FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

RBA 1987
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 12:46

Schlager je napisao/la:Na ove gore primjedbe iz Ist Sarajeva necu se ni truditi da odgovaram jer jednostavno nema ni grama tacnosti u njima,neko se na silu trudi da nametne neki ogroman rivalitet izmedju Slavije i Borca,koga nikad nije bilo,nema ga i nece ga ni biti,Slavija i Ist Sarajevo su za nas kao bilo koji drugi klub (Zeljo,Celik,Sloboda),mozda samo za nijansu simpaticniji jer su srpski klub i to je prava istina,a sve ostalo su neciji kompleksi koje ja ne bih da lijecim,i o tome se moze razglabati tri dana po principu moj tata je jaci od tvog.Prije godinu dana su nas pobjedili u finalu Kupa Republike Srpske u Banjaluci sa 3-2 i dobili su aplauz jer su bili bolji,ove godine su nas u saradnji sa Erminom Pilavom pokrali i dobili su batine kao sto bi bilo koji drugi klub na njihovom mjestu prosao,nista licno...jedino zelim da dematujem netacnu cinjenicu da je Banjaluka glavni grad bilo cega a na ostale supljake se ne bih osvrtao.

Mnogo mi je teze pao ovaj post naseg clana koji velica stanje u nasem klubu,cak sumnjam i da je na neki nacin rodbinski ili interesno povezan sa upravom,jer ne vidim drugi razlog zasto bi ovako pisao. Molim kratak odgovor na par pitanja:
1-Zasto nismo dobili licencu i umjesto Sirokog igrali Euroligu?
2-Zasto nam je klupski racun blokiran godinama?
3-Zasto nemamo nikakav sat na stadionu,da ne kazem semafor?
4-Zasto nam je direktor Spica u klasicnom sukobu interesa jer ima i Fifa licencu za managera a u klub dovodi svoje igrace tipa Babic,Maksimovic....?
5-Koliki nam je ukupan dug prethodnih godina?

Ovo pitam samo iz tog razloga jer je svakome dobronamjernom jasno da Borac moze biti i prvak BiH,ali Evropu nece vidjeti dok ne rijesi sve i jedan od ovih problema,a ima ih jos dosta,vjerujte.
Odmah da ti odgovorim da ja nemam nikakve rodbinske ili bilo kakve druge interese da govorim afirmativno o upravi BORCA.
Jedini moj interes u svemu ovome je taj da hoću da on bude ono što je nekada bio, a mislim da se stvari odvijaju u tom pravcu(moje mišljenje). Moram da ti kazem da ja Borac gledam vec punih 29 godina i u njega sam se prvi put zaljubio kada me moj otac odveo na stadion cvrsto drzeci za ruku u namjeri da mi pokaze sta je to sto svi pravi i iskreni banjalucani vole cijeli zivot. Za svoj Borac sam potrošio toliko para da sam kuću mogao napraviti, al nema veze nije mi žao opet bih isto uradio. Gledao sam ga na više gostovanja nego što neko može i zamisliti. Zbog Borca sam se radovao zbog uspjeha ali i plakao zbog neuspjeha kojih je u zadnjih 15 godina bilo puno,puno, puno više. Jedan sportski radnik jednom napisa "BORAC JE KLUB ZA KOJI JE LAKŠE IGRATI, NEGO ZA NJEGA NAVIJATI" al to je moj Borac i takvog ga volim i tako će uvjek biti. Ljudi koji sada vode klub su uspjeli da ga spasu od igranja po raznim livadama i šumarcima u Republici Srpskoj, a za nepunih godinu dana su nam usta puna Evrope, od momenta kada su navijači igračima skidali dresove do nadanja da ćemo jednom pobjedom biti tamo gdje nam je mjesto(evropa). Toliko o tome zasto je ovo sada bolje nego sto je bilo.
1. Licenca nam nije ni trebala jer rezultatom nismo zasluzili evropu. (moje misljenje)
2. Klupski racun je blokiran vec vise od pet godina, pa ti na ovo uopšte ne bih ni odgovarao.
3. Ulaganje para u stadion u momentu kada seradi na projektnoj dokumentaciji za izgradnju novog stadiona je cista besmislica(moje mišljenje)
4. Informacija da je to sukob intresa je opet došla od jednog novinara(Glas Srpske) i to nema nikakve realne osnove. Da te podsjetim da je izvršni dopredsjednik NK Dinamo Zdravko Mamić uefa menadžer, a da je njegov sin vlasnik agencije koja realizuje 99% svih transfera za Dinamo, kakav problem??? Zar tebi nije drago što su se u Borac vratila naša djeca Marko, Babara i drugi?
5. Koliki dug u ovom momentu je stvarno tesko reći jer mislim da to niko nezna tačno, ali isto tako dugovi nisu nastali juče to znam sigurno. Kada dođe do transformacije kluba veći dio dugovanja će se brisati jer mi najveći dug imamo prema poreskoj upravi Republike Srpske, a bitno je da su trenutno riješena pitanja dugovanja prema igračima koji su prije pet, šest i više sezona nosili naš dres i da su maksimalno moguće smanjena.
Moram još da ti kažem da licenciranje klubova nije baš po principu da je sve regularno, nego po nekom redoslijedu, pogledaj Slobodu, sad im se izvinjavaju al evrope nema. Nadam se sam bio bar malo jasniji nego u onom postu ranije.
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 15 jun 2009, 12:51

muslimovic pred vratima borca
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 12:57

tax je napisao/la:muslimovic pred vratima borca
KAKAV MUSLIMOVIĆ ČOVJEČE????
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 13:11

BrigateBL je napisao/la:VB 1987
Jagodic se morao zastiti jer je bilo jasno da ce u slucaju kiksa odmah da leti. Kakva je uprava Borca dovoljno govori da su tokom sezone i to kad je Borac ostvario nekoliko vezanih pobjeda trazili trenera po Srbiji. Sto ne napises da je Jagodic pristao na smanjenje ugovora, plus otpisao im je ranije dugove, a oni su mu stalno radili iza ledja..
Igra Borca pod Jagodicem i Odovicem je dva svijeta. Puno bolje su igrali pod Jagodicem koji je okupio sve banjalucane, pruzio sansu mladima. Ko je dao Bilbiji, Petrovicu da igra....
Pasalic jeste bio portparol, ali ni ovaj novi nije nista bolji.... Po njemu je u klubu sve sjajno i bajno i to pise u novinama Fokusu ciji je vladnik predsjednik kluba Janjetovic...A situacija je daleko od bajne , borac ima dugovanja preko dva miliona maraka...A odgovor zasto nisu objavili pa mozda ih portparol nije obavjestio vec ima informacije samo za svoj list, koji jedini donosi sliku sa potpisa ugovora sa Stojnicem... drugi listovi nisu obavjesteni, to mi je rekao novinar Pressa
O igrama ja i ti se nećemo raspravljati jer vidim da spominješ Petrovića koji je odigrao 18 minuta i 30 sek i za to vrijeme napravio faul i dodirnuo loptu koja je otišla u aut. Vidim da si redovan na utakmicama Borca. Bilbija je jednostavno igrac ekstra klase i tu je trener mogao biti bilo ko, znaš li da je to momak koji je oborio rekorde svih omladinskih liga po broju postignutih golova, on mora biti igrač jednostavno.
Ti drugi novinari sjede po kafanama i pišu vjesti, a izvor je onaj ko im plati pivo, jesu li to novinari????
"TREĆI PUT ČASTIMO"

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 jun 2009, 13:11

VB 1987 je napisao/la: KAKAV MUSLIMOVIĆ ČOVJEČE????
pa zlatan valjda :lol: :?

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 13:15

steve-o je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la: KAKAV MUSLIMOVIĆ ČOVJEČE????
pa zlatan valjda :lol: :?
Slab je on za nas druže!!!!!
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Kaka
Kontakt:

Post Postao/la Kaka » 15 jun 2009, 13:28

alan_kardec je napisao/la:
Sova je napisao/la:Mene lično boli k za Banjaluku, želim im svako dobro, ali kao moj glavni grad me jako razočaravaju. Ne mrzim ih, ne interesuju me dovoljno da ih mrzim, ali kad vidim da oni mrze nas, vraćam im. Moj glavni grad će i dalje biti na Palama, da ne spominjem neke druge istočnije :)
Potpis.
Glavni grad je Pale i tako ce biti uvjek u nasim srcima....drugo je sto su politicari iz samog vrha BH naklonjeni Banjaluci ko zna zbog cega(ima tu vise razloga).....ali da ne bi bilo da sam politicar i da nesta se*** ovdje ...... volio bih da Borac ispadne i da se vise ne desavaju onakve scene kao ove sezone....i samo pitanje za sve navijace Borca tzv. Lesinare bivse Vulturese: Sto ste vi nasli tuci Gorana Simića kad čovjek na utakmici lopte nije primio i da loptu primi vrati je golmanu,znaci najmanje je imao sansi za gol,al ipak vidi se da jos nisu dorasli premierligaskom statusu.Bolje neka Borac igra sa nasim gradskim rivalom FAMOS-om gdje ce im ti divljacki ispadi biti zaboravljeni od strane Fudbalskog saveza RS-a
Miloš Krasić !!!

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 13:31

Kaka je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:
Sova je napisao/la:Mene lično boli k za Banjaluku, želim im svako dobro, ali kao moj glavni grad me jako razočaravaju. Ne mrzim ih, ne interesuju me dovoljno da ih mrzim, ali kad vidim da oni mrze nas, vraćam im. Moj glavni grad će i dalje biti na Palama, da ne spominjem neke druge istočnije :)
Potpis.
Glavni grad je Pale i tako ce biti uvjek u nasim srcima....drugo je sto su politicari iz samog vrha BH naklonjeni Banjaluci ko zna zbog cega(ima tu vise razloga).....ali da ne bi bilo da sam politicar i da nesta se*** ovdje ...... volio bih da Borac ispadne i da se vise ne desavaju onakve scene kao ove sezone....i samo pitanje za sve navijace Borca tzv. Lesinare bivse Vulturese: Sto ste vi nasli tuci Gorana Simića kad čovjek na utakmici lopte nije primio i da loptu primi vrati je golmanu,znaci najmanje je imao sansi za gol,al ipak vidi se da jos nisu dorasli premierligaskom statusu.Bolje neka Borac igra sa nasim gradskim rivalom FAMOS-om gdje ce im ti divljacki ispadi biti zaboravljeni od strane Fudbalskog saveza RS-a
Aj se ti meni skini sa ..... teme o Borcu, samo se opusti i uzivaj al lagano, jel može????
"TREĆI PUT ČASTIMO"

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 jun 2009, 13:35

o kakvim vi Palama pricate kao glavnom gradu...
glavni grad je Sarajevo i to je to...a manite se vi tih entiteta...
nigdje ne pise Pale ili Banjaluka, vec Bosna i Hercegovina, Sarajevo...
Pale i Banjaluka nisu niciji glavni gradovi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 15 jun 2009, 13:36

Tako je VB 1987,ovdje pricamo o nasem Borcu a Slavija ima svoj topic...

Odakle ovaj info o Muslimovicu?

To je vjerovatno neka zajebancija,jer on je debelo preskup za nas...znam da je on banjalucanin i da je trenutno ovdje na odmoru,pa je vjerovatno to nekome probudilo mastu.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 13:39

ZELJO DO GROBA je napisao/la:o kakvim vi Palama pricate kao glavnom gradu...
glavni grad je Sarajevo i to je to...a manite se vi tih entiteta...
nigdje ne pise Pale ili Banjaluka, vec Bosna i Hercegovina, Sarajevo...
Pale i Banjaluka nisu niciji glavni gradovi...
Pale su po ustavu Republike Srpske još uvjek glavni grad, a Banjaluka je administrativni centar Republike Srpske!!!!
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Kaka
Kontakt:

Post Postao/la Kaka » 15 jun 2009, 13:40

Schlager je napisao/la:Tako je VB 1987,ovdje pricamo o nasem Borcu a Slavija ima svoj topic...
Potpisujem. Samo vise nemojte vi zapocinjati raspravu mi vam necemo vracati i sve ok ;)

to je loziona kakav Muslimovic,nije lik lud da igra BH ligu kad moze u Italiji igrati ili bilo kojoj Evropskoj ligi
Miloš Krasić !!!

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 15 jun 2009, 13:44

VB, sto mu onda Odovic nije pruzio sansu....
O igri itekako mozemo, Vlado je prikljucio ekipi mnogo juniora koji bi sigurno dobili sansu, mogao je da vrati jos nekoliko nasih igraca.. uostalom vidjeces...
Te prazne price o gledanju Borca i o tome da si mogao kucu sagraditi ne piju vode. Gledam i ja Borac od 1984 pa sta...Ove sezone nisam bio na dvije utakmice tako da sam relativno redovan
Na kraju sezone uprava je rekla dovesti dva tri prava pojacanja. Prvi igraci koji dolaze su Subasic i Hadzidjulbic, jesu li to prava pojacanja za klub koji juri Evropu....
Ne odgovori ti nista za rad treneru iza ledja....Ostvaris cetiri pobjede a oni zovu trenera u Srbiji da te zamjeni
Za novinare....Pa duznost portparola je da ih obavjesti o potpisu ugovora ali oni nisu obavjesteni. Naravno da moraju visiti po kafanama kad samo jedan list dobija informacije. Tako je bilo na promociji Karasija, tako je i sa Stojnicem. Samo su oni imali sliku...
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 13:46

Ma vidim ja po tvom niku kako ti gledas Borac, ti si navijač Borca al u slobodno vrijeme tj kada ne navijaš za Zvezdu!!!!
"TREĆI PUT ČASTIMO"

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 15 jun 2009, 13:55

Naravno....
nigdje nisam ni rekao da sam navijac Borca, vec gledalac i naravno da volim klub iz svog grada

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 13:58

Jeb..ga sada ja ovdje kao da sam portparol kluba, pa ako išta znas onda znaš da je uprava bila u potpuno drugom obliku kada je dolazio Karasi, valjda toliko znaš ili se praviš da neznaš, koje to mlade igrače je još priključio vlado jagodić, petrović klupa, grujić klupa, ima ih još koji su kod odovica bili standardni. Kakav rad iza ledja treneru, ja stvarno neznam sa kim su to radili iza ledja, jel to sa stojnićem pregovarano u korneru, ajd kakve su to priče čovječe. Jagodić je taj koji je čovjeku radio iza ledja(odoviću) a svi ste zaboravili kakve je on gubitnike preuzeo u 9 kolu prve lige Republike Srpske i sta je sa njima uradio, onaj ko je bio u prnjavoru zna o čemu govorim.
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 jun 2009, 14:01

BrigateBL je napisao/la:Naravno....
nigdje nisam ni rekao da sam navijac Borca, vec gledalac i naravno da volim klub iz svog grada
da inače su najjači ovi koji su sa gostujućim navijačima kada dolaze Zvezda ili Partizan, kapa dole!
"TREĆI PUT ČASTIMO"

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 15 jun 2009, 14:05

Pa mozda i jesi portparol he he
Direktor Spica je pregovarao sa Slavisom Bozicicem u Beogradu i bivsi trener Modrice je to i priznao...Razlog sto nije dosao u Borac su pare...
Ne napadam ja Odovica, on je dobar trener ali samo kazem da je Borac igrao bolje pod Jagodicem..Odovic je medjutim otisao vise zbog Spice nego zbog Jagodica, jer nije zelio da vrati Marka i Babica, kao ni Ljubojevica, vec je trazio neke svoje igrace.
Odovic je doveo Stupara, markovica, Becarevica i Lazarevica, od kojih je samo jedan ostao u timu.
Za mlade igrace je bitno da dobiju sansu i da ne sagore, tako da je za njih i trening sa prvim timom znacajan jer se osjecaju kao dio ekipe i dobiju dodatni motiv da rade..
Vlado je na pocetku pogrijesio jer je doveo do podjele medju igracima, kad je smireno i Borac je poceo bolje da igra

IZvini ali ja sam navijac Zvezde i naravno je da cu navijati za svoj klub

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 15 jun 2009, 14:06

Neznam ko li je izmislio ovo za Muslimovića, da nećete i Džeku tražit. :D :D :D

Zna li neko da li ima kakvih pojačanja za Borac u ovom prijelaznom roku.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 15 jun 2009, 14:08

Subasic i Hadzidjulbic...trenutno

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.