BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

Za_raju
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la Za_raju » 07 apr 2011, 11:13

giannini je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:------------------Begovic-----------------

Mujdza Zukanovic Spahic Papac

-----------------Rahimic------------------

Mahmutovic Pjanic Misimovic Lulic

--------------------Dzeko------------------

Po mom vidjenju situacije i mana nase repke mislim da bi ovo bilo "the best" u ovom momentu!!!!
Sa Mujdzom i Mahmutovicem bi imali na desnoj a Papcem i Lulicem lijevoj strani defanzivu/brzinu/probojnost kao nikad do sada a u sredini dva virtuoza i madjonicara u Pjani i Misketu,Rahima bi pokrivao njihove ofanzivne sklonosti i bio osigurac u slucaju nevracanja njih dvojice ako krene kontra.
A stoperi bi mi bili neprikosnoveni Spaha i ovaj momak koji je pokazao znanje u zadnje vrijeme(Zukanovic),u napadu bi naravno sa ovakvom postavom bio dovoljan Dzeko jer Mahmutovic i Lulic imaju napadacke sklonosti a za Misketa i Pjanu je nepotrebno trositi rijeci...

Znam da mnogi ne prate Mahmutovica ali oni koji prate znaju zasto bi on trebao biti pozvan u repku ;)
Mislim da bi ova postava iz Rumunije donijela 3 boda bez vecih problema...
znas li ti uopste sta Mahmutovic igra, jesi li ikad gledao makar pregled sa neke utakmice u kojoj je on igrao ?
covjek je napadac ziv bio, napadac-spic-centarfor, nazovi kako hoces, a ne krilo-ofanzivni vezni !
Da pratim sve utakmice Teplica i zbog tog bi mi on igrao krilnog napadaca ,u dosta utakmica Mahmutovic upravo igra ovo gdje bi ga ja i urepki postavio ;)
Lucidan je,brz kao zvrk,hoce se i vratiti u defanzivu ili ti zaganjati igraca sto mu zbog fizickih predispozicija veoma dobro ide.
Sa ovakvim brzim krilima i majstorima u sredini plus Rahima mi bi sigurno rijesili ovu neifikasnost a da pri tom nebi izgubili na defanzivi...
Ali eto iznapadase me pojedini koji bi igrali sa 5 najsporijih igraca u sredini ka da se igraju kvalifikacije za EP 1972 i onda naravno ona prica poslije tekme "igrali smo dobro ali nece u gol,nemamo mi srece" ...

Ali svako ima svoje misljenje zbog toga i postoje forumi da se iznosi ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nihco

Post Postao/la nihco » 07 apr 2011, 11:23

Za_raju je napisao/la: Da pratim sve utakmice Teplica i zbog tog bi mi on igrao krilnog napadaca ,u dosta utakmica Mahmutovic upravo igra ovo gdje bi ga ja i urepki postavio ;)
Lucidan je,brz kao zvrk,hoce se i vratiti u defanzivu ili ti zaganjati igraca sto mu zbog fizickih predispozicija veoma dobro ide.
Sa ovakvim brzim krilima i majstorima u sredini plus Rahima mi bi sigurno rijesili ovu neifikasnost a da pri tom nebi izgubili na defanzivi...
Ali eto iznapadase me pojedini koji bi igrali sa 5 najsporijih igraca u sredini ka da se igraju kvalifikacije za EP 1972 i onda naravno ona prica poslije tekme "igrali smo dobro ali nece u gol,nemamo mi srece" ...

nije ti losa ova ali ,u tom slucaju, miske ili pjana bi trebali napolje,a salihovic unutra. ipak je on jedini igrac sredine koji je podjednako dobar u ofanzivi i defanzivi.
ps. zukanovic ,realno, jos nije reprezentativni nivo
Sent from my Commodore 64

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 apr 2011, 11:32

Za_raju je napisao/la:
giannini je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:------------------Begovic-----------------

Mujdza Zukanovic Spahic Papac

-----------------Rahimic------------------

Mahmutovic Pjanic Misimovic Lulic

--------------------Dzeko------------------

Po mom vidjenju situacije i mana nase repke mislim da bi ovo bilo "the best" u ovom momentu!!!!
Sa Mujdzom i Mahmutovicem bi imali na desnoj a Papcem i Lulicem lijevoj strani defanzivu/brzinu/probojnost kao nikad do sada a u sredini dva virtuoza i madjonicara u Pjani i Misketu,Rahima bi pokrivao njihove ofanzivne sklonosti i bio osigurac u slucaju nevracanja njih dvojice ako krene kontra.
A stoperi bi mi bili neprikosnoveni Spaha i ovaj momak koji je pokazao znanje u zadnje vrijeme(Zukanovic),u napadu bi naravno sa ovakvom postavom bio dovoljan Dzeko jer Mahmutovic i Lulic imaju napadacke sklonosti a za Misketa i Pjanu je nepotrebno trositi rijeci...

Znam da mnogi ne prate Mahmutovica ali oni koji prate znaju zasto bi on trebao biti pozvan u repku ;)
Mislim da bi ova postava iz Rumunije donijela 3 boda bez vecih problema...
znas li ti uopste sta Mahmutovic igra, jesi li ikad gledao makar pregled sa neke utakmice u kojoj je on igrao ?
covjek je napadac ziv bio, napadac-spic-centarfor, nazovi kako hoces, a ne krilo-ofanzivni vezni !
Da pratim sve utakmice Teplica i zbog tog bi mi on igrao krilnog napadaca ,u dosta utakmica Mahmutovic upravo igra ovo gdje bi ga ja i urepki postavio ;)

ma nemas ti pojma ;)... ne treba nama sistem u igri... nama treba da igraju medunjanin, pjanic, misimovic, ibricic, stilic u prvoj postavi istovremeno... da soliraju i driblaju... kad izgube loptu da se odmaraju... kad je slobodnjak da se svadjaju ko ce izvest' itd...

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 07 apr 2011, 11:32

pa kad vec hoces taktiku sa 2 brza krila bolje ti je zeca da desno krilo.
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

nihco

Post Postao/la nihco » 07 apr 2011, 11:36

kivi je napisao/la:pa kad vec hoces taktiku sa 2 brza krila bolje ti je zeca da desno krilo.
nadali smo se svi da ce se on betonirat u prvoj postavi i decko ima taj potencijal ali mu ne ide. razocarenje, rezerva u gencerbirligiju, lose.......
Sent from my Commodore 64

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 07 apr 2011, 11:44

------------------------------------------- HASAGIC --------------------------------------------
MUJDZA ----------------- ZUKANOVIC -------------------- SPAHIC -------------------- LULIC
------------------------------------- RAHIMIC ---------------------------------------------------
--------------------------------------------------- MISIMOVIC -----------------------------------
---------- PJANIC ---------------------------------------------------- SALIHOVIC --------------
------------------------------IBISEVIC ------------------ DZEKO --------------------------------

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 07 apr 2011, 11:52

ne mozemo igrat bez igraca koji ce igrati uz rahimica i iznositi lopte naprijed, a istovrmeno sprjecavati protivnicke napade. to je za sada odlicno radio medunjanin i ne znam zaista zasto ga svi izbacuju iz prve postave. on je i pokrivao lulica kad je ovaj isao naprijed, a ima i mirnocu i sve.
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

88000
Kontakt:

Post Postao/la 88000 » 07 apr 2011, 12:06

SEHIC

JAHIC PANDZA SPAHIC HRGOVIC

PJANKE MISIMOVIC RAHIMIC LULIC

DZEKO LENDRIC

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 07 apr 2011, 12:39

Nevjerovatno, dovoljno da se u nekom clanku spomene ime nekog fudbalera i odmah ga u prvu postavu stave..

Sta ti bolan "za raju" ima neko replicirati kad samo vidim tog Zukanovica u odbrani ne znam jel bi plako il bi se smijao.Sto neko rece ta je formacija ubila se da i Luksemburg umoci..

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 apr 2011, 13:20

Ja mislim da bi nam bilo najbolje, da izvucemo najmanje pobjedu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 07 apr 2011, 13:50

Bas sam se nagledao kombinacija i sastava, show pravi. Samo sto jos niko nije Dzeku na gol stavio :D

Pod uslovom da se ova utakmica bude igrala uopste (obzirom na suspenziju trenutno su u najoptimisticnijoj varijanti sanse za to 50/50) ja se smijem kladit s bilo kim da promjena u prvih jedanaest u odnosu na proslu utakmicu uopste nece biti (pod uslovom da povrede ne budu diktirale sastav).

Jedina promjena koja bi se mogla desit je da Susic pocne utakmicu u malo zatvorenjoj opciji s jacom sredinom 4-5-1 pa da umjesto Ibisevica pocne Salihovic. To je zivi bili pa vidjeli jedino sto bi se moglo promijeniti.

Licno nisam za ovu gore (zatvoreniju) opciju i da ja odlucujem ja bih (obzirom na realnu snagu Rumuna i na cinjenicu da nam pobjeda znaci strasno puno a eventualni poraz bas i ne mijenja drasticno situaciju i kombinatoriku) poceo i igrao na 3 boda isto kao u Zenici i pritisko ih maximalno od prve minute. Da bi nam skinuli suspenziju situacija u savezu mora biti dosta bolja a neke pozitivne stvari i ljudi koji ce vodit savez u buducnosti vec definisani i postavljeni. To ce dodatno motivisati igrace a atmosfera ce u ekipi i oko same ekipe vjerovatno biti nikad bolja i nesto sto jos nije vidjeno. To moramo iskoristiti.

Rumuni su trenutno presmijesna ekipa, a ko je imao priliku gledati ih protiv Luxemburga mogao se uvjeriti u to. Izgledaju mi bas onako kako smo mi prema njima izgledali onda kad su nas okrenuli na Kosevu 0:3. (ista situacija unutar ekipe, los izbor igraca, glavni igraci im ne igraju redovno u klubovima, nejasan kriterij selektora za prvih 11, nacija generalno nezadovoljna reprezentacijom, igraju utakmice po "varosima" u Rumuniji jer im u Bukurestu dodje jedva 5-6 hiljada ljudi da ih gleda, ma sve isto ko' onda kod nas)

Iskreno, mislim i da bi se rezultat vrlo lako mogao poklopiti, 0-3.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 07 apr 2011, 17:23

badboy je napisao/la:Bas sam se nagledao kombinacija i sastava, show pravi. Samo sto jos niko nije Dzeku na gol stavio :D

Pod uslovom da se ova utakmica bude igrala uopste (obzirom na suspenziju trenutno su u najoptimisticnijoj varijanti sanse za to 50/50) ja se smijem kladit s bilo kim da promjena u prvih jedanaest u odnosu na proslu utakmicu uopste nece biti (pod uslovom da povrede ne budu diktirale sastav).

Jedina promjena koja bi se mogla desit je da Susic pocne utakmicu u malo zatvorenjoj opciji s jacom sredinom 4-5-1 pa da umjesto Ibisevica pocne Salihovic. To je zivi bili pa vidjeli jedino sto bi se moglo promijeniti.

Licno nisam za ovu gore (zatvoreniju) opciju i da ja odlucujem ja bih (obzirom na realnu snagu Rumuna i na cinjenicu da nam pobjeda znaci strasno puno a eventualni poraz bas i ne mijenja drasticno situaciju i kombinatoriku) poceo i igrao na 3 boda isto kao u Zenici i pritisko ih maximalno od prve minute. Da bi nam skinuli suspenziju situacija u savezu mora biti dosta bolja a neke pozitivne stvari i ljudi koji ce vodit savez u buducnosti vec definisani i postavljeni. To ce dodatno motivisati igrace a atmosfera ce u ekipi i oko same ekipe vjerovatno biti nikad bolja i nesto sto jos nije vidjeno. To moramo iskoristiti.

Rumuni su trenutno presmijesna ekipa, a ko je imao priliku gledati ih protiv Luxemburga mogao se uvjeriti u to. Izgledaju mi bas onako kako smo mi prema njima izgledali onda kad su nas okrenuli na Kosevu 0:3. (ista situacija unutar ekipe, los izbor igraca, glavni igraci im ne igraju redovno u klubovima, nejasan kriterij selektora za prvih 11, nacija generalno nezadovoljna reprezentacijom, igraju utakmice po "varosima" u Rumuniji jer im u Bukurestu dodje jedva 5-6 hiljada ljudi da ih gleda, ma sve isto ko' onda kod nas)

Iskreno, mislim i da bi se rezultat vrlo lako mogao poklopiti, 0-3.
Moramo shvatiti da nemoze igrati ona formacija sa sporacima u sredini nema nas onda ni naprijed a niti nazad, to nas je dosad i kostalo svaki put, kao igramo dobro ali nece u gol, pa naravno da nece kad igramo tacno dokle nam puste protivnici na nekih 25-30 metara i tu se dodaju kao 70-ih nema ko da "proguli" sa bokova (sad je to donekle uspio Lulic ali bez iceg konkretnog) a formacija sa Lulicem ,Mahmutovicem ili cak i Zecom( ali stvarno je momak izgubio kompas bojim se za njegovu karijeru) na bokovima je sigurno puno bolja ;)

delija je napisao/la:Nevjerovatno, dovoljno da se u nekom clanku spomene ime nekog fudbalera i odmah ga u prvu postavu stave..

Sta ti bolan "za raju" ima neko replicirati kad samo vidim tog Zukanovica u odbrani ne znam jel bi plako il bi se smijao.Sto neko rece ta je formacija ubila se da i Luksemburg umoci..
Samo za tvoju informaciju on je FUDBALER a ne rukometas...Sjedi i placi to je najbolje ;)
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 07 apr 2011, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 07 apr 2011, 17:27

nemozes na to gledati da je Zeko izgubio kompas,,ipak igra nekad zapocinje tekme nekad sa klupe ali nikad manje od 25 min ili pola sata,,, ima ih koji nemaju nikako klubskog kompasa pa igraju,,,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 07 apr 2011, 17:31

88000 je napisao/la:SEHIC

JAHIC PANDZA SPAHIC HRGOVIC

PJANKE MISIMOVIC RAHIMIC LULIC

DZEKO LENDRIC
Hrgović :mrgreen: , Lendrić, :mrgreen: Miske na toj poziciji u sredini :mrgreen: :o :lol: :lol:
I Love this game !!!

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 09 apr 2011, 09:21

Ne mogu da shvatim da ljudi ne vide da Rahimic ne moze da igra sam defanzivnog veznog. On je igrac koji zna presjeci napad i dodati loptu na maks. 5 metara. Protiv Francuske se sve to veoma jasno pokazalo. On treba uvijek jednog igraca kreativca pored sebe da ima kako bi ovaj znao da poveze odbranu i napad. Iz tog razloga je Pape stavio Medunjanina koji je znalac sa loptom.

---------------------------Hasagic-------------------------

Mujdza---------Spahic-------------Papac-----------Lulic

---------------Rahimic------------Medunjanin---------

-------Pjanic-------------Misimovic--------Salihovic---

----------------------------Dzeko-------------------------

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 apr 2011, 11:21

Vita_Novalis je napisao/la:Ne mogu da shvatim da ljudi ne vide da Rahimic ne moze da igra sam defanzivnog veznog. On je igrac koji zna presjeci napad i dodati loptu na maks. 5 metara. Protiv Francuske se sve to veoma jasno pokazalo. On treba uvijek jednog igraca kreativca pored sebe da ima kako bi ovaj znao da poveze odbranu i napad. Iz tog razloga je Pape stavio Medunjanina koji je znalac sa loptom.

Mislim da je ovo jedina realna formacija samo nisam siguran za Papca ,,, i negdje tamo oko 60min napraviti izmjenu Misimovic-Ibisevic stim da Pjanic ide u sredinu a Ibi na krilo,,,, i Medunjanin -Ibricic da se osvjezi Rahimiceva pomoc!!!

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 09 apr 2011, 12:02

Vita_Novalis je napisao/la:Ne mogu da shvatim da ljudi ne vide da Rahimic ne moze da igra sam defanzivnog veznog. On je igrac koji zna presjeci napad i dodati loptu na maks. 5 metara. Protiv Francuske se sve to veoma jasno pokazalo. On treba uvijek jednog igraca kreativca pored sebe da ima kako bi ovaj znao da poveze odbranu i napad. Iz tog razloga je Pape stavio Medunjanina koji je znalac sa loptom.

bravo majstore. po meni najbolja formacija. jedino, ak pape ne pozove papca, onda mravac ili nadarevic umjesto njega. @ vrebac86 ma gdje ces ibija na krilo to se nije pokazalo efikasnim do sada.
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 apr 2011, 12:27

Mislim da ce Rumunija dobit 3:0 za zelenim stolom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 apr 2011, 14:12

kivi je napisao/la:

bravo majstore. po meni najbolja formacija. jedino, ak pape ne pozove papca, onda mravac ili nadarevic umjesto njega. @ vrebac86 ma gdje ces ibija na krilo to se nije pokazalo efikasnim do sada.
Ma sve zavisno od rezultata!!!jer ipak mislim da Miske nemoze vise od 60min,, u ovakvoj formaciji to mu je jedina sansa da igra mislim na ibisevica!!!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 09 apr 2011, 14:20

Cartman je napisao/la:Mislim da ce Rumunija dobit 3:0 za zelenim stolom.
Zasto uvijek mora biti zeleni ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.