Vahid Halilhodžić - Potencijalni selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sveti
Kontakt:

Re: Vahid Halilhodžić - Potencijalni selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Sveti » 24 sep 2023, 13:42

Pa upravo ste sami sebe pobili :rol: otiso u dinamo, mamic mu se mijeso i yebavo mu mater, otiso u alzir pa gostovo po ratnim zonama, iz maroka ga istjerali ko kera zato sto je istjerao igrace koje je savez htio da vrati, rekao bih da je atmosfera u savezu bih daleko humanija od onoga kroz sta je vahid prolazio u proslim angazmanima, ali postoji jedna kvaka, yebiga mi nemamo milione. Kolko kod vi pokusavali da ga opravdate lik je gnjida koja izmislja razloge da ne vodi reprezentaciju drzave koju navodno toliko voli
naprijed rejal

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 24 sep 2023, 15:45

Niko nije rekao da novac ne igra ulogu, ali nije to jedina stvar pri odluci hoce li nekoga preuzeti, nego ima niz faktora koji uticu na tu odluku. Samo mi je nelogicno kad se kod nas ljudi rugaju tim Africkim drzavama, pogotovo ove bogatije kao Maroko ili Alzir. Pa evo ako se poredimo sa tim drzavama, to su velike i mocne drzave, znaci imaju kao prvo drzavu, a selektor ima slobodne ruke da sastavi svoj strucni stab i da bira igrace koje zeli, a fond igraca je bolji nego kod nas. Uz to naravno imaju i budzet da poslije angazmana covjek ne mora razmisljati sta da radi narednih godina. Sta ima BiH da ponudi - 1) Savez uredjen po nacionalnom kljucu, 2) nametne ti strucni stab isto po nacionalnom kljucu, gdje on ne moze sam da bira ko ce biti pored njega od pomocnika, 3) skroman igracki kadar ali sa odredjeni potencijalnom, 4) plata smijesna. On preuzme taj skroman igracki kadar sa odredjenim potencijalom, Savez ti utice na strucni stab, moze se reci i da ti sugerise odredjene igrace, a on ne neparavi ono sto se ocekivalo, nije imao slobodu rada, dobije otkaz, nacija se popisa po njemu, i naravno ostane bez prihoda njegovog realnog kvaliteta. Pa to nebi niko normalan prihvatio. Da je Savez normalan u smislu da ima slobodu rada, onda bi i plata postala manje bitan faktor. Sad ce neko reci pa kako moze voditi Obalu Slonovace. Vrlo jednostavno, 1) sam sastavljas svoj strucni tim, 2) imas nekoliko top igraca poput Drogbe i Tourea, i naravno te odlicno plate, a na drugu stranu mi nemamo nista da ponudimo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 sep 2023, 17:05

Pa bukvalno mu je nudjeno sve sto zeli, od odrijesenih ruku do ogromnih bonusa ako se plasiramo, ali nece lik, nema siguran kes a moze otici negdje gdje mu lova nece biti ucijenjena nekim plasmanom.

Druga stvar, niko se africkim reprezentacijama ne ruga, on je svakako isao u najjace africke reprezentacije u zenitu snage, ali uslovi pod kojima je radio i svakojaki pritisci su isti ako ne i veci nego sto imao kod nas, minus lova koju mu mi nudimo.

Na kraju krajeva, ne zavaravajmo se, frajer nikad nece sjest na klupu, ali barem neka ne bude gnjida i nek tako kaze, nemojte me vise zvati, nemam namjeru nikad da sjedem, a one izjave o igranju u banja luci i mostaru nek sebi u supak matori zabije
naprijed rejal

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 24 sep 2023, 17:20

Sveti je napisao/la:
24 sep 2023, 17:05
Pa bukvalno mu je nudjeno sve sto zeli, od odrijesenih ruku do ogromnih bonusa ako se plasiramo, ali nece lik, nema siguran kes a moze otici negdje gdje mu lova nece biti ucijenjena nekim plasmanom.

Druga stvar, niko se africkim reprezentacijama ne ruga, on je svakako isao u najjace africke reprezentacije u zenitu snage, ali uslovi pod kojima je radio i svakojaki pritisci su isti ako ne i veci nego sto imao kod nas, minus lova koju mu mi nudimo.

Na kraju krajeva, ne zavaravajmo se, frajer nikad nece sjest na klupu, ali barem neka ne bude gnjida i nek tako kaze, nemojte me vise zvati, nemam namjeru nikad da sjedem, a one izjave o igranju u banja luci i mostaru nek sebi u supak matori zabije
Kako ne ruga. Evo konstantno se moze procitati ruganje Africkim drzavama, na granici fakticki rasizma, a npr Maroko daleko ispred BiH. Idi vozom npr u Maroku i od Sarajeva do Mostara, sa onim doniranim vozom iz Svedske sa kojeg nisu ni one znacke skinuli. Mozda su pritisci javnosti i veci, ali isto stvari koje tamo dobiva su bolje 1) sam sastavljas strucni stab, 2) bolji igracki potencijal, 3) bolja plata. Opet nista od toga BiH ne nudi, nego ti se uvali Musa, Ivankovic, i neki trener golmana kojeg nikad nije vidio. Dalje pogledaj fino kakva su imena u onom strucnom komitetu, Vicin kum koji je menadzera Sanicaninu i "talentiranom" Portugalskom drugoligasu, Azmir Husic koji se sam sebe nekako ugurao, menadzer Husaric koji lici na muzickog kandidata iz Nikad nije kasno, Misimovic i Spahic. Ni ove zadnje dvije fudbalske legende nemaju nikakvih rezultata. To je meni iskreno tragokomicno. I oni sada da postavljaju neke ciljeve Vahidu Halihodzicu. To bi ti bilo ko da ti dodje neki middle manager iz BH Telekoma i postavlja uslove menadzeru iz Google. Evo ja prvi ne bih prihvatio da mi ponudi duplo bolju platu nego sto dobivam na Zapadu.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 24 sep 2023, 17:49

Hansestadt je napisao/la:
24 sep 2023, 17:20
Sveti je napisao/la:

Kako ne ruga. Evo konstantno se moze procitati ruganje Africkim drzavama, na granici fakticki rasizma, a npr Maroko daleko ispred BiH. Idi vozom npr u Maroku i od Sarajeva do Mostara, sa onim doniranim vozom iz Svedske sa kojeg nisu ni one znacke skinuli. Mozda su pritisci javnosti i veci, ali isto stvari koje tamo dobiva su bolje 1) sam sastavljas strucni stab, 2) bolji igracki potencijal, 3) bolja plata. Opet nista od toga BiH ne nudi, nego ti se uvali Musa, Ivankovic, i neki trener golmana kojeg nikad nije vidio. Dalje pogledaj fino kakva su imena u onom strucnom komitetu, Vicin kum koji je menadzera Sanicaninu i "talentiranom" Portugalskom drugoligasu, Azmir Husic koji se sam sebe nekako ugurao, menadzer Husaric koji lici na muzickog kandidata iz Nikad nije kasno, Misimovic i Spahic. Ni ove zadnje dvije fudbalske legende nemaju nikakvih rezultata. To je meni iskreno tragokomicno. I oni sada da postavljaju neke ciljeve Vahidu Halihodzicu. To bi ti bilo ko da ti dodje neki middle manager iz BH Telekoma i postavlja uslove menadzeru iz Google. Evo ja prvi ne bih prihvatio da mi ponudi duplo bolju platu nego sto dobivam na Zapadu.
Druže, da ti odgovorim na prvu konstataciju. Talgo vozovi nisu donirani, već kupljeni za 67m € :D I ta linija jako dobro funkcioniše. Ostala komparacija je drugog tipa, dvospratnih vozova, željeznica, ali i geografski Maroko ima bolju pretpoziciju i lakša je gradnja željeznica. Samo pogledaj koliko mi tunela imamo, zbog brda i planina, da je uopšte uspjeh da imamo željeznicu sa ovakvim sistemom kakav imamo (doduše željeznice su radne akcije pravile, da je pravi ovi danas, ne bi do Hadžića došli :D).

Ovdje ti je i moj odgovor. BiH nudi mnogo toga, Vaha da ima želju preuzeo bi sa dosta bonusa. Tu priča završava. Nismo mi velika nacija ni blizu Maroku, Japanu i sl., to je tačno, ali u sportskom smislu da želi, BiH nudi više nego dovoljno da bi je vodio, a ima potencijal da bude kvalitetna kao te reprezentacije ili više, ali ima mnogo prepreka na koj on neće da pristaje, što zbog emotivnih razloga, što jer nije sigran hoće li stat u Hadžićima ili će probiti sva brda, napravit tunel preko Mostara, pa sve do primorja, na otvoreno more, a tamo je nebo granica.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 sep 2023, 19:22

Sveti je napisao/la:

Pa covjece ja ko da spanski pricam, nudjeno mu je sve, od odrijesenih ruku do toga da sam bira sebi pomocnike, i OPET NECE, ne znam sta vise da mu se ponudi yebote. Daj nadji mi savez maroka pa da vidimo ko sjedi u njemu, pored nekoliko legendi sjede sigurno ljudi koji loptu u zivotu sutnuli nisu kao sto je to slucaj u svakom drugom savezu. Nas je specifican iz raznih razloga, ali raja koja istinski voli reprezentaciju nije kriva za njegovo stanje, temelj drzave je takav kakav je i vahid to dobro zna ali se ponasa kao da bosnjaci ne bi voljeli da se igra u banja luci ili hercegovini.

Jasni su mi razlozi koje ti istices, ali ih mogu opravdati samo ako bi pricali o nekoj stranoj reprezentaciji. Ovde govorimo i o njegovoj drzavi koje su nu puna usta vazda
naprijed rejal

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 24 sep 2023, 23:50

**** vas sve, sta mu je nudjeno, vi ste bola ludi redom, kad citam ne mogu da vjerujem..
Ova ekipa je kurcina, nju sastavit ne moze Gvardiola, dolazak ovdje za njega je minus nad minusima, jer nema nikakvu sansu da bilo sta napravi, golman nam je ****, stoper koji je kao najbolji je obicna trecerazredna kurcina, vezni red ne postoji, imas desnog beka, da moze biti igrac, krila ne postoje, napad ne postoji, koji **** bi dosao tu i dozvolio sebi, da mu se sve **** za dvije utakmice i da ga se naziva neznalicom, halo utuvite vise u glavu, mi nemamo ni solidnu reprezentaciju, mi imamo ispodprosjecnu reprezentaciju i svako normalan nikad ne bi dosao da je vodi, jer sve sto moze da dobije je da ce da se provali.
Sto sampioni u boxu nikad se ne bore sa trecerazrednim bokserima, upravo zato sto nista ne mogu dobiti a sve mogu izgubiti. Prema tome kad gledas trenera, uzimas u nasoj situaciji nekoga, kome ona moze biti odskocna daska za naprijed, a ne za nazad.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 sep 2023, 06:37

Vaha će doći samo kad ne bude imamo financijskih boljih ponuda.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 sep 2023, 08:42

Hhahaah pa sve to sto vi nabrajate su legitimni razlozi, ali koje on nece da prizna, vec vazda daje neke Politicke razloge, eto igra mu se u banja luci pa nece da dodje :rol:

A i ekipa uopste nije toliko losa koliko se ovde predstavlja
naprijed rejal

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 sep 2023, 20:06

Sveti je napisao/la:
24 sep 2023, 13:42
Pa upravo ste sami sebe pobili :rol: otiso u dinamo, mamic mu se mijeso i yebavo mu mater, otiso u alzir pa gostovo po ratnim zonama, iz maroka ga istjerali ko kera zato sto je istjerao igrace koje je savez htio da vrati, rekao bih da je atmosfera u savezu bih daleko humanija od onoga kroz sta je vahid prolazio u proslim angazmanima, ali postoji jedna kvaka, yebiga mi nemamo milione. Kolko kod vi pokusavali da ga opravdate lik je gnjida koja izmislja razloge da ne vodi reprezentaciju drzave koju navodno toliko voli
https://sportsport.ba/fudbal/nsbih-pozi ... kus/459385

Nema sta, gdje ces humanije odrade ljudi posao bio ti tu ili ne bio. To ja mislim Vahid nigdje ne moze dobiti, pa to je san svakog radnika, atmosfera na nivou :kafa:

Mislim da je vrijeme da se stane sa opravdanjima za Vahida. Sramota za tebe Halilhodzicu, ljudi su spremni da rade umjesto tebe samo da dodjes. Stidi se!
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 26 sep 2023, 20:24

Sveti je napisao/la:
24 sep 2023, 19:22
Sveti je napisao/la:

Pa covjece ja ko da spanski pricam, nudjeno mu je sve, od odrijesenih ruku do toga da sam bira sebi pomocnike, i OPET NECE, ne znam sta vise da mu se ponudi yebote. Daj nadji mi savez maroka pa da vidimo ko sjedi u njemu, pored nekoliko legendi sjede sigurno ljudi koji loptu u zivotu sutnuli nisu kao sto je to slucaj u svakom drugom savezu. Nas je specifican iz raznih razloga, ali raja koja istinski voli reprezentaciju nije kriva za njegovo stanje, temelj drzave je takav kakav je i vahid to dobro zna ali se ponasa kao da bosnjaci ne bi voljeli da se igra u banja luci ili hercegovini.

Jasni su mi razlozi koje ti istices, ali ih mogu opravdati samo ako bi pricali o nekoj stranoj reprezentaciji. Ovde govorimo i o njegovoj drzavi koje su nu puna usta vazda
Kako ti znas da mu je nudeno sve, iz clanka koji su napisali novinari u pokusaju, ili je Vaha negdje to potvrdio da je istina?? Ako je ovo prvo, napisacu i ja clanak i izmisliti iz svoje glave neke gluposti samo da se procitaju. Niti branim niti kudim njega, samo mi je ovo boldirano zaparalo pa sam htio da napisem, nista drugo. Ja da sam na njegovom mjestu ne bih iskreno pristao, a i s aspekta navijaca ne bih volio da dodje da ga ukaljaju, da mu bace mrlju na karijeru, kao sto su sa Bajevicem uradili, od najtrofejnijeg bh trenera su napravili sprdnju i najlosijeg selektora u historiji.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 sep 2023, 20:36

jasmin10 je napisao/la:
25 sep 2023, 06:37
Vaha će doći samo kad ne bude imamo financijskih boljih ponuda.
Naravno.
Vahid je stari kesoljub i to je najbitnije u cijeloj prici. Ako ga Vico i Miske mogu ispratiti finansijski, preuzece nas.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 26 sep 2023, 23:13

Kljucaj temu za sva vremena
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 26 sep 2023, 23:16

Bas bi imao odrijesene ruke :rol: Nema nista gore nego ovakve navlakuse. Kad ti kriminalci sve obecaju za hastalom, samo da prihavatis, i onda te poslije kratkog vremena sutnu kao kera.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 sep 2023, 23:18

Najveći licemjer ikada.
Odgovorno tvrdim da je veći licemjer od Tegeltije, Dodika i ekipe. Ovi zapravo i nisu licemjeri. Oni su otvoreni neprijatelji.
A licemjer je gori od otvorenog neprijatelja.

Sve sto je trebao uraditi jeste stati iza svojih riječi jednom i zauvijek, da nece, a ne da svaki put iznova neke nade pobuđuje a zna da neće. Dno dna.
Naravno, svi smo se mi ponadali 1%, a to je zapravo 0...ali eto.
Uglavnom, stav je isti kao i uvijek.
Nemoj biti gofno. Budi kao Petkovic i bit ćeš poštovan.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 26 sep 2023, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 26 sep 2023, 23:19

Vahid je bio samo igrokaz, nemojte ljudi biti naivni.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 sep 2023, 00:09

hurem je napisao/la:
26 sep 2023, 23:18
Najveći licemjer ikada.
Odgovorno tvrdim da je veći licemjer od Tegeltije, Dodika i ekipe. Ovi zapravo i nisu licemjeri. Oni su otvoreni neprijatelji.
A licemjer je gori od otvorenog neprijatelja.

Sve sto je trebao uraditi jeste stati iza svojih riječi jednom i zauvijek, da nece, a ne da svaki put iznova neke nade pobuđuje a zna da neće. Dno dna.
Naravno, svi smo se mi ponadali 1%, a to je zapravo 0...ali eto.
Uglavnom, stav je isti kao i uvijek.
Nemoj biti gofno. Budi kao Petkovic i bit ćeš poštovan.
Je li svjesno zanemarujes danasnji clanak koji ti jasno i precizno kaze da smo jedina reprezentacija koja salje pozive igracima a da nije imenovan selektor?

U ovome i jeste nas problem, zatvaras oci pred cinjenicom da ti je jedini ozbiljan trener od posljednjih pet (bez Kodre) dobio nogu jer je odbio staviti Sanicanina u prvih 11?

Zato i nemas trenera i zato si i jedino licio na ekipu u trenucima kad ti je taj Petev bio selektor. I to je razlog sto i ozbiljan trener nece doci nikad, a ne jer je neko licemjer. Odgovaras za nesto sto su ti drugi nametnuli da radis. Ma daj.

To sto se Vahid necka je jer bi volio, jer mu ljudi govore nonstop, jer je tu ali je i ta "kafa" s Vicom Zeljkovicem pokazatelj koliko ga taj isti Vico zeli. Tu bi dobio uslove, a kako bi onda zovnuo Sanicanina i Danilovica kao sad? U par klikova provjeris imena menadzera igraca.

Stvarno je licemjer :)

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 27 sep 2023, 00:19

Vahidu se ovaj put apsolutno ništa nema zamjeriti. Vjerujem da apsolutno nije ni bio opcija.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 27 sep 2023, 10:08

Vi i dalje mislite da je do Vahida.
To je isto da imas firmu u kojoj ti nude 3000KM platu i jednu smjenu i firmu u kojoj si skladistar za 800km i radis 25 nocni bez slobodnog vikenda.

Nas mogu preuzimati samo levati. Ne znaci da bi Vaha nesto uspio sa ovom ekipom, jer ovdje treba puno vise uslova dok se samo dodje do ekipe
Ne valja nista. I mi svi znamo da ne valja, al vaha se mora vrijedjati.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 sep 2023, 10:45

nebeskasila je napisao/la:
27 sep 2023, 10:08
Vi i dalje mislite da je do Vahida.
To je isto da imas firmu u kojoj ti nude 3000KM platu i jednu smjenu i firmu u kojoj si skladistar za 800km i radis 25 nocni bez slobodnog vikenda.

Nas mogu preuzimati samo levati. Ne znaci da bi Vaha nesto uspio sa ovom ekipom, jer ovdje treba puno vise uslova dok se samo dodje do ekipe
Ne valja nista. I mi svi znamo da ne valja, al vaha se mora vrijedjati.
Normalno, evo ti @let3 i @hurem sad da ih konkretno pitas zasto je Vahid kriv, ne bi znali. Ovaj prvi pise Vahid je kesoljub i zato nece :rol: Voli Vaha pare isto kao i svi mi, ali Vaha voli da se pita u svojoj svlacionici. Za sve.

Opet ponavljam, otisao je iz Dinama kad je Mamic zahtjevao da udje u svlacionicu i da malo yebe majku igracima. Bio prvi, osiguro titulu i otres'o Villareala. Stao ispred igraca i nije dozvolio i dobio nogu. Sve na yt ima.

Ali Bosnjaku je opet problem Vahid, nije ni Danilovic iz druge portugalske ni Sanicanin s 90min ove sezone za Partizan. Nit je problem pozivanje igraca bez selektora.

Daj pare kaze i doce Vahid :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ArsBih, izdzezveubrazil, jasmin10, Normus90 i 34 gosta.