji bio, a Rudy sasvim solidno. Previse smo im dali slobodnih bacanja dzaba i napravili su osjetnu razliku.

Druga cetvrtina klupa nas ponovo vraca i dize kao is svaki put dosad ove sezone. Bayless, Ellington Pondexter stvarno sjajno igraju i puni su samopouzdanja. Poslije je utakmica isla na nas mlin i napravili smo razliku.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 15 nov 2012, 03:30

znao sam da će westbrook bit grozan večeras, conley je sjajan odbrambeni igrač. mislim da uz hladnu glavu možete dobit ovo, evo sad je 14 razlike.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 15 nov 2012, 03:40

Ustvari njega Allen cuva vecinu utakmice tj. dok je u igri. Conley nema mase i sngae da ga cuve citavu utakmicu.

Dobro je za sad. Cinjenica da imamo samo 1 turnover pomaze :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 nov 2012, 04:28

Ma Russel Wesbtrook je idiot, njega dok OKC ne trejduje nece ni osvojiti titulu, a itekako imaju potencijala. Njega treba nekoj ekipi koja igra divlju kosarku kao npr. Kingsi, pa nek nabija statistiku sa Cousinsom, jer on ocigledno i nije za timske kosarke. Nakuplja asistencija i covjek misli kako igra timski, a zapravo on se ispucava i sve te asistencije se mogu okaciti macku o rep. Nije mi jasno da neko ovako talentovan moze biti tako glup u isti momenat. Pa on skoro uzme isto suteva kao i Durant, to nigdje na svijetu nema. Helem, blago Zapadu sto Durant nema pametnijeg playmakera tipa Paul ili Rondo.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2012, 04:39

adriano_leite je napisao/la:Ma Russel Wesbtrook je idiot, njega dok OKC ne trejduje nece ni osvojiti titulu, a itekako imaju potencijala. Njega treba nekoj ekipi koja igra divlju kosarku kao npr. Kingsi, pa nek nabija statistiku sa Cousinsom, jer on ocigledno i nije za timske kosarke. Nakuplja asistencija i covjek misli kako igra timski, a zapravo on se ispucava i sve te asistencije se mogu okaciti macku o rep. Nije mi jasno da neko ovako talentovan moze biti tako glup u isti momenat. Pa on skoro uzme isto suteva kao i Durant, to nigdje na svijetu nema. Helem, blago Zapadu sto Durant nema pametnijeg playmakera tipa Paul ili Rondo.
Trenutno mislim da ima 20 suteva vise od Duranta ove sezone

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 15 nov 2012, 04:45

Westbrook je jedan od najboljih u nba, ali ne moze svake veceri igrati ultra.
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2012, 04:48

Ronaldo2012 je napisao/la:Westbrook je jedan od najboljih u nba, ali ne moze svake veceri igrati ultra.

Jest mozda jedan od najboljih atleta u nba, ostalo nije

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 15 nov 2012, 04:55

Da su bogdom tradovali Russela umjesto Hardena. Covjek sasvim normalan bio i nije htio nista manji ugovor nego sto i zasluzuje u toj epkipi, ako ga Westbrook moze imat moze i on. Harden im je bio najbolji playmaker i veaoma vazan igrac u zadnjoj cetvrtini, ali neka Westbrooka meni drago :lol:

Rudy nas je nosio u drugom poluvremenu, svaku mu cast. Marc iako je dao na kraju 2-3 vazna kosa veoma losa utakimca. Z-bo standardno dobar, njegov uobicajeni double-double (svaku utakmicu ove sezone je imao jedan).

6 -1
Uglavnom nastavljamo sa odlicnim partijama i nadam se da cemo mi nanijet prvi poraz Knicksima u petak :D

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 15 nov 2012, 20:57

Amagelos je napisao/la:Ustvari njega Allen cuva vecinu utakmice tj. dok je u igri. Conley nema mase i sngae da ga cuve citavu utakmicu.
još gore mu je bilo onda, i allen je dobar u defanzivi :D

čini mi se po rezultatu i statistici da su grizzliesi odigrali dobar meč. nego, znaš li šta više o ovim špekulacijama da su se randolph i perkins potukli u svlačionici?

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 nov 2012, 21:09

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Ma Russel Wesbtrook je idiot, njega dok OKC ne trejduje nece ni osvojiti titulu, a itekako imaju potencijala. Njega treba nekoj ekipi koja igra divlju kosarku kao npr. Kingsi, pa nek nabija statistiku sa Cousinsom, jer on ocigledno i nije za timske kosarke. Nakuplja asistencija i covjek misli kako igra timski, a zapravo on se ispucava i sve te asistencije se mogu okaciti macku o rep. Nije mi jasno da neko ovako talentovan moze biti tako glup u isti momenat. Pa on skoro uzme isto suteva kao i Durant, to nigdje na svijetu nema. Helem, blago Zapadu sto Durant nema pametnijeg playmakera tipa Paul ili Rondo.
Trenutno mislim da ima 20 suteva vise od Duranta ove sezone

Ima 13 suteva vise od Duranta i 32 poena manje
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 15 nov 2012, 21:45

azTer je napisao/la:
Amagelos je napisao/la:Ustvari njega Allen cuva vecinu utakmice tj. dok je u igri. Conley nema mase i sngae da ga cuve citavu utakmicu.
još gore mu je bilo onda, i allen je dobar u defanzivi :D

čini mi se po rezultatu i statistici da su grizzliesi odigrali dobar meč. nego, znaš li šta više o ovim špekulacijama da su se randolph i perkins potukli u svlačionici?
Allen je medju najboljim odbrambenim igracima u ligi godinama i jucer je bio sjajan protiv Westbrook-a, ali opet nijedan igrac mi ne moze izvuc zivce ko on :lol:

Navodno nije bilo obracuna i ostalo je samo na rijecima. Perkins nije htio obratit medijima, ali Z-Bo jest:
"It wasn't nothing. It was a good, tough, hard-fought game. It was competitive -- just out there playing, two physical teams that want to win. A lot of emotions flying, so just part of basketball.

"Man, I play basketball. I don't worry about all that. Perk's all right. There's a lot of bluffing going on the court, that's all, you know. And I don't bluff."

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 nov 2012, 09:11

slika

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 17 nov 2012, 05:00

+5
Nije lose, ali Sheed nam ne smije pravit onliko problema. JR dobro zatvoren. Melo ce sakupit dosta poena ako ga Rudy bude cuvao do kraja, jednostavno mu ne odgovara.
Marc, Z-bo i Conley igraju stvarno dobro. Klpa sa manjim ucinkom nego inace dosad ali savim solidno. Uglavnom moze se ovo pobijedit.

Amagelos
Kontakt:

Post Postao/la Amagelos » 17 nov 2012, 06:38

Nova pobjeda, strasno. Trenutno smo prvi na zapadu i u citavoj ligi. Ovaj datum se treba zabiljezit :D

Ponovo jako izbalansirana utakimca sa nase strane sto se tice poena. Marc i Z-bo (ponovo double-double) su bili veoma efikasni i iskoristavali mismatch-eve i nisu ih mogli cuvat bez faula. Rudy malo losiji ali stvarno svaku mu cast za zadnje tri utakmice gdje je morao cuvat tri mozda najbolja igraca u ligi (Lebron, Durant i Melo). Odbrana nam je bila sjajna zato sto nismo morali duplat i davat neke otvorene suteve drugim igracim jer ih je Gay svu trojicu sasvim solidno cuvao.

Islo nam je na ruku naravno i to sto su Knicksi izgubili zivce u trecoj cetvrtini nakon par diskutabilnih odluka i previse su se onda fokusirali na sudjenje. Mogli su se poslije mozda vratit ali tesko je to radit dvije noci za redom.

Kako go 7-1, idemo dalje. Uopste se ne bi iznenadio kad bi izgubili slijedecu protiv Bobcatsa :lol:

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 18 nov 2012, 15:39

bravo! drago mi je zbog njih...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 7 gostiju.