FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Zna se tko tamo vedri i oblači a to su igrači, evo polako i Goretzka unutra, još da se i Muller uvuče u prvih 11 i teče med i mlijeko.
Vratio se Kompany u doba Tuchela, sa svojim antifudbalom.
U nikad goroj BL, ce ovo i proci a protiv jacih bicemo pometeni, kao protiv Barce.
Lik je hladno stavio Goretzku u prvih 11
U nikad goroj BL, ce ovo i proci a protiv jacih bicemo pometeni, kao protiv Barce.
Lik je hladno stavio Goretzku u prvih 11

- Centre forward
- Kontakt:
Pometeni smo protiv Barse, slažem se. Šta će tek biti protiv jačih?
Naša igra se svela na genijalnosti Musiale i Sira. Nema šanse da će to upaliti svaki puta. Čak i da upali, naša odbrana je dovoljno loša da protiv ozbiljnog protivnika napravi bar dvije kardinalne greške koje će protivnik kazniti.
Mene samo zanima kako ih to sjetuje belgijski Titus Bramble, jer ovo što igraju je i gore od okupljanja na terminu. Čak i tamo bude neke organizacije kad neko nekome spomene sestru.
Naša igra se svela na genijalnosti Musiale i Sira. Nema šanse da će to upaliti svaki puta. Čak i da upali, naša odbrana je dovoljno loša da protiv ozbiljnog protivnika napravi bar dvije kardinalne greške koje će protivnik kazniti.
Mene samo zanima kako ih to sjetuje belgijski Titus Bramble, jer ovo što igraju je i gore od okupljanja na terminu. Čak i tamo bude neke organizacije kad neko nekome spomene sestru.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Nula stoji, bodovi se skupljaju, konkurencija kiksa....šta hoćeš više
Paulaneri igraju čvrstu odbranu i ove sezone su primili manje golova od BvB, Levera, VfB i mnogih drugih.
Jeste bilo dosadno, mora se priznati, ali i takvih mečeva bude u sezoni.
Da ne bi onih par šuteva pri kraju meča, ovo bi bilo rekord sezone. Do sada je minimum bio između Werdera i BvB ( 14 šuteva). Evo ovdje su sudionici uknjižili 16.

Paulaneri igraju čvrstu odbranu i ove sezone su primili manje golova od BvB, Levera, VfB i mnogih drugih.
Jeste bilo dosadno, mora se priznati, ali i takvih mečeva bude u sezoni.
Da ne bi onih par šuteva pri kraju meča, ovo bi bilo rekord sezone. Do sada je minimum bio između Werdera i BvB ( 14 šuteva). Evo ovdje su sudionici uknjižili 16.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Baš tako, svi tu loptu vraćaju nazad, jedino Musiala ima potez i kontrolu lopte da ju iznese naprijed. Međutim i Musiala se često mora vratiti nazad po loptu umjesto da je prima u 16-cu ili na nekih 20 metara i da onda radi razliku. Ovako je iz aviona vidljivo da jedino on ide uvijek okomito na gol.coelho41 je napisao/la: ↑09 nov 2024, 17:30Upravo ovo. Znači protiv niskog bloka se mora poraditi na kretanju igrača bez lopte u zadnjoj trećini. Ja nisam vidio predvidljiviju ekipu od nas, protivnik tačno zna naš sljedeći potez. Ukoliko bi se slučajno i provukla neka lopta onda to naša krila s platama 20mil€ vrlo brzo vrate Kimmichu. Mnijem da bi i Sloboda odigrala dobar dupli blok protiv nas.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑09 nov 2024, 17:24Tako igraju svaku tekmu. Rukomet.coelho41 je napisao/la: ↑09 nov 2024, 17:17Ziheraški fudbal bez rizika.
Nervira me ovaj build-up play Kompanya. Dvije su varijante. 2-3-5 gdje su Kim i Upa sami i 3-2-5 gdje se Kimmich uvuče između njih. Ostali su svi gore, a gol smo zabili šutem s distance i može se igrat do sabaha ne bi drugačije
Daje nam neku lažnu sigurnost protiv ekipa tipa St.Pauli i Benfika, ne vidim način kako ćemo dobit nekog favorita. Nedostaje mi reaktivan fudbal.
Danas najdosadniji meč u godini.
To što se Kimmich povlači nazad da pod navodnicima "organizira" igru je promašaj iz godine u godinu. Usporava igru, svaka lopta mu je u stranu ili stoperima, uvijek ziheraški, frajer ima 25 dodira sa loptom svaki put kad je primi. Užas.
Broj naših igrača u protivničkom 16-cu je kod naših napada točno 0. Nitko ne utrčava u prostor, uopće nemaju okomitosti. Protiv slabijih to može proći, protiv jačih nikako.
Kao što kažeš, igra je predvidljiva pa nam i krila lako dupliraju ali i naša krila su užas osim Olisea (koji nažalost nije brz da nekome pobjegne).
Jednostavno izuzetno loša taktika na postavljenu obranu protivnika.
-
- Kontakt:
Utakmica odigrana 'reda radi'. Nije bilo povreda, uknjižena tri boda, mreža petu utakmicu u nizu ostala netaknutom. Dobro apsolvirane utakmice Bayerna od strane Vincenta, bilo je bitno dobiti Benficu, napravili smo i osjetnu razliku u Bundesligi.
A u prethodnoj sezoni smo već bili eliminirani od Saarbrückena u DFB- Pokalu.
Slijedi reprezentativna pauza, nadam se da će se tada barem jedan od trojca vratiti(Pavlović, Stanišić, Boey)
Željno iščekujemo Bayern nakon reprezentativne pauze,
naročito protiv PSG-a.
A u prethodnoj sezoni smo već bili eliminirani od Saarbrückena u DFB- Pokalu.
Slijedi reprezentativna pauza, nadam se da će se tada barem jedan od trojca vratiti(Pavlović, Stanišić, Boey)
Željno iščekujemo Bayern nakon reprezentativne pauze,
naročito protiv PSG-a.
Bez primljenog gola, lagana pobjeda, Lever opet kiksao, lagano se uvjezbavat za lp
-
- Kontakt:
Ovo danas ne treba kritikovati, koliko god dosadno bilo. Bio je gust raspored u posljednje vrijeme, bitno je da se pobijedilo. Ako opet fasuju protiv jačih, eh onda se može kritikovati.
Što se tiče Wirtza, dugo sam zagovarao njegov dolazak u Bayern, ali sad i baš nisam za to, ako će to značiti da Musiala ide na krilo. Musiala je najbolji centralno, kada se izvlači na krilo, a ne da visi po krilu čitavo vrijeme. Tako se guši njegov doprinos. Momak je postao golgeter, zašto to uništavati? Bolje da gledaju kako da riješe vezni red i da dovedu novo krilo/la, ako odu oba Coman i Sane.
Što se tiče Wirtza, dugo sam zagovarao njegov dolazak u Bayern, ali sad i baš nisam za to, ako će to značiti da Musiala ide na krilo. Musiala je najbolji centralno, kada se izvlači na krilo, a ne da visi po krilu čitavo vrijeme. Tako se guši njegov doprinos. Momak je postao golgeter, zašto to uništavati? Bolje da gledaju kako da riješe vezni red i da dovedu novo krilo/la, ako odu oba Coman i Sane.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
A bekovi, a golman
Neće ćaća braniti ko dino zof.
Svaka ekipa ima problema, ne samo Bayern. Svašta mi se vrzma u glavi, ali tu i stanem. Čim se sjetim da od mojih zamisli nema ništa. Ili gotovo ništa.
Jedno je sigurno, od većeg remonta nema ništa ( niti je potreban) i akutne probleme rješavati " u hodu".

Neće ćaća braniti ko dino zof.
Svaka ekipa ima problema, ne samo Bayern. Svašta mi se vrzma u glavi, ali tu i stanem. Čim se sjetim da od mojih zamisli nema ništa. Ili gotovo ništa.
Jedno je sigurno, od većeg remonta nema ništa ( niti je potreban) i akutne probleme rješavati " u hodu".
E ne moze i jara i pare...neki od nas se ponasaju u stilu da se j a da mu ne udje...Kuka i motika je bila na Kompanija da preuzima mnogo rizika, da mora nesto uraditi...i sad kada uradi i pet utakmica ne samo da neprimi gol, nego da protivnik haman ozbiljnu sanse ne stvori, ne valja opet. Sada se napada sa velikim dozom opreza, nema 5-6 igraca u 16, nije onaj energicni pressing...kola se, cuva lopta, zaista dosadno izgleda ali je.iga trazili smo, gledajmo. Meni se vise svidjala ona igra, volio bi da je danas bilo 4:3, pa makar Upa i Ming ispali 2 puta, jednostavno nismo imali srecu za tu igru, sve sto prodje udje u mrezu...frljoke, golovi u 50 sekundi itd, itd. Mislim da je Flick najveci sreckovic u istoriji fudbala kada je u pitanju ta igra, sjecam se one prve godine, pritivnik ima 2-3 zicera haman na svakoj a porjetko da gol, recimo u finalu Alaba doda do Mbapea a ovaj doda Noyeru... I ove dvije utakmice sto je dobio u ovoj sezoni, Bayern je morao voditi 3:1, a Real 3:0 pa znamo kako je bilo. Veceras, koliko je trebalo, nije se srkletilo, podosadno, ipak moglo je jos par biti narocito ona Harrijeva na kraju, ali tri boda u dzepu i pobjednicki niz se nastavlja. Trebalo bi nakon ove pauze da i onaj Boj, Gaj, Guj (sto reko Izet F) bude spreman pa da vidimo imali ista od njega, do sada se nista nije moglo vidjeti osim da je staklen...onaj klempavi smokljan ga stavio kao lijevog bocnog protiv Leverguzena gdje je sam sebi zapleo kvaku pa pauzirao 5 mjeseci onda malo ko polijepo odigrao nekoliko prijateljskih na desnom beku i opet se sam polomio...
Ovo sam ja davno pitao, pa nitko ne odgovori, a to je kako bi izgledao formacijski taj vezni red i napad sa Wirtzom i Musialom zajedno na terenu. Kako god pogledam cini mi se da bi zauzimali isti prostor, i iako se radi o super igracu ne vidim da je neophodan.Bundesliga je napisao/la: ↑09 nov 2024, 19:20Što se tiče Wirtza, dugo sam zagovarao njegov dolazak u Bayern, ali sad i baš nisam za to, ako će to značiti da Musiala ide na krilo.
Danas utakmica bljak, ali eto ako cemo gledat pozitivno: ovo je 5 cs zaredom, moglo se stisnut i jace da je trebalo, nitko se nije povrijedio, novembar tek...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nikako ne treba biti nezadovoljan, naprotiv.
Djeluje mi kao da kod vecine ima mnogo sarkazma u postovima.
Ekipa je danas igrala onoliko koliko je potrebno, dali su gol, sacuvali svoju mrezu, nije bilo nikakvih povreda i sto je najvažnije, jos vise se odvojili na tabeli s obzirom da je konkurencija ponovo prosula bodove.
Treba istaci da su nama danas igrala dva igrača koja inace vrlo malo igraju (Sane i Goretzka) a koji su po meni izgledali jako siromasno.
Ja sam uvjeren da danas igramo sa Barcom da bi to bilo totalno drugacije.
Vidi se pomak, pogotovo u odbrani koja igra sa mnogo vise koncentracije nego inace.
Edit: Kompany izjednačio rekord Guardiole po broju bodova nakon 10 kola.
Djeluje mi kao da kod vecine ima mnogo sarkazma u postovima.
Ekipa je danas igrala onoliko koliko je potrebno, dali su gol, sacuvali svoju mrezu, nije bilo nikakvih povreda i sto je najvažnije, jos vise se odvojili na tabeli s obzirom da je konkurencija ponovo prosula bodove.
Treba istaci da su nama danas igrala dva igrača koja inace vrlo malo igraju (Sane i Goretzka) a koji su po meni izgledali jako siromasno.
Ja sam uvjeren da danas igramo sa Barcom da bi to bilo totalno drugacije.
Vidi se pomak, pogotovo u odbrani koja igra sa mnogo vise koncentracije nego inace.
Edit: Kompany izjednačio rekord Guardiole po broju bodova nakon 10 kola.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Centre forward
- Kontakt:
Wirtz je generacijski talenat, a još je "pravi" Nijemac. Više je to razlog za njegovo dovodjenje nego što je suštinski potreban, ako uzmemo u obzir da igra Džeminu poziciju.
To da li bi njih dva imali hemiju, nećemo saznat' ako Cvjetin ne dodje. Ja sam svakako mišljenja da imamo bitnijih stvari za kupit'.
Mada, ako ga uzme Real biće to, iz nečijih vizura, bolan udarac njemačkom ponosu.
To da li bi njih dva imali hemiju, nećemo saznat' ako Cvjetin ne dodje. Ja sam svakako mišljenja da imamo bitnijih stvari za kupit'.
Mada, ako ga uzme Real biće to, iz nečijih vizura, bolan udarac njemačkom ponosu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Pa Cvjetin i Džemo igraju u Elfu. Treba ih tu pratiti kako hegonomišu 

Sve ja to kontam, nego de mi nacrtajte. Jel to ovo:
Kane
Gnabry Musiala Olise
Wirtz Kimmich
Ili mozda ovo:
Kane
Musiala Wirtz Olise
Palinja Kimmich
Kane
Gnabry Musiala Olise
Wirtz Kimmich
Ili mozda ovo:
Kane
Musiala Wirtz Olise
Palinja Kimmich
- FranckRibery
- Kontakt:
Hajde reci ko smo to mi? Trenera su nasi cijelo ljeto ganjali pa od osmog pokusaja nasli.muhamedhulk je napisao/la: ↑09 nov 2024, 17:28nadam se da je wirtz uvidio ko je Bayern. i da je ono prosle sezone bilo one-season-wonder.
Real, Barca, Liverpool su bolji klubovi od nas trenutno. City isto tako bez obzira sto gube, kada bi se sastali, dobili bi nas. Svi ga mogu priustiti jer ni Bayer nece prvo nama prodavati sto su i izjavili.
Nista prosle godine osvojili nismo a ova liga bi bila bas losa ove sezone da nema iole tog Leverkusena koji kiksa gdje stigne - srecom po nas. Tako da nas nasi rezultati zavaravaju ispred nasih ociju. Mi se zadovoljavamo sa 1:0 protiv ovih invalida danas.
Kad vidim one stopere mozak me zaboli, Kim je los na lopti da bog sacuva, dugo mekanijeg a veceg fizicki nismo imali. Kostao nas protiv Saarbruckena prosle godine, kostao nas protiv Reala u LP. On je u skoku donekle i dobar. Prolazilo u italiji jer je drugi nacin odbrane, tek cemo da vidimo kako ce njega i upamecana da prosipaju s ovom visokom taktikom. Uprava je kriminalna sto nijednog stopera nije dovela i jos cak de ligta prodala koji je kod nas bio najbolji prosle godine.
Ko sto coelho rece, svaka mu je taktika ista 2-3-5, 3-2-5 ili 3-3-4, kad se to Kimmich spusta je toliko providno i visoko svaku utakmicu da i oni sami upadaju u kolotecinu gdje ne mogu izgledne akcije protiv St. Paulija napraviti jer trener samo zna napraviti zamjenu Sane/Olise i Koman/Gnabry.
Procitao nas je Flick, procitao nas je Frankfurt na kontre. Barca nam je ocitala lekciju a meni se cini da nista naucili nismo jer igramo isto
Et ova prva kombinacija
Izbaciš gicbryja, dodaš omara.
Nekad to, nekad jušua na beka
Neka palinja ruši za obojicu
Mora se Olise naučiti redovno pomagati odbrani, tja, nisi Robben jbte.
Lijevi bek je bolna tačka. Uz sve ove povrede kraljevića, njegov odlazak tamo je još bliži. Ako uopšte još ima nade da se nađe zajednički jezik.

Izbaciš gicbryja, dodaš omara.
Nekad to, nekad jušua na beka
Neka palinja ruši za obojicu

Mora se Olise naučiti redovno pomagati odbrani, tja, nisi Robben jbte.
Lijevi bek je bolna tačka. Uz sve ove povrede kraljevića, njegov odlazak tamo je još bliži. Ako uopšte još ima nade da se nađe zajednički jezik.
- Centre forward
- Kontakt:
Jasno mi je to kolega, al' nisam siguran da je to reprezentativno. Mali oximoron.

Možda je to malo utakmica, možda bi kliknuli na kontinuitet. No, vidjećemo na šta će sve to da izadje.
Gledam malo AV, i ne mogu da vjerujem kome belgijska malinoa nije uspjela da zabije gol.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Meni je prva kombinacija na papiru obrambeni propuh, dok je druga kombinacija pogresno iskoristavanje Musialinog talenta na krilu.
Jedino to s Kimmichom na beku a Wirtz/Palinja s Musialom ispred bi imalo smisla. Ali nece on na beka bez uticaja vise sile.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.