BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DonCorleone
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2015, 14:03

-----------------Begovic---------------------
--Mujdza--Sunjic---Spahic--Kolasinac---
---------------Zukanovic--------------------
----------Pjanic------Vrancic--------------
--Hajrovic-------------------Lulic---------
-----------------Dzeko----------------------

Uslovi: Hajrovic standaradan u svom novom klubu, svi zdravi!
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 07 sep 2015, 14:15

Gledam Island se plasiro na Ep i slave ljudi, dok se mi borimo za goli zivot protiv *ebenog Izraela i Welsa.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 sep 2015, 14:18

guillermo je napisao/la:Gledam Island se plasiro na Ep i slave ljudi, dok se mi borimo za goli zivot protiv *ebenog Izraela i Welsa.
Zasluzili su oni to sve, mislim da jedan duzi period igraju bolje od nase reprezentacije..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 14:19

DonCorleone je napisao/la:-----------------Begovic---------------------
--Mujdza--Sunjic---Spahic--Kolasinac---
---------------Zukanovic--------------------
----------Pjanic------Vrancic--------------
--Hajrovic-------------------Lulic---------
-----------------Dzeko----------------------

Uslovi: Hajrovic standaradan u svom novom klubu, svi zdravi!
slika
:clap: :clap:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2015, 14:23

Hvala Ajax brate, sada znas koga ces preporuciti za sledeceg selektora :)!
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 07 sep 2015, 14:28

Meni samo nije jasno kako neki ljudi i dalje mogu pričati o Welsu kao nekoj prosječnoj reprezentaciji sa 2 i po igrača, po čemu smo to mi bolji od Welsa neka mi neko objasni molim vas ?
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 sep 2015, 14:30

neurofunk je napisao/la:Meni samo nije jasno kako neki ljudi i dalje mogu pričati o Welsu kao nekoj prosječnoj reprezentaciji sa 2 i po igrača, po čemu smo to mi bolji od Welsa neka mi neko objasni molim vas ?
Ne moraju biti nuzno kvalitetniji od nas, dovoljno im je sto su dosta organizovaniji trenutno. Sve se zna kako i sta.. Cim su dobili Belgiju jasno ti je da imaju i glavu i rep. Mi smo za nijansu kvalitetniji ali nam to nista ne znaci jer smo rastrkani na terenu..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 sep 2015, 14:34

DonCorleone je napisao/la:Hvala Ajax brate, sada znas koga ces preporuciti za sledeceg selektora :)!
:lol: :lol:
Nas dvojica smo se uvijek vise manje slagali. Taktika ti je prava samo ovaj selektor je previse ziheraski. To se je vidjelo kakve je poteze vukao u ove dvije utakmice zadnje. Uf da nam je Ciro on bi izveo najbolji tim pa makar uveo 5 novih igraca ako treba ili Vaha. Niko sretniji od mene da Mesa izvede nesto tako kao sto si ti napisao. Samo poslje ove utakmice protiv Andore nebi rekao.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2015, 14:39

neurofunk je napisao/la:Meni samo nije jasno kako neki ljudi i dalje mogu pričati o Welsu kao nekoj prosječnoj reprezentaciji sa 2 i po igrača, po čemu smo to mi bolji od Welsa neka mi neko objasni molim vas ?
Wels jeste prosjecna reprezentacija i mi jesmo za klasu bolji od njih.I bez Bešića.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 sep 2015, 14:48

Mi smo reprezentacija od tri igraca....realno gledano
=\_1921_/=

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 07 sep 2015, 14:48

Za sljedeci spisak mogu i trebaju upast stilic salihovic grahovac cimirot, ali nesmije jer bi to znacilo hadzic, tss odpadaju... a to bi ipak bio napad na krovnu kucu "bh.fudbala"...
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2015, 14:50

BEGOVIC

MUJDZA SUNJIC SPAHIC ZUKANOVIC

KOLASINAC PJANIC

VISCA/HAJROVIC VRANCIC LULIC

DZEKO
Mislim da je ovo najbolje sto trenutno imamo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 07 sep 2015, 14:59

Tu je zamjena za Mumeta. :mrgreen:
Ne bi nam defanzivno rušilačka moć opala niti jedan jedini level.

slika
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 07 sep 2015, 15:39

Protiv Velsa:

-----------------------Begović-----------------------

Vranješ-------------Spahić---------------Zukanović

-------------Medunjanin--------Kolašinac------------

Višća-----------------Pjanić-----------------Lulić

------------------------Štilić-----------------------

-----------------------Džeko------------------------

Ja bih probao sa tri stopera. Kada se branimo Višća i Lulić bi pomagali odbrani. Vranješ može odigrati na beku i ima brzinu i žustrinu. Kolašinac bi igrao destruktivca na zadnjem veznom. Iza Džeke bih stavio Štilića, jer mu je to prirodna pozicija, a zna podvaliti loptu i postići gol.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2015, 15:40

DonCorleone, to je ta postava...ja bih Hajrovica stavio u prvih 11 makar na klupi sjedio u Eibaru...i Medu (ili Vrancic), zavisno hoce li igrati u Deportivu ili ne.
Gledam sinoc, Anel Hadzic izvodi prekide, Vedo...3 zicera su bila i bas tada Pjaneta nema, a kada je on na terenu nece slobodnjak iz povoljne pozicije da si pita...

Dzeko je institucija...gledam jucer Wales, sve sto im fali da zabiju Izraelu jeste Edin...koliko zapravo za neki klub, reprezentaciju znaci jedan ovakav napadac...neprocjenjivo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2015, 15:45

carsijaba je napisao/la:Protiv Velsa:

Ja bih probao sa tri stopera. Kada se branimo Višća i Lulić bi pomagali odbrani. Vranješ može odigrati na beku i ima brzinu i žustrinu. Kolašinac bi igrao destruktivca na zadnjem veznom. Iza Džeke bih stavio Štilića, jer mu je to prirodna pozicija, a zna podvaliti loptu i postići gol.
Kakav Stilic ni sad nije pozvan za ove dvije utakmice a da bude za kljucne, isto tako spominju se Cimirot i Grahovac ne vjerujem da ce to ici tako, novi igraci pred ove dvije utakmice mislim da nece dolaziti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2015, 15:52

Protiv Welsa moramo igrati nasim,balkanskim stilom koji se bazira na brzoj igri kratkih pasova po zemlji sa velikim posjedom, kontrolom lopte , intenziteta i tempa utakmice.
Za tu igru otocani nemaju rjesenje.Ni za zivu glavu nadtrcavati se s njima i prihvatiti igru otvorenog garda sto smo u drugom poluvremenu radili u Belgiji.

Bolji smo i mozemo nametati igru i tempo koji nama odgovara.Za to nam trebaju tri vezna koji su dobri na lopti i koji nam mogu osigurati posjed.
Ja ne bih stavljao uopste klasicnog destruktivca nego tri kreativca ali koji moraju igrati odgovorno i markirati igrace i prostor u defanzivi.

U ovoj situaciji ja bih odabrao Pjanica,Vrančića i Salihovica,ako ne Sejo onda Medunjanin radije nego Hadzic ili neka improvizacija tipa Zuka ili Seo.
Kroz zgusnutu sredinu oni svakako ne mogu napraviti nista jer nisu bas neki znalci a bokovi ce svakako biti poduplani.

Sakrit im loptu, ne upustati se u nadtrcavanje s njima i nece biti problema.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 07 sep 2015, 15:55

Elegant je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:Protiv Velsa:

Kakav Stilic ni sad nije pozvan za ove dvije utakmice a da bude za kljucne, isto tako spominju se Cimirot i Grahovac ne vjerujem da ce to ici tako, novi igraci pred ove dvije utakmice mislim da nece dolaziti.
Mislim da će Štilića zvati, jer drugu igramo protiv Kipra, a Štilić je tamo i bar je malo skužio mentalitet i igru Kiprana. To bi mogao biti razlog da ga ponovo pozove, a naravno da će sve zavisiti od njegovih igara na azijskom otoku. Cimirot će se teško oporaviti do tih utakmica, a u obje nam trebaju bespreijekorno fizički i mentalno zdravi igrači.

Zbog svega navednog sam i pomislio da bi mogli igrati u navedenoj formaciji. Možda i Salihovića ponovo vrati u repku, jer su utakmice više nego bitne.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 07 sep 2015, 15:58

Druže Pjana ,Vrančić i Medunjanin ili Salihović sa svojom motorikom ti se nebi mogli sastati sa loptom.Tako bi moglo protiv nekih trkački inferiornih ekipa,protiv Welsa nikako.Problem je što mi nemamo kompletne igrače da imaju brzinu,velik radijus kretanja tj.pluća i zavidnu tehniku,znači mora se naći neki optimum između svega toga.Najbolje samo jedan umjetnik i puno radne snage i ako bi moglo da budu malo i tehnički potkovani.Znači fale nam 2-3 Bešića a ostali smo i bez ovog ijednog.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 07 sep 2015, 16:06

aqarius je napisao/la:Druže Pjana ,Vrančić i Medunjanin ili Salihović sa svojom motorikom ti se nebi mogli sastati sa loptom.Tako bi moglo protiv nekih trkački inferiornih ekipa,protiv Welsa nikako.Problem je što mi nemamo kompletne igrače da imaju brzinu,velik radijus kretanja tj.pluća i zavidnu tehniku,znači mora se naći neki optimum između svega toga.Najbolje samo jedan umjetnik i puno radne snage i ako bi moglo da budu malo i tehnički potkovani.Znači fale nam 2-3 Bešića a ostali smo i bez ovog ijednog.
Dobro si zapazio da su Velšani trkački dominantniji, ali se ne slažem da se mi moramo prilagoditi njima, nego oni nama. Moramo nametnuti svoj stil igre. Igre u kojoj će tehnika i taktika biti iznad njihovih fizičkih prednosti.

Izaći na teren i odmah u startu pokazati ko je gazda kod kuće, a to sigurno nećemo postići ukoliko se upustimo u neku trku sa njima. Ima načina da ih nadmudrimo i nadigramo. Ja se nešto više plašim Kiprana.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, hurem, KrajinaKing, sfedjomdotitule i 43 gosta.