13.11.2016. Grčka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Protiv Grčke očekujem...

Pobjedu
85
43%
Remi
64
33%
Poraz
47
24%

Ukupno glasova: 196

Sabinho
Kontakt:

Re: 13.11.2016. Grčka - BiH

Post Postao/la Sabinho » 12 okt 2016, 21:41

JavierBosnia je napisao/la:Siguran sam da na grke ide sa Dzekom i Djuricem u napadu, lijevo ostaje Lulic, a desno bi mogao i Hajrovic/Susic, mene Visca odavno nije nesto pokazao. MIlicevic isto dolazi u obzir. Ostalo je sve manje vise poznato
Mozda nas Mesa iznenadi pa krene sa Dzekom i Ibisevicem umjesto Djurica. :| :think: :think:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 okt 2016, 21:49

Jedna stvar se namece: treba potpuno zanemariti formu u kojoj reprezentativci docekaju utakmicu sa Grckom, jer se nekoliko puta vec desava da selektor kroji ekipu prema trenutnoj formi, i da to ne ode na dobro. Tako je bilo i sada: Medunjanin do prije koji mjesec bio na 'listi otpisanih' kod mnogih, da bi zahvaljujuci dobro formi u Izraelu osvanuo cak u prvih jedanaest, Ibisevic igra odlicno u Herthi, mijenjaju se cijela taktika kako bi ga se uguralo u prvi sastav. Po meni, dva najgora igraca u Belgiji, a Medunjanin je bio medju losijim i protiv Kipra. Vranjes zavrsio na klupi jer je 'na marginama' klupskih desavanja, a lik 'ubija' za reprezentaciju. Vec u drugoj utakmici Mesa je 'priznao' da se pokajao zbog Ibisevica, posadio ga na klupi i vratio staru formaciju. Da sam na njegovom mjestu, odredio bi formaciju i sastav mjesec dana pred utakmicu i samo se prilagodjavao povredama. Valjda je toliko upoznao nase igrace da zna razlikovati klasu i formu.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 21:55

krmpotich je napisao/la:
Sishar je napisao/la:
Grcka ce se borit za 1 mj upamti mi grcima nismo problem njima je problem Belgija.
Njihovi dueli ce odluciti o 1mj.
Upravo tako, djeca gledaju Grcku na rezultatima i usudjuju se reci 0:3 u Atini :clap: Gledao ih u prijateljskoj kada su ubili Holandiju u svakom segmentu igre, u kvalifikacijama trpaju a ne primaju. Znaci ovakva Grcka, sa beton odbranom, pokretljivim veznim redom i nikada efikasnijim napadom ce napraviti ogromne probleme i Belgiji, kamoli nama. Gledam sinoc Emirate i Saudijsku Arabiju, svaki yebeni igrac trci vise od naseg. Znaci svaki ima 5-7 kilometara u sinocnjem mecu. O cemu mi pricamo kada je radijus kretanja nasih glavnih igraca/radilica 2,3 kilometra u prosjeku. Usudjujem se reci da bi se Grci mogli potuci i za prvo mjesto sa Belgijancima. Mi gore ako uzmemo bod, puna saka brade a ovdje probati dobiti bar 1:0. Sa Medunjaninom u prvih 11 nemamo sta traziti u Atini...
Bem ti luzerski medntalitet i navijace,grcka beton,Gibraltar im zabio gol,prosle kvale najlosiji u grupi,a sad odjednom jaci od Belgije,jesam li ja nesto .
propustio pa su u medzuvremenu njihovi igraci poceli igrati za Real,Barsu,Bajern itd
Ako nasi igraci budu tako razmisljali tesko nama tamo,nema skidanja gaca vise,individualno pa i kolektivno smo jaci od Grka i sa takvim razmisljanjem treba otici gore i donijeti 3 boda,cuj Grci beton,cccccccc :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :kafa:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 12 okt 2016, 21:58

Debil je krenuo sa dva napadaca i Medunjaninom protiv Belgije krenut ce i protiv Grcke jer lik nije ni skontao zbog smo se onako proveli u Belgiji, trazi neka opravdanja, zalaganje igraca i to :x vise obraza ima Safet.. u Grckoj ide poraz ako samo jedno od ovo dvoje ponovi(dva napadaca ili Medunjanin) i oprasamo se od svjetskog ali i od ovog strucnjaka..
This time next year we'll be millionaires.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 12 okt 2016, 22:19

MiiisssskeeBh je napisao/la:jesam li ja nesto .
propustio pa su u medzuvremenu njihovi igraci poceli igrati za Real,Barsu,Bajern itd
To kao mjerilo ako igras u top klubu da igras i u repki kao lud? :clap: Propustio si dosta, upali makar YT :thumbup:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 12 okt 2016, 22:27

Ocel Besic vise stat na noge? Kako je kreno cim zaigra povrijedi se... kuknjava
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2016, 22:28

Odlicna Grcka u zadnje vrijeme.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 22:40

krmpotich je napisao/la:
To kao mjerilo ako igras u top klubu da igras i u repki kao lud? :clap: Propustio si dosta, upali makar YT :thumbup:
Ne kazem ja da je mjerilo,ali ovdje napraviste od Grcke Spaniju iz najboljih dana,jesu oni dosta bolji sa novim selektorom,ali smo ipak favoriti u ovom mecu i tako treba i odigrati

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2016, 22:51

Po cemu smo favoriti? To nekontam.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 12 okt 2016, 22:53

MiiisssskeeBh je napisao/la:ali smo ipak favoriti u ovom mecu i tako treba i odigrati
Care moj mi se s Kiprom mucimo 70 minuta, da lik ne dade Pjani u noge loptu gola mi do danas gola ne bi dali. Bez špirita u sredini mi nemamo sta traziti u modernom fudbalu. 2 igraca tipa Bešić u veznom redu s malo vise mozga tada bi vec bili respektabilna repka, ovako je Grcka favorit...

Sishar
Kontakt:

Post Postao/la Sishar » 12 okt 2016, 22:54

krmpotich je napisao/la:
Salihamidzic :kafa:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 okt 2016, 00:05

Lik ionako oslabljenom veznom redu oduzima igrača. S 2 napadača u Grčkoj nemamo šta tražiti. Pa Kipru nismo 100% šansu stvorili s 2 napadača.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 okt 2016, 00:08

Cimirot je kljuc protiv Grcke, momak je poznat sa ligom i zna ono sto drugi ne znaju :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 okt 2016, 00:20

SlevinKelevra je napisao/la:Jedna stvar se namece: treba potpuno zanemariti formu u kojoj reprezentativci docekaju utakmicu sa Grckom, jer se nekoliko puta vec desava da selektor kroji ekipu prema trenutnoj formi, i da to ne ode na dobro. Tako je bilo i sada: Medunjanin do prije koji mjesec bio na 'listi otpisanih' kod mnogih, da bi zahvaljujuci dobro formi u Izraelu osvanuo cak u prvih jedanaest, Ibisevic igra odlicno u Herthi, mijenjaju se cijela taktika kako bi ga se uguralo u prvi sastav. Po meni, dva najgora igraca u Belgiji, a Medunjanin je bio medju losijim i protiv Kipra. Vranjes zavrsio na klupi jer je 'na marginama' klupskih desavanja, a lik 'ubija' za reprezentaciju. Vec u drugoj utakmici Mesa je 'priznao' da se pokajao zbog Ibisevica, posadio ga na klupi i vratio staru formaciju. Da sam na njegovom mjestu, odredio bi formaciju i sastav mjesec dana pred utakmicu i samo se prilagodjavao povredama. Valjda je toliko upoznao nase igrace da zna razlikovati klasu i formu.
:thumbup: :thumbup:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 13 okt 2016, 00:56

--------------------Dzeko---------------
Lulic--T.Susic--Pjanic--Milicevic--Visca
Kolasinac---Zukanovic---Spahic---Vranjes
-------------------Begovic---------------

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2016, 01:15

Ako Bazdarevicu netko ne izdiktira formaciju mi gubimo u Grckoj. On u Zenici mjenja sve osim najlosijeg igraca sredine. Nekako i razumijem ubacivanje Hajrovica na krivu stranu jer pretpostavljam da je htio Tina ubaciti na desni bok. Tako je bilo i sa Milicevicem. On izgleda ne zeli AM pod nikakvim uvjetima i na to uopce ne racuna.
Sunjic nije bio los ali ja ga protiv brzih, malih igraca Cipra nisam ni u najludjim snovima ocekivao.
Bazdarevic od pocetka treniranja nase reprezentacije vuce cudne poteze tokom utakmica i tu me neodoljivo podsjeca na Susica. Kod njega je skoro nemoguce pogoditi tko bi mogao vanka a tko unutra. Covjek je enigma. Necu ponovo spominjati imena nijednog od igraca ali nasa sredina treba remont a on ce protiv Grka pozvati staru floskulu o iskustvu i opasnosti od novih igraca jer je utakmica biti ili ne biti. I tako u krug. Kada jednom opet bude stvarno odsudna utakmica kreirat ce neko ludilo na terenu. Obecao je podmladjivanje u tekucim kvalifikacijama a nije uveo nikog osim Jajala.
Necu ga usporedjivati sa prethodnikom ali iskustvo Irske i sada Belgije mi govori da ce bod biti uspjeh ako on bude po svom slagao momcad. Nakon Belgije samo slijepac nije vidio neuralgicna mjesta u nasem timu. On je cini mi se covjek iz te kategorije.
Jos jednom svaki igrac koji ne moze trcati ne treba igrati ni jednu utakmicu u ovoj reprezentaciji pa taman u pitanju bili i oni iz zadnjeg sesira. A takve igrace proglasavati zamjenama za Besica moze samo strucnjak kojem je transmisija u glavi podobro zaribala.
Ovo je ono sto ja vidim i moram reci da se prvi put bez rezerve slazem sa Krmpoticem.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 13 okt 2016, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 okt 2016, 01:20

dubrovnik je napisao/la:Ako Bazdarevicu netko ne izdiktira formaciju mi gubimo u Grckoj. On u Zenici mjenja sve osim najlosijeg igraca sredine. Nekako i razumijem ubacivanje Hajrovica na krivu stranu jer pretpostavljam da je htio Tina ubaciti na desni bok. Tako je bilo i sa Milicevicem. On izgleda ne zeli AM pod nikakvim uvjetima i na to uopce ne racuna.
Sunjic nije bio los ali ja ga protiv brzih, malih igraca Cipra nisam ni u najludjim snovima ocekivao.
Bazdarevic od pocetka treniranja nase reprezentacije vuce cudne poteze tokom utakmica i tu me neodoljivo podsjeca na Susica. Kod njega je skoro nemoguce pogoditi tko bi mogao vanka a tko unutra. Covjek je enigma. Necu ponovo spominjati imena nijednog od igraca ali nasa sredina treba remont a on ce protiv Grka pozvati staru floskulu o iskustvu i opasnosti od novih igraca jer je utakmica biti ili ne biti. I tako u krug. Kada jednom opet bude stvarno odsudna utakmica kreurat ce neko ludilo na terenu. Obecao je podmladjivanje u tekucim kvalifikacijama a nije uveo nikog osim Jajala.
Necu ga usporedjivati sa prethodnikom ali iskustvo Irske i sada Belgije mi govori da ce bod biti uspjeh ako on bude po svom slagao momcad. Nakon Belgije samo slijepac nije vidio neuralgicna mjesta u nasem timu. On je cini mi se covjek iz te kategorije.
Jos jednom svaki igrac koji ne moze trcati ne treba igrati ni jednu utakmicu u ovoj reprezentaciji pa taman u pitanju bili i oni iz zadnjeg sesira. A takve igrace proglasavati zamjenama za Besica moze samo strucnjak kojem je transmisija u glavi podobro zaribala.
Ovo je ono sto ja vidim i moram reci da se prvi put bez rezerve slazem sa Krmpoticem.
Pa gdje mu je ta opasnost bila kad je Cocalica gurnuo na NEPRIRODNU poziciju u prvoj utakmici baraza protiv Irske? Ili je gospon Mesa na njegovom debiju protiv ANDORE na stoperskoj poziciji uvidio da je to ono sto mu treba na poziciji zadnjeg veznog? :think: :think: :think:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2016, 01:29

Sabinho je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ako Bazdarevicu netko ne izdiktira formaciju mi gubimo u Grckoj. On u Zenici mjenja sve osim najlosijeg igraca sredine. Nekako i razumijem ubacivanje Hajrovica na krivu stranu jer pretpostavljam da je htio Tina ubaciti na desni bok. Tako je bilo i sa Milicevicem. On izgleda ne zeli AM pod nikakvim uvjetima i na to uopce ne racuna.
Bazdarevic od pocetka treniranja nase reprezentacije vuce cudne poteze tokom utakmica i tu me neodoljivo podsjeca na Susica. Kod njega je skoro nemoguce pogoditi tko bi mogao vanka a tko unutra. Covjek je enigma. Necu ponovo spominjati imena nijednog od igraca ali nasa sredina treba remont a on ce protiv Grka pozvati staru floskulu o iskustvu i opasnosti od novih igraca jer je utakmica biti ili ne biti. I tako u krug. Kada jednom opet bude stvarno odsudna utakmica kreurat ce neko ludilo na terenu. Obecao je podmladjivanje u tekucim kvalifikacijama a nije uveo nikog osim Jajala.
Pa gdje mu je ta opasnost bila kad je Cocalica gurnuo na NEPRIRODNU poziciju u prvoj utakmici baraza protiv Irske? Ili je gospon Mesa na njegovom debiju protiv ANDORE na stoperskoj poziciji uvidio da je to ono sto mu treba na poziciji zadnjeg veznog? :think: :think: :think:
Valjda nije zelio Grahovca tada staviti u tim iz tog kvazi razloga, Hadzicu nije vjerovao a pozivao ga je iz samo njemu znanih razloga. Cocalic mu je bljesnuo kao igrac koji je povremeno igrao tu poziciju . Ja njega pokusavam razumjeti ali imam stvarno problem sa hvatanjem njegovih rezona.
Ne zelim umanjiti njegov rad van terena jer je u tom dobar ali na terenu je stvarno totalno nerazumljiv covjek.
Makar meni.

High

Post Postao/la High » 13 okt 2016, 01:39

Cocu u špic.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2016, 08:11

Kako si dosadan jbt :wtf:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.