NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

Hare_BvB
Kontakt:

Re: NHL 2009/2010

Post Postao/la Hare_BvB » 29 maj 2010, 16:48

Iz mjesta odakle sam ja udomaćio se izraz ''vehabija'' za nekog ko je sretan, pa sam u tom kontekstu upotrijebio taj izraz za igrače Flyersa koji su imali mnogo sreće ove sezone.....Ma znam ja za tradiciju puštanja brada u doigravanju, šta će Hawksi sve dječurlija....Kane koju dlačicu ima :mrgreen: .....Ma veceras pobjeda Hawksa akbda.... :D :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 maj 2010, 18:39

Dnas je citav Chicago u crvenoj boji i cak su na spomenik Jordana ispred United centra stavili kacigu Hawksa i navukli na njega njihov dres :)....inace bojkotuje se naradjasta boja dok traje play off.Cak u svim restoranima i svim drugim objektima svi su uklonili naradjastu boju :)

VIDEO:

http://outofbounds.nbcsports.com/2010/0 ... t.html.php

slika
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 maj 2010, 01:58

Prejak fazon :D :D :D

A sad da oderati ove srećkoviće iz Phille :mrgreen: :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 maj 2010, 02:59

koje sranje u pm cccccccc.... pa mi sami sebe ubijamo ebiga.... ljudi vec 4 put aimaj igraca vise, a mi ni jednom uzas.Neznam zasto im ovo treba.Ipak smo dali gol sa igracem manje, ali trnutni rezultat je 2:2.....opet smo primili kuci gol u prve dvije minute utakmice.Neznam kako ovako otvaraju utkamicu lose kuci ovo je nevjerovatno.Ovo nas sve moze ukopati.Pa hajde dvije utkamice mogu shvatiti, ali bas svakuuuu utakmicu u play offu gosti su poveli prvi i to u prve dvije tri minute utakmice
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 maj 2010, 03:38

ja lude utakmice u pm stvarno je dobra, ali tolike smo greske napravili u odbrani da to nije normalno, a da ne govorim za ove penale fuj ba

edit:

10 minuta do kraja vodimo 6:5 :)... luda utakmica, ali brate sudije nas unistise.... najmanje dva ili tri penala nisu sudili, i nismo imali meni se cini ni jedan u utakmici, a ovi su imali 6-7 i bez obzira na sve to vodimo 6:5...samo jos jednom ponavljam sudije nisu ujednacene nikako

Krajjjjjjjjjjjjj: 6:5 :)....stvarno ja neznam jesmol imali i jedan penal ne sjecam se,a sudije su nas unistavali, mislim d anema potrebe to vise pisati, vec sam rekao.Uglavnom pokazali smo da smo najaci kada gubimo i znamo se vratiti, kao i u ostalim utakmicama kuci.Phila je bila fenomenalna nocas, bas kao i Chicago.Golmani su malo zakazali, a i odbrane, dok su u napadu pokazali da s pravom igraju statnley cup finale
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 04:49

http://atdhe.net/19902/watch-philadelph ... blackhawks

Eto ko želi gledati. Chicago vodi sa 2:1 :mrgreen: 3:20 do kraja 3\3.

Edit:

Kraj, pobjedili su sa 2:1 i sada vode sa 2:0 u seriji. ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 jun 2010, 00:44

SaltCity brate, sta je ono slaba atmosfera u United Centru :roll: Nece niko da navija, a haman da cete prvaci postat
nema potpisa

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 jun 2010, 02:08

Moj Admire mi navikli na ludilo u Bell centru, pa na ovo izgleda sve bezze ;) ;) Puno bi bilo zanimljivije i bolje finale da su Habsi prošli, al et ove srećne vehabije se provukoše......

zasad dosta dobro finale, ogotovo ona prva tekma, možda i jedna od najbljih što sam ikada gledao, a ova druga je bila onako više taktička.....Chicago ima veliku prednost i mislim da su 99,99% prvaci, ali et da ispratimo do kraja...
Flyersi su bili bolji tim u drugom meču i zaslužili su bili barem produžetak....chicago se povukao nakon 2-0 i želili su tekmu dobiti braneći to vodstvo što im je na kraju i uspjelo....veceras ocekujem veliki meč i mislim da Flyersi mogu do pobjede jer ak veceras izgube onda je baš gotovo....Ocekujem strašan pritisak domaće ekipe u prvoj trećini i da će nošeni odličnom publikom u Vachovia centru krenuti veoma agresivno....Poznato da je Chicago igra najlošije u prvoj trečini u ovom doigravanju, i da su sve bolji i bolji kako meč ide dalje.....Chicago takodje ima i 7 pobjeda u gostima za redom u gostima u ovom doigravanju što je zaista imprsivno......Očekujem konačno i golove prvog napada Chicaga Kane-Byfuglien-Toews..... ...

valdo079
Kontakt:

Post Postao/la valdo079 » 03 jun 2010, 10:26

evo i mene opet,ah bar sad stoji 2:1 u seriji za chikago i zaljubitelje chikaga hasek nastavlja karijeru u khl.igrace spartak moskvu ito sa svojih 45 godina

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 jun 2010, 19:04

Admir_Sa je napisao/la:SaltCity brate, sta je ono slaba atmosfera u United Centru :roll: Nece niko da navija, a haman da cete prvaci postat

ma gdje je ba slaba atmosvera kakvi ciniti se ba...ja sam bio na nekoliko utkamica regularne sezone i uvjek je bilo ludo, ali vo na tv sto gledas nije to bas kako ti sad zamisljas.Takav je United centar ko dvorana, na utkamicama preko tv to ne mozes vidjeti najbolje.Ti gledas vjerovatno preko compa i tu ne moze ti biti prikazano onako kaoo bi ti zelio :)...United centar svaka utkamica je 23.000 navijaca i zato su daleko ispred svih u zadnje dvije sezone.

Bogami odbrana u ove dvije utakmice katastrofa nemam rijeci.Sinoc smo im fakticki poklonili 3 gola steta.Odigrali smo dosta dobro, ali i kod provg gola odnono onaj penal prije toga nije postojao i sudija nas je unistavao tokom ove utakmice.Mislim to nije opravdanje, ali jos uvjek ja, kao i 90% elektronskih medija misle da upravo toliko sanse ima Chicago da uzme titulu jer su kvalitetni.Istina nisu iskusni, ali vjerujem da ce dobiti 4:3 na kraju
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 jun 2010, 19:08

valdo079 je napisao/la:evo i mene opet,ah bar sad stoji 2:1 u seriji za chikago i zaljubitelje chikaga hasek nastavlja karijeru u khl.igrace spartak moskvu ito sa svojih 45 godina
Ma Hasek i nije dugo branio u Chicagu....on je inace draftovan od Chicaga i branio je u svojoj proj sezoni u play offu gdje je imao rekord mislim 4:1 i nakon toga je tradovan u Detroit.Evo sad i ovaj golman iz Phile je inace draftovan od Chicaga, ali covjek nam sinoc zauztavi onih nekoliko suteva na kraju gdje smo mogli se i vratiti skroz
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 jun 2010, 03:20

Sta fali ovoj nocas atmosveri u dvorani?....evo momci su vehabijama pokazali koliko su bolji.Vehabije bradate nisu fakticki kako treba ni sutnuli na nas gol, a mi ih evo ruzimo 3:0.... svaka cast momcima zasluzili su titulu.Zadnje 3 godine postepeno su isli sve dalje i dalje i ovo dosao je trenutak da se napokon uzme i titula

EDIT:

KREPO PRONGER :).... Zgazio ga je BIG BAFFFFFFFFFFFFF..........ma nekoliko puta g aje prosuo na ledu u ovoj utakmici i to mu je trebalo da ga malo spuste na noge :)... Eager mu nije dozvolio da uzme pack na kraju utakmice, a ujedno Hawksi su im uvalili nocas 7 komada i krajni rezultat je 7:4...GOOOOOOOOOOO HAWKSSSSSSS!!!!!!!!!!
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 jun 2010, 23:49

Veceras se titula slavi u Chicagu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jun 2010, 04:11

Philadelphia Flyers 2 - 3 Chicago Blackhawks

3\3

Zanimljivo, nema šta. ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 jun 2010, 04:22

Ovdje u chicagu vec se puca :).... pa oderasmo im guzove 12 minuta do kraja 31:13 u sutevima a rezultat je samo 3:2 za Chicago.Prema tim podatcima prava bi cudo bilo, ako bi se kojim slucajem preokrenuo rezultat.Ipak kao i u svakom sportu golovi su oni sto se pikaju, a ne prilike i sutevi na gol bez efekta

Sada ce uslijediti sigurno napadi Phile , jer nemaju izbora, a Chicago ce se nastojati braniti.Ipak iznenadio me pocetak ovog zadnjeg perioda gdje je Chicago vrsio pritisak, kao da je njima potreban pogodak

edit:
3:3 Ebiga :(...4 minute do kraja fuj fuj... ma utakmica se zahuktala u ove 4 minute ludIlo.Ako ovo ne dobijemo steta, ali mislim da cemo ih kuci opet rasut u sedmoj utakmici.Necu o tome da razmisljam ipak, jer nadam se da ce ovi mladi momci uspjeti doci do pobjede u ovoj utkamici ipak su dosta kvalitetni bili u ovoj utakmici
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jun 2010, 05:02

Produžeci, a ja još jednu noć bez spavanja. :roll:

PRVACIIIIIIIIIII

4:3

Čestitam.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 jun 2010, 10:28

Ludilo u gradu ja nisam stigao nista napisati, jer sam izletio iz kuce dole u grad cujem puca se :)...ma ovdje se auta prevrtala nocas ludilo :)....Svaka cast momcima, zasluzili su ovo.Igrlai su najbolji Hockej tokom sezone.Imali su naj bolji napad i uvjek su igrali za gol vise, a i play off je to pokazao.Oov je ekipa kojoj predvidjaju dinastiju i koja ce se u buduce jos dugo boriti za isti trofej.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jun 2010, 07:31

Ljudi juce sam prisustvovao paradi koja je odrzana u Chicagu povod proslave osvajanja Stanley Cupa.Ovo mi je prvi put da nesto ovako dozivim i da vidim ovoliku masu ljudi koji su dosli pozdraviti sampione.Nisam onako mogao dati neku procjenu koliko je ljudi bilo, ali evo citam na NHL i gledam sad na tv kazu da je bilo nevjerovatnih 2 miliona ljudi na ulicama Chicaga, odnosno samo u Downtovnu ili ti ga na Michigane Ave. :)....Svaka cast za ove momke koji su imali odlicnu sezonu i oni su i dalje ekipa koja jos nadolazi.Mnogi od njih tek postaju zvijezde a to su Kane,Tawes,Verstige i td.Ova ekipa ima sigurno sansu da napravi novu dinastij u ovom sportu.Danas su se i sami igraci zaprepastili kada su vidjeli ovakvu masu ljudi, a 2 miliona ljudi danas je dokaz koliko je ljudima stalo do ovoga

evo i potvrde ovoga gdje pise da je bilo 2 miliona ljudi :shock: :o :lol:

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=531563

evo i malo video djelic atmosvere :)

http://chicago.comcastsportsnet.com/pages/blackhawks
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jun 2010, 11:33

i zamolio bi autora ili administraciju da u onom tekstu kojeg su istakli na uvodnoj stranici, nakon pobjede i osvajanja stanley cupa,Blackhawksi nisu osvojili titulu nakon 47 godina, vec nakon 49.Neko ili je to slabo proracuno ili zaista nisu nisu znali kada su Hawksi zadni put osvojili ovaj trofej.Dakle Hawksi ma je ovo ukupno cetvrta titula, a zadnja je bila 1961 godine kada je legendarni Boby Houl cinio ekipu, kao i jedan od najvecih golmana ikada Espozito i td..Ovo nije prva greska koju sam u ocio sto se tice inostranog sporta.Uglavnom nista lose ne mislim, ali eto probajte naci nekoga ko ce barem ovaj sport preko bare tacnije precizirati ljudima koji nisu upuceni u svaki sport.Recimo MLB,NHL i td
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

valdo079
Kontakt:

Post Postao/la valdo079 » 12 jun 2010, 19:18

cestitke iz beca navijacama chikaga,izgleda ove godine sreca je bila na istocnoj obali.nado sam se nekom zapadnom timu al nista od toga.al nova sezona,nova sreca,sad dolazi ljeto pauzira se sa hokejom al ima zato svjetsko prvenstvo u fudbalu

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.