FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gavran
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gavran » 07 apr 2011, 12:25

Da malo zadeveram "kalkulatore":

Bolje za ŽELJU nije moglo biti,
30.04.igramo u Zenicii uzimamo 3 boda,a zasto??

Celik ide u evropu ako je ŽELJO prvak zagarantovano pa mu je bolje dati nama lagano bodove,a tada se nece znati ko ce uzeti kup pa sto bi rizikovali.

Tako da imamo cetiri lagana gostovanja,a peto u Prijedoru sta bude

dakle:

MAJSTORE DUPLA :) :)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 07 apr 2011, 12:27

gavran je napisao/la:Da malo zadeveram "kalkulatore":

Celik ide u evropu ako je ŽELJO prvak zagarantovano pa mu je bolje dati nama lagano bodove,a tada se nece znati ko ce uzeti kup pa sto bi rizikovali.

dakle:

jadno i žalosno :?
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 07 apr 2011, 12:28

VAM je napisao/la:

dakle:

jadno i žalosno :?
nek mi "lesinar" kaze :lol: :lol: :lol:

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 07 apr 2011, 12:49

dakle:

Pogrešno!
Čelik neće izaći u Evropu ako Željo uzme prvenstvo i kup

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 07 apr 2011, 12:53

mavi je napisao/la:

dakle:

Pogrešno!
nego ko ce?????
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 07 apr 2011, 12:58

jasko_juve je napisao/la:
mavi je napisao/la:

dakle:

Pogrešno!
nego ko ce?????
OLIMPIK ;)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 apr 2011, 13:08

Evo vama bodovi Na BP,.nama kup,.Dakle Zeljo osvajac lige,Celik kupa,i mirna Bosna., :D Ma samo nek je posteno,pa makar nam nepostojeci penal donio titulu :lol:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 apr 2011, 13:13

Kada onako gledam igrace,forma je diskutabilna i nisu svi konstantni,sto nas i dovodi do nekih evidentnih problema u pojedinim utakmicama...mnogo ovisi o trenutnoj inspiraciji i sada vec i ne mozemo unaprijed prognozirati pobjedu na bilo kojoj utakmici...ali dobro je to sto smo vise konstantni u odnosu na ostale ekipe,jedino je Borac u boljoj poziciji za prvenstvo,ali mislim da se to jos moze promijeniti...sljedece kolo ce biti vrlo vazno za obje ekipe u vrhu,pa i za treceplasiranog...mi ove godine nismo pobijedili Sirokog nikako u tri odigrane utakmice,i mislim da je vrijeme da to na nasoj Grbavici,pred popunjenim stadionom i uradimo...
Visca je solidan mladi igrac,ali on mora puno jos da uci i da radi,nije konstantan i nikad se ne zna kako ce odreagovati na nekoj utakmici,moze biti najbolji,ali moze biti i jako los...kada se u ovom trenutku ne mozes osloniti na njegovu konstantnost,onda i ne moze govoriti o nekom pretjeranom kvalitetu...medjutim,jako je mlad,i sve sto treba je da jako radi na treninzima,da slusa Amara i da sprovodi to na utakmicama,da bude discipliniran i moze jos jako puno napredovati...da li ce on to raditi ili ce slusati menadzera,vidjecemo vrlo brzo...
Kada bi Beslija bio konstantniji i kada bi bio na nivou prvog poluvremena od jucer,to bi bilo vrlo zadovoljavajuce i mnogo povoljnije za nas...Culum se sasvim vratio,zadnjih par tekmi na prosloj polusezoni i sada u njegovom povratku,vidi se opet ona zelja i pokretljivost koju je imao na pocetku,prije onog pda forme...ovakav Culum je po meni vrlo vazan kotac u ekipi...
Ocekujem konacno Stanceskog,ocekujem njegovu vecu minutazu,i da donese dodatnu svjezinu u vezni red,mislim da bi i Zebi pored njega bilo mnogo lakse...
U napadu je sve isto i tu nemamo prevelikog izbora,ako i imamo ikakvog...Lazo radi svoj posao,ono sto mu je zadatak prema Amaru,on uradi kako treba i tu je vrijedan,ostaje onda da zabijaju oni drugi iz drugog plana...sada to i ne ide pretjerano dobro,jer vezni red ne funkcionise dobro u zavrsnici...
U odbrani prizeljkujem Bogicevica,mislim da sam tu dovoljno rekao...bas on,ali u punoj formi nam jako treba,nije mi bitno umjesto koga od dvojice stopera,Bogi je po meni bolji od obojice...
Treba nam bolja zavrsnica,laksa zavrsnica i malo bolja forma pojedinaca u veznom redu,mislim da je to kljuc i glavno rjesenje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 07 apr 2011, 13:21

kako vam vise nije dosadilo pisati o teorijama zavjere i pustenim utakmicama, gdje su oni sto su pisali da je prodano i da Siroki uzima kup jer "srbi" kao uzimaju ligu, "hrvati kup" a "bosnjaci" jos dva mjesta u evropi pa kako vam vise nije dosadilo jadovi bjedni, dodje vas 100 ovdje svi napisu svoje nake teorije i onda normalno da ce neko pogoditi i onda mi dodje ovdje i "jesam rekao" ajde ba odje.ite malo

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 07 apr 2011, 13:48

reks je napisao/la:I ja bih vilio da Visća daje više,definitivno ima predispozicije ali mu je realizacija tanja od mogućnosti.Jučer je Bešlija bio kapiten u punom smislu te riječi.Najviše me obradovala Ćulumova igra,njegova destrukcija protivničke igre je bila učinkovita.Izgleda da se vratio i mislim da će pogotovo na gostovanjima biti jako važan za našu igru.Stanić me jučer podsjetio na Bukija i to kad je sa beka prebačen u sredinu i to baš pod Osimom.Možda mu je tu nafaka a ne na krilnim odnosno bekovskim pozicijama.Raduje što nam protivnik nije napravio veći broj šansi,što smo bili ravnopravni u posjedu lopte i svim ostalim statistikama.Onakva nesaradnja kod primljenog gola se ne bi smjela ni u mislima ponoviti. I za kraj već drugu godinu smo u finalu kupa i u borbi za prvo mjesto.To je kvalitet koji trenutno nema niko na ovim prostorima i zato stoji ona da je Željo jedan jedini.Željo je zadao standard i kad je publika u pitanju.Mada ima lutanja doduše usamljenih,kad je navijanje u pitanju,onaj aplauz gostujućim igračima na prošlom finalu kup-a će teško iko ponoviti
Ovo često spomenem kao argument "dušebrižnicima" na njihove komentare kako je sve naštimano i kako smo sve kupili i kako je sve plod nacionalnog ključa.

Statistika ne laže: Željo je dakle poslije rata u svakoj sezoni kada je bio prvak bio još najmanje u finalu kupa. Kad god smo osvajali kup, bili smo najmanje drugi u prvenstvu. Sumnjam da se u jednoj sezoni može kupiti i jedno i drugo.

Drago mi je zbog ovog finala najviše zbog "100% informiranih" koji su mi juče govorili kako Široki mora proći zbog nacionalnog ključa. Jasno je da jeste bilo pritisaka da Široki prođe (što se najbolje vidjelo na glavnom sudiji kod penala) i toga će uvijek biti, ne samo kod nas nego svugdje; al da je sve dogovoreno unaprijed čisto sumnjam.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 07 apr 2011, 13:51

Plavi u dobroj formi, u nedjelju praznik fudbala !
"Podržimo naše momke, proslavimo zajedno još jedan trijumf Željezničara! Napunimo Grbavicu!"
8-)

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pl ... ik-fudbala
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 apr 2011, 13:59

Cestitke za plasman u finale!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2011, 14:04

Bio sam pesimistican sto se jucerasnje utakmice tice, ali drago mi je da su igraci pokazali da sam bio u krivu i mislim da smo zasluzeno izborili finale. Dosta losa utakmica, ali za to danas niko ne pita vec se samo pamti rezultat koji je nama donio finale.
Sto se tice nedeljne utakmice protiv Sirokog Brijega pitam se koje odabrao ovaj termin. Opet kada postoji dobra sansa da se napuni Grbavica oni zahebu stvar terminom odigravanja utakmice. Kao prvo nedjelja je, ko drugo nepovoljan termin, kao trece sutra je radni dan i ljudi se pripremaju za posao, skolu faklutet itd itd., kao cetvrto neko ne zivi blizu Grbavice i treba mu malo duze vremena da dodje kuci, kao peto mozda neko nema svoj auto i ovisi o javnim prevozima koji su taj dan veoma rijetki itd itd. Opet ponavljamo iste greske. Da je Subota ubjedjen sam da bi Grbavica bila puna, ali ovako ocekujem max. 5000 gledaoca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 07 apr 2011, 14:23

Baltazar je napisao/la:kako vam vise nije dosadilo pisati o teorijama zavjere i pustenim utakmicama, gdje su oni sto su pisali da je prodano i da Siroki uzima kup jer "srbi" kao uzimaju ligu, "hrvati kup" a "bosnjaci" jos dva mjesta u evropi pa kako vam vise nije dosadilo jadovi bjedni, dodje vas 100 ovdje svi napisu svoje nake teorije i onda normalno da ce neko pogoditi i onda mi dodje ovdje i "jesam rekao" ajde ba odje.ite malo
Da ga je bilo bilo je i u to nema sumnje a sada kako stvari stoje izgleda da hocemo da ga ima ali ne smijemo zbog Uefe. Kada se proculo da je nas savez pod istragom zbog razno raznih stela i od kada banirase naseg jedinog internacionalnog sudca Panica ako se ne varam Zeljo odjednom klepi 3 boda u Zenici (samo primjera radi) a onda u ligi gdje je u svakom kolu jedva da neko donese bod/bodove sa gostovanja pocese da se desavaju "cuda" ;) pa danas imamo situciju gdje Borac ode u Mostar i klepi bod ili bodove pa Zeljo ode u Mostar pa klepi bodove pa Sloboda dodze na Grbavicu pa odnese 3 boda itd..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 07 apr 2011, 15:26

[youtube][/youtube]

:mrgreen: :mrgreen:

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 07 apr 2011, 16:08

Stana u stilu Messia i asistencija :o
pozz.za nepopravljivog Nikad_izvini.
Buraz,ako imas vremena,postavi Amarov niz u kupu,bez poraza...taktika dinastije Osim. ;)
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 07 apr 2011, 16:18

MU'MIN T.M. je napisao/la:Stana u stilu Messia i asistencija :o
ma kakav Stana da nije imao onu asistenciju, vjeruj mi da bi svi govorili da je loše odigrao, k'o što i jeste ;)
Svaka mu čast za asistenciju, ali u odbrani je Stanić jedna velika 0 !
G R B A V I C A 2

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 07 apr 2011, 16:27

Baby je napisao/la:
ma kakav Stana da nije imao onu asistenciju, vjeruj mi da bi svi govorili da je loše odigrao, k'o što i jeste ;)
U pravu si, ali što se ne zapitaš što je tako? Svi znamo da je u jesenjoj polusezoni 2009/10. bio naš najbolji igrač, ali je igrao na Bešlijinom mjestu, to i jeste njegova prirodna pozicija. Kasnije je Amar počeo eksperimentisati sa Stanićem, prebacujući ga na lijevog i desnog beka. Stanić je protiv Hapoela igrao na desnom beku i to je jedan od razloga što smo primili petardu, bio je najlošiji na toj utakmici.. Na lijevom beku je još gori. Momak jednostavno ne može odgovoriti defanzivnim zadacima, ali nije on kriv za to, kriv je onaj što ga stavlja da igra tu poziciju.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 apr 2011, 16:44

mavi je napisao/la:
Baby je napisao/la:
U pravu si, ali što se ne zapitaš što je tako? Svi znamo da je u jesenjoj polusezoni 2009/10. bio naš najbolji igrač, ali je igrao na Bešlijinom mjestu, to i jeste njegova prirodna pozicija. Kasnije je Amar počeo eksperimentisati sa Stanićem, prebacujući ga na lijevog i desnog beka. Stanić je protiv Hapoela igrao na desnom beku i to je jedan od razloga što smo primili petardu, bio je najlošiji na toj utakmici.. Na lijevom beku je još gori. Momak jednostavno ne može odgovoriti defanzivnim zadacima, ali nije on kriv za to, kriv je onaj što ga stavlja da igra tu poziciju.
U deficitu bekova amar ga stavlja na beka

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 07 apr 2011, 16:51

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110407055

Evo izgleda da će fasovat ovaj ljakse...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, kogmagie46, Mana i 57 gostiju.