Ja ti garantujem da nikome ne smeta to što je on/ti ili bilo ko drugi Hrvat ili bilo koje druge nacionalnosti. Ali čovjek fino kaže "ja sam Bosanac, ali Hrvatske nacionalnosti i ponosan sam na to" Ja apsolutno nemam problem sa tim da neko voli Hrvatsku ili bilo koga drugog, sve dok poštuje moju zemlju, ako ništa bar jer živi u njoj. I ne možeš očekivati da neko tebe poštuje ako ti ne poštuješ njegovu svetinju. Eto vidiš kako Damira poštuju, a nije ništa manji Hrvat od ovih zviždača.UstanikSBII je napisao/la:Odličan primjerMedikament je napisao/la:A zašto se ti/vi ustaniče ne ugledate na Damira Belju?podržavam al treba na tome raditi! Ja osobno s tim nema problema ali očito društvo u ovoj državi ima dosta problema!
Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka
- Medikament
- Kontakt:
Re: Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Čuj gore što su ovi sa Sjevara!Pa ti sa Sjevara su sve stariji ljudi koji su kao pripadnici Armije BiH ratovali protiv takozvanog HV0-a, ne do Bog da vas se oni dočepaju da biju 

Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
- UstanikSBII
- Kontakt:
Medikament je napisao/la:Ja ti garantujem da nikome ne smeta to što je on/ti ili bilo ko drugi Hrvat ili bilo koje druge nacionalnosti. Ali čovjek fino kaže "ja sam Bosanac, ali Hrvatske nacionalnosti i ponosan sam na to" Ja apsolutno nemam problem sa tim da neko voli Hrvatsku ili bilo koga drugog, sve dok poštuje moju zemlju, ako ništa bar jer živi u njoj. I ne možeš očekivati da neko tebe poštuje ako ti ne poštuješ njegovu svetinju. Eto vidiš kako Damira poštuju, a nije ništa manji Hrvat od ovih zviždača.UstanikSBII je napisao/la:Odličan primjerMedikament je napisao/la:A zašto se ti/vi ustaniče ne ugledate na Damira Belju?podržavam al treba na tome raditi! Ja osobno s tim nema problema ali očito društvo u ovoj državi ima dosta problema!

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Mene je stid utakmice u Zenici protiv Izreala, bio sam na toj utakmici u onom kavezu na sjeveru sa fanatikosima, zviždao naravno nisam, nije ni nekoliko momaka sa kojima sam se gore upoznao zviždalo, ostale nisam pratio, nije mi bilo do toga. A vjerujem ni da dobar ostali dio stadiona nije zviždao. Nije ni sinoć cijela Pecara zviždala. To je odraz nečije kulture, zviždati na himnu. Ili nasilje, napadati nekog samo zato što ne navija za tvoj klub, reprezentaciju, takođe i tu trebaš biti mentalni sklop da to uradiš iz čista mira. Sutra bih bio ponosan da odem na neku utakmicu, a da do mene dođe navijač druge ekipe u njihovom dresu, bojama i da se raduje kada padne gol.
Znam samo od te utakmice da sam prestao pratiti našu tifo scenu, ne dičim se više potezima i navijanju navijačih grupa. Svaka čast njim za sve, za svaka gostovanja koja odrade, za sve domaće utakmice, ali jednostavno više mi to nije interesantno. Naravno pohvalit ću svaki dobar potez, gest, ali isto tako i osuditi ću neke stvari koje se ne bi trebale raditi i ograditi ću se od istih.
Znam samo od te utakmice da sam prestao pratiti našu tifo scenu, ne dičim se više potezima i navijanju navijačih grupa. Svaka čast njim za sve, za svaka gostovanja koja odrade, za sve domaće utakmice, ali jednostavno više mi to nije interesantno. Naravno pohvalit ću svaki dobar potez, gest, ali isto tako i osuditi ću neke stvari koje se ne bi trebale raditi i ograditi ću se od istih.
- PitarBordo
- Kontakt:
- SamoTravnik
- Kontakt:
Za Delegata meča:
u Krivicnom zakonu FBiH u clanu 389. je propisano:
Krivotvorenje službene isprave
(1) Službena ili odgovorna osoba u Federaciji koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili
spis unese neistinite podatke ili ne unese kakav važan podatak.. kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(1) Službena ili odgovorna osoba u Federaciji koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili
spis unese neistinite podatke ili ne unese kakav važan podatak.. kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
- PitarBordo
- Kontakt:
Ne podliježe tom Zakonu jer je zapisnik definisan od strane Saveza, ne Federacije...SamoTravnik je napisao/la:Za Delegata meča:
Samo Saraj'vo.
- UstanikSBII
- Kontakt:
PotpisujemBelminM23 je napisao/la:Mene je stid utakmice u Zenici protiv Izreala, bio sam na toj utakmici u onom kavezu na sjeveru sa fanatikosima, zviždao naravno nisam, nije ni nekoliko momaka sa kojima sam se gore upoznao zviždalo, ostale nisam pratio, nije mi bilo do toga. A vjerujem ni da dobar ostali dio stadiona nije zviždao. Nije ni sinoć cijela Pecara zviždala. To je odraz nečije kulture, zviždati na himnu. Ili nasilje, napadati nekog samo zato što ne navija za tvoj klub, reprezentaciju, takođe i tu trebaš biti mentalni sklop da to uradiš iz čista mira. Sutra bih bio ponosan da odem na neku utakmicu, a da do mene dođe navijač druge ekipe u njihovom dresu, bojama i da se raduje kada padne gol.

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Sve to stoji ali ne znam koji idol je uopste dosao na ideju da izjednaci ta dva slucaja, zvidanje tudjoj himni i onoj pod cijom zastavom se boris. Ne moras voljeti, ne moras ni ustati ali pokazi minimum minimuma postovanja i ne budi coban neobrazovani, zapali cigaru i usuti na dvije minute.BelminM23 je napisao/la:Mene je stid utakmice u Zenici protiv Izreala, bio sam na toj utakmici u onom kavezu na sjeveru sa fanatikosima, zviždao naravno nisam, nije ni nekoliko momaka sa kojima sam se gore upoznao zviždalo, ostale nisam pratio, nije mi bilo do toga. A vjerujem ni da dobar ostali dio stadiona nije zviždao. Nije ni sinoć cijela Pecara zviždala. To je odraz nečije kulture, zviždati na himnu. Ili nasilje, napadati nekog samo zato što ne navija za tvoj klub, reprezentaciju, takođe i tu trebaš biti mentalni sklop da to uradiš iz čista mira. Sutra bih bio ponosan da odem na neku utakmicu, a da do mene dođe navijač druge ekipe u njihovom dresu, bojama i da se raduje kada padne gol.
- PitarBordo
- Kontakt:
Nisu svi zviždali, ali i oni koji nisu zviždali nije im baš nešto pretjerano krivo bilo što se zviži himni. To je toliko paradoksalna stiuacija, zviždiš himni države, a navijaš da osvojiš trofej te iste države... Iskreno se nadam da će savez oštro ovo kazniti, iako sam gotovo ubjeđen da neće. Mada ovo da su u FKS iole bistri, da proslijede odmah disciplinskoj UEFA-e, čisto sumnjam da bi se Evropa igrala u Lištici ove godine zbog tog fašizma.
Samo Saraj'vo.
Ustaniku de malo objasni ljudima sta znaci taj tvoj nick te boje koje nemaju veze sa SB i kriz po sredini da znaju skim razgovaraju ?
Konretno sta ti znaci Ustanik SB , evo objasni ljudima.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sve ove "akcije" ustanika unijele su nemir u bošnjački živalj bilećkog kraja. Prvih dana septembra Miro Popara, politički komesar Operativnog štaba NOP za Hercegovinu(kasnije proglašen za narodnog heroja), preko posrednika upućuje poziv bošnjačkom narodu bilećkog kraja da se okupe svi na jednom mjestu i da će ih njegovi ustanici sprovesti "na sigurno", do Stoca. Naivni narod, oko 700 duša, pretežno nejake djece, žena i starih iskuplja se na zbornom mjestu i Popara ih upućuje, u pratnji 12 ustanika, prema Berkovićima. Na putu se tužnoj koloni ojađenog naroda pridružuje veća grupa ustanika iz Crne Gore. Kolona je prenoćila u kasarni u Berkovićima, gdje su već počela pojedinačna ubistva i silovanja žena i djevojaka od strane ustanika. Sutradan su svi odvedeni na brdo gdje se nalazi jama Čavkarica. U grupama od po desetak odvođeni su do jame i udarcima u potiljak bacani u ponor dubok nekoliko stotina metara, na čijem su kamenitom dnu nalazili smrt. Tako je skončalo 500-700 duša u jednom danu. Svi osim Hadžere.
O Čavkarici se, kako rekoh u uvodu, 50 godina šutjelo. Valjalo je priznati da su "ustanici", o čijim se junaštvima u školama učilo, počinili takav užasan zločin. A za to nije bilo snage ni spremnosti. Osim toga, žrtve su bili Bošnjaci (muslimani, tada nepriznata nacija), čije su žrtve smatrane manje vrijednim, tako da ni jedno od stotina njihovih stratišta iz Drugog svjetskog rata nije obilježeno.
Evo objasnjenja nicka USTANIK i molim administaciju da uklone ovaj nick sto prije.
O Čavkarici se, kako rekoh u uvodu, 50 godina šutjelo. Valjalo je priznati da su "ustanici", o čijim se junaštvima u školama učilo, počinili takav užasan zločin. A za to nije bilo snage ni spremnosti. Osim toga, žrtve su bili Bošnjaci (muslimani, tada nepriznata nacija), čije su žrtve smatrane manje vrijednim, tako da ni jedno od stotina njihovih stratišta iz Drugog svjetskog rata nije obilježeno.
Evo objasnjenja nicka USTANIK i molim administaciju da uklone ovaj nick sto prije.
- UstanikSBII
- Kontakt:
Bože moj spasi meavenija je napisao/la:Ustaniku de malo objasni ljudima sta znaci taj tvoj nick te boje koje nemaju veze sa SB i kriz po sredini da znaju skim razgovaraju ?

Ustanik znači onaj koji se buni protiv nečeg ili nekoga ! Ustanik je bio I Husein beg g., ustanik je bio i Spartak itd. to je naziv za čovjeka koji se ne miri sa ovim stanjem, a ja se definitivno ne mirim s ovakvim društvenim pogledom na svijet! Vidiš u mome potpisu oznake i sve ostalo, da si bio na satovima antičke povijesti povezao bi neke stvari sa Spartakom, ali pošto vjerojatno ne znaš ni latinski a kamoli grčki ne vjerujem da ti je išta jasno! Imaš Internet pa traži malo, a ne odmah gluposti pišeš u svom OGROMNOM NE ZNAJU! Tvoj problem što ne poznaješ rimske simbole oznake legija itd. Ne mislim se milion puta ponavljati! Nema veze sa HRVATIMA, još reci prvo bijelo ako onaj iz Tuzle!

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Strašno, moram priznati da ovo nisam znao. I on glumi nama ovdje moralnu vertikalu i opravdava ovaj ustašluk. Još jednom samo da mu se sjetim najmilijih.avenija je napisao/la:Sve ove "akcije" ustanika unijele su nemir u bošnjački živalj bilećkog kraja. Prvih dana septembra Miro Popara, politički komesar Operativnog štaba NOP za Hercegovinu(kasnije proglašen za narodnog heroja), preko posrednika upućuje poziv bošnjačkom narodu bilećkog kraja da se okupe svi na jednom mjestu i da će ih njegovi ustanici sprovesti "na sigurno", do Stoca. Naivni narod, oko 700 duša, pretežno nejake djece, žena i starih iskuplja se na zbornom mjestu i Popara ih upućuje, u pratnji 12 ustanika, prema Berkovićima. Na putu se tužnoj koloni ojađenog naroda pridružuje veća grupa ustanika iz Crne Gore. Kolona je prenoćila u kasarni u Berkovićima, gdje su već počela pojedinačna ubistva i silovanja žena i djevojaka od strane ustanika. Sutradan su svi odvedeni na brdo gdje se nalazi jama Čavkarica. U grupama od po desetak odvođeni su do jame i udarcima u potiljak bacani u ponor dubok nekoliko stotina metara, na čijem su kamenitom dnu nalazili smrt. Tako je skončalo 500-700 duša u jednom danu. Svi osim Hadžere.
STEVIE GERRARD
- UstanikSBII
- Kontakt:
Inače čovjek je u NDH vodio četu se zvao ČETNIK vjerujem da bi ti i tebi slični pomislili da ih je vodio Četnik! Ne prosipaj se molim te izvlačenjem stvari iz konteksta! PS ovo SB nije Široki Brijeg niti je II prestavlja dva slova iavenija je napisao/la:Sve ove "akcije" ustanika unijele su nemir u bošnjački živalj bilećkog kraja. Prvih dana septembra Miro Popara, politički komesar Operativnog štaba NOP za Hercegovinu(kasnije proglašen za narodnog heroja), preko posrednika upućuje poziv bošnjačkom narodu bilećkog kraja da se okupe svi na jednom mjestu i da će ih njegovi ustanici sprovesti "na sigurno", do Stoca. Naivni narod, oko 700 duša, pretežno nejake djece, žena i starih iskuplja se na zbornom mjestu i Popara ih upućuje, u pratnji 12 ustanika, prema Berkovićima. Na putu se tužnoj koloni ojađenog naroda pridružuje veća grupa ustanika iz Crne Gore. Kolona je prenoćila u kasarni u Berkovićima, gdje su već počela pojedinačna ubistva i silovanja žena i djevojaka od strane ustanika. Sutradan su svi odvedeni na brdo gdje se nalazi jama Čavkarica. U grupama od po desetak odvođeni su do jame i udarcima u potiljak bacani u ponor dubok nekoliko stotina metara, na čijem su kamenitom dnu nalazili smrt. Tako je skončalo 500-700 duša u jednom danu. Svi osim Hadžere.

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Molim te da se izvines svim clanovima foruma bosnjacima i da zatrazis promjenu nicka koji znaci ucesnik u oruzanom sukobu u kojem su najvise bosnjaci stradali, ne zapetljavaj jasne stvari.
- UstanikSBII
- Kontakt:
Evo pomoću ti malo SP Spartacus bonum II naziv za one koji su se poslje borili za SLOBODU !!!
https://sh.wikipedia.org/wiki/Spartakov_ustanak obrazuj se bar ovdje malo !!!
https://sh.wikipedia.org/wiki/Spartakov_ustanak obrazuj se bar ovdje malo !!!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
- UstanikSBII
- Kontakt:
Knjigu u ruke garant još ideš u srednju školu!!!!avenija je napisao/la:Molim te da se izvines svim clanovima foruma bosnjacima i da zatrazis promjenu nicka koji znaci ucesnik u oruzanom sukobu u kojem su najvise bosnjaci stradali, ne zapetljavaj jasne stvari.

http://staznaci.com/ustanak evo što znači USTANAK samim time i USTANIK/CI ne glupiraj se molim te !!!!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Samo si se, neuki, malo zanio, pa poletio, ni manje ni više, na internet da provjeriš značenje. Tačni termini traže se u rječnicima, u kojim piše:
ustanik - onaj koji učestvuje u ustanku i silom nastoji promijeniti prilike u društvu
ustanak - oružana pobuda naroda
Banirajte ovog primitivca koji je inspiriran silom i fašizmom.
ustanik - onaj koji učestvuje u ustanku i silom nastoji promijeniti prilike u društvu
ustanak - oružana pobuda naroda
Banirajte ovog primitivca koji je inspiriran silom i fašizmom.
Zadnja izmjena: High, dana/u 18 maj 2017, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Svehrvatski Nacionalističko-Suverenistički pokret Ustanici je operativno radno tjelo koje je osnovao Hrvatski Viteški Red „ Čuvari Domovine“. Pokret Ustanici ima svoj ustroj, nazive, grb, stijeg i druga obilježja koje Ustanici rabe u svom djelovanju međusobnom obraćanju i komunikaciji. Stega, dosljednost, čestitost, odanost prisegi i ideji Pokreta temeljna su načela koja opisuju i određuju Čuvara Domoivne – Ustanika.
Postati Čuvarem Domovine – Ustanikom ne može, niti smije svatko. Svaki Hrvat prije nego postane pripadnikom H.V.R ČUVARI DOMOVINE – Ustanikom mora odraditi zadaće koju pred njega stavljaju pokret i prisega. Samo osvjedočeni i djelima dokazani Ustanik može u svom životu uči i postati dijelom Hrvatskog Viteškoga Reda „ Čuvari Domovine“, o njegovim djelima i njegovom zahtjevu odlučuju braća i sestre Ustanici a konačan sud donose članovi HVR-a Čuvari Domovine.
U Pokret Ustanici aktivno mogu pristupiti isključivo etnički, nacionalno osvješteni i opredjeljeni Hrvati, rođeni po Ocu ili majci hrvatima, slijedom toga i u H.V.R Čuvari Domovine. Pripadnici drugih naroda ili etničkih skupina u domovinskoj i izvandomovinskoj hrvatskoj ne mogu, niti smiju postati aktivnim članovima Pokreta
Molim administraciju da ukloni ovaj nick jer direktno vrijedja sve bosnjake.
Postati Čuvarem Domovine – Ustanikom ne može, niti smije svatko. Svaki Hrvat prije nego postane pripadnikom H.V.R ČUVARI DOMOVINE – Ustanikom mora odraditi zadaće koju pred njega stavljaju pokret i prisega. Samo osvjedočeni i djelima dokazani Ustanik može u svom životu uči i postati dijelom Hrvatskog Viteškoga Reda „ Čuvari Domovine“, o njegovim djelima i njegovom zahtjevu odlučuju braća i sestre Ustanici a konačan sud donose članovi HVR-a Čuvari Domovine.
U Pokret Ustanici aktivno mogu pristupiti isključivo etnički, nacionalno osvješteni i opredjeljeni Hrvati, rođeni po Ocu ili majci hrvatima, slijedom toga i u H.V.R Čuvari Domovine. Pripadnici drugih naroda ili etničkih skupina u domovinskoj i izvandomovinskoj hrvatskoj ne mogu, niti smiju postati aktivnim članovima Pokreta
Molim administraciju da ukloni ovaj nick jer direktno vrijedja sve bosnjake.
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 14 gostiju.