FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

DamirT
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la DamirT » 05 nov 2024, 12:57

Je li napokon gotova registracija za ovih par igraca sto su dosli?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tuzlanski075
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlanski075 » 05 nov 2024, 14:25

DamirT je napisao/la:
05 nov 2024, 10:29
tuzlanskinacin je napisao/la:
05 nov 2024, 10:19
Jasno je svima da je za ovo stanje koje danas imamo krivo više garnitura koje su unazad nekoliko godina vodile Slobodu. Dugovi se gomilaju već 20 godina i nikako da se riješe i to jest velika omča klubu oko vrata. Ali na gašenje se ne smije ni pomišljati! Ja ne vjerujem da smo prije mjesec dana svi bili izričito protiv te ideje, a danas se ona spominje čak i kao poželjna. Pa šta bi dobili gašenje OFK mladu verziju bezuspješne OKK. Pa ako se ugasi FK Sloboda pa to će bit praznik za sve koji su nas doveli do ovdje, slavili bi oni do zore da se to desi. Jest se ispalo nažalost, mislim nije matematički al u praksi teško se i jedna ekipa poslije ovog u drugom dijelu može vratiti, ne sjećam se takvog slučaja kod nas. Ovako na pamet mi pada Lester sezonu dvije prije nego će osvojit Premier Ligu bili su katastrofalni i jedva ostali spasili se na proljeće. Ali nebitno to nismo mi Lester, mi smo ispali nažalost to je realnost. Dal ćemo krenut od kantonalne il igrat Federalnu iduće neka odluči Azmir i uprava šta smatraju boljim dugoročno za klub. Ali gašenje, nikako. 105 godina se klub nije ugasio, a mnogi su pokušali i sad da se ugasi zbog nekih OZUa itd. pa nema smisla. Prošla garnitura je ostavila što je ostavila selekciju katastrofalnu i drugoligaske igrace, a pored toga neuigrane i nespremne. Ali zato napraviti na zimu selekciju odlučiti se kako dalje i praviti plan iz kanton il federalku. Al neki OFK i ostale ideje ne smiju doći u obzir, da nam se svi smiju i još da na kraju oni koji godinama uništavaju sport u tuzli dokrajče i FK Slobodu. E pa neće i ne treba da može!
Ne mora gasenje, nek krenu makar od kantona kao Celik. Tada bi se svi ovi sumnjivi likovi razbjezali jer nije zanimljiv klub u kantonalnoj, plus bi konacno vjerovatno izasao klub iz kandzi SDP-a. Tako da bi mogli ljudi (da li Azmir ili neko drugi) u miru vracati klub na zdrave puteve bez Ace, debelog Maria i ostalih likova.
Od kojeg bismo nivoa krenuli? Slabo sam upoznat po tom pitanju. Imamo tri nivoa kantonalnih liga. Opet s druge strane nije da ćemo nešto postići. Situacija će se smiriti i kada opet budemo u željenom rangu, iz rupa će izviriti isti ljudi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 nov 2024, 14:44

Tuzlanski075 je napisao/la:
05 nov 2024, 14:25
DamirT je napisao/la:
05 nov 2024, 10:29
tuzlanskinacin je napisao/la:
05 nov 2024, 10:19
Jasno je svima da je za ovo stanje koje danas imamo krivo više garnitura koje su unazad nekoliko godina vodile Slobodu. Dugovi se gomilaju već 20 godina i nikako da se riješe i to jest velika omča klubu oko vrata. Ali na gašenje se ne smije ni pomišljati! Ja ne vjerujem da smo prije mjesec dana svi bili izričito protiv te ideje, a danas se ona spominje čak i kao poželjna. Pa šta bi dobili gašenje OFK mladu verziju bezuspješne OKK. Pa ako se ugasi FK Sloboda pa to će bit praznik za sve koji su nas doveli do ovdje, slavili bi oni do zore da se to desi. Jest se ispalo nažalost, mislim nije matematički al u praksi teško se i jedna ekipa poslije ovog u drugom dijelu može vratiti, ne sjećam se takvog slučaja kod nas. Ovako na pamet mi pada Lester sezonu dvije prije nego će osvojit Premier Ligu bili su katastrofalni i jedva ostali spasili se na proljeće. Ali nebitno to nismo mi Lester, mi smo ispali nažalost to je realnost. Dal ćemo krenut od kantonalne il igrat Federalnu iduće neka odluči Azmir i uprava šta smatraju boljim dugoročno za klub. Ali gašenje, nikako. 105 godina se klub nije ugasio, a mnogi su pokušali i sad da se ugasi zbog nekih OZUa itd. pa nema smisla. Prošla garnitura je ostavila što je ostavila selekciju katastrofalnu i drugoligaske igrace, a pored toga neuigrane i nespremne. Ali zato napraviti na zimu selekciju odlučiti se kako dalje i praviti plan iz kanton il federalku. Al neki OFK i ostale ideje ne smiju doći u obzir, da nam se svi smiju i još da na kraju oni koji godinama uništavaju sport u tuzli dokrajče i FK Slobodu. E pa neće i ne treba da može!
Ne mora gasenje, nek krenu makar od kantona kao Celik. Tada bi se svi ovi sumnjivi likovi razbjezali jer nije zanimljiv klub u kantonalnoj, plus bi konacno vjerovatno izasao klub iz kandzi SDP-a. Tako da bi mogli ljudi (da li Azmir ili neko drugi) u miru vracati klub na zdrave puteve bez Ace, debelog Maria i ostalih likova.
Od kojeg bismo nivoa krenuli? Slabo sam upoznat po tom pitanju. Imamo tri nivoa kantonalnih liga. Opet s druge strane nije da ćemo nešto postići. Situacija će se smiriti i kada opet budemo u željenom rangu, iz rupa će izviriti isti ljudi.
Ne znam tacno, mozda druga kantonalna, nisam siguran ni ja. A mogu oni izviriti ako se klub odvoji od kandzi SDP-a, jer realno nece sigurno finansirati klub sa tolikim parama iz kantonalne. E zato bi bilo dobro da imamo veci broj navijaca, pa i Fukara, ali onih koji imaju nekog znanja o vodjenju nekog sportskog drustva i tako nesto slicno.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 nov 2024, 17:38

Mortus je napisao/la:
05 nov 2024, 12:08
mirsonetz je napisao/la:
05 nov 2024, 09:46
Da mi je samo simona vidjet hahaha
Simon je redovan na utakmicama. on je kao neki šefić za novinare i medijsku i sponzorsku podršku.
baš sad protiv pitara se dosta vrtio oko kombija što je radio prenos.

Tako da i dalje je u klubu, borac je to 24h na raspolaganju.
Znaci cisti pistolje kvazinovinarima. Sve jeftiniji postaje.
Treba i nama doci na forum ocistiti pistolje, u usta mu se poserem.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 nov 2024, 17:51

Gasenje nije rijesenje. Dobiti ces samo jos jednog SDP neuspjesnog kvazimoda. Imate ovaj OKK. Ugasili klub i napravili novi i opet nikada nisu nista osvojili i jos uz to nabili nove dugove i ne mogu sastaviti roster duzi od 8 igraca.

Jedini nacin je da se Tusanj vrati Slobodi ili proda. Da se pravi negdje drugo novi stadion ili tribine koje ce imati dio za rentanje i stambeni dio. Onda bi se tu od stadiona pa dalje vrtile neke pare i poraslo interesovanje. U konacnici bi ako nista imali infrastrukturu.

I da se ne lazemo ne postoji "nasa" "gradska" zemlja. Sve se to rasprodalo jedno po jedno. Prave se sada zgrade po nekim X lokacijama jer je grad prodao sve. Sto onda ne bi i Tusanj dali? Tu nije do zemlje vec do firme koja je kao i druge gradske firme njihovo mezimce.

Dogovor oko Tusnja nam je zadnja i jedina nada. Sve drugo ne ide.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 nov 2024, 18:07

Samo koncesija na stadion i nista drugo nece privuci i natjerati nekoga da ulaze i bori se.
Ako je pametan, Azmir ce to probati iskoristiti. Vrijeme je.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 05 nov 2024, 20:30

Beduin je napisao/la:
05 nov 2024, 18:07
Samo koncesija na stadion i nista drugo nece privuci i natjerati nekoga da ulaze i bori se.
Ako je pametan, Azmir ce to probati iskoristiti. Vrijeme je.
Bravo i za male pare moze srediti istok i jug sa popratnim sadrzajem za iznajmljivanje poslovnih prostora u kompenzaciji za stanove, u sklopu toga klubaku kantinu. Zapad i sjever malo usminkat i eto stadiona bombona. Za 5 mil max moze to sve napraviti. Jos ne mogu prezaliti onu montaznu istocnu tribinu tu su mogli glat biti gostujuci navijaci.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

IbrahimAga075
Kontakt:

Post Postao/la IbrahimAga075 » 05 nov 2024, 20:42

DamirT je napisao/la:
05 nov 2024, 12:57
Je li napokon gotova registracija za ovih par igraca sto su dosli?
Kako ce bit registrovan ovaj stranac ako je racun blokiran?
Šta uradiše čaršijaneri od kluba xexexex
Najveci grobar Slobode-Šecerbegovic i OZU

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 06 nov 2024, 16:14

Ljudi dragi kakvo gašenje, to mislim da niko ovdje nije ni potegnuo. Samo raspravljalo kako se riješiti belaja.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 nov 2024, 16:33

Dogovorit se se sa Husrefom, nikakvi video anliticari, laptop treneri, mladi nadobudni....samo Husref, da zarade platu igraci....ovo sve rastjerat, ostavit samo sto se bas mora ostaviti zbog nedostatka dolaska vise kvalitetnih igraca, Husrefa i nek pocera bagru...moze igracima pickarati i sa tribina
🔴⚫️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 nov 2024, 17:54

Mi o novom stadionu ali nista od toga.
Oni danas objavili tender o besmislenom natkrivanju trenutne tribine zapad :rol:

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 06 nov 2024, 18:57

To forsiranje necega jednom ce nas dobro kostati. Tribina je u rusevnom stanju, potrebno je ojacati temelje, ojacati samu konstrukciju, izvrsiti fasaderske radove na tribini, srediti kapije, prilaze, loze.treba nam milion i pol km investicije prije nego uopste razmisle o natkrivanju,.....jel ko primjetio da tribina puca, one pukotine po njoj.....Zasto se sve zeli raditi na precac, bez jasnog plana i vizije.....jednom ce neko glavom platiti njihove gluposti.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 06 nov 2024, 19:09

Ako imaju 1,5 milion km viška bolje da urade novu tribinu gdje su šipovali stubove
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 06 nov 2024, 21:31

A još kad dođu računi za hranu iz poznatog restorana
& $ ?

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 06 nov 2024, 21:48

klma1 je napisao/la:
06 nov 2024, 21:31
A još kad dođu računi za hranu iz poznatog restorana
To ako uradi ista su gofna kao i svi prethodni, koji poslije odlaska iz kluba su ispostavljali fiktivne račune u kojima se naplaćuje i zrak
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Tuzlanski075
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlanski075 » 07 nov 2024, 00:08

Pokrivanje zapada nije ništa drugo nego populizam da likovi kao Zula mogu reći "ma bravo gradonačelniče naš, ovo je Tuzla" and some shit. Dobre su pare ukradene na istoku i famoznim šipovima, pare za koje je Željezničar npr mogao dvije tribine napraviti. Sad će pokriti zapad i to je to za sljedećih 50 godina.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 07 nov 2024, 17:02

Ima li sta kod nas, desava li se ista jbt

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 nov 2024, 18:49

FKBilder je napisao/la:
07 nov 2024, 17:02
Desava, otisli cityevim autobusom u posusje, kad mislis da ne moze se nista vise uradit da te osramote oni pokazu da se moze
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2024, 19:10

Kako igraju, trebaju biciklima otici do Posusja, a ne busem.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 07 nov 2024, 19:13

klasik je napisao/la:
07 nov 2024, 18:49
FKBilder je napisao/la:
07 nov 2024, 17:02
Desava, otisli cityevim autobusom u posusje, kad mislis da ne moze se nista vise uradit da te osramote oni pokazu da se moze
nije cityevim nego gazdinim. Kome se ne sviđa tutanj. Dosta je bilo prenemaganja.
& $ ?

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.