Ovako bih počeo protiv Njemačke i Madjarske. Vjerovatno znate da preferiram 4-3-3 formaciju, smatram je najboljom formacijom u modernom fudbalu i smatram da mi imamo igrače kojima upravo ta formacija odgovara.
Ovdje je osam igrača koji po mom mišljenju trebaju startati u prvih 11.
Sta vi mislite ko još može popuniti adekvatno ove dvije pozicije?
Ne bih igrao sa tri pozadi jer nisu uopšte uigrani i ne ulijevaju mi sigurnost + gubis igrača na sredini + prisiljen si da se braniš skoro cijelu utakmicu + tranzicija igre nam ne uspjeva u toj formaciji + rizik da ostaneš pozadi otvoren ako bok izgubi loptu u protivničkoj trećini (kontranapad) + ne izgledamo jednostavno dobro u toj formaciji. Ne zanima me kako smo ranije izgledali u 4-2-3-1 jer govorim o drugom sistemu nego ranije + drugi igrači, dakle nije isto kao tada.
Bicakcic ima ogromno iskustvo naspram ostalih kao prednost, borben je i protiv Madjarske mi je bio dobar. Katic ili Hadzikadunic eventualno kao drugi stoper. Barisic mi je nesiguran, više ga vidim kao back-up igrača tj. rezervu.
Volio bih vidjeti Bajraktarevica od početka.
Huseinbašić je na mene u ovim zadnjim utakmicama ostavio na sredini dobar utisak, zna povuc loptu, zna sa loptom, može pomoći u tranziciji prema naprijed.
Burnic kao pravi DMF. Volio bih vidjeti da igramo dupli blok u odbrani, tu bi Burnic bio key player.
Kolasinac je godinama za nas igrao kao lijevi bek i to skoro uvijek na dobrom nivou.
Dedica hitno vratiti na poziciju desnog beka.
Demirovic nije klasično krilo nego bi se ubacivao sa Džekom u napad kroz sredinu i lijevu stranu zatvorio u fazi odbrane u igri bez lopte.
Eto, ne djeluje mi ovo da smo tako loši. Ovaj put igramo kod kuće dvije za redom. Prva jako teška sa Njemcima, druga se može dobiti. Imamo priliku da iznanedimo + imamo dovoljno kvaliteta da to uradimo, nema izgovora.