BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Iceplayer
Kontakt:

Re: Baraž za EURO 2024 (21/26. Mart 2024.)

Post Postao/la Iceplayer » 18 okt 2023, 01:05

19vendetta87 je napisao/la:
18 okt 2023, 00:45
Iceplayer je napisao/la:
18 okt 2023, 00:31
tutankamon1905 je napisao/la:
17 okt 2023, 23:28
BiH-Finska
Izrael-Island

Ako ovo bude na kraju, i ne izbori se plasman,probusi sve lopte, gasi sve, nek niko vise ne sutne loptu
Ne znam zašto toliko optimizma, sve tri navedene reprezentacije ulažu decenijama u svoj fudbal i svake dogine napreduju, dok mi radimo sve suprotno.
U ovom momentu sve tri reprezentacije baraža su dosta kvalitetnije od nas. Pogotovo Finska koja nas je već pobjeđivala, ali i Izrael također. Island i ako je u padu mnogo su organiziraniji na terenu i u reprezentaciji od nas.
Ruku na srce ako prođemo prvi krug udari se nogom u guzicu...
Pretjerujes...Finska je u rezultatskoj krizi, isto kao i mi. Pobjeđivali su nas, ali i mi smo njih. U nekom egalu smo trenutno.
Izrael nije neka atraktivna ekipa, pobjeđuju uglavnom na guzove, protiv Bjelorusije oba puta se izvukli za pobjedu u sudijskoj nadoknadi.
Island smo razbili u Zenici, a i u gostima smo ih dominirali, ne bi nam ni zabili gol da nismo bacili sve karte napad i krenuli all in da izvucemo pobjedu u zadnjim minutama.
Ne kazem da smo favoriti u barazu (gledajuci transfermarkt jesmo), ali opet nismo ni outsideri kako si ti naveo u postu
Ne ovo je čak bio optimističan komentar, ne znam jednu pozitivnu stvar naše reprezentacije.
Savez sistemski uništava reprezentaciju, igrači odbijaju doći na okupljanje, trener se mijenja svaka 2 kola, navijači tjeraju savez, igrači su mentalno ravni Bihaćkom Jedinstvu i glavni igrači su nam u poznim godinama.
Jedina pozitivna stvar je par neiskusnih mladića što su odlučili odabrati nas.
Bez sisteskog rada od mladih kategorija gdje igrači kad dodju u A reprezentaciju znaju šta trebaju raditi na terenu jer su već naučili sistem.
Trenutno samo imamo 11 okupljenih igrača, bez taktike. Koje će bilo koja reprezentacija i malo taktična uzeti bez malo muke.
Na žalost onaj ko ne vidi ovo stanje je ili nogometno ne educiran ili petriotski slijep.

Tako da samo čudo nas može plasirati na euro :pray:

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 18 okt 2023, 01:34

Vucevich je napisao/la:
18 okt 2023, 00:52
Pretjerujes...Finska je u rezultatskoj krizi, isto kao i mi. Pobjeđivali su nas, ali i mi smo njih. U nekom egalu smo trenutno.
Izrael nije neka atraktivna ekipa, pobjeđuju uglavnom na guzove, protiv Bjelorusije oba puta se izvukli za pobjedu u sudijskoj nadoknadi.
Island smo razbili u Zenici, a i u gostima smo ih dominirali, ne bi nam ni zabili gol da nismo bacili sve karte napad i krenuli all in da izvucemo pobjedu u zadnjim minutama.
Ne kazem da smo favoriti u barazu (gledajuci transfermarkt jesmo), ali opet nismo ni outsideri kako si ti naveo u postu
Loša forma i rezultatske krize apsolutno ništa ne znače kada je u pitanju ova retardirana, kretenska reprezentacija. Više puta dokazano.

slika

slika
Eeeee al sad smo i mi taraba :D tu smo ih cekali

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 18 okt 2023, 01:55

BHFreak je napisao/la:
17 okt 2023, 22:44
Virtu4l je napisao/la:
17 okt 2023, 22:39
Pa neki idealni scenario bi bio da igramo sa Finskom u Zenici, a onda da cioniste dočekamo na Koševu da im se g0vno zaledi kad izađu na teren. Kad bi nas žrijeb za finale pogledao.

Mada sumnjam da bi to UEFA prepustila slučaju i poslala ih na najgore moguće gotovanje koje mogu imati u Evropi.
Da li ima ikakva zapreka da se igra na Kosevu ?
Koševu treba jako malo korekcija. Helem, ništa što se ne bi moglo uraditi u mjesec dana dobrog pristupa.

Idealno bi bilo da Ukrajina osigura Euro kroz kvalifikacije. Gotovo sigurno bi to značilo:
BiH-Finska
Izrael-Island

U biti još je moguće samo da Ukrajina upadne umjesto Islanda, te neka varijanta da se Izrael plasira direktno, u što čisto sumnjam, pa da bude BiH-Ukrajina, Finska-Island. Sve u svemu, ova gore varijanta idealna.

Inače, u ligi C, vrlo izvjesno:
Gruzija-Luksemburg
Grčka-Kazahstan

Postoji mogućnost da Kazahstan ide direktno, pa bi onda bilo: Gruzija-Azerbejdžan, Grčka-Kazahstan. Sve u svemu, rekao bih Grčka-Gruzija finale.

U ligi A, baraž će igrati Poljska/Češka, Hrvatska/Vels, Estonija. Potencijaln i Italija, a ako Italija ode direktno, onda Island. Rekao bih da najvjerovatnije:
Poljska-Estonija
Vels-Island

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 okt 2023, 02:34

Sheyi je napisao/la:
17 okt 2023, 21:47
Tesko ce se ovdje ista znati do kraja

Za nas najbolja da se desi sljedece, obje stavke:

1. Ukrajina ide direktno, onda ce u Ligi A trebati samo jedna repka i to je Estonija, tamo bi onda bile Italija,Poljska, Wales/Hrvatska i Estonija.
2. Izrael ne ide direktno onda imamo iducu i najbolju situaciju
Izrael - Island
Bosna i Hercegovina - Finska

Realno da ce biti ovako jer mislim da ce Izrael otici direktno i tu ne mozemo s Finskom igrati u polufinalu

Bosna i Hercegovina
Finska/Ukrajina/Island/Norveska, jednu izvlace koja ide u ligu A, onda od preostale se formira kostur po plasmanu u Ligi B 1-4 2-3, koga god da izvuku mi ne mozemo dobiti Finsku, dakle ili Island ili Norveska.
Da, postoji i za opcija da Izrael ode direktno. Ove odgođene utakmice su stvorile dodatnu pometnju. Evo stanja u grupi

Rumunija 16 (gostovanje Izraelu i kući Švicarska)
Švicarska 15 (gostovanja Izraelu i Rumunji, kući s Kosovom)
Izrael 11 (gostovanja Kosovu i Andori, kući s Rumunijom i Švicarskom)

E sad se ovdje otvaraju brojne opcije.
Ako odu direktno Izrael i Švicarska, onda ostaju Finska, Ukrajina (?), Island i Norveška. U zavisnosti od Ukrajine, može doći do 2 scenarija. Ako Ukrajina ode direktno, mi igramo s Norveškom kući, a ako ne onda se izvlači 1 tim koji prelazi u baraž lige A, pa nam ostaju opcije Norveška ili Island (ako Norveška bude izvučena).
Ako odu direktno Izrael i Rumunija, onda ostaju Finska, Ukrajina (?), Island i Norveška. U zavisnosti od Ukrajine, može doći do 2 scenarija. Ako Ukrajina ode direktno, mi igramo s Norveškom kući, a ako ne onda igramo s Islandom.

Ovdje se uzelo zdravo za gotovo da Izrael ode u baraž, a situacija je ipak drugačija. Itekako imaju šanse za direktan plasman.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 18 okt 2023, 07:51

Daj Boze da Ukrajina prodje, ovaj baraz bi bio idealan! Na Savi je da sto vise igraca testira u preostale 2 utakmice i da se rijesi igraca koji nista ne nude.

Daj malo pozitive ovo nam je jedinstvena šansa. Poslije ovog Bog zna kad ćemo opet imati ovako dobru priliku. Pogotovo kad ne bude Džeke i Pjanića.
Zadnja izmjena: Unknown14, dana/u 18 okt 2023, 08:59, ukupno mijenjano 2 puta.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 okt 2023, 08:18

Kao što nam je i grupa bila idealna.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2023, 09:05

Arvid je napisao/la:
18 okt 2023, 08:18
Kao što nam je i grupa bila idealna.
Ne znam otkud im vise optimizam. :rol:

samobih
Kontakt:

Post Postao/la samobih » 18 okt 2023, 09:57

Bez obzira ko bude protivnik, treba bunker igrati i čuvati odbranu a u napadu ako se pruži prilika. to je jedini način da mi pobijedimo bilo koga.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 18 okt 2023, 09:59

Vucevich je napisao/la:
18 okt 2023, 00:52
Loša forma i rezultatske krize apsolutno ništa ne znače kada je u pitanju ova retardirana, kretenska reprezentacija. Više puta dokazano.

slika

slika
Bravo
naprijed rejal

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 18 okt 2023, 10:17

Ljudi nas bukvalno mole da se plasiramo

Prvo ova grupa nikad laksa pa onda baraz jos laksi

Jbt lakse se plasirst na euro duplo nego kao prvak uc u KL..a i to je lagano samo po sebi

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 okt 2023, 10:43

Mokes je napisao/la:
18 okt 2023, 02:34
Sheyi je napisao/la:
17 okt 2023, 21:47
Tesko ce se ovdje ista znati do kraja

Za nas najbolja da se desi sljedece, obje stavke:

1. Ukrajina ide direktno, onda ce u Ligi A trebati samo jedna repka i to je Estonija, tamo bi onda bile Italija,Poljska, Wales/Hrvatska i Estonija.
2. Izrael ne ide direktno onda imamo iducu i najbolju situaciju
Izrael - Island
Bosna i Hercegovina - Finska

Realno da ce biti ovako jer mislim da ce Izrael otici direktno i tu ne mozemo s Finskom igrati u polufinalu

Bosna i Hercegovina
Finska/Ukrajina/Island/Norveska, jednu izvlace koja ide u ligu A, onda od preostale se formira kostur po plasmanu u Ligi B 1-4 2-3, koga god da izvuku mi ne mozemo dobiti Finsku, dakle ili Island ili Norveska.
Da, postoji i za opcija da Izrael ode direktno. Ove odgođene utakmice su stvorile dodatnu pometnju. Evo stanja u grupi

Rumunija 16 (gostovanje Izraelu i kući Švicarska)
Švicarska 15 (gostovanja Izraelu i Rumunji, kući s Kosovom)
Izrael 11 (gostovanja Kosovu i Andori, kući s Rumunijom i Švicarskom)

E sad se ovdje otvaraju brojne opcije.
Ako odu direktno Izrael i Švicarska, onda ostaju Finska, Ukrajina (?), Island i Norveška. U zavisnosti od Ukrajine, može doći do 2 scenarija. Ako Ukrajina ode direktno, mi igramo s Norveškom kući, a ako ne onda se izvlači 1 tim koji prelazi u baraž lige A, pa nam ostaju opcije Norveška ili Island (ako Norveška bude izvučena).
Ako odu direktno Izrael i Rumunija, onda ostaju Finska, Ukrajina (?), Island i Norveška. U zavisnosti od Ukrajine, može doći do 2 scenarija. Ako Ukrajina ode direktno, mi igramo s Norveškom kući, a ako ne onda igramo s Islandom.

Ovdje se uzelo zdravo za gotovo da Izrael ode u baraž, a situacija je ipak drugačija. Itekako imaju šanse za direktan plasman.
Najrealniji scenarij i jeste Izrael i Švica direktno, Ukrajina baraž, s tim da ja nisam znao da se tada izvlači onaj ko ide u ligu A, ja sam kontao da po defaultu Norveška otpada jer su najslabije plasirani. Ne valja to ništa, vrlo lako se može desiti da ćemo igrati sa Norveškom prvu, pa sa Ukrajinom finale eventualno :crazy:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 okt 2023, 11:32

Pazi ti kalkulisanja a Luxemburg ispred nas :rol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 okt 2023, 12:26

numanumaye22 je napisao/la:
18 okt 2023, 11:32
Kalkulacije su zato sto su moguci protivnici Island kojeg je cak Hadzija dobio, Finska koja gubi od Kazakhstana na svom i Izrael koji nikad nije bio na prvenstvu. Bude li jedna ozbiljna reprezentacija tu, mi nemamo sta trazit. Ali sa ovom buranijom imamo cak i mi sanse.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 18 okt 2023, 12:35

Ukrajina je ovdje najozbiljnija reprezentacija i nju bi valjalo izbjeći. Hoće li to biti kroz direktni plasman, ili da ih žrijeb pošalje u ligu A, svejedno.

Za Izrael je nemoguće projicirati bilo šta. S jedne strane imaju baš fin raspored, a s druge činjenica da oni rijetko dobijaju jače od sebe (ili čak izjednačene). I ove kvalifikacije su našamarali samo Bjeloruse i Andoru. Evidentno je čak da neće igrati utakmice kući i to im otežava situaciju.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 18 okt 2023, 13:24

Cartman je napisao/la:
18 okt 2023, 12:26
Kalkulacije su zato sto su moguci protivnici Island kojeg je cak Hadzija dobio, Finska koja gubi od Kazakhstana na svom i Izrael koji nikad nije bio na prvenstvu. Bude li jedna ozbiljna reprezentacija tu, mi nemamo sta trazit. Ali sa ovom buranijom imamo cak i mi sanse.
Onako realno, jel' stvarno mislis da ovakvi nikakvi mozemo pobjedit' ikoga u barazu i to jos 2 puta u par dana ... :?:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 18 okt 2023, 13:30

DaVinci je napisao/la:
18 okt 2023, 13:24
Cartman je napisao/la:
Onako realno, jel' stvarno mislis da ovakvi nikakvi mozemo pobjedit' ikoga u barazu i to jos 2 puta u par dana ... :?:
Tacno nisam odavno gledao mlohaviju ekipu od nase :urnebes:
naprijed rejal

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 okt 2023, 13:42

Cartman je napisao/la:
Po cemu si ti optimista protiv Finske? 6 tekmi odigrali, dvije mi dobili, dvije oni i dvije nerijeseno zavrsilo. Ja se sjecam samo kako je Pukki uvijek odbranu silovao.

Ovakvo stanje u kojem smo mi trenutno i opcenito atmosfera oko nogometa i saveza, ne mirise sigurno na dobro. Da mi je dozivit jednom samo da mi u par dana otresemo nekog dva puta i plasiramo se na tamicenje, to od nezavisnosti drzave se nije desilo.

Ili kad se recimo lomi rezultat, pa da das za pobjedu u zadnjoj minuti, vecinom nama uvale krompir, mi nikad. :rol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 okt 2023, 13:46

DaVinci je napisao/la:
18 okt 2023, 13:24
Cartman je napisao/la:
Protiv Ukrajine sigurno ne, od ovih ostalih jedino uz velike promjene u prvih 11 i dosta srece.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 okt 2023, 13:51

Ne znam kako ali za baraz moraju otjerati influensere i tiktokere sa Bilinog Polja i dovesti staru publiku i sto vise navijaca jer relativno su nam lagani protivnici i imas veliku sansu da zaigras na Euru i to u "nasoj" Njemackoj. Od jednog od najtezih gostovanja u Evropi postali smo fensy i cool.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 18 okt 2023, 13:55

Treba imati u vidu da ovaj rat može potrajat pa Izrael neće ništa igrati.

Ali za nas bi bila najbolja ova druga opcija što je napisao Sheyi. Finska kući pa finale sa pobjednikom Izrael - Island.

Utegnut odbranu i dobit Finsku kako znamo i umijemo. Tu su oni negdje sa nama realno. Kući bi ih uz hajc mogli dobit. Onda u finalu sreća igra ogromnu ulogu. Ako budemo opet domaćini, dobre su nam šanse. Ako bi gostovali npr Izraelu, ispadamo.

Norvešku i Ukrajinu ne treba ni spominjat. Odučili bi nas od fudbala. Ako se Ahmedhodžić opameti, možda se i utegne ova očajna odbrana. Krunić nam treba također za taj vezni red. Krilo neko kad bi iskopali. I da Džeko napokon počne nešto isporučivat. Vasilja na gol umjesto Šehića, to se podrazumjeva. Ma bilo ko umjesto kamena na golu.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.