Odmah da ti odgovorim da ja nemam nikakve rodbinske ili bilo kakve druge interese da govorim afirmativno o upravi BORCA.Schlager je napisao/la:Na ove gore primjedbe iz Ist Sarajeva necu se ni truditi da odgovaram jer jednostavno nema ni grama tacnosti u njima,neko se na silu trudi da nametne neki ogroman rivalitet izmedju Slavije i Borca,koga nikad nije bilo,nema ga i nece ga ni biti,Slavija i Ist Sarajevo su za nas kao bilo koji drugi klub (Zeljo,Celik,Sloboda),mozda samo za nijansu simpaticniji jer su srpski klub i to je prava istina,a sve ostalo su neciji kompleksi koje ja ne bih da lijecim,i o tome se moze razglabati tri dana po principu moj tata je jaci od tvog.Prije godinu dana su nas pobjedili u finalu Kupa Republike Srpske u Banjaluci sa 3-2 i dobili su aplauz jer su bili bolji,ove godine su nas u saradnji sa Erminom Pilavom pokrali i dobili su batine kao sto bi bilo koji drugi klub na njihovom mjestu prosao,nista licno...jedino zelim da dematujem netacnu cinjenicu da je Banjaluka glavni grad bilo cega a na ostale supljake se ne bih osvrtao.
Mnogo mi je teze pao ovaj post naseg clana koji velica stanje u nasem klubu,cak sumnjam i da je na neki nacin rodbinski ili interesno povezan sa upravom,jer ne vidim drugi razlog zasto bi ovako pisao. Molim kratak odgovor na par pitanja:
1-Zasto nismo dobili licencu i umjesto Sirokog igrali Euroligu?
2-Zasto nam je klupski racun blokiran godinama?
3-Zasto nemamo nikakav sat na stadionu,da ne kazem semafor?
4-Zasto nam je direktor Spica u klasicnom sukobu interesa jer ima i Fifa licencu za managera a u klub dovodi svoje igrace tipa Babic,Maksimovic....?
5-Koliki nam je ukupan dug prethodnih godina?
Ovo pitam samo iz tog razloga jer je svakome dobronamjernom jasno da Borac moze biti i prvak BiH,ali Evropu nece vidjeti dok ne rijesi sve i jedan od ovih problema,a ima ih jos dosta,vjerujte.
Jedini moj interes u svemu ovome je taj da hoću da on bude ono što je nekada bio, a mislim da se stvari odvijaju u tom pravcu(moje mišljenje). Moram da ti kazem da ja Borac gledam vec punih 29 godina i u njega sam se prvi put zaljubio kada me moj otac odveo na stadion cvrsto drzeci za ruku u namjeri da mi pokaze sta je to sto svi pravi i iskreni banjalucani vole cijeli zivot. Za svoj Borac sam potrošio toliko para da sam kuću mogao napraviti, al nema veze nije mi žao opet bih isto uradio. Gledao sam ga na više gostovanja nego što neko može i zamisliti. Zbog Borca sam se radovao zbog uspjeha ali i plakao zbog neuspjeha kojih je u zadnjih 15 godina bilo puno,puno, puno više. Jedan sportski radnik jednom napisa "BORAC JE KLUB ZA KOJI JE LAKŠE IGRATI, NEGO ZA NJEGA NAVIJATI" al to je moj Borac i takvog ga volim i tako će uvjek biti. Ljudi koji sada vode klub su uspjeli da ga spasu od igranja po raznim livadama i šumarcima u Republici Srpskoj, a za nepunih godinu dana su nam usta puna Evrope, od momenta kada su navijači igračima skidali dresove do nadanja da ćemo jednom pobjedom biti tamo gdje nam je mjesto(evropa). Toliko o tome zasto je ovo sada bolje nego sto je bilo.
1. Licenca nam nije ni trebala jer rezultatom nismo zasluzili evropu. (moje misljenje)
2. Klupski racun je blokiran vec vise od pet godina, pa ti na ovo uopšte ne bih ni odgovarao.
3. Ulaganje para u stadion u momentu kada seradi na projektnoj dokumentaciji za izgradnju novog stadiona je cista besmislica(moje mišljenje)
4. Informacija da je to sukob intresa je opet došla od jednog novinara(Glas Srpske) i to nema nikakve realne osnove. Da te podsjetim da je izvršni dopredsjednik NK Dinamo Zdravko Mamić uefa menadžer, a da je njegov sin vlasnik agencije koja realizuje 99% svih transfera za Dinamo, kakav problem??? Zar tebi nije drago što su se u Borac vratila naša djeca Marko, Babara i drugi?
5. Koliki dug u ovom momentu je stvarno tesko reći jer mislim da to niko nezna tačno, ali isto tako dugovi nisu nastali juče to znam sigurno. Kada dođe do transformacije kluba veći dio dugovanja će se brisati jer mi najveći dug imamo prema poreskoj upravi Republike Srpske, a bitno je da su trenutno riješena pitanja dugovanja prema igračima koji su prije pet, šest i više sezona nosili naš dres i da su maksimalno moguće smanjena.
Moram još da ti kažem da licenciranje klubova nije baš po principu da je sve regularno, nego po nekom redoslijedu, pogledaj Slobodu, sad im se izvinjavaju al evrope nema. Nadam se sam bio bar malo jasniji nego u onom postu ranije.