FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Zlaja83
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Zlaja83 » 07 nov 2024, 10:01

farinelli123 je napisao/la:
07 nov 2024, 09:11
Ovo nije netačno, ali nije ni tačno.
Problem je u Kumiću. Palinha odlično radi havimartinezovštinu na terenu, ali kumić ne može švajnštajgerovštinu a ni krosovštinu.Tu onda Palhinha mora da izigrava i kreatora, a on to ne može, i vidi se grč kod njega, ali oslobađa se, krenuo je duge lopte da šalje. Recimo Palinja bi mnogo bolje funkcionisao sa Pavlovićem koji je tehnički miljama iznad kumića. Kumić ima bolji centaršut. Ali samo onda kad ubacuje loptu sa strane, dok Pavlović ima bolje progresivne lopte, a nama toga tragično ponestaje. Palinha ono njegovo, klizeći, lopta prvom do sebe, skok, remplovanje Itd, radi odlično. Jbg, on nije Rodri a ni Buskec. To da je bio, njega bi davno kupio Siti, Real, Liverpul…
Mi nismo loši, ima dosta dobrih stvari sa Palhinhom. Možda ne bi bilo loše probati kumića desno, a vezni red PP aparat, ili 3 u vezi PKP, pa onda gore samo Musiala Olise i Kane, a Dejvis da ulazi kao podrška napred i desno koga stavimo lupam Boja. Dovoljno je to za bočne pozicije.
Vidi, nemam ja protiv Palinje ništa protiv, dapače, volim taj beskompromisni stil igre, i jučer je imao par tih uklizavanja i čitanja protivničke igre koje ne može nijedan drugi naš igrač da odradi. Pravi onaj osigurač ispred odbrane.

Ili ako hočeš praktično, pogledati prvi i drugi primljeni gol Frankfurta, vjerujem da nijedan ne bi pao da je Palinja bio na terenu, on sad okupira taj dio terena na kojem su ispadali Kim i Upa. Sad ako Palinja i ispadne ponovno ih čeka Upa/Kim, i to puno bolje i stabilnije pozadi izgleda.

Ali je Palinja naprijed (dosad) ograničen, lopta prvom do sebe ili nazad, zato je Pavlović i bio pick ispred njega, jer Kompa želi golova i kreacije. Međutim Palinja bi po mom mišljenju morao igrati protiv svih jačih protivnika jer je ovo što smo igrali zadnje 4 utakmice izgleda puno stabilnije u obe strane.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 nov 2024, 10:32

Dilah je napisao/la:
07 nov 2024, 04:46
Balon je napisao/la:
07 nov 2024, 02:07
Palhinha je jedan od najboljih transfera u zadnjih nekoliko godina. Strasno kakvu kompaktnost smo dobili sa njim a pored toga je jos sprijecio 2-3 ciste kontre. Igracina :salut:
Zaboravio si da kazes ko ono zavrsi transfer, ko je godinicu dana insistirao da dodje u Bayern?? I na kraju svih krajeva, kako da se osvoji bilo kakva tituala kad ga nisu doveli, trece mjesto bez ovog nebrusenog dijamanta je fantastican uspjeh :rol: :rol: :rol: :rol: A tek kako je samo nedostajao onoj genijalnoj postavci za zadnjih 10 minuta sa Rejalom.
Golman Noyer, dva desna beka Kimich, Laimer, 3 centar halfa Dier, De Light, MIng, pa onda dva lijeva beka Mazra i Davies. Na 17 metara od naseg gola Pavlovic, na 17.5 Muller i na 18 Chupomoting kao istureni napadac za kontranapade. :tokralju: :tokralju:
:shh:

slika

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 nov 2024, 12:48

@farinelli123 i @Zlaja83 jako kvalitetne diskusije i po meni pravi smisao foruma (neovisno slagao se ja s nekim tvrdnjama ili ne).

Ja mislim da je poziciju Kimiha u stvari jako teško odrediti i da bi se nju moglo mijenjati prema karakteru same igre. On je mentalno jak i presing rezistent pa je njegova uloga u vezi ključna kad protivnik radi visoki presing, kao što je sinoć pokušavala benfica u samom finišu utakmice, a što će vam sigurno radit vrhunski klubovi tipa real ili city. S druge strane, kad se igra samo na jedan gol on dosta usporava protok i ne pronalazi prava rješenja. Iako i tu zna dobro promijenit stranu i podvalit, ali to zna bit sekund presporo, taman toliko da se protivnik postavi. No, također ima winning mentality i može dati onaj dodatni, presudni impuls kad se lomi utakmica i kad je stani pani. Tako da :think:

Ja se sjećam da su nekad davno treneri znali namjerno otpustit obruč i raširit protivnika da bi se dobio prostor za igru kroz koji se moglo razigravat. Protivniku se dalo da privremeno prodiše i taman kad pomisli "ah, dobro je" sijevne munjevita akcija i mat u par poteza.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 07 nov 2024, 14:22

Meni je Planiha odlican u zadnjih par utakmica i treba da igra sigurno odeja sa Kimichom na desnom beku a Pavlovic i Palinha u bezi bi mogla biti odlicna.
Ono sto meni bode oci i ne svatam je Ganabry konstantno u prvoj postavi covjek nema prodornosti,tenika ili ti ga dribling i ne postoji zavrsnica bolja nego kod Comana ili Sanea ali on jednostqvno provodi vrijeme cekajuci pas u prostor za sut i to je to.
Winger u ovoj postavci posebno protiv zatvorenih protivnika mora ici jedan an jedan da zavrsi ili sutem.ili centarsutem.
Realno fali nam taj jedan igrac tehnicki bolji sa driblingom i brzinom koji bi napravio razliku na krilu u sittuaciji kada se nemoze probiti kroz sredinu ili sutem izvana.
Sane i Olise na toj desnoj strani iako i oni izgleda limitirani sa tim prodorom opet bolji od njega plus odlican sut pri ulasku s desne strane u sredinu donose vise...Sane sinoc od ulaska bio dosta dobar...
Mozda grijesim ali taj lijevi winger nam bas treba prodorniji i bezobrazniji rekao bih iako ga nevolim Vinicijus ili taj tip bi toliko donijeli ovoj ekipi jer nama svaki napad kada je Ganabry u igri ide kruzenje i daj na desnu stranu.
Odbrana u zadnje vrijeme odlicna da ne ureknem funkcionise odlicno.
Neznam hoceli doci Wirtz na ljeto ali Olise desno Musiala lijevo i Wirtz u sredini mi je velika zelja i bilo bi uzivanje s njima iza Kejna

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 nov 2024, 14:49

07 nov 2024, 09:11
Zlaja83 je napisao/la:
07 nov 2024, 07:09
Palinja je igrac paradoxa u ekipi Bayerna. Da bi pokazao ono za sto je doveden lopta mora biti u protivnickim nogama, a protivnik ti kao sinoc ima 26% vremena loptu u nogama.
Ovo nije netačno, ali nije ni tačno.
Problem je u Kumiću. Palinha odlično radi havimartinezovštinu na terenu, ali kumić ne može švajnštajgerovštinu a ni krosovštinu.Tu onda Palhinha mora da izigrava i kreatora, a on to ne može, i vidi se grč kod njega, ali oslobađa se, krenuo je duge lopte da šalje. Recimo Palinja bi mnogo bolje funkcionisao sa Pavlovićem koji je tehnički miljama iznad kumića. Kumić ima bolji centaršut. Ali samo onda kad ubacuje loptu sa strane, dok Pavlović ima bolje progresivne lopte, a nama toga tragično ponestaje. Palinha ono njegovo, klizeći, lopta prvom do sebe, skok, remplovanje Itd, radi odlično. Jbg, on nije Rodri a ni Buskec. To da je bio, njega bi davno kupio Siti, Real, Liverpul…
Mi nismo loši, ima dosta dobrih stvari sa Palhinhom. Možda ne bi bilo loše probati kumića desno, a vezni red PP aparat, ili 3 u vezi PKP, pa onda gore samo Musiala Olise i Kane, a Dejvis da ulazi kao podrška napred i desno koga stavimo lupam Boja. Dovoljno je to za bočne pozicije.
Oba diskutanta imaju dobre poente i uglavnom se slazem u recimo 80% napisanog. Iako nas je izdigao sa potpisivanjem ugovora (sa druge strane pokazao je da misli na klub gdje je igrao a ne kao ovi nasi ****), Palija je igrac kojeg ne mozes, a da ne respektujes to sam rekao vec u trening iliti pripremnim utakmicama. Kad ga covjek samo vidi kako je uvijek tu u grupi kad se raduje postignutom golu iako do sada nije bio ni pred, pred, pred asistant, jasno je da unosi pozitivnu energiju. Iskreno se nadam da ce poceti i igrati bolje prema naprijed, jer jedan okomit pas u 5 utakmica je malo brate i za Noyera da o Upi i Mingu ne govorim, yebo one duge lopte na stranu kojima se ni mm ne dobija posto te igrace tamo protivnik svakako ostavlja same da bi suzio odbrmbeni prostor. Istina je da djelujemo stabilnije u odbrani, ima tu njegove velike zasluge, ali su juce Upa i Kim raznosili... a nije se sto neko rece nekih sansi napravilo prema naprijed. Da nebi onoga Laimer-Sane-Kane-Musiala, druge note bi se pisale danas. Ne treba upordjivati sa ranijim timovima, druga je to igra, ni blizu ove...tada si, kako neko objasni, mogao i pustiti protivniku da se malo ko rasiri, a onda kad Roben dobije loptu u for...sto si se sirio, sirio si se. Danas je uglavnom tika taka i visoki presing, tako da bi Martinez eventualno pomogao da se stabilizuje tim pred kraj utakmice u kojoj vodis, a protivnik nadire. Ili kod kornera eventualno, za ostalo bi smetao. Takodje sam bio za opciju da Kimich ne treba mrdati sa desne strane, ali u zadnje vrijeme mi se cini da radi dobru stvar u sredini, ne okrece se puno oko svoje ose, vidi dosta toga...istina ne podvaljuje kao npr Olise, Kane ili Musiala ponekada ali nije ni toliko blizu gola, cesto cak i iza Palinje. Uglavnom igra na postavljenu odbranu, a tu se onda lako stice utisak da usporava jer nema bas puno prostora da bi napravio odlucujuci progres. Najbitnije je imati krila u ovoj igri, a mi to solidno odradjujemo, i Kompany dobro to hendla za izmjenama, juce je Koman pobjegao najmanje pet puta a dva-tri i lijepo ubacio paralelno sa golom, medjutim nikoga nije bilo da cusne u gol. Vidjecemo kad se vrati Alek, on ce sigurno igrati, a kako ce Kompany dalje rjesiti, mozda bi i moglo da sva troica budu u sredini, ali onda gubis jedno krilo ili Musialu tamo gdje je najaci.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 07 nov 2024, 15:07

Niko ne spori da je Palhinha dobar igrac, a Kimmichova pozicija idealna je onaj halfspace izmedju desnog veznog i poluspica. Dakle da moze one njegove centarsuteve da upucuje + da proigrava beka ili veznog kad se napravi visak po desnoj, ili da ulazi s desna unutra kao onomad kad je Kejloru Navasu zabio iz polumrtvog ugla. Nesto najblize tome sto smo dosad imali je kad se rotira sa Laimerom ili Gereirom kad su ovi desni bekovi. KImmich ima winner mentality, to je jasno, i jasno je da je clutch igrac. Ja njega ne mrzim, samo mislim da on ne moze da bude plejmejker. U prilog tome govori i cinjenica da Kejn cesto kampuje na centru, sto je totalni promasaj.

MI treba da kondenzujemo vezni red sa 3 igraca i da imamo po jednog bocnog samo u vidu Dejvisa, Boja, Gereira itd.

Slazem se da Palhinha treba da igra protiv jacih timova. Cak i kad Upamecano krene napred u stilu Boatenga da kreira, sto ok radi, Palhinha je uvek bio iza kao osigurac. Pavlovic bi mogao da bude neki nas Declan RIce, tako da bi trojka PKP mogla da bude zanimljiva. Jaci smo 15/20% nego prosle godine. Slabiji za De Ligta i Mazru, a jaci za Palhinhu i Olisea, zbog kojeg su proigrali i Sane i Koman i Gnabri za 10% bolje, pa je i to napredak.

Trojka Koman - Sane - Gnabri bi morala da isporuci makar 40 golova i 30 asistencija u svim takmicenjima.
Zato je interesantna prica o Marmusu ili tako nekom golgeteru iz drugog plana koji nam fali. Miler je zavrsio svoje, Sane nije SON, Tel je jos sirov.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 07 nov 2024, 15:23

Možda kad se oporave Ito i Staniša pokuša Kompa i sa 3-5-2, Upa/Kim/Staniša nazad, na jednom krilu Davies/Coman na drugom Olise/Sane, Musiala/Gnabry malo iza Kanea, a sredinu onda da drže Palinja/Kimmich/Pavlović.

Ionako su danas te formacije postavljene čisto da gledalac ima neku predodžbu, promjene se nekoliko puta u toku utakmice.

Ma zapravo je najbitnije da igrači imaju neku konstantu i formu, i da ostanu zdravi, ostalo su slatke muke. Džabe ćemo krečit i slagat formacije ako Upa imadne blackout kad je najpotrebnije.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 nov 2024, 16:35

Ono sto je Kompany do sada ponekad pokusavao je da Kimicha drzi desno pozadi kada protivnik ima loptu, a posto Dejvis cesto ide naprijed i nije tu, onda se Ming malo povlaci u lijevo a Upa je centralni. Kada u zadnjoj linij dobijemo loptu onda Kimich ulazi izmedju Upe i Minga i pokusava organizovati napade, te se i sam pomera prema centru i protivnickom golu. Prva poluvrijeme prosle utakmice je pokazalo da to nije bilo dobro jer je Gerrero prakticno bio igrac manjka u tom nekom medjuprostoru. Znaci Komany nikada nece igrati pozadi sa tri klasicna cenralna beka a da jos i pride ima Palinja kao osiguraca, to uglavnom rade timovi koji zele prikriti nedostatke krilnih igraca. Moze proci i izgledati cak dobro ako ako su ti ta dva bocna onaj dvojac iz Leverkuzena pa ti pored njih drugi i ne trebaju i plus ako su ti "osiguraci" Djaka i Andrich. Medjutim i to je ferceralo jedno ljeto. Mislim da ni Olise nebi bio ni 50% onoga sto moze i zna u takvoj igri, jer za klasicnog bocnog nije prvenstverno zbog brzine, a i steta bi bilo za takav napadcki potencijal da se lomata napred-nazad...to bi eventualno kod nas jedino mogli odraditi Davis i Koman. Sve u svemu, ni promil sanse da Kompany igra za tri nazad.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 07 nov 2024, 17:18

Sa ovim kadrom koji imamo bi prajm murinjo (iz vremena kad se lozio na fudbal, do 2010.) uzeo LP bez primljenog gola, a Ferguson osvojio EPL bez poraza, ali ZIdan recimo ne bi mogao 3x LP da uzme zaredom =)
Toliko varijacija mozemo da pravimo da je to nerealno, samo da se ugiraju momci jos malo.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 nov 2024, 17:42

07 nov 2024, 17:18
Sa ovim kadrom koji imamo bi prajm murinjo (iz vremena kad se lozio na fudbal, do 2010.) uzeo LP bez primljenog gola, a Ferguson osvojio EPL bez poraza, ali ZIdan recimo ne bi mogao 3x LP da uzme zaredom =)
Toliko varijacija mozemo da pravimo da je to nerealno, samo da se ugiraju momci jos malo.
Ma dobro bi bilo da bude i neki kompromis ove sezone: npr da uzmemeo LP nema veze koliko golova primimo i BL uz poneki poraz, ali jedini uslov je da fudbal ne trpi, da se veselimo gledajuci ono sto fudbal cini najljepsom sporednom stvari na svijetu :rol: :rol: Da budem iskren ne djelim bas tvoje misljenje o kadru, fali nam tu i tamo poneko, ali Kompany to zasad lijepo krpi. Jedva cekam Subotu, a zamisli igramo St Pauli...to sve govori.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 nov 2024, 17:44

Ovdje je jedini prihvatljiv vezni red Javi Martinez i Basti.

Ljudi igrao se nogomet i prije i poslije njih, a i osvajalo se.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 07 nov 2024, 17:55

Uz uvijek vječno pitanje da li bi u normalnoj sezoni.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 nov 2024, 23:15

Bayo je napisao/la:
07 nov 2024, 17:55
Uz uvijek vječno pitanje da li bi u normalnoj sezoni.
Samo bi bilo još ubjedljivije. Umjesto u jednoj utakmici (na završnom turniru) protivnike bi samo još više razbili u dvije utakmice. Sreća je naših tadašnjih protivnika što je bio samo završni turnir, jer naša je ekipa i do tog prekida usljed corone gazila sve, u "regularnom" dijelu je u osminifinala pregazila Chelsea. Ovde se pokušava unijeti neka negativnost, paranoja i sami svoje bi uspjehe kao da osporavamo.. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 07 nov 2024, 23:38

Istina, neki se tako ponašaju. Ili previše čitaju šta ova dječurlija piše koja voli blatiti Bundesligu a pogotovo Bayern. Ili su postali razmaženi pa im nikad nije dosta.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 nov 2024, 01:08

Ne zna se koliko ce Ito bi van terena i oborit ce negativan rekord sa povredom.

Prije dolaska u Bayern, kroz karijeru dvije male povrede, cvrst i stabilan igrac.

Kakav "peh".

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 09 nov 2024, 09:09

Pavlović juče odradio prvi trening sa loptom nakon povrede. Povratak na teren dosta ranije nego što se mislilo.
Boey bi isto uskoro trebao biti spreman.

Tel dao saglasnost da bi u drugom dijelu sezone mogao otići na posudbu. Nekoliko Epligaša su zainteresirani.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 09 nov 2024, 10:27

Tel se mora kaniti ovog predpionirskog fudbala sa 50 dodira sa loptom. I to 50 besmislenih dodira prije nego nešto uradi. Njegovi dodiri s loptom nisu kao kod Musiale, kod koga sve ima smisla šta radi s loptom, čak i kada je predugo drži. On to radi da bi stvorio višak. A Tel samo onako petlja loptu, ne zna šta će s njom. Pa mu je protivnici oduzmu ili im dopusti da se postave u blok i na svoje pozicije. To da izbaci iz svog repertoara ili nikad ništa od njega neće biti. A na posudbu je trebao ići davnih dana.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 nov 2024, 11:23

Hasan Salihamidžić u Jablanici predvodi zvijezde na humanitarnoj utakmici za stradale u poplavama
:salut:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 nov 2024, 15:32

Tema je vedra k'o Dachau u jesen.

Neka old skul prva postava. Da vidimo na šta će to ličit'.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 nov 2024, 15:35

Goretzka ko žohar preživio najveću katastrofu

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.