mirzatele je napisao/la: ↑10 nov 2024, 00:29
dzemil je napisao/la: ↑09 nov 2024, 17:43
Najveća greška je što se pustio Čataković na račun Turkeša.
Ja kad sam ovo govorio, ovdje se pisalo da je Turkes golgeter kakvog nema nigdje a Renan najbolji igrač lige...
Turkes je odličan spic igrac, i to je pokazala prva utakmica kada je zabio jedan i poništena mu dva gola. Problem je u tome sto da bi, kao i kod svakog spic igrača, pokazao sav potencijal on mora dobivati lopte i nalaziti se u šansama. Na sinoćnoj utakmici toga nije bilo. Pogledajte još jednom i vidjet ćete da se nudio konstantno, da igrač ima šansu da mu gurne loptu u prostor, a Turkes mu to pokazuje, sto ovaj ne čini, vec okreće igru na drugu stranu, a sta mi je, ono bas, zapalo za oko jeste kod penala kada je Gulasvili uzeo, odmah loptu da opuca penal, prišao mu je Turkes i tražio da on puca penal ovaj mu to nije dozvolio. Kada je promašio penal, Turkes mu je prvi prišao i dao mu podršku. Super je to, zna se ko izvodi jedanaesterce, ali nekada treba i znati kada treba podržati drugog igrača, a ne samo razmišljati o sebi. Sjetimo se kolika se podrška davala i sada daje Olivijeri. Siguran sam da će Trkes proraditi, jos malo treba vremena i strpljenja, a Bogami i kolegijlnosti od strane svih igrača...