2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Donnie Darko » 26 okt 2015, 19:05

Memphis je nadjebao i Bullse iz onih vremena kada im je falio šuter. Jbt 4,5 godina već imaju isti problem.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 okt 2015, 19:05

Ganjali su Gallinarija, ali im nije uspjelo

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2015, 19:12

Donnie Darko je napisao/la:Memphis je nadjebao i Bullse iz onih vremena kada im je falio šuter. Jbt 4,5 godina već imaju isti problem.
A mogli su uzet Hardena drugim pikom :rol:

Oni uzeli Hasheem-a

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 okt 2015, 19:23

alemsa je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Memphis je nadjebao i Bullse iz onih vremena kada im je falio šuter. Jbt 4,5 godina već imaju isti problem.
A mogli su uzet Hardena drugim pikom :rol:

Oni uzeli Hasheem-a
Mislili da ce Mayo biti superstar. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 okt 2015, 19:27

Mnogi ovdje pisu sa nekim dogmama u stilu da je razvoj jednog tima prestao onog momenta kad neko od nas skonta kako oni najcesce igraju. :roll: :roll: To mozda vrijedi za sezonu-dvije,ali timovi teze da evoluiraju u svojoj igri,kao i sami igraci.Evo navescu primjer MEM oko kojeg se prica potegla,bez da ulazim u analizu drugih timova.Radi se o ekipi koja je duugoo na okupu i koja zna ko je i sta je.Mnoge PO bitke su iza njih(sto nimalo nije za potcijeniti),pa i finale konferencije.Odlicno znaju sta su im mane,a sta vrline.Kad se pomenu mane,oni su ove off sezone itekako poradili na istim i napravili nekoliko suptilnih poteza za koje vidim da mnogi od vas nisu primjetili.Pustili su Koufosa da ode,jer se ne uklapa stilu igre koji zele imati u svojoj 2. petorci.Vise im nije bio potreban visoki koji je dobar odbrambeni igrac na postu,ali lose brani pick,te nije skoro nikakava prijetnja u napadu.Doveli su Barnesa i Wrighta.Igraci cija imena ne govore puno (Barnes s obzirom na godine koje ima),ali 2 igraca koja ce im itekako pomoci da igraju brze i da imaju mogucnost igranja sve popularnijeg small ball-a.Wright je izuzetno pokretljiv,moze braniti i pick i obruc sasvim solidno,te je lob prijetnja u napadu sto je fantasticna opcija protiv protivnickog small balla-a.Barnes im daje jos jednog solidnog 3 & D covjeka,a jos uvijek je dovoljno atletican da moze biti koristan u tranziciji ,te povremenim napadima na obruc.Iz ovoga se vidi da su mnogo fleksibilniji nego sto su bili,te njihova druga petorka kad se Gasol ostavi na C,a gdje je Barnes na PF sa jos Carterom,Allenom i Udrihom ili kad se Green ostavi na PF sa jos Barnesom/Allenom/Carterom ,te Wrightom i Udrihom zaista izgleda opasno i ofanzivno i defanzivno.Takodje,izgleda da ce u ovu sezonu i definitivno uci sa petorkom bez Allena,a koju su isprobavali prosle.Medjutim,prosle to nije imalo mnogo uticaja,posebno na 2. petorku zbog problema sa spaceingom,ali posto su ove bolje "opremljeni" za small ball,taj potez bi mogao pomoci i samom Allenu,jer ce moci napadati obruc vise i tako koliko-toliko maskirati svoj problem suta.Ako protivnik odluci da zatvori te prodore (ne samo Allena) i uvede visoke igrace,tek onda su na teritoriji MEM.Sve u svemu,puno bolje mi djeluju sa svojim zamislima ove sezone Mede,a ostaje im parket da to i dokazu...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 okt 2015, 19:27

Zdrava logika kaze da kada ekipi fale 2 od 3 najbolja igraca i bitan clan rotacije, normalno je ocekivati da bi s njima ekipa bila bolja nego kada je roster osakacen. Tu ne treba mnogo razmisljati, 2 igraca su 2 igraca, kad dva bitna clana ekipe fale odmah neko mora da igra umjesto njih, manje ljudi, vise umora itd.

Tu prica o odbrani ne pije vode jer Irving u jednoj tekmi sto je igrao uopste nije bio losiji od Currya, ako nije bio bolji. Dodaj tu i Lovea i automatski imas 3 strasne napadacke opcije, a sam James igrao 2-4 protiv GSW. Smijesno je i govoriti da bi Cavsi bili slabiji sa Loveom i Irvingom. Treba i njih neko cuvati. Koliko bi Curry silovao Irvinga toliko bi i Kyrie silovao njega, na osnovu prve tekme. Dakle sto se toga tice, Curry uopste nije eksploatisao "losu" odbranu Irvinga sto doticni pokusava prikazati kao manu Cavsa. Otici cu korak dalje i reci da je ludilo izjaviti da bi Cleveland bio losiji sa Loveom i Irvingom jer zdrav razum kaze da je tim bolji ukoliko ima vise kvalitetnih igraca, a ova dva igraca su najkvalitetniji u ekipi poslije Jamesa.

GSW je po mom misljenju slabiji i od OKC i od SAS i od zdravih Cavsa. OKC je totalna nepoznanica i treba bar pola sezone da se vidi gdje su i kako ce igrati jer pusti analitiku i sta ce biti jer ih tek trebamo vidjeti na djelu.

Prvi favorit je SAS zbog Popa koji dominira ligu godinama, drugi favorit je Cleveland, treci OKC (iako trenutno nepoznanica-niko ne moze reci da ce biti sve bajno), a cetvrti favorit po mom misljenju je GSW/LAC.

Da jos obrazlozim napisano, GSW nikad vise nece imati onoliko srece da se susrece sa ranjenim protivnicima iz kruga u krug, a ako se vec bavimo sa sbbkbb, LAC bar na papiru izgleda mocno sa jako dobrim trenerom i ako je GSW favorit na papiru onda je i LAC zbog zivotinja Paula i Blakea i superiskusnog Doca.

Ocekujem zanimljivu sezonu i nadam se da nece biti povreda koliko je bilo prosle sezone, pa ko god osvojio.

Ako GSW prismrdi finalu Zapada, posut cu se pepelom i skinuti kapu toj ekipi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 okt 2015, 19:30

Curry i Thompson će vas demantovat opet :D
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2015, 19:33

Ali zar nije GSW i kroz sezonu kada su igrali protiv citavih ekipa bio prvi na zapadu?

U PO se poklopilo dosta toga ali su i kroz sezonu protutnjali. Razlika je bila Kerr za M. Jacksona..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 okt 2015, 19:48

tuzlak1987 je napisao/la:Ali zar nije GSW i kroz sezonu kada su igrali protiv citavih ekipa bio prvi na zapadu?

U PO se poklopilo dosta toga ali su i kroz sezonu protutnjali. Razlika je bila Kerr za M. Jacksona..
Kroz sezonu su nazalost otpadali kvalitetni igraci pocev od Duranta (Westbrook je isto imao belaja), Georgea, preko cijele sezone rovitog Dwighta, Irvinga, Lovea i ostalih i GSW je jedina ekipa koja je imala najmanje povreda bitnih igraca. U takvom odnosu snaga GSW se najbolje snasao i to je to. Od njih se pravi superjaka ekipa a daleko su od toga, jednostavno im se dosta toga poslozilo od pocetka do kraja sezone (sreca je sastavni dio sporta ali nesto se ne sjecam da je neko bas toliko imao srece kroz sezonu kao oni, to je fakt jbg kada se pogledaju samo silne povrede).

Mes Que Un Club!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2015, 19:51

adriano_leite je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ali zar nije GSW i kroz sezonu kada su igrali protiv citavih ekipa bio prvi na zapadu?

Kroz sezonu su nazalost otpadali kvalitetni igraci pocev od Duranta, Georgea, preko cijele sezone rovitog Dwighta, Irvinga, Lovea i ostalih i GSW je jedina ekipa koja je imala najmanje povreda bitnih igraca. U takvom odnosu snaga GSW se najbolje snasao i to je to. Od njih se pravi superjaka ekipa a daleko su od toga, jednostavno im se dosta toga poslozilo od pocetka do kraja sezone.
E fora je da su i njima kada su trebali Bogut i Lee unisteni povredama npr.

Ove sezone su odradili pametno, zadnjih 15-20 utakmica Curry igrao svjesno limitirano da bi dosao svjez u PO..

Oni nisu slucajno onako sezonu prekucali, vec se nekad u sredini sezone znalo da su top3 kandidat za titulu..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2015, 19:53

Da hoce ispast u prvoj rundi

Amin

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 okt 2015, 19:56

BIHfan je napisao/la:Ovdje ko spomene da Golden State nije u top 4 zapada treba automatski ban dobiti.

Kakve neboluze citam ovdje svaki dan.

TOP 4 : GSW, SAS, HOU, OKC

Na istoku : Cavsi, Bullsi, Raptorsi, Wizardsi
Slažem se s tobom da je nebuloza da Warriorsi nisu top 4 zapada. Ali nebuloza je i ovo što si ti napisao. Top 4 istoka bez Heata i Hawksa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2015, 19:57

Ma neka ispadnu ali su proslu godinu uzeli i tu nema nikakvih upitnika.

Kerr je prekucao od starta.. Povrede su sastavni dio sporta i sa tim se treba nositi.
Ja opet mislim da su oni prosle godine imali timski duh kao niko. Ona Oklahoma bi izletila svakako sa onom hemijom i da je bila citava jer nisu ako GSW bili brat za brata. A SAS od starta sezone nije bio pravi, dosta jakih utakmica u od samog starta gubili vecinom..

Ne znam sada tacno ali mislim da je GSW samo kuci bio 38-3, gosti tamo nisu imalo sta traziti citavu godinu

Meni top4 istoka:Cavs, Atl, Wizards, Bulls. Mislim da tu ne treba imati neke dileme..
Heat od tradea Dragica nije pokazao ono sto se ocekivalo. A Toronto vise vuce od 5-8 mjesta, tu ce da i zavrse na kraju :D
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 26 okt 2015, 20:01, ukupno mijenjano 2 puta.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 okt 2015, 19:58

tuzlak1987 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Kroz sezonu su nazalost otpadali kvalitetni igraci pocev od Duranta, Georgea, preko cijele sezone rovitog Dwighta, Irvinga, Lovea i ostalih i GSW je jedina ekipa koja je imala najmanje povreda bitnih igraca. U takvom odnosu snaga GSW se najbolje snasao i to je to. Od njih se pravi superjaka ekipa a daleko su od toga, jednostavno im se dosta toga poslozilo od pocetka do kraja sezone.
E fora je da su i njima kada su trebali Bogut i Lee unisteni povredama npr.

Ove sezone su odradili pametno, zadnjih 15-20 utakmica Curry igrao svjesno limitirano da bi dosao svjez u PO..

Oni nisu slucajno onako sezonu prekucali, vec se nekad u sredini sezone znalo da su top3 kandidat za titulu..
Brate moj ne mozes porediti Boguta sa nekim igracima poput Georgea ili Duranta. Bogut nije sto je bio nakon loma ruke a i prije je bio nacet. Gledamo samo proslu sezonu gdje su konstantno ekipe imale problema sa povredama prvih igraca za razliku od GSW koji je imao najmanje takvih problema. Osvojili su titulu i svaka cast, kako god to bilo, ali kada su ekipe zdrave, oni ne mogu biti top 3 favorita da ga ****. Poklon im je i da budu u top 5. Zivi bili pa vidjeli.

Mes Que Un Club!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 okt 2015, 20:03

Vala koliko je GSW imao povreda prije ove sezone, zasluzili su par godina da budu najzdravija ekipa i da im se i opet desi ovo isto sto se tice povreda protivnickih igraca...
@adriano ja mislim da Epi ne govori da bi Cavsi bili slabiji sa Loveom i Irvingom, samo da bi, koliko god to glupo zvucalo i navodila na ovo s pocetka recenice, bolje im legli i da bi vjerovatno se isto desilo na kraju, jer ne znam koliko jaku ekipu da imas, ili slabu, ta ista moze da ti lezi ili ne lezi bez obzira na igrace, a u ovom slucaju ukoliko bi Cavsi pokusali da se nadmecu s Warriorsima u njihovoj igri, ne bi se fino proveli, isti slucaj kao i sa Denverom prije par godina, kad se znalo da im moras svesti trcanje na minimum ako hoces pobjedu, ko se upustao u tu igru, pretezno je gubio, zato smo i ispadali po PO-ovima jer se uspori igra skroz i vjerovatno zato Epi kaze da vam je bolje za taj nacin igre imati Dellavedovu i Tristana od one dvojice.
Logicno da bi bili jaci i po imenima i po kvaliteti, ali to sve treba fino ukomponovati na igru GSW-a, a to nije ni malo lagano..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 okt 2015, 20:13

JHam je napisao/la:Vala koliko je GSW imao povreda prije ove sezone, zasluzili su par godina da budu najzdravija ekipa i da im se i opet desi ovo isto sto se tice povreda protivnickih igraca...
@adriano ja mislim da Epi ne govori da bi Cavsi bili slabiji sa Loveom i Irvingom, samo da bi, koliko god to glupo zvucalo i navodila na ovo s pocetka recenice, bolje im legli i da bi vjerovatno se isto desilo na kraju, jer ne znam koliko jaku ekipu da imas, ili slabu, ta ista moze da ti lezi ili ne lezi bez obzira na igrace, a u ovom slucaju ukoliko bi Cavsi pokusali da se nadmecu s Warriorsima u njihovoj igri, ne bi se fino proveli, isti slucaj kao i sa Denverom prije par godina, kad se znalo da im moras svesti trcanje na minimum ako hoces pobjedu, ko se upustao u tu igru, pretezno je gubio, zato smo i ispadali po PO-ovima jer se uspori igra skroz i vjerovatno zato Epi kaze da vam je bolje za taj nacin igre imati Dellavedovu i Tristana od one dvojice.
Logicno da bi bili jaci i po imenima i po kvaliteti, ali to sve treba fino ukomponovati na igru GSW-a, a to nije ni malo lagano..
Nije sve crno ili bijelo u kosarci i nikad to nece biti. Ne bi Cavsi bili run and gun ekipa sa Loveom i Irvingom nego bi imali vise napadackih opcija. Pa od All-Star pauze i pocetak playoffa podigli smo igru na visi nivo a bili su tu i Irving i Love. Ne moze jedan Delly biti bolji od Irvinga ni u ludili ni u bilo kakvom sistemu niti bilo cemu. Zanima me kako bi GSW branio ovu postavu: Delly - Kyrie - James - Love - Tristan. Nema sanse da bi Klay Green i Iggy zatvorili sva tri igraca a kod bi u odbrani Delly cuvao Currya, James Klaya, Tristan Greena a Kyrie Iggya dok bi Love cuvao centra njihovog a nemaju centra koji bi nas mogao unistiti.

Ovako su jdnostavno trebali cuvati Jamesa i to je to, plus bismo imali vise snage i nonsense je reci da bi zdrav Cleveland imao vise problema nego onaj povredama unisteni Cleveland. Jednostavno to ne ide brate...

Edit: Slazem se da je GSW ranije imao problema sa povredama, prvenstveno Curry koji je i dobio los ugovor upravo zbog problema sa povredama.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 okt 2015, 20:29

Ekipa koja je citavu sezonu bila prva odbrana lige i drugi napad lige i uz to igrala perverzno lijepu kosarku slucajno osvolija titulu i slucajno imala score 67-15 i nije superjaka ekipa. Doooooobro. Opet cu ponovit da sam siguran da bi Cavsi jednako prosli protiv njih cak i da su kompletni bili, ofanzivno su jednako mocni a defanzivno su Warriorsi rang iznad. Ron Adams je cudo napravio sa shemom preuzimanja svega i svacega, al uostalom to i nije tako tesko kad imas 4 dugonje poput Greena, Iggyja, Klaya i Barnesa plus jos imas Boguta iza ledja koji je strasan zastitnik reketa i obruca. U ovoj sezoni bi po meni taj match upbio 50-50 jer su Cavsi uigraniji puno i jer su u PO pronasli i taj svoj grind mentalitet. Bas me zanima sta ce neki ovdje pricat u slucaju da GSW odbrani titulu sto po meni nije nerealno al ne vidim ih kao favorite prije svih pored Thundera. Sa SAS i CLE su po meni 50-50 serije.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2015, 20:37

E ako odbrane titulu nea sta onda, kapa do poda

Al' to se nece desit, tako da ostaje slucajnost. :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 okt 2015, 20:39

alemsa je napisao/la:E ako odbrane titulu nea sta onda, kapa do poda

Al' to se nece desit, tako da ostaje slucajnost. :mrgreen:

Volim tvoj humor ali sada zaista pretjerujes... :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2015, 20:41

Pa kad se malo ohladi glava Cavsi su favoriti, prosle sezone im je izmakla titula. Imaju Jamesa.. Zar vise treba, kada dodje PO na istoku nema ekipe koja ih moze 4 puta pobjediti u 7.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.